Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Nerderwietje

Help Ze Verkleuren (dag 1 Tot Dag 45 Bloei)

Recommended Posts

Hallo allemaal heb weer een probleem ben ik bang, heb 3 dagen geleden me stekken binnen gekregen en deze s'avonds gelijk in de tent gezet. Ze staan er nu dus 1 nacht en 2 dagen in op 18/6 en moet zeggen dat het wel een beetje kneusjes waren sommige, de lv schomelt tussen de 50 en 60% ben druk bezig om deze omhoog te krijgen naar 80% temp schommelt tussen 26 en soms wel 32 graden met lamp aan en met lamp uit rond de 22 a 24 graden. Heb nu de afzuiger wat lager gezet en hoop zo de lv omhoog te krijgen, temp blijft oke. De stekken staan in plagron royalty mix en geef alleen water met wortelstimulator 1 a 2 maal per dag ongeveer 200ml voor de rest nevel ik ongeveer 2 x daags de tent. De lamp hangt op ruim een meter. (600W)

 

Het probleem is dat de bladjes wat geel beginnen te worden, althans er ontstaan gele vlekjes en ben bang dat dit doortrekt en uiteindelijk alles geel wordt. Iemand enig idee wat het is en wat ik eraan kan doen? Weet het niet meer, lees veel over teveel voeding maar denk dat dat niet kan omdat ik geen voeding geef, zou het toch een combinatie zijn van lv en misschien verbranden?

 

Heb net even 2 foto's gemaakt met de lamp aan, hoop dat er wat op te zien is:

 

Close-up van 1 die er redelijk bijstaat op de kleur na dan.

med_gallery_18258_6070_325635.jpg

 

Overzicht

med_gallery_18258_6070_1818869.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beetje magertjes. Knip wat van die bladvingers weg, zodat ze minder verdampen. Zijn volgens mij te snel bij de stekkenboer vertrokken.

met half afgeknipte vingers wortelen ze sneller. Geen mest. alleen water. Komt goed ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ 19Sjeepee65:

Thanks voor je reactie, maar bedoel je gewoon de grote bladeren door de helft knippen?

 

Maar neem aan dat ook de lv omhoog moet? Zat er ook aan te denken om een transparant stuk plastic op zo'n 10 cm boven de dames te spannen zodat het vocht niet zo snel verdampt. Iemand hier ervaring mee?

 

Grt,

Nederwietje

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja door er folie boven te spannen gaat je lv denk ik wel omhoog, bij mij iig wel. ook kun je misschien wat natte handdoeken neerleggen,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je geeft teveel water!!!! Paar dagen geen water en de wortels laten zoeken.En Royalty mix????Is da niet zwaar bemest???

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jursey: oke thanks, ga het proberen tot me luchtbevochtiger binnen is die ik toch maar besteld heb, dus dat gaat wel goedkomen :wacko:

 

@riesje1965: zou je denken, te veel water? De aarde is niet echt nat hoor, als ik me vinger erin steek dan blijven er wel een paar "kruimels" aan zitten maar het is niet zo dat het zeiknat is. Heb de Royalty mix meegenomen op advies van de growshop, vriend van me gebruikt het ook en die heeft geen problemen ermee. Hoe kan ik zien of het zwaar bemest is? Sorry is me eerste kweek en ben nog zo groen als gras ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij ook veel te nat,til eens een pot op en dan zal je wel voelen hoe zwaar die is!!! 200 ml per dag voor een stekje is in ieder geval veel te veel

 

 

TnT

Share this post


Link to post
Share on other sites

je geeft inderdaad te veel water , 2 keer 200 ml zou ik zowiezo niet doen . 1 keer 200 ml per dag en misschien eens een dagje overslaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je temeratuur te hoog is, kan je in de beginperiode ook een 400 watt bulb gebruiken. 400 Watt lampen draaien ook op de meeste 600 Watt VSA's (echter niet de electronische vsa's). Dus gewoon een 400 Watt lamp in reserve. Deze heb je ook in een groei versie. Philips Bulb HPI-T Plus 400 Watt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk dat het inderdaad te veel water is geweest, heb ze vanaf gisterenavond niks meer gegeven en heb een slang over de vloer liggen nu die via 1 van de doorgangen frissere buitenlucht aanvoert en moet zeggen dat ze in 1 dag al een stuk opgeknapt zijn, kijk het morgen nog even aan en misschien morgen in de avond wat water maar misschien sla ik morgen ook nog wel over, de potten voelde inderdaad best zwaar aan. Thanks voor het advies, ze staan al een stuk beter nu ;)

 

@ De Boeddhist: Thanks voor de tip, temp is nu constant tussen de 27 a 28 graden met lamp aan (vanwege de slang met versere lucht), lamp uit 22 a 24 graden. Maar hou je tip in gedachten van die 400 W.

 

Lamp hangt trouwens nu nog op een meter..... wanneer moet ik deze wat gaan laten zakken? Of moet ik nog even wachten zodat ze zelf naar het licht willen gaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zag dat je de potten niet op schotels had staan anders zou ik zeggen geef van onder water zeker bij kloontjes laat de wortels maar zoeken ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Nederwietje,

 

Ph 6.0 is prima hoor, en hoe staan ze erbij?

Foto's is altijd lekker trouwens. ;)

Veel sucses

 

Gr Mehighto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee Mehighto, gelukkig maar.... hou 6.0 aan dan ;) ze staan er op zich wel redelijk bij denk ik (voor zover ik als leek kan beoordelen, is me eerste kweek haha) er zijn er alleen een paar die wat achter blijven maar hoop dat die ook nog wel bij trekken, ze staan nu een week en denk dat ik nog een weekje wacht en ze dan op 12/12 zet. Is maar een gokje, volg maar een beetje me gevoel :( . De lampen branden nu dus foto's worden lelijk nu. Zal morgenochtend vlak voordat de lampen aan gaan wat plaatjes schieten en dan hoop ik van de pro's te horen of ze er inderdaad wel goed bij staan en of nog een weekje op 18/6 de juiste beslissing is, wil niet ongeduldig worden en te vroeg naar 12/12 gaan, al is dat wel heel verleidelijk ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoals belooft wat foto's vanochtend genomen. Comentaar/Opmerkingen??? GRAAG :(

 

Overzicht tentje nummer 1

med_gallery_18258_6070_22572.jpg

 

Overzicht tentje nummer 2 (zoals je ziet staan hier de wat kleinere tussen)

med_gallery_18258_6070_169946.jpg

 

Close-up 1

med_gallery_18258_6070_460363.jpg

 

Close-up 2

med_gallery_18258_6070_260758.jpg

 

Close-up 3

med_gallery_18258_6070_167061.jpg

 

Zo staan het er nu na 8 dagen bij, de lamp hangt op 75 a 80 cm afstand nu. Moet ik deze al meer laten zakken nou? Een enkel blaadje vertoont wat verbrandingsverschijnselen denk dat dat nog bladeren zijn van de eerste dagen want toen hebben ze het wel zwaar gehad en zaten er best wat kneusjes tussen (heel slap en klein) dus ben nog wat voorzichtig met het zakken van de lamp (600W) Ook bespoor ik hier en daar (denk op oude bladeren) wat gele vlekjes (stippen) maar het lijkt erop dat op de nieuwe bladeren dit niet voorkomt. Niet druk om maken? of heeft er iemand een idee wat dat kan zijn?

 

Nou hoor graag van de mensen die er verstand van hebben of ze er een beetje redelijk bij staan, ene vergeet niet dat dit de eerste keer is he ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey Nerderwietje

zijn het allemaal de zelfde soort dames die jij in beide tenten hebt staan ?

zo ja waarom zet je dan niet de grootste bij elkaar in de ene tent en de kleinere in de andere tent.

dan kan je de grootste nu wel in de bloei zetten en de kleinere nog ff wat langer groei geven.

 

tevens kan je dan de lamp nu ook wel weer wat laten zakken om strekken te voorkomen.

hang die nu maar op 70 cm en dan met een dag of 2 weer wat verder laten zakken totdat je op een hoogte van ongeveer 50/60 cm komt.

als je voldoende ventilatie tussen je planten en de lampen hebt kan je ook op 50 cm gaan met je lampen.

 

maak als het lukt eens wat goede foto's van de bladeren waar je het over hebt want dan kan men je daar beter mee helpen.

 

mzzl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ K.f.K: Ja zijn allemaal dezelfde ;) toen ze binnen kwamen had ik er weinig hoop in. Probleem is dat ik 1 relaiskast heb voor 2x 600W en dus met maar 1 tijdschakelaar haha, zal ze dus allemaal tegelijk straks op 12/12 moeten zetten. Denk dat ik het nog een dag of 3 a 4 geef en dan de knop maar omzet, weet het anders ook niet :( zal inderdaad morgen als de lampen uit zijn ff een plaatje van een blad schieten met die gele stippen erop en zal dan gelijk de lamp een stuk laten zakken naar 65/70 cm. Thanks

 

Het probleem trouwens dat ze geel werden was zoals eerder opgemerkt door riesje1965, tnt en danny78 dat ze teveel water kregen, heb ze toen ruim 2 dagen niks gegeven en geef nu weer 200 ml per dag. Heb nu juist het idee dat ze wat te droog komen te staan. Iemand een idee wat zo'n beetje "normaal" is om te geven na 8 dagen? Of is daar geen standaard voor en gewoon me gevoel volgen en het iets omhoog schroeven?

 

Thanks maar weer

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey Nerderwietje

ik zou dan zo wie zo wel de planten een beetje op hoogte selecteren en bij elkaar in de tent zetten, dit omdat je dan de lamp beter op de juiste hoogte voor de dames kunt hangen.

 

persoonlijk vind ik 200 ml teveel hoor ;) denk dat je dat beter om de 2 dagen kunt geven ( todat ze harder gaan zuipen )

een erg goed apparaat wat je kunt gebruiken om te kijken naar hun water gebruik is een BLUMAT TENSIO meter.

die geven keurig aan of ze dorst hebben of niet :(

gebruik de zoekknop maar ff en je zult zien dat heel veel kwekers een tensio meter gebruiken ( waaronder ik zelf )

 

mzzl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee K.f.K,

 

was vanochtend te laat wakker om een foto te maken met de lampen uit (vanwege die gele stippetjes), was gisteren ff een beetje doorgezakt haha :D

Heb wel vandaag de dames op hoogte geselecteerd zodat ik inderdaad de lampen beter kon afstellen op hoogte.

Die tensiometer ga ik hier op het forum eens even op zoeken, klinkt goed..... thanks :P

 

Grt,

Nederwietje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel te veel water... in het begin nemen ze het meeste vocht op via de bladeren als je ze dan zo veel water geeft verzuipen ze :P

Edited by HopHop

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ HopHop: Geef nu 200 ml om de dag en moet zeggen dat de bakken licht aanvoelen en de aarde erg droog voelt. Is dat nog teveel dan? Ben steeds te laat met foto's maken dus zal morgen weer een poging doen :P maar ze zijn nu zo'n 40cm hoog denk ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eindelijk is het gelukt om er op tijd bij te zijn voor de lampen aan gingen om wat foto's te maken. Zoals jullie kunnen zien zijn somige blaadjes wat krom getrokken en zitten er vlekken/stippen op. Over het algemeen zijn het de oude/eerste bladeren waar zich dit op bevindt. Kunnen het brand vlekken zijn misschien? Heb vooral in het begin omdat de lv laag bleef veel de stekken gespoeid/benevelt, misschien dat het ingebrand is? Zie alleen op de foto van heel dichtbij (macro foto) ook een soort spinneweb lijkt het wel langs de bladeren, alleen met het blote oog zie ik het niet :P

 

Hoop dat iemand een idee heeft wat het kan zijn.

 

foto van onderste bladeren met stippen en 1 die krom getrokken is:

gallery_18258_6070_24222.jpg

 

Macro foto van 1 van de bladeren:

gallery_18258_6070_22895.jpg

 

Overzicht van tentje 1:

gallery_18258_6070_947175.jpg

 

gallery_18258_6070_161804.jpg

 

Ze staan sinds gisteren op 12/12 na 10 dagen voorgroei. PH is 6.0 en heb nog geen voeding meegegeven alleen wortelstimulator tijdens de groei.

 

Please help :D

Thanks Nederwietje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...