Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

whazzup

Op Zoek Naar Medicinale Rokers (geen Growers)

Recommended Posts

Helaas ben ik zo'n medicinale roker. Ik heb last van zware chronische migraine die door gebruik van reguliere medicijnen is verslechtert. Na lang zoeken naar alternatieven rook ik nu bijna een jaar cannabis en daardoor zijn hoofdpijn en misselijkheid een stuk dragelijker geworden. Goede ervaringen heb ik met Mother's Finest, Chrystal, PPP en Lesotho. Overigens kom ik er nu net pas achter dat dit eigenlijk allemaal mixed breed planten zijn.

 

Sinds ik ziek ben en niet meer kan werken is het steeds moeilijker om rond te komen en de kosten van cannabis worden steeds lastiger te dragen. Volgens mijn huisarts is het niet meer mogelijk om patienten Mediwiet voor te schrijven en deze week kreeg ik van de GGD het advies om zelf thuis cannabis te gaan kweken. Ook vanwege de, naar het oordeel van de GGD medewerker, slappe kwaliteit van de Mediwiet.

 

Dat lijkt mij een goed advies en ik ben nu aan het kijken hoe ik met de minst mogelijke kosten een paar planten kan kweken. Zo ben ik dan ook hier op dit forum terecht gekomen.

 

whazzup, ik vind het echt een geweldig initiatief!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Fuzzy Logic,

 

Je kunt beter cannabis via een vapor roken dan al die (*&^%$) medicijnen (zoals morfine) te slikken !!!

 

Hmz, Al zou je in een huurhuis zitten raad ik het je ten zeerste af om te gaan kweken !!! (JE WILT IMMERS NIET OP STRAAT BELANDEN)

Maar als zit je in een koop woning met een paar vierkante meter over op zolder / kelder of whatever dan heb je de kans om wat op te zetten voor eigen gebruik.

 

De enige medi-wiet kwekerij wordt in 2007 gesloten!

Puur omdat die achterlijke (*&^%$) regering er niks aan kan verdienen!!

 

biologisch grondje, bak aarde / potten, 1 (of meer) lampjes van 600watt, filtertje, inblaas.................

 

het is wel een investering van een 400 euro (totaal)

 

Gr Mike.

 

ps: als je in het zuiden zit kan ik je nog wel aan de lampen helpen!

 

//EDIT onnodig quoten, meer info? hier

Edited by stijlloos

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

Ik heb dit topic nu eigenlijk pas ontdekt. Heel goed initiatief, zeg. Ik ben zeker genegen om in de toekomst een deel van de opbrengst af te staan aan een medicinale roker. Met mijn bio methode kweek ik waarschijnlijk op de juiste manier. Eerst echter de kast eens goed draaiend krijgen en de kosten eruit. Maar ik vind dit echt heel erg goed.

Laten we onze kennis aanwenden om medicinale gebruikers die een privekweekje kunnen opzetten aan alle kanten te helpen. En diegenen die dat niet kunnen moeten op deze manier toch ook in kontakt gebracht kunnen worden met kwekers met het hart op de juiste plaats.

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
ps: als je in het zuiden zit kan ik je nog wel aan de lampen helpen!

 

 

Hi Mike,

 

Dank je wel voor het aanbod! Maar ik woon in Amsterdam en door de migraine en de daarbij horende lichtgevoeligheid kom ik nog maar zelden het huis uit.

 

Helaas ook worden cannabis en vaporisator niet vergoed en zeer dure (*&^%$) medicijnen wel. Sinds ik niet meer werk ben ik in een armoede val terecht gekomen, zaken zoals een vaporisator of speciaale kweek lampen zijn voor mij niet te betalen.

 

Daarom dacht ik, ook al woon ik in een huurhuis, wat zaadjes te kopen en vijf plantjes proberen groot te brengen op het balkon. Of als het daar nu net al te laat voor is in huis met de lampen (halogeen, TL) en ventilator die ik nog heb liggen. Niet ideaal maar ik moet roeien met de riemen die ik heb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tering man, dat is niet mis!!

 

dure medicijnen wel en ons groene 'goud' / natuurlijke pijnverlichter niet... (alternatieve geneeswijze valt me opeens in!!)

 

'k weet uit ervaring dat een uitkering / bijstand geen vetpot is en niemand aan te raden met een gezin (als je zo'n ziekte hebt kun je niet anders.. dat begrijpen we)

 

Ik weet niet zo 1 2 3 of je wel outdoor mag kweken bij je huurhuis, zou iemand ff z'n contract door kunnen spitten??

 

De outdoor tijd is nu echt aangebroken, paar potten aarde, zaden voorgroeien in zaai & stekgrond (binnen voor het raam) en lekker verduisteren die handel !! (zo heb je nog iets van een 'goeie' oogst)

 

Veel sterkte !!!

Edited by mikeh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou dames en heren.. het leeft dus wel in ieder geval! Ook uit de persoonlijke reacties die ik heb gekregen lijkt het me dat er in ieder geval óók vanuit de aanbieders belangstelling is. Dank voor alle reacties.

 

Ik heb volgende week een afspraak bij een advocaat die een paar zaken voor me gaat doorspitten, althans een eerste "vrijblijvend" gesprek heeft toegezegd. Ach ja, dat weet je natuurlijk nooit bij advocaten :lol:.

 

Ik wacht eerst even rustig af op de reactie van xs4all (heb de ontvangstbevestiging reeds binnen). Wat op voorhand al wel handig zou zijn is om een inventarisatie te maken van patiëntenverenigingen en stichtingen / andere organisaties die zich met medische wiet bezig houden.

 

Nogmaals, ik ben als een vreemde in deze wereld er in gesprongen omdat ik dacht dat er wat aan moest gebeuren. Dus ik kan zo links en echts wel wat hulp gebruiken. Maar allereerst wil ik het wat betreft de juridische kant ook goed dicht hebben. Mijn vriendin is amerikaanse en ik zou toch niet willen dat ik op een "zwarte lijst" kom te staan. Zie wat er met Overgrow gebeurd is.

 

Als dat goed dicht zit dan kan ik verder.

 

Wordt vervolgd!

Share this post


Link to post
Share on other sites
De zin kan gewoon worden gescheiden van de onzin,daar zijn de diverse onderdelen voor .

 

Het nadeel van een beginners forum is denk ik dat de beginners dan te vaak verkeerde antwoorden krijgen van andere beginners.

 

Ik ben benieuwd hoe xs4all zal reageren!

 

Veel suc6 bij de adv. (pro deo geen optie?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nah ik verdien te veel mikeh :lol: en mijn rechtsbijstand ziet me aankomen lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja maar niet iets wat ik al concreet kan of mag gaan roepen helaas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet het.. het duurt lang maar er moeten juridisch best een aantal dingen voor geregeld, of liever gezegd: uitgesloten worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van juridische zaken heb ik niet echt verstand. Mocht je op het punt komen dat er gebrainstormt kan worden over de technische uitwerking, dan ben ik je man! Ook bij de technische realisatie wil ik mijn steentje wel bijdragen. Ik werk al 12 jaar in de software-ontwikkeling, dus dat moet wel lukken.

 

Keep up the good work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toppie JD :smoke ! had de steun al gekregen van je betere helft (in pm) en beantwoord. Ik kan die hulp goed gebruiken. Kunnen we vrijdag nog wel effe een boom over opzetten. Altijd goed om dat te spiegelen.

 

En hoe lang het duurt? Tja met ongelimiteerd budget zou ik er een paar advocaten opzetten maar dat heb ik dus niet. Dus nog even geduld.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat ik het volgend voorstellen:

 

zodra aan alle juridische en randvoorwaardelijke zaken is voldaan dan plaats ik een oproep voor hen die hier actief aan willen bijdragen om fysiek een keer bij elkaar te komen. Ik kan dan de zaken presenteren en we kunnen brainstormen over hoe het verder in te vullen. Uiteraard zijn de randvoorwaarden en eisen dan reeds vastgesteld, zodat de limieten binnen welke we kunnen bewegen goed op het netvlies hebben. Dat helpt. Het kan geen kwaad om er zo eens in je hoofd mee te spelen. Zo werken mijn creatieve processen meestal. Ik zit er een tijdje op en denk er veel aan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe die was super!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsja, z'n visie is redelijk zwart-wit en ik ben het net als Mono ook grotendeels met hem oneens, maar ik vond het filmpje te leuk om het jullie te onthouden. ;) No offense aan medicinale gebruikers natuurlijk, we weten zelf gelukkig wel beter, maar van een beetje humor is nog nooit iemand dood gegaan. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja ik volgde ze vroeger allemaal. Was er al een hele tijd niet meer geweest, bedankt voor de tip Mad!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Miss_J

Humor met een grote H. Hij is echt leuk, Beetje kort door de bocht maar ook wel dingen die je heel soms wel eens wilt denken in een ongenuanceerde bui. Heerlijk ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker bot. En als animator kon ik het filmpje ook wel waarderen, maarja...

 

Het is natuurlijk wel wat de zwijgende meerderheid denkt. Neem mij als voorbeeld, Ik ben altijd thuis en zit nu met dit 'mooie' weer de hele dag binnen met de gordijnen dicht terwijl de onmiskenbare geur van cannabis de gemeenschappelijke trap bezwangerd. Drie maal raden wat de buren van mij denken als zij met tegenzin vroeg in de ochtend naar hun werk toe moeten...

 

Minder leuk ook als jouw behandelend neuroloog cannabis weg zet als "iets wat je doet in je studenten tijd".

 

Het is een vooroordeel waar moeilijk tegenop te boksen valt, ook omdat er zo weinig onderzoek word gedaan naar de medicinale toepassingen van cannabis. Waarbij het gunstige effect dat veel gebruikers ervaren, wordt genegeerd.

 

Onderzoek wordt gehinderd door:

 

(1) Geld gebrek, gedegen onderzoek is haast alleen mogelijk met sponsorgeld maar dan moet er voor de farmaceutische industrie uiteindelijk wel wat te verdienen/patenteren zijn. Daarbij geld ook dat eerst de investeringen die in bestaande medicijnen gedaan zijn terug verdiend moeten worden.

 

(2) Een van de grootste sprongen vooruit in de westerse medicinale wetenschap is het 'dubbel blind testen' waarbij de patiënt en en arts beiden niet weten of er een behandeling plaatsvindt met de vermoedelijk werkzame stof of met een placebo. Jullie zijn naar ik aanneem allemaal ervaringsdeskundigen op het gebied van cannabis gebruik en zijn dus op de hoogte van de typische (bij)werkingen van cannabis. Deze zijn zo evident dat er maar weinig wetenschappers zijn die een dubbel blind onderzoek durven te beginnen omdat patiënten en artsen er al snel achter kunnen komen of er wel of niet cannabinoids zijn toegediend.

 

(3) De behoefte van de westerse geneeskunst om alleen te willen werken met 'zuivere' stoffen, waarmee bedoeld word dat er er een precieze hoeveelheid van één werkzame stof moet kunnen worden toegediend. In de praktijk betekent dit dat als er in de natuur een werkzame stof wordt ontdekt, deze dan wordt geïsoleerd en (meestal) kunstmatig geproduceerd. Hier is wel lichte vooruitgang geboekt, er zijn n.l. al kunstmatige cannabinoids geproduceerd maar die worden voornamelijk voor In vitro onderzoek gebruikt. De concentratie van de kunstmatige cannabinoids mag dan wel vele malen sterker zijn, toch wordt deze door mensen maar slecht opgenomen. En in tegenstelling tot de kunstmatige stof bevat natuurlijke cannabis tientallen soorten cannabinoids.

 

(4) Maar misschien wel de belangrijkste hindernis die cannabis zelfs na duizenden jaren van historisch vastgelegd medicinaal gebruik nog steeds moet zien te overbruggen... Imago.

 

Dit laatste is dan ook de reden dat ik dit lange verhaal schrijf. Zelfs mensen die beter zouden moeten weten nemen cannabis als grondstof voor allerlei soorten van producten niet serieus. De invloed van de katoen industrie om cannabis weg te zetten als een gevaarlijke immorele plant is tot op vandaag wereldwijd voelbaar. De grote meerderheid is beducht voor cannabis en zijn gebruikers, vergis je niet. Is het niet opmerkelijk dat in een paar korte jaren het bijna normaal geworden is dat kinderen van amper twaalf zich klem zuipen met in de supermarkt gekochte Breezer's? Ondertussen dendert het coffeeshop ontmoedigings beleid onverminderd voort, want we weten toch allemaal hoe gevaarlijk softdrugs zijn, niet waar?

 

De jacht op cannabis als recreatie drug staat in geen verhouding tot de risico's van het gebruik hiervan en al helemaal niet in verhouding tot andere wel vrij verkrijgbare drugs.

 

De status als illegale drug maakt het de overgebleven enkeling haast onmogelijk om met de bovengenoemde beperkingen dan toch nog onderzoek te doen. Zie voorbeeld:

http://www.marijuananews.com/marijuananews...a_approves_.htm

 

 

Voor die ene lezer die na deze lange rant is overgebleven... (Gefeliciteerd dat ben jij!)

 

 

Ziek zijn is geen keuze, het overkomt je. Ziekten als Multiple Sclerose, Migraine, Epilepsie, Parkinsons ect. beheersen haast elk aspect van je leven. En in tegenstelling tot het griepje dat je als kind had, lekker thuis in bed blijven en niet naar school hoeven (waar sommige mensen volgens mij wel eens stiekem naar terug verlangen) is chronisch ziek zijn onbeschrijfelijk lijden.

 

Ook door overoptimistische berichtgeving in de pers ontstaat onterecht de indruk dat je van deze ziekten inmiddels kunt genezen.

 

Het lange ziek zijn is voor de meeste omstanders te moeilijk en dus vallen ze een voor een weg. Eerst de kennissen en collega's en dan langzamerhand de vrienden en familie.

 

Onzichtbaar voor de meeste mensen wordt veel in eenzaamheid geleden, kan jij je herinneren dat iemand in jouw aanwezigheid ooit een migraine aanval kreeg? Toch zijn er meer dan 960.000 migraine patiënten in Nederland. Een ziekte die gerangschikt op ernst op nummer 12 van de Wereld Gezondheids Organisatie staat (Epilepsie staat op 250). De Nederlandse Neuroloog Prof. Dr. M. Ferrari zegt dat het ondergaan van een migraine aanval net zo erg is als het hebben van vier verlamde ledematen.

 

 

De verbetering in de kwaliteit van leven die ik ervaar door het gebruik van cannabis is net dat beetje wat mij er van weerhoud de stekker er uit te trekken. Het is het verschil tussen misselijk op de bank zitten en kunnen reageren op een forum of in het donker op de WC overgeven. Het verschil tussen huilend van de pijn je geliefde omhelzen of hysterisch van de pijn letterlijk de haren uit je hoofd trekken. Als er iemand is die wil ruilen... je krijgt er van mij een leven lang gratis cannabis bij cadeau.

 

Kortom, ik rook niet voor de lol!

En als ik mij moet verantwoorden voor mijn medicinale cannabis gebruik dan moet dat maar. Al is het moeilijk om genuanceerd te reageren op een over gesimplificeerde kwalificatie.

 

Oké, ik geef toe, niet zo leuk als de animatie. Maar wel waar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hear hear. Nog steeds bezig overigens hoor. Maar we willen wel voorkomen dat we de eerste week direct al uit de lucht gehaald worden he :verrygood juridisch zijn we alles aan het aftimmeren. En dat blijkt nog heel moeilijk. Maar we zijn niet voor één gat te vangen! Inmiddels hebben we een geheel geniaal concept bedacht. We werken aan de details.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...