Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Appelkaas

Nekpijn (whiplash?)

Recommended Posts

Goedendag,

 

Allereerst even iets over mijn situatie;

 

Ik heb 7 jaar geleden een ernstig ongeluk gehad, iets geexplodeerd in mijn gezicht. Hierdoor ben ik 1 oog kwijt geraakt en mijn voorhoofd en neus waren verbrijzeld en naar binnen geslagen. Op het eerste gezicht leek het alsof ik alleen maar met een oog te missen door het leven zal moeten gaan, maar enkele maanden na mijn ongeluk bleek dat ik ook enorme last van mijn nek begon te krijgen. nu heb ik hier dus al een dikke 6,5 jaar last van, en het word als maar erger.

 

Als ik door stress etc. extra last van mijn nek heb dan word ik hierdoor ook duizelig en is het net alsof ik dronken ben. Om de pijn/spanning in mijn nek te verlichten knak ik mijn nek erg vaak. Zelfs wel zo erg dat ik soms aan mijn hoofd moet trekken om maar te kunnen knakken. Geregeld krijg ik door de nekpijn/spanningen tintelende armen/handen en stroomschokjes door armen en benen. In mijn slaap word ik vaak wakker met slapende armen terwijl ik hier niet eens op lig oid.

 

Nu rookte ik altijd al wel recreatief een jointje. Maar na mijn ongeluk eigenlijk niet meer. Maar sinds kort ben ik hier weer mee begonnen en kwam er achter dat mijn pijn weg ging. (enkel als ik gerookt/verdampt heb)

 

Ik heb een kantoorbaan en dit is ook niet echt bevordelijk voor mijn klachten deze worden hier alleen maar erger door. Maar mijn werk vind ik echt leuk en zou dit absoluut niet willen missen. Voor en onder het werken gebruik ik niks, smorgens is het wel te doen maar hoe langer de dag vordert worden de klachten als maar erger. Totdat ik thuis ben en 3 a 4 trekjes van mijn jointje heb genomen. Dan zit ik de rest van de dag uit zonder pijn en klachten.

 

Tevens ging mijn nog goede oog best snel achteruit de laatste tijd en kan ik eigenlijks zonder bril niet goed scherp zien, maar als ik mijn jointje gerookt heb kan ik dit ineens wel weer. Iemand die hier ervaring mee heeft? ik kan hier namelijk op internet niks over vinden.

 

Ik ben van plan binnenkort weer eens naar de dokter te gaan en hem mijn bevindingen van het medicinaal cannabis gebruik voor te leggen, en hoop hiermee een verklaring te mogen laten ondertekenen van mediwiet.nl Zodat ik mijn eigen biologische wiet kan kweken voor het maken van olie. Ik ben erg nieuwschierig hoe ik zou reageren op de olie en dat ik misschien met een paar verdunde druppeltjes per dag de hele dag zonder pijn door kan gaan. Want na 6,5 jaar dokter/neuroloog/fysio/bottenkraker/psycholoog (ja ik heb alles geprobeerd zelfs psychologisch om uit te sluiten dat het onverwerkte emoties van mijn ongeluk waren etc) bezoek ben ik daar helemaal klaar mee. De conclusie die getrokken werd door de huisarts "ja het zal dan wel een whiplash zijn, en hier is niks aan te doen" kan ik niet mee leven. Ik wil van de pijn af en weer een normaal leven leiden.

 

Als iemand nog tips voor mij heeft of een zelfde soort kwaal herkend dan hoor ik dat graag.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Appelkaas

 

 

Ps. Bedankt voor het vermaak op dit mooie forum, ik ben nu 26 jaar en lees al sinds mijn 19e altijd op de achtergrond mee en vermaak me hier uitstekend. Vooral het medische gedeelte spreekt mij erg aan. Maar ook de verslagen zijn leuk leesvoer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uit foto's of mri kwam niks ?

weet niet of je nu ook al pijnstillers gebruikt ?

dat je zicht weer verbeterd is wel apart, heb je dit ook als je gewoon rookt zonder wiet ? misschien dat ogen droog zijn kan ook

 

sorry voor de vragen ipv antwoorden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Appelkaas jij hebt het niet kado gekregen man.

Respect.

 

Er is een zeer sterke indicatie dat de werking van cannabis de druk op de oogbol verlaagt.

Misschien dat dat de positieve invloed van wiet op je visuele probleem verklaart.

 

Ik hoop dat er mensen op het forum zijn die je verder kunnen helpen.

:huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat getintel in de handen had ik ook.. werd meerdere keren per nacht wakker met 'dode' handen.

Overdag had ik er ook wel last van.

 

De doc heeft me naar een specialist gestuurd om carpal tunnel uit te sluiten.

Die specialist heeft met elektrische pulsen de zenuwbanen in m'n handen - polsen - armen en schouders getest.

Buiten ene kleine ontsteking in 1 pols (wat niet de oorzaak was), vonden ze dat de 'geleiding' van de zenuw minder werd dichter tegen de schouders.

Diagnose: geen carpal tunnel, maar schouder/nek spieren die de zenuwen knellen.

 

Hun oplossing bestond uit een 3 kwart jaar lang bepaalde schouder en nek oefeningen te doen.

Aangezien dit me veel te lang duurde heb ik m'n taichi teacher gevraagt de best oefeningen voor nek en schouders te geven.

 

Een week en half deed ik iedere dag een uurtje bepaalde taichi en qigong moves. Niets speciaals, gewoon oefeningen om de nek en schouders los te werken.

Een correct wuji stance helpt ook heel goed om je upperbody spieren te relaxen.

En 't probleem was opgelost .

 

Wuji!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@alucard

Mijn arts heeft het nooit nodig gevonden foto's/mri te laten maken. Heb er ook nog nooit echt op aangedrongen misschien wel een optie. Na mijn ongeluk hebben ze dit in het ziekenhuis uiteraard wel gedaan toen was alles goed.

 

Ik gebruik helemaal geen medicijnen zelfs geen paracetamol oid, wel geprobeerd maar heeft geen nut voor mij. Zware pijnstillers op recept oid ga ik ook niet proberen omdat ik niet als een zombie wil leven.

 

@Nesta

Idd heb best wat te verduren gehad, maar ben gelukkig een erg positief ingesteld iemand. En heb er nooit problemen mee gehad dat ik een oog kwijt ben oid. Alleen blij dat ik er nog ben, en dat mijn gezicht gelukkig niet zichtbaar beschadigd is geworden door een goede chirurg (16 uur lang) Enkel een paar littekens op mijn neus en wenkbrauw. Voor de rest zit er wat plaatwerk in mn voorhoofd en neus maar dat zie je toch niet haha.

 

Wat je zegt over verlaging van oogdruk had ik idd als enige gevonden via google, en denk dan ook dat ik een te hoge oogdruk heb. Zal binnenkort eens naar de oogarts dit te laten testen aangezien ik er nog maar 1 heb, ben ik hier wel zuinig op vanzelfsprekend.

 

Groet,

 

Appelkaas

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@b0bje,

 

Heb ook wekenlang oefeningen bij de fysio en thuis moeten doen van mijn therapeut, dit hielp voor mij niets. Verschillende oefeningen geprobeerd. Heb even gegoogled wat tai chi is. Zal me er eens in verdiepen kan nooit kwaad natuurlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uitzoeken waar het nu eigenlijk door word veroorzaakt lijkt me toch wel handig.

oorzaak behandelen is beter dan symptomen behandelen.

 

therapeuten allemaal dezelfde opleiding maar er zit zoveel verschil tussen

zelf ook jaren lang bij gelopen en deed gewoon niets.

uiteindelijk ex bodybuilder gevonden die van carriere was gewisselt die mij van al men problemen afhielp in 3 maanden.

je kan overigens best een goede therapeut hebben hoor maar als je hier al een lange tijd mee bezig ben, moet je of wisselen of het helpt gewoon niet

 

kan een beschadiging van myeline zijn of misschien zenuw in verdrukking door zwelling.

misschien spieren verzwakt, verschil in agonistische en antagonistische spieren kan hevige pijnen opleveren.

 

cannabis en oogdruk inderdaad daarom was ik zo benieuwd of een normale peuk ook dit effect heeft :huh:

roken zorgt dat de bloedvaten weer vernauwen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat je aangeeft ken ik maar al te goed, zelf door auto ongeluk whiplash (was nog minste van alles) nekwervels kapot, onopereerbaar.

 

NIET LANGER MET JE NEK KNAKKEN!!!!!!!

 

zo maak je meer kapot dan je lief is, snap niet waarom je door alles probeert heen te blijven gaan, je krijgt enorm veel signalen dat het niet goed zit.

 

kijk eens op whiplashinformatie.nl, staat ook een lijst met oefeningen die je wel kunt doen zonder schade te berokkenen.

 

ik heb momenteel teveel aan mijn kop om je wat gerichter te woord te staan maar wat ik opmaak uit je verhaal heb je mogelijk

een probleem met de weke delen/nekwervels van het whiplashtrauma wat je door de klap hebt opgelopen.

 

Mijn advies:

morgen naar de dokter, doorverwijzing naar neuroloog of door de dokter zelf een verzoek voor maken van een MRI foto.

vraag om zittende MRI St.Maartenskliniek te nijmegen, een liggende trek je niet :huh:

 

je tintelingen/slapende handen en armen (begint meestal 1st bij vingers) duiden op flink letsel, kan myleum zijn maar ook tussenwervels en van alles wat daar nog meer zit.

google maar eens op neuropathische pijnen en wat neuropatisch letsel (zenuwletsel) allemaal met je (kan) doet (doen).

 

je loopt echt al veel en veel te lang door zo (niet verwijtend bedoeld), snap het wel maar je loopt enorm risico zo.

 

je hebt de plakker whiplash denk ik waar je eerder, gezien wat je beschrijft, in de zware categorie whiplash (WAD 3/4) valt en dus NIET vlgens de NvvN richtlijnen behandeld/benaderd mag worden zoals oa nu door je huisarts gebeurd.

 

huisarts voorleggen: of doorverwijzen of tekenen dat jij 9arts dus)_ aansprakelijk is vanwege letsel nalatigheid want dat is het met dat: oh een WP en niks aan te doen

geloof me, met alleen een WP heb je niet waar jij last van hebt

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor je bericht Lostchild,

 

Even over het knakken van de nek, ik weet dat dit niet goed is maar kan het niet stoppen, enzij ik de hele dag in bed zou gaan liggen maar dat is natuurlijk geen optie hhaa. Al ben ik vaak wel bang iets nog erger te beschadigen en de nodige gevolgen daarvan. Maar zodra ik in de auto zit naar huis rook ik een sticky en trekt alles redelijk snel weg, en heb dan nagenoeg de hele avond geen last en hoef dan ook niet te knakken.

 

Ik ga vrijdag weer naar de dokter toe en zal er op staan me door te laten verwijzen. Ben er nu helemaal klaar mee. Ik wil duidelijkheid.

 

En ondertussen mooi afwachten tot ik bezig kan met mijn eigen olie te maken.

 

 

Mvg,

 

Appelkaas

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey man top dat je zo positief blijft!

 

ik loop zelf nu ook al 2 jaar met een whiplash, waardoor ik in het begin ook een hele tijd niet heb kunnen werken, ik was toen net een maand voor mezelf begonnen.

Na een jaar ben ik ook veel wiet gaan gebruiken waardoor de pijn inderdaad minder word, ik gebruik dan tijdens mijn werk ook wel eens wiet als ik veel pijn heb.hierdoor word het leven wel weer wat dragelijker!

Hoop dat het inmiddels weer wat beter met jou gaat..

 

groet wietje

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goedenacht,

 

Ik weet niet of het mag om zo'n oud topic nog te reageren.

 

Ik heb bij toeval mijn login gegevens weer kunnen achterhalen en kwam deze post van mij weer tegen.

 

Onderhand heb ik ongeveer na een half jaar na mijn eerste bericht uiteindelijk mijn MRI-scan gehad. De uitkomst hiervan is dat ik ernstige slijtage in mijn nek heb. Dit is voor mensen van mijn leeftijd niet normaal en word meestal bij oudere mannen gezien. Ik he verder geen informatie van de neuroloog of arts mogen ontvangen. Enkel dat ze zeiden dat als het erger werd ik weer terug moes komen. Mijn eigen conclusie hieruit is dat ik dan waarschijnlijk last heb van artrose in mijn nek.

 

Ik kom er echt niet meer uit met de artsen en neurologen die mij onderzocht hebben. Ik voel dat het goed fout zit in mijn nek, maar er worden geen tips of therapieën voorgeschreven door mijn behandelende artsen.

 

Mijn enige verlichting in mijn situatie is de cannabis (wat ik liever geen wiet noem omdat dit door menigeen direct word geasocieerd met drugs).

 

Heeft iemand na deze post misschien nog tips of informatie waar ik mee naar mijn huisarts kan gaan?

 

Excuses voor deze late post in dit topic.

 

Met vriendelijke groet,

 

Appelkaas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben je al op de pijnpoli van het ziekenhuis geweest, of bij een revalidatie kliniek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

topic-bump van 3 jaar, maar goed, je reageert wel... ^_^

 

artrose tussen gewrichten of wervels kan heel veel pijn en stijfheid(minder soepel) van het gewricht geven wat dan ook weer tot pijn lijd....

ik heb het zelf ook erge vorm!

 

op veel dagen kan cannabis ook mij niet meer helpen.

maar op veel andere dagen heb ik er wel enorm baat bij....

 

heb je ondertussen al olie en/of tinctuur getest?

bij veel mensen is dat een mooie uitkomst!

 

heb je ook al eens soortjes gebruikt die hoger in het medicinale aanbeeld staan? ipv een ww of pp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

in principe werkt elke wiet uiteraard medicinaal.

onder de term medicinale wiet draait het meestal niet enkel om de thc maar over veel meer eigenschappen van de plant zoals cbd, cbg, cbn,.....

 

parvati, dance world, charlotte's web, ac/dc, enemy of the state,....

er staan veel soorten bekend om hun betere medicinale werkingen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

We hebben het er laatst een keer over gehad Sensi. Nu zit ik zelf met 2 gebroken ribben en veel pijn. Heb Morfine (Oxycodon) gekregen voor de pijn maar dat is echt de grootste rotzooi ooit. Werkt wel maar je bent echt helemaal jezelf niet meer.

 

Snap nu wel goed dat mensen liever een jointje pakken met chronische pijn ipv dan die troep waar half Amerika ook nog eens aan verslaafd is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...