Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
latin

-medicinale-kruiden-en-planten-zullen-verdwijnen-in-de-eu-en-aleen-wij-kunnen-dit-voorkomen

Recommended Posts

Vanaf 30 April 2011 --iets minder dan 4 maanden vanaf nu -- zullen bijna alle medicinale kruiden niet meer vrij verkrijgbaar zijn, of alleen op recept, in de Europeese Unie. Dit beluit is al in 2004 op tafel gekomen, alleen is het nooit publiekelijk bekend gemaakt. The Traditional Herbal Medicinal Products Directive (THMPD) is gepresenteerd als een service voor Europeanen en makkelijk toe te passen. Maar bij nader onderzoek blijkt dat deze service een regelrechte aanslag is op de individuele rechten en de keuze op het gebruik of verkrijgen van het soort medicijnen die men zelf wil.

 

Voor overheids instellingen is het een voordeel om burgers te advizeren over de werking en veiligheid van een product dat algemeen bekend en vrij te gebruiken is, door gebruik te maken van een bepaalde universele onderzoeks methode. De informatie die met deze methode verkregen wordt gaat voorbij aan de wensen van individuele gebruikers en gaat ervan uit dat deze universele test methode de enige methode is die gebruikt kan worden voor het verkrijgen van de benodige informatie. Dit is ongeveer gelijk aan het accepteren van maar een krant als zijnde de enige aceptable bron van waarheid

 

De kosten van de onderzoeken en aperatuur die volgens de THMPD vereist zijn, zijn over het algemeen niet op te brengen voor kleinere producenten, die over het algemeen de leveranciers zijn van kruidenproducten of supplementen. Dit zorgt voor een oneerlijke concurentie in het voordeel van de grote mulitinationals, wat uiteindelijk de individuele vrije keus voor kwaliteit en assortiment van kruidenproducten zal beperken.

 

Met de THMPD, heeft de Europeese Unie de rechten van ieder mens tot de vrije keuze en toegang van medische zorg overschreden en beperkt . Het is een gevaarlijke interpretatie van mensenrechten , die er vanuit gaat dat een individueel persoon niet in staat is de goede keuze te maken met betrekking tot zijn gezondheid. Zelfbewustheid met betrekking tot ieders gezondheid moet beschouwt worden als een perssonlijk recht, en THMPD doet daar afbreuk aan.

 

Lees dit artikel om te ontdekken met wat voor onzin de EU-commissie al bezig is-- en misschien zal helpen deze te stoppen door de petitie te onder tekenen

http://www.facebook.com/GoPetition?v=app_7146470109

 

bron 2

 

http://bit.ly/9fM6tR

 

Als je in de EU woont of leeft, onderteken dan deze petitie

http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat valt er dan onder? ook BV tijm, rozemarijn , anijs verbieden?

lijkt me niet.... is zoiets als morgen alles verbieden waar alcohol in zit (lukt toch niet).

Share this post


Link to post
Share on other sites

waar nederland heel goed in is, is de burgers van valse informatie voorzien want ze weten dondersgoed dat 99% schapen zijn.

 

Als er morgen een wet komt steek jezelf in de fik zet iedereen zich in de fik zulke lui kent nederland.

 

het is niet wie niet slim is moet sterk zijn, hier gaat op; wie niet slim is kan niet denken. En zelfs de mensen die wel kunnen denken zijn slachtoffer van misinformatie.

 

Greetz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die in de brand wet die spreekt mij wel aan. dan blijven alleen de dwarsliggers zoals ik over,..... en waarschijnlijk bijna het hele forum. Geweldig !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ga jij dat eens regelen CB ?

 

Chassie :shutup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is het raar dat medicijnen voortaan op recept moeten besteld worden? Ik zie het eerder als een erkenning van de werking er van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...