Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

paeshaes

Wie Kweekt Er In Een Huurhuis?

Recommended Posts

Zijn hier nog mensen die het aandurven om in een huurhuis te kweken?

 

Ik zelf niet meer in ieder geval, heb me toch behoorlijk bang laten maken door de woningcorporaties. Ik zou niet weten wat te doen als ik mijn huisje kwijt zou raken. Vraag me trouwens ook af of ze enig onderscheid maken, tussen 400 planten en 10 plantjes onder lampen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi PH,

Het gedoogbeleid maakt het erg lastig, het mag, of het mag niet. Als je nu gewoon 4 plantjes hebt zal je toch niet uit je huis getrapt worden? :specool

 

4 plantjes, soms 1 extra zaailing :smoke , Slotty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik praat nu uit ervaring en wil niemand bang maken, maar bij 1 of 1000 planten onder kunstlicht word je hier in A'dam iig, zonder pardon je huurhuis uitgeflikkerd!!!!!!!!!!!! mensen met een koophuis zijn ook niet vrij om te doen en te laten, zie hiervoor je koopcontract en lees deze goed na, de afgelopen 6 jaar is er bij veel contracten een bepaling in komen te staan ivm met hennepteelt. Of je moet je koophuis hebben afbetaald met zwartgeld :specool

Edited by Xinix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb eens een stuk gelezen en bewaard.

Mocht het voor jou van toepassing zijn :specool

Zo mag je iniedergeval blijven zitten.

 

Meestal doet de woningbouw niet moeilijk over 5 planten, 10 ook niet neem ik aan.

Als je vanuit hun situatie kijkt. Ze willen graag huizen verhuren, verdienen ze hun brood mee. Zolang er niet gekloot word met de meter(boven 4 lampen gebeurd dit dus wel) en het geen brandgevaarlijke situaties oplevert zullen ze niet zo moeilijk doen. Koop of maak een kast met 2 x 600 watt en je ben een heel eind.

 

Hennepteler door huwelijk niet uit huis

 

 

Zaterdag 11 augustus 2007 - DEN BOSCH - Een hennepkweker die gaat trouwen, vlak voordat de rechter zijn huurcontract ontbindt, hoeft zijn huis toch niet uit. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald in een geschil tussen de Stichting WonenBreburg in Tilburg en een huurder.".

 

Bij een inval in 2005 trof de politie in de Tilburgse woning een hennepkwekerij met 156 planten. De stroomvoorziening was gemanipuleerd en er was reeds twee keer geoogst. Vier maanden later huwde de hennepkweker zijn zwangere vriendin, met wie hij al zes jaar een relatie had. Het Hof gaat ervan uit dat ze al lang bij hem woonde en van de kwekerij wist. Ze was echter niet verplicht om dat aan WonenBreburg te melden, oordeelt het gerechtshof.

Door haar huwelijk heeft de vrouw de status van medehuurder verkregen, stelt het Hof. "En vervolgens is de vrouw, door de onbinding van de huurovereenkomst met haar man, hoofdhuurster geworden. De vrouw kan niet aansprakelijk worden gehouden voor het bestaan van de hennepkwekerij."

De oorspronkelijke huurder, haar man, kan niet meer zijn huis worden uitgezet: als zijn bruid hoofdhuurder is geworden, wordt hij 'van rechtswege' medehuurder. Ontbinding van de huurovereenkomst met de vrouw, is volgens het gerechtshof onmogelijk.

"De wetgever heeft kennelijk gewild dat de echtgenote ook huurster wordt, als de huurovereenkomst met de huurder wordt ontbonden door wanprestatie", verklaart het hof.

"Dat dit voor de woningeigenaar het onwenselijke gevolg heeft dat een hennepkweker uiteindelijk niet kan worden ontruimd, is een gevolg van de door de wetgever uitdrukkelijk beoogde sterke positie van de echtgenoot als medehuurder."

Share this post


Link to post
Share on other sites

dus beste huurders, zorg dat je getrouwd bent als je kweekt in je huurhuisje.

 

Kun je tenminste 1 keer gepakt worden.

 

Just4Fun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

Naar mijn mening is de discussie omtrent woningbouwcorporaties ingewikkelder dan de discussie omtrent het wel of niet gedoogd kweken.

 

Omtrent het wel of niet gedoogd kweken bestaat wel onduidelijkheid maar ook enige richtlijnen. Zaken als overlast, omvang, oogmerk, zijn van belang bij de constatering, die door de verbalisant wordt gedaan. Over het algemeen is het onderscheid in landelijk en regionaal beleid ook wel voor de burgers inzichtelijk.

 

Maar als het gaat om woningbouwcorporaties en de implementering van voorwaarden omtrent het woongenot en het kweken van cannabis wel of niet in hobby vorm, blijft het voor iedereen onduidelijk en roept het naast de vele vragen ook veel angst op. Men weet over het algemeen niet waarop de voorwaarden van de woningbouwcorporaties zijn gebasseerd. Met andere woorden wat is de rechtsgrond voor deze corporaties om mensen het kweken van cannabis te ontzeggen?

 

Als het gaat om situaties die niet binnen het gedoogsysteem vallen, is het duidelijk dat woningbouwcorporaties niet hoeven te accepteren dat dergelijke omstandigheden in hun woningen plaats vinden. Zij hoeven immers niet te accepteren dat misdrijven met hun bezitten worden uitgeoefend.

 

Maar als het gaat om hobby cannabis kwekers, zijn ze naar mijn mening te ver doorgeschoten. Natuurlijk mogen zij de woningen, hun bezittingen beschermen tegen onveilige situaties, overlast of disproportioneel gebruik. Maar dan wel in alle redelijkheid.

 

Naar mijn mening kunnen zij niet zomaar het recht tot kweken geheel ontzeggen. Tenslotte hebben wij als cannabis consumenten een afgeleid recht om voor eigen gebruik ook te kweken.

 

Maar de relatie tussen huurders en verhuurders is een veranderde relatie. Door de privatisering van deze sector is evenals in andere sectoren, de waan gebleven van overheidsbemoeienis en maatschappelijke overwegingen. De samenwerkingsverbanden tussen overheid en private woningbouwcorporaties doet ook sterk vermoeden dat meer overheidsinvloed en politieke belangen aanwezig zijn, dan de golf van privatisering zou doen vermoeden.

 

Het blijft de vraag wanneer huurders gaan optreden tegen deze, in mijn ogen, onredelijke voorwaarden in de huurcontracten.

 

Wanneer gaat men beseffen dat hier hard tegen moet worden opgetreden?

 

De vraag is ook wat nu feitelijk gebeurt in individuele gevallen? Worden mensen simpelweg herplaatst, of echt op straat gezet? Bestaat genoeg toetsbare, doorzichtige informatie over de landelijke praktijken?

 

Op dit moment maken de woningbouwcorporaties hun eigen recht. En de overheid EN de burger laat ze gewoon hun gang gaan. Sterker nog gemeentes zoals Tilburg werken zelfs mee om het woningbouwcorporaties mogelijk te maken, huurders uit de woning te zetten!!

 

Hoe gaat dit aflopen?

 

Ik vrees het vrezen.

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier in een huurhuis ,maar in een ruimte die eigenlijk niet bestaat.De kelder was dichtgegooid en ik heb die weer vrij gemaakt.

Dus toen ik hier kwam wonen na een renovatie was die kelder er niet.

Puntje overlast: Nihil

Puntje voorwaarden: geen specifieke vermelding in contract.

Puntje veiligheid: Alles steen en gipsplaten plafond.Blussertje aanwezig.

 

Ik vrees wel , maar niet met grote vrezen.

De mensen die hier gepakt zijn zitten nog allemaal in hun huis.Hun kweekjes waren wel in een schuur of garage.Eentje op zolder.

 

Het lijkt mij trouwens sterk dat er hier onder ons geen juristen of studenten recht zijn die misschien een bijdrage kunnen/willen leveren an dit forum.Zou een verrijking van het forum zijn.

Misschien eens actief op zoek gaan naar zo iemand ,heren? :smoke

 

Stel je voor ..........Wietforum met een advocaat gespecialiseerd op het recht van de kweker. :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hé Riesje1965,

 

We zouden bijna een juridische denktank moeten beginnen, door alle uiteenlopende juridische aspecten die het kweken en consumeren van cannabis met zich brengt.

 

Strafrechtelijke zin; wat is gedoogd en niet gedoogd.

Bestuursrechtelijke zin; hoe is de verhouding met het gemeentelijke en landelijke bestuur.

Privaatrechtelijke zin; de verhouding met woningbouwcorporaties.

Internationaal Recht; Europese en andere internationale verbanden.

 

En zo kunnen we nog wel doorgaan.

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vraag me af of de woningcorporaties echt kijken naar de situatie als er een kweek aangetroffen is.

 

Kijk, 8 x 600 watt en buiten de meter om aftappen is natuurlijk wat anders dan 2 x 600 watt netjes in een kweekkast met brandblusser en gewoon betaalde stroom.

 

ik ben alleen BANG dat ze daar NIET naar kijken, maar gewoon uitgaan van: kweken met lampen = huis uit

 

 

Toch lees ik af en toe de highlife en daarin staan vaak verhalen van een in kweken gespecialiseerde advocaat. Vaak komt het voor dat zo'n in de rechtbank komt en dat de woningcorporaties dan uiteindelijk toch niet zomaar iemand zijn huis uit mogen trappen.

 

Er is helaas weinig over te vinden, ze proberen je natuurlijk de stuipen op het lijf te jagen en volgens mij lukt dat aardig..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou ASgrow , ik denk dat het een serieus onderwerp is en ik weet niet hoe de anderen en de hoge piefjes er hier over denken.Het zou een welkome uitbreiding zijn van dit forum.

Hier moeten we echt eens over nadenken!! :smoke

Misschien brengen we wel een rechtenstudent op een idee om zich hierin te specialiseren.Eentje ( Andre Beckers ) die hierin wat doet is wat weinig . :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lobbyen buiten de universiteit of in de shop bij een universitijds stad, poster ontwerpen en in de shop hangen :smoke Allemaal actie puntjes. Ik kweek zelf ook in een huurhuis mn 3 andere huisgenoten weten er van en delen mee, gewoon een kast met 4 planter erin met 2 spaar er boven in de woonkamer. De lucht word via het oude rookgas kanaal weg geleid en van overlast en illegaals is dus geen sprake.. Geen vrees :specool

 

Laters, Snowie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hé Snowy,

 

Dan gaan we er voor het gemak wel van uit dat de lucht wordt gefilterd en de filters betijds worden vervangen. :specool

 

Maar dan nog, je bent nog steeds strafrechtelijk ongeoorloofd bezig. Maar naar jou mening ben je wel bezig binnen het kader van gedoogd kweken.

 

Het probleem is echter dat zelfs een miniscuul conflict met een huisgenoot kan leiden tot een misplaatst telefoontje naar de kliklijn over overlast. En dan is het einde verhaal. Tenzij je aan de hand van een goede verklaring de verbalisant anderszins weet te overtuigen.

 

En mensen weten tegenwoordig niet meer door wie ze worden aangegeven en om welke reden precies. Het kan iedereen zijn en de feitelijke redenen voor aanhangig gemaakte procedures krijg je ook niet.

 

Zelfs met de eerder gedane toezegging van verbalisanten( na ter plaatse onderzoek te hebben gedaan) over de gedoogde toestand van onze kweekvoorziening, vrezen we dat door de politieke druk ook wel eens in een nieuwe confrontatie met justitie, zelfs met gelijke omstandigheden, wel eens in ons nadeel zou kunnen worden bestempeld.

 

Garantie??

Only death and taxes

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helemaal met @Asgrow eens!

Hier in Rotterdam gaat het ook de verkeerde kant uit,ik denk dat de woningcorporatiemedewerkers een beetje hun saaie levens willen opfrissen door zoveel mogelijk borden met "HIER IS WEER EEN HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD" op hun huurhuizen te hangen.Net alsof dit iets is om trots op te zijn.Helaas ben ik van mening dat de mensheid als massa enige intelligentie moet ontberen.Hoog tijd voor wat bindende,positieve rechterlijke uitspraken over deze materie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ey paeshaes,

 

ik zou gewoon 5 mooie jonkos neerzette en dan gewoon een kweekie aan kijken ,

zowiezo als ze je pakken ben je de lul hoe je het ook draaid of keerd maar om die 5 plantjes gaan ze echt niet moeilijk doen ,en ja die angst om uit je huis gegooit te worden is terecht ik heb daar ook telang over zitten mokken zal ik het nou wel of niet doen thuis. doe gewoon 5 plantjes geen stress :smoke aan je hooft

 

veel suc6 :specool

 

pablo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idd ik vrees dus ook niet zolang ik het in mn gedoog kader houd :engel De politieke druk op kweken in Leeuwarden is recentelijk volledig onderuit gehaald.. Dit omdat het volgens de rechter bij een recent gevonden wietplantage financiële noodzaak was om de boel draaiend te houden, voor de speurders het betrof Zalenschaaf een zalen centrum..

Geen van alle betrokken mensen zowel in als achter :smoke de kwekerij is aangeklaagd of in staat van beschuldiging gesteld. Dezelfde financiele noodzaak is het bij mij ook :specool als arme dure studie volgende student, voor de huisgenoten is het ook een mooie bron voor extra inkomsten en altijd een lekker wietje in huis.. Het voordeel dat ze dus zelf ook wel eens blowen, zonder dat, de back-up van betrouwbare huisgenoten zou ik ook niet durven kweken (niet para doen, gewoon mondje dicht..k zie t net als tomaten kweken).

 

Laters, Snowie

Share this post


Link to post
Share on other sites
mensen met een koophuis zijn ook niet vrij om te doen en te laten, zie hiervoor je koopcontract en lees deze goed na, de afgelopen 6 jaar is er bij veel contracten een bepaling in komen te staan ivm met hennepteelt.

 

Wat is dit voor onzin? Wat heeft iemand die z'n huis verkoopt er in vredesnaam voor belang bij iets over hennepteelt in het koopcontract te zetten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

Een beding in een koopcontract van een huis. Dit klinkt als het beroemde derdenbeding. Menig jurist heeft hierover Boer Berlips moeten nalezen.

 

En mening jurist zal je ook kunnen vertellen hoe de rechtskracht van een dergelijk beding moet worden beschouwd.

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als straks die digitale electriciteitsmeters komen zijn we helemaal de lul, ze kunnen van afstand precies zien wanneer je lampje aan gaat. Wisselen met 2 lampen is wel mogelijk maar je zal altijd een in en uitschakelmoment hebben, het blijft dus altijd zichtbaar.

 

Gaat het kweken onmogelijk worden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nee ik heb zo digitale meter

 

nooit last je betaal toch gewoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

trouwens wie hebben nog meer een digitale stroom meter??

 

:specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even terug on topic,.... Denk dat er een groot verschil is of je huurt van een woningbouw vereniging of iemand uit de particuliere sector. Persoonlijk zal het mij een worst wezen of iemand in zijn appartement kweekt, mits hij de stroom betaald, en de installatie aan de veiligheids eisen voldoet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ook ik heb jaren lang in een huurhuis gekweekt en vond het steeds minder leuk worden met al die verhalen

nu zit ik in een koophuis met 5 plantjes voel me weer een stuk beter

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ BBB, Dat zou bij de woningbouw ook niet anders zijn. Electra aftappen, gevaarlijke electra situaties, brand, stank, hele huizen vol zonder er te wonen, etc etc. Dat soort situaties hebben ervoor gezorgd dat er een clausule is opgenomen in de contracten.

 

Het gaat er ook om hoe je jezelf en je ruimte verkoop aan diegene die binnenkomt. Omdat je zo in de stress gaat wanneer er een aantal petten aanbellen. Kun je dus zelfs met 5 planten gepakt worden, terwijl je, als je verhaal op orde hebt een behoorlijke kans van slagen hebt.

 

Digitale stroommeter of niet, ze kunnen nu al per blok zien of er en wanneer er een piekbelasting is. Met de stroommeter die eraan zit te komen kunnen "ze" het per huis zien. Het is hopen dat de led verlichting dan wat verder is...anders houd het, voor mij althans dan, op.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hé Dedos,

 

Of je zoekt een goede, vriendelijke huisarts....

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...