Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
robdh

Coffeeshops mogen blijven

Recommended Posts

Coffeeshops mogen van het kabinet blijven bestaan, zolang ze niet fungeren als toeristische trekpleister. Dat melden zowel de NOS als RTL Nieuws. De regering komt met een nieuw drugsbeleid dat toestaat dat kleine coffeeshops waar mensen beperkte hoeveelheden drugs gebruiken, mogen blijven bestaan.

 

Toeristen moeten in de toekomst geweerd kunnen worden, bijvoorbeeld door een pasjessysteem of een limiet aan de hoeveelheid drugs die per klant mogen worden verkocht.

 

Diverse gemeenten in de grensregio hebben de afgelopen tijd al coffeeshops gesloten omdat drugstoeristen veel overlast veroorzaakten.

 

Het nieuwe beleid is opvallend, omdat coalitiepartijen CDA en ChristenUnie eerder hadden gespeculeerd over het volledig uitbannen van de verkoop van softdrugs. Dat voornemen lijkt nu van de baan.

 

Bron: Fok!/NOS/RTL

Share this post


Link to post
Share on other sites

:P

 

khoop alleen dat de pasjes wegblijven, zou wel mooi klote zijn :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit is zeer slecht nieuws, de vraag is of dit alleen geld voor de coffeeshops aan de grens en of Belgen er nog binnen kunnen mits zo een pasje. Zoja is het de vraag of je per shop je 3 of 5 gram kan kopen en dat niet gecontroleerd word in zijn totaliteit.

dan is het ook gedaan met de miljoenen inkomsten en toeristen die naar Amsterdam gaan want deze discriminerende maatregel zorgt ervoor dat buitenlanders niet op dezelfde voet behandeld worden als Nederlanders inzake de drugswetgeving. ik vraag me af of dit juridisch zo maar kan, je kan niet zo maar mensen op basis van een nationaliteit ontzeggen om wiet te kopen.

In onze krant staat het namelijk zo:

 

Gedaan met wiet kopen in Nederlandse coffeeshops

 

Het Nederlandse kabinet wil het gedoogbeleid voor softdrugs handhaven. Coffeeshops blijven bestaan, maar mogen geen toeristische trekpleister meer zijn. Belgen zullen geen softdrugs meer kunnen kopen in de coffeeshops.

 

Het kabinet wil dat kleinere coffeeshops straks de lokale markt met een beperkte klantenkring bedienen. Buitenlandse klanten zijn niet meer welkom. Een pasjessysteem moet toeristen buiten de deur houden.

 

Ook kan worden geëxperimenteerd met het aanleggen van grotere voorraden in de coffeeshops. Die maatregel zou overlast door drugsrunners moeten beperken. De Nederlandse ministerraad bespreekt vrijdag de hoofdlijnen voor het nieuwe drugsbeleid. In het najaar komt het kabinet vervolgens met een drugsnota.(mvl)

Share this post


Link to post
Share on other sites

het leuke van holland is dat je hier zo vrij kan smoken, wat een gelul weer, wiet is van en voor iedereen, dit gaat problemen opleveren en vele touristen kosten......kost ze veeeeeeeeeeeeeel geld en de dealers worden rijker en rijker en crimineler.....

 

netzoals de vliegtax, uiteindelijk trok iedereen naar bremen, hamburg om daar de tax te omzijlen ( of is ut omzeilen?! ) hebben ze ook weer terug gedraaid.

 

sukkels zijn het in denhaag, moeten we blij zijn met iets wat heel normaal is, dit is gewoon een eerste stap in de verkeerde richting, elke keer een klein stapje terug, abbylon system, one step forward two steps backwards ( quote max romeo )

 

fokked up gedoe man.

ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

is dat dan alles wat er uit gekomen is? maar wel een 'systeem' er aan hangen zodat ze voortaan inzicht hebben in wie wat en waar, bah.

 

en de achterdeur? waar gaat het vandaan komen?

 

voortaan mogen 3 planten in de tuin net als in spanje, of 1 net zoals in belgie?

 

uitbreiding en versoepeling van medisch gebruik en thuiskweek?

 

niks, nada noppes! angstvallig maar blijven doen zoals het gesukkel en gekonkel tot nu toe maar voortaan moffelen we het een beetje weg zodat we doen of het bijna niet meer bestaat, voor de buitenwereld. stoepje schoon houden....

 

bijna 1 miljoen gebruikers/genieters en weer blijven we stilstaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zouden er verkiezingen aan komen ?

Weldra zal alle regeringskritiek verstommen en worden we de komende 2 jaar met rust gelaten.

Waarschijnlijk zal er een kabinetswisseling plaatsvinden, want wij cannabisrokers hebben het wel gehad met dit kabinet lijkt me. Ons ligt een mooie toekomst in het verschiet, want het komende kabinet gaat zich namelijk met échte belangrijke zaken bezighouden zoals milieu (maar dan echt), sociale zekerheid, beperken van elite-excessen, hervorming van het bankwezen enzovoorts.

Ik zie het al helemaal zitten...

 

Ach en dat "zolang ze niet als toeristische trekpleisten fuingeren', hoe willen ze dat in een verenigd europa realiseren ? Hah ! Iedereeen heeft dezelfde rechten in europa hoor. Die haagse relifundies kunnen wel wat roepen, maar in dit geval is europa ons goed gezind.

Blijf het nog steeds raar vinden dat cannabis van de duivel is en alcohol in kloosters wordt gebrouwen, maar wie ben ik...

 

Neem een jointje, haal diep in en wacht rustig een paar maandjes af....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Natuurlijk willen ze niet alle coffeeshops sluiten, dan missen ze heel wat inkomsten.

 

Ik wou dat ze wakker werden daar in Den Haag.

 

Oh nee, tuurlijk niet, wij zijn maar t klootjesvolk.

 

Werken, belasting betalen, regeltjes, rechten, plichten, dit moet, dat mag niet, maar wat iemand in zijn vrije tijd doet mogen hun niet bepalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nederland moet hem niet zo spannen om de drugstoerisme een halt toe te roepen.

hoe is de overlast dan?zie je steeds belgen langslopen?of duitsers? oh my,wat erge overlast..... :yummy:

Laat ze de boel even snel legaliseren en er belasting over heffen ofzow,kan de crisis ook inpakken :)

Nederland verandert in een scheinheilig landje,vroeger durften we anders te zijn dan andere landen.

Moet je eens kijken waar we nu staan in de E.U.>hielenlikkers, echt waar!

Plus dan komt de politie ook wel even hennep-boeven vangen,als ze inplaats daarvan realiseren wat ze besparen om die bevolkingsgroep te laten liggen?dan hebben ze zelfs geld over.......

nee wat de politie niet mag in de vrije tijd (blowen) mogen wij ook niet als het aan hun ligt,stelletje jaloerse kadaffies, stelletje genots-knots-brigadiers krijg toch zachtjesaan constipatie ofzow.....

 

 

Blegh!

Collie Weed. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach trek me er weinig van aan, ga toch bijna nooit meer naar de shop. De meeste shops verkopen wiet die ik veels te sterk en vies vind.

 

In het Fok filmpje wordt gezegd dat er vrijdag nog gedebateerd wordt en in het najaar de nieuwe nota komt.

Tijd voor acties?

 

"Legalize it, don't critize it" Quote, Peter Tosh

 

Tappaahhh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...