No-Zem 1 Posted December 30, 2010 Olhá, Laten we nog ff snel een simpele cake in elkaar flansen en natuurlijk op het forum zetten voordat 2011 begint. Beginnen met wietboter maken, 84 gr. Amnesia knipafval, 2 pakjes ongezouten roomboter. 2 Pannen want we doen het op de 'au bain-marie' manier. Zorg er wel voor dat de boter niet te warm wordt dus het water niet te hard laten koken. Boter gesmolten, wiet erbij en zo nu en dan roeren, het heeft ongeveer een half uurtje op het vuur gestaan. Kommetje alvast gewogen voordat de boter hier in gaat. Dan lekker laten stollen, buitentemp. was op het moment perfect, wel ff afdekken. Altijd het onderste uit de kan halen. 624-304= 320 gr. boter. Ik had een beetje meer verwacht maar een heftige cake kunnen we er wel van bakken. =================================================================== We doen het simpel en hebben een Boerencake-mix gehaald. Melk, eieren en natuurlijk 200 gram boter. Handje hagelslag erbij gekiept en mixen maar. Cakevorm invetten, natuurlijk gebruiken we hier ook de wietboter voor maar dat is niet echt nodig. 60 Minuten 160 grdn stond op het pak, dit is uiteindelijk met 20 minuten verlengd. Volgende keer 180 grdn of 80 minuten, maar een satéprikker in de cake steken om te kijken of deze goed is werkt ook prima. En daar is die dan,.... Bon Appétit en alvast de beste wensen voor 2011 !!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
combikiller 1 Posted December 30, 2010 hey Nooz das een lekker gebakje eet smakelijk en de beste wensen voor 2011 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dennissie 0 Posted December 30, 2010 Hmmmm...das lekker. Voor mij alweer jaren gelee sinds ik een cake gegeten heb... Eetse. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pukkeltje 0 Posted December 30, 2010 Hee Nozzie...... Dat ziet er verrukkelijk uit man. En dat het zo simpel kon wist ik niet vriend....dat word een cakehaze morgen. Bedankt voor het recept hee. grtjes Pukkel Quote Share this post Link to post Share on other sites
No-Zem 1 Posted January 3, 2011 Oow ow, de cake is op, 16 plakken kwamen er vanaf, dunner snijden ging bijna niet dus hebben we alles nog eens gehalveerd. Volgende keer wat minder in een cake stoppen, na een uur en een halve cake werd het toch wel heel heftig. Beetje te veel van het goede dus volgende keer maar weer 50gr. aanhouden. Grtz.Nooz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted January 3, 2011 na een uur en een halve cake werd het toch wel heel heftig Lekker man zo'n klapper cake M'n maat die bakt ook veel , krijg vaak een lekker stuk mee , die komt soms met dingen aan zetten... Van de week kreeg ik Arretjes cake te eten...cake zonder te hoeven bakken wel heerlijk om te eten Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buble 3 Posted January 4, 2011 Wat ook een extra kick geeft aan je spacecake is een scheutje likeur Als je de cake uit de oven haald dan gelijk een flinke scheut erbij over de hele lengte van de cake , leeeekkkkkeeeeerrrrr Buble Quote Share this post Link to post Share on other sites
No-Zem 1 Posted January 6, 2011 Arretjescake,..dat gaan we nog eens doen.. Likeur over de cake is niks voor hier, een krat bier geraakt hier nog over de datum.. Maar je hebt me wel geholpen met het idee om een choco-dressing te maken, op die manier hoef je geen spacecake te maken en kunnen de kids ongeremd plakjes pakken wat nu niet het geval was, tegen die tijd volgt er wel weer een verslag. Grtz.N. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bazz f 0 Posted January 6, 2011 Dat ziet er smakelijk uit No-Zem, kan niet anders zeggen! Arretjescake is ook wel leuk om eens te proberen inderdaad. BF Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted January 6, 2011 En lekker Vond de smaak echt goed bij de wietboter smaken Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bazz f 0 Posted January 6, 2011 Het is de eerste keer dat ik van deze cake hoor (ja echt! ) Had die maat van jou een recept van internet geplukt of een eigen brouwseltje? BF Quote Share this post Link to post Share on other sites
0xygen 0 Posted March 27, 2011 ziet er lekker uit Quote Share this post Link to post Share on other sites