Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

NaGa

Nederlanders runnen hennepteelt in Europa

Recommended Posts

Nederlandse hennepbendes rukken steeds verder op in Europa. In NOVA zegt Max Daniel, leider van het project Aanpak Hennepteelt van de politie, dat er nu overal in Europa plantages te vinden zijn die gerund worden door Nederlandse henneptelers.

 

Actief

“Wat we merken is dat ze zoeken naar mogelijkheden om wiet te blijven telen”, zegt Daniel. “In het buitenland zijn ze minder scherp op de henneptelers, dat betekent dat in België en Duitsland erg veel last is van henneptelers. Maar we zien het dus ook in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland en zelfs in de voormalige Oostbloklanden als Tsjechië en Polen dat henneptelers daar actief zijn”.

 

Anoniem

Reden voor de vlucht naar het buitenland is het strenge optreden van de opsporingsdiensten in Nederland. Ook is er in het Oostblok en Scandinavië nog lang niet zoveel ervaring met de aanpak van de telers. Ze kunnen daar ook betrekkelijk anoniem opereren. Agenten uit België en Duitsland erkennen in NOVA dat de harde aanpak van de Nederlandse politie een van de redenen is dat de hennepmaffia oprukt in het buitenland.

 

Risico's

De afgelopen jaren waren er al veel hennepplantages in de grensstreek met België en Duitsland te vinden. Maar het blijkt ook lucratief te zijn om een plantage in Tsjechië of Polen te beginnen. Met Nederlandse kennis en met Nederlandse apparatuur wordt een complete plantage ingericht. Vervolgens zijn het lokale criminelen of illegalen die de hennep verzorgen. “Die lopen ook alle risico’s. Die krijgen ook zwaardere straffen op het moment dat ze daar gepakt worden. Maar we weten ook dat ze langere dagen maken, minder betaald krijgen. En dat er vormen van moderne mensenhandel, moderne slavenhandel plaatsvinden. En dat gebeurt in de plantages die door Nederlanders geleid worden”, aldus Daniel.

 

Maffia

De oogst gaat nog vaak naar Nederland, voor coffeeshops of om het verder door te voeren. Maar de hennepmaffia opereert bijna als een volwaardige multinational: “Wiet die geteeld wordt in Scandinavië, wordt daar zelf verkocht want daar brengt het heel veel op”, zegt Daniel. “Maar als zo’n plantage bijvoorbeeld in Tsjechië staat, sluit ik niet uit dat het rechtstreeks naar Frankrijk gaat of via Frankrijk naar Engeland en Nederland helemaal niet meer aandoet”.

 

Stromannen

Het is enorm lastig om de echte criminelen die de plantage runnen aan te pakken. De politie in het buitenland ziet de Nederlanders zelden of nooit en pakt dan vrijwel alleen de lokale stromannen op. “De Nederlanders blijven lekker veilig aan deze kant van de grens zitten. Maar strijken wel de winst op”, aldus Daniel.

 

Miljarden

De top van de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt wordt de komende jaren hard aangepakt. Dat is het Nederlandse Openbaar Ministerie van plan. Uit een recent politie-onderzoek blijkt dat Nederlandse kwekers van wiet jaarlijks ruim twee miljard euro verdienen aan illegale export.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is precies waarom de naam van ons plantje verloedert ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo zie je wat criminaliseren doet. deze klager is zijn baan voor de toekomst aan het zeker stellen, met al die ervaring wil ie zeker een leidende baan op europees niveau.

 

hoe strenger je iets aanpakt hoe lucratiever het wordt, zelfs als het water of chips zou betreffen, begrijp dat nou eens!!!

 

ik haal gewoon 5 3 gr per keer en hoop iedere keer dat ik mijn huis haal..... lekker veel fijnstof en co² produceren op en neer naar de grote boze stad...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer propaganda...

 

Nu gaan ze een excuus zoeken om de belgen ook lastig te vallen...en de duitsers...

 

Nog even en Amerika heeft Europa in handen... wat volgens mij eigenlijk al het geval is.... maar dan in het openbaar....

 

V for Vendeta... ;) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol nederland is die positie allang kwijt, ben wel eens benieuwd waar deze wijze mensen hun onderzoek en resources vandaan halen..........

En nederlandse appartuur.......... where the fuck komt die wijsheid vandaan hier wordt geen drol gemaakt op voeding na dan alles komt uit het buitenland dus dit is weer een onzin PR verhaal iemand die al een tijdje meedraait ziet dat meteen......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
In 2002, Britain produced 15 per cent of its own cannabis. In 2010 that figure is 90 per cent, and police around the country raid at least three factories every day. - British secret farms

 

Dit zijn echt geen Nederlanders, gewoon Engelsen met Chinezen en Vietnamezen.

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

... ik zeg toch.... lijkt wel of ze zich hiermee aan de stoelen vastklampen... beetje net doen of je nog belangrijk bent in wietland...hahahaha. nou, open google earth en kijk hoe klein Nederland is. een slimme crimineel zit al jaren niet meer hier lijkt me. plus dat in sommige andere landen overheidsmensen nog crimineler zijn dan de crimineelste crimineel hier. dan is een of andere deal zo gemaakt en kunnen ze jaaaaren en jaaaaren lekker op hun plek blijven zitten.

 

en dat alleen maar doordat ze de burger niet vrij laten met een paar planten voor eigen gebruik. recreatief, medisch of als officieel commercieel bedrijf, laat het toe, laat het toe en ga weer aan het echte werk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Berichtgeving is trouwens van 4 dec 2009, maar maak verder niet uit.:lol:

 

Wel nieuw is dat Praag het stokje heeft overgenomen van Amsterdam.We gaan daar maar vakantie vieren.;)

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dit is precies waarom de naam van ons plantje verloedert :lol:

 

Nee de classificering en behandeling van deze Godenplant door de Gristentaliban is de oorzaak.

De plant criminaliseren is vragen om criminelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...