Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Elmo2007

Wat wel en niet mag in spanje

Recommended Posts

http://inspanje.nl/algemeen/5415/wat-mag-w...hasj-in-spanje/

 

MADRID - De Spaanse overheid heeft de commerciële handel van wiet of hasj officieel verboden. De Spaanse wet straft eigenaren van hennepplantages met maar liefst zeven jaar cel.

 

© INSpanje.nl

Dit algemene verbod leidt ertoe dat veel Spanjaarden cannabis zaden planten en hun eigen wiet kweken. In de wet van 21 februari 1992 betreffende de civiele veiligheid is echter niet vastgesteld hoeveel hennepplanten een meerderjarige mag telen en hoeveel gram hasj of wiet iemand in bezit mag hebben voor privéconsumptie.

 

De boete voor de kweek of het bezit van cannabis is dus afhankelijk van de beslissing van de rechter, mits je kunt aantonen dat het voor eigen gebruik is.

 

Ley Corcuera

 

De zogenaamde Ley Corcuera, vernoemd naar de Spaanse ex-minister van Binnenlandse Zake,n José Luis Corcuera, verbiedt alleen het gebruik van cannabis in de openbare ruimte, waardoor theoretisch gezien persoonlijke consumptie in een privéruimte juridisch is toegestaan.

 

Rechtbanken in de autonome deelstaten Catalonië en Baskenland stelden in 2002 bovendien vast dat de verbouw en het gebruik van marihuana niet meer als een misdrijf wordt gezien zolang dat in besloten kring gebeurt.

 

Sociale cannabisclubs

 

Als gevolg verenigden zich vele Spaanse blowers in sociale cannabisclubs. Let wel: deze cannabisverenigingen zijn geen coffeeshops zoals de Nederlandse verkooppunten van de softdrugs.

 

De Spaanse cannabisclubs kweken voor een besloten groep van volwassen leden samen wiet voor niet-commerciële doeleinden. Hierdoor voorzien de leden dankzij een gat in de Spaanse wet in hun eigen behoefte zonder dat zij gebruik hoeven te maken van de illegale verkoop op straat.

 

Leden zijn verplicht om een woonadres in Spanje te hebben, waardoor toeristen zijn uitgesloten om hier wiet te kopen. Tegenwoordig bestaan er honderden cannabisclubs in Spanje. In Catalonië zijn er reeds tweehonderd te vinden.

 

De Spaanse overheid controleert deze cannabisclubs regelmatig om te kijken of zij zich wel aan de regels houden en veelvuldig wordt een cannabisclub tijdelijk gesloten door de politie.

 

Dit artikel werd met toestemming overgenomen van Spanje.blog.nl

 

 

 

 

 

:Edit:

feit is ook dat de politie niet hard optreed tegen een plantje in de tuin

dat is hier wel anders .

dus ja nederland loopt achter

Edited by Elmo2007

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind persoonlijk dat spanje nooit echt streng was...ik herinner mij toen ik naar Tarifa ging in de zuiden van Spanje, op strand riepen ze rond met een mandje vol drugs en ze riepen hard op: hashis, tripppie, pastillas,...

en niet alleen in Tarifa maar in Barcelona, noorden van spanje.....nu is het officieel maar je mocht sowiso we veel in Spanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Allicante hebben hadden ze 9 jaar geleden ook al een soort coffeeshopje (vrouwtje heeft beter geheugen dan ik, "Desden" heette het, gevonden op aanwijzing van headshop eigenaar daar). Enige verschil met hier was dat de "dealer" niet achter de bar maar aan een tafeltje zat. Op het strand bij Benidorm had je ook net als in Maastricht nu jochies rondlopen die best redelijke hash verkochten niet direct onder de neus van agenten maar echt voorzichtig waren ze nou ook weer niet.

 

Mooi dat ze nu hun eigen soort-van-gedoog beleid hebben, ooit zullen ze net zover zijn als in NL en misschien zelf coffeeshops aan de boulevard hebben zodat je ook zonder clubpas en als buitenlander daar legaal of gedoogd een wietje mag "kopen". Vooral als ze er achter komen hoeveel minder vervelend blowende jongeren uit noord europa zijn te opzichte van zuipende B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elmo, jij vergeet elke dag schijnbaar dat er een grote commercie mee gemoeid is, als het risico en de straffen hier in Nederland milder worden dan word de commercie dat ook, en dat weten de jongens die het land besturen ook heel erg goed.

 

Ik snap dat mensen het liefst hele dagen stoned zijn en de realiteid niet willen zien maar commercie komt met alles op nr.1 anders kan een land niet draaien en NL moet het echt wel hebben van de cannabis comercie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als Spanje inteligent is legalizeer het en zo kruip je direct uit de crisis. Dat Betekent heel het jaar door de volle top toerisme....Pff coffeshops in Ibiza..dat is Amsterdam op een eilandje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als dat zo simpel lag zou elk land direct legaliseren. Heeft ook met internationale contacten te maken die dan opeens niks meer met je te maken willen hebben waardoor handel tot een abrubt einde komt. Het zit veel te diep. Het is allemaal of geen een.

Share this post


Link to post
Share on other sites

msshien wel maar niet vergeten dat we midden in een recessie zijn en dat gaat niet beteren, dus op een bepaald moment zal elk land zijn eigen plan moeten of willen trekken om zijn economie terug op een normaal niveau te brengen

Edited by Faraon08

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet als de enigste keuze maar het blijft nog altijd wel een optie die veel goeds kan doen voor de economie....als USA de intiatief genomen hadden om als eerste stap te nemen....dan zullen der veel landen ook anders over denken, zie bv zuid amerika, inneens spreken ze ook over legalizeren..dat zal wel voor iets zijn

Edited by Faraon08

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach ja, toen Idols voor het eerst op tv was hoorde je niks anders, nu het allang voorbij is hoor je er niks meer over.

 

Het komt, blijft even hangen en waait net zo hard weer over alsof er niks gebeurd is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...