Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
BAS22

Politie vindt 9,2 kilo voorraad bij Tilburgse coffeeshop

Recommended Posts

Politie vindt 9,2 kilo voorraad bij Tilburgse coffeeshop

 

Integrale controle coffeeshops in de gemeente Tilburg

 

 

TILBURG: Woensdag 11 maart zijn er bij een integrale actie vier coffeeshops in de gemeente Tilburg gecontroleerd. Bij deze gezamenlijke handhavingsactie werkte de Belastingdienst Oost-Brabant samen met handhaving van de gemeente Tilburg en politieteam Tilburg Binnenstad van de politie Midden- en West-Brabant. De politie trof bij een coffeeshop aan de Bredaseweg ongeveer 9,2 kilo hennep en hash aan. Daarnaast vonden de speurders 5231 joints en een geldbedrag van circa 17.500 Euro.

 

 

 

Tijdens de handhavingsactie werd gecontroleerd op het naleven van administratieve en fiscale verplichtingen, de gemeentelijke regels en voorschriften, de AHJOG criteria en op de overtreding van de Opiumwet.

 

 

 

AHJOG- criteria zijn opgesteld voor eigenaren van coffeeshops waarbij afspraken zijn gemaakt met de overheid inzake:

 

A = Affichering; er mag geen reclame worden gemaakt;

 

H = Harddrugs; er mogen geen harddrugs verkocht worden;

 

O = Overlast; er mag geen overlast voor de omgeving worden veroorzaakt;

 

J = Jongeren; er mag niet aan minderjarigen (onder de 18 jaar) verkocht worden;

 

G = Gram; er mag niet meer dan 5 gram softdrugs per persoon verkocht worden.

 

De maximale handelsvoorraad in een coffeeshop mag niet meer dan 500 gram zijn.

 

 

 

De Belastingdienst constateerde dat er bij drie ondernemers niet werd voldaan aan de administratieve en fiscale verplichtingen. Op deze adressen zijn door de Belastingdienst waarschuwingen uitgedeeld. Om de juistheid van de aangiften te controleren zal de Belastingdienst mogelijk een nader onderzoek instellen.

 

 

De politie trof bij één van de coffeeshops ongeveer 9,2 kilo hennep en hash aan. Daarnaast werden er 5231 joints en werd een geldbedrag van ongeveer 17.500 Euro aangetroffen. De aangetroffen hennep, hash, joints en het geldbedrag zijn door de politie in beslag genomen. Drie personen zullen worden gehoord inzake de Opiumwet en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens trof de politie in de betreffende coffeeshop een minderjarige aan.

 

 

 

Door de gemeente werd op twee adressen overlast geconstateerd. Het gaat hierbij om overlast van jongeren die zich langdurig in de nabije omgeving van de coffeeshop blijven ophouden en er was sprake van parkeeroverlast. De gemeente zal hiervoor met de betreffende ondernemers in gesprek gaan. Met betrekking tot de coffeeshop waar overschrijding van de handelsvoorraad is geconstateerd en de minderjarige is aangetroffen, gaat de gemeente zich beraden over mogelijke vervolgstappen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is niet zoals het hoort inderdaad, maar wat is gedogen? mogen?

 

Kortzichtig en kort door de bocht.

Share this post


Link to post
Share on other sites

shops zijn zo dom tegenwoordig.. koop een fiat panda, zet m op naam van iemand anders en gebruik die als voorraadkast.

500 gram in de shop

 

gaat t op loop je naar de panda :rolleyes:

 

greetz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ken 2 jongens met een eigen shop, en beide hebben ze een "luikje" waar de rest van de handelsvoorraad ligt.

Het is helemaal niet nodig voor een shop om daarmee gepakt te worden, ze moeten het gewoon slimmer aanpakken.

Een grower moet toch ook zijn best doen om niet gepakt te worden.....?

Share this post


Link to post
Share on other sites

bredaseweg.. Pasja of Crackers?

 

hoop niet pasja, want die is al 2 of 3 keer een paar maanden dicht geweest, waarvan de laatste keer 3 of 4 maanden.. nog een keer en dan zou hij definitief gesloten worden volgens mij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mjah dat kunnen ze nog altijd te weten komen hé, en rond die pandazal waarschijnlijk ookwel een overheerlijke walm hangen. Kluis zal tochwel beter zijn? Of kunnen ze daar ook in met de juiste bevelen?

 

Enjah is het de crackers of de pasja??

 

Schijtflikken

Share this post


Link to post
Share on other sites

500 gram, oke bullshit... maar 14 keer zoveel is ook een beetje overdreven als 'handelsvoorraad'voor in de toko...

 

En dan nog die minderjarige in de shop?

 

Sluiten die handel.

 

gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/tilbu...e-hier-niks.ece

 

 

TILBURG - "Nee, die hebben we niet meer. Nee, die ook niet. We zitten nogal krap in onze voorraad hasj vandaag." Romeo van Dijk moest gisteren vaak 'nee' verkopen in Koffieshop Crackers aan de Bredaseweg. Want de politie had de dag ervoor de hele voorraad hennep en hasj meegenomen. 10 kilo in totaal. En dat is maar liefst 9,5 kilo meer dan is toegestaan.

 

 

 

Zie ook:

Handhavingsactie

Politie vindt 9,2 kilo voorraad bij Tilburgse coffeeshop

Hij wijst op de volle bar en tafels rond dit middaguur. "Met 500 gram voorraad begin je hier niets. Vijftien jaar geleden kon je daar nog mee uit de voeten. Nu verkopen we op één dag zeker twee keer die hoeveelheid ", verklaart Van Dijk de grote voorraad. De politie trof daarvan een deel aan in de coffeeshop. Het overgrote deel lag elders opgeslagen en in een kantoorruimte.

 

Van Dijk: "Wij mogen hennep en hasj niet inkopen, maar wel verkopen. Dus de inkoop moet al stiekem gebeuren. Dat gaat niet per 100 gram, maar per kilo's. Iedere coffeeshop heeft ergens een voorraad verborgen liggen, omdat je anders twee keer per dag langs wietkwekers zou moeten. Helaas hadden wij de pech dat de politie net langskwam toen we de voorraad aan het aanvullen waren."

 

Werken met een kleine voorraad is volgens de coffeeshopmedewerker geen optie. " Daarom blijft het een kat-en-muisspelletje met de politie. Het zou ook voor ons heel veel schelen als we bij professionele kwekers legaal zouden kunnen inkopen. En voor mijn part heffen ze dan 80 procent accijns op onze producten. Mensen kopen het toch wel. Helemaal verbieden lijkt me geen goede optie. De afzetmarkt is enorm en het is niet goed als die in handen zou komen van aasgieren en ratten."

 

Naast de grote hoeveelheid hasj en hennep trof de politie ook een geldbedrag van 17.500 euro aan in het kantoor van Crackers. Én er zat een minderjarige in de zaak. En dús heeft deze coffeeshop een groot probleem. Burgemeester Ruud Vreeman zal persoonlijk bekijken welke sanctie wordt opgelegd. Dat kan betekenen dat de tent drie maanden dicht moet. "We zaten goed fout. Maar het is de eerste keer dat we gepakt worden. Ik hoop maar dat het bij een waarschuwing blijft", aldus Van Dijk.

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Hoe dom kun je zijn <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanaf vandaag dus gesloten <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vanaf vandaag dus gesloten <_<

 

voor 3 maanden of voor altijd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat gaan we vandaag uitzoeken <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nieuwsoverzicht gereguleerde wietteelt voor coffeeshops

 

 

EINDHOVEN/TILBURG - Eindhoven en Tilburg willen een proef doen met gereguleerde wietteelt voor de coffeeshops. Daarnaast speelt er in de regio Eindhoven een ander thema: het gebied wil liever méér coffeeshops in de regio. Hieronder staan het nieuws hierover, zoals dat gebracht is bij Omroep Brabant, bijgewerkt tot 17 december 2008.

 

 

8 december 2008

Voor de ChristenUnie is een proef met gereguleerde wietteelt in Brabant onbespreekbaar. Dat stelt fractievoorzitter Arie Slob in een interview met de nieuwswebsite Nu.nl. De burgemeesters van de 33 grootste steden van Nederland besloten onlangs tijdens de wiettop in Almere tot een proef in Eindhoven en Tilburg waarbij de overheid zelf wiet gaat kweken. De PvdA staat open voor het plan en wil een debat. Volgens Slob is zo'n debat bij voorbaat zinloos aangezien de proef in strijd is met het regeerakkoord. De fractieleider van de ChristenUnie loopt hiermee vooruit op de kabinetsreactie op het voorstel van de burgemeesters.

 

1 december 2008

Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven en zijn collega's in Zuidoost-Brabant willen met minister Klink van Volksgezondheid praten over het coffeeshopbeleid. Dat staat in een brief die deze week de deur uit gaat en ook ondertekend wordt door burgemeester Vreeman van Tilburg.

De burgemeesters willen praten over een proef met het legaal kweken van wiet. Eindhoven heeft zich anderhalve week geleden daarvoor al aangemeld tijdens de landelijke wiettop in Almere.

 

28 november 2008

Premier Jan Peter Balkenende voelt weinig voor het experiment met een stadswietkwekerij in Eindhoven. Dat plan werd vorige week tijdens de wiettop in Almere door de 33 aanwezige gemeenten voorgesteld.De gemeenten verwachtten dat stadskwekerijen zullen leiden tot een betere controle op de drugsteelt en –handel. De minister-president heeft echter een andere mening. "Ik word er niet enthousiast over", zei Balkenende vrijdag tijdens zijn wekelijkse tv-gesprek. "Ik vond het al geen prettige gedachte dat we banken moesten overnemen, maar dit wordt wel een beetje dol. Het lijkt me een excentrieke gedachte. Ik ben op zichzelf niet tegen excentrieke gedachten, als het maar goede gedachten zijn'', aldus de premier, die een hoop bezwaren zegt te zien. “Ik zou liever zien dat het aantal coffeeshops in de grensstreken wordt verminderd vanwege de aanzuigende werking. En dat het aantal coffeeshops in de buurt van scholen wordt teruggebracht.”

Balkenende zal het plan wel bespreken in het kabinet. Minister Klink van Volksgezondheid kwam eerder al met eenzelfde reactie.

 

 

 

17 november 2008

In de regio Eindhoven moet een proef komen met de legale kweek van hennep. Dat wil burgemeester Van Gijzel. Van Gijzel denkt zo de criminaliteit rond hennep aan te pakken. Hij wil niet af van het gedoogbeleid of de coffeeshops. Hij zet in op de aanpak van onder meer witwassen van crimineel geld, wapen- en vrouwenhandel.

Burgemeester Van Gijzel besprak dit idee maandag met een paar collega's uit de regio en vrijdag kaart hij het aan op de landelijke wiettop in Almere.

 

12 november 2008

De gemeente Helmond wil de vergunning van de enige coffeeshop in de stad intrekken. Dat zegt burgemeester Jacobs. In de coffeeshop zijn verschillende keren te grote hoeveelheden drugs gevonden en daarom wil de gemeente de zaak definitief sluiten.

Om aan de vraag van softdrugs te voldoen wil Helmond op korte termijn twee nieuwe coffeeshops openen. De zaak aan de Wolfstraat zou dan door een andere exploitant kunnen worden overgenomen.

De drie andere panden die B en W op het oog hebben zijn voormalige cafés op het Beugelsplein, de Noord Koninginnewal en de Molenstraat. Begin volgend jaar wordt bekend in welke van die drie panden een coffeeshop wordt gevestigd. De eigenaren van de cafés zijn het eens met het plan.

 

28 oktober 2008

Eindhoven wil dat ook andere plaatsen in Zuidoost-Brabant coffeeshops openen. Nu is deze stad met vijftien zaken de enige die de regio van softdrugs voorziet. Volgens burgemeester Rob van Gijzel wordt nu onderzocht waar en onder welke voorwaarden andere coffeeshops kunnen komen. Helmond zou zelf ook al bezig zijn dit te onderzoeken.

Eerder maakte de regio de afspraak dat alleen de twee grote steden coffeeshops zouden toelaten en de andere gemeenten deze zouden weigeren. Volgens Van Gijzel wordt er in december een besluit genomen over een ander coffeeshopbeleid in Zuidoost-Brabant.

 

21 mei 2008

De gemeenteraad van Helmond gaat opnieuw praten over het aantal coffeeshops in de stad. In Helmond is met de huidige regels slechts plaats voor één coffeeshop. De gemeente heeft hiervoor gekozen om eventuele overlast rond de coffeeshop te kunnen beheersen. Nu blijkt dat een enkele coffeeshop voor een stad als Helmond te weinig is en er dus veel illegale verkoop is van softdrugs uit schuurtjes en woningen.

Een aantal jaren geleden werd in Helmond ook al gediscussieerd om drie coffeeshops te gedogen in de stad, maar daar was toen geen politiek draagvlak voor

........................................

Vreeman wil coffeeshops onmiddellijk kunnen sluiten

 

 

TILBURG - Een coffeeshop moet onmiddellijk te sluiten zijn als de zaak te veel softdrugs op voorraad heeft. Dat vindt burgemeester Vreeman van Tilburg.

Nu krijgen de coffeeshops vaak eerst nog een waarschuwing. Wettelijk mogen coffeeshops maximaal 500 gram hennep of hasj in huis hebben. Die hoeveelheid wordt soms ruimschoots overschreden.

 

Donderdag nog besloot Vreeman dat coffeeshop Shiva aan de Koestraat in Tilburg een maand dicht moet. In juni van dit jaar werd daar 130 kilo softdrugs gevonden.

...................................................

Vandaag email gestuurd naar vereniging de Achterdeur om te informeren hoe het met de Crackers afloopt.

Iav hun reactie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoop iig dat die niet definitief moet sluiten...

 

Ik snap trouwens sommige burgemeesters niet. Waarom is het zo erg dat een coffeeshop meer dan 500g heeft? Ik vind het gewoon mierenneuken. Oké, er moet ook geen 100kg liggen, maar 500g is echt wel te weinig voor een degelijke shop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

He,

 

Waar gaat dit over joh? 9 kilo? Dat regeltje dat je maar 500gr op vooraad mag hebben slaat nergens op! Laatst hebben ze hier in de coffeeshop 50 kilo gevonden en 120.000 aan contanten. De eigenaar was nie zo vrolijk kan ik je vertellen :smoke

 

Greetz Tonnetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

De coffeeshop is weer geopend :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...