Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
tnt207

timers blijven stuk gaan

Recommended Posts

wat dacht je van sowieso niet schakelen met een klokje, om het even hoe duur? een relais wordt aangeraden om een reden, een hele goede reden zelfs. het voorkomen van brandgevaar! of jij nou een euro of 200 euro voor een klok betaald, je gebruikt nog steeds geen relais. zeker met HPS is een een relais gewoon een must!

 

klokje schakelt relais, relais schakelt de lamp(en) zo moet het zijn en niet anders!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als een relais echt een must zou zijn dan zou de fabrikant van de HPS je daar wel op attenderen, of het als veiligheids eis vermelden, of de growshop zou het je moeten vertellen of wie dan ook. Het is niet zo dat je zonder relais de boel gaat overbelasten en in de hens laat vliegen. Geef ze hier op de forum de kost die al jaren kweken zonder relais, clou is alleen om 1 groep te reserveren en de boel niet te zwaar te belasten.

 

Zo moet het en niet anders ? Moeten is dwang en huilen is kindergezang. Je moet belasting betalen, en je moet dood gaan.

Een relais is veiliger maar geen absolute noodzaak tenzij je meerdere lampen tegelijkertijd wil gaan schakelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mister blueboomer je antwoorden schetsen mij verbazing iedere keer..

Er wordt hier goed advies gegeven dat hij een schakelkastje met relais moet kopen

Geef jij een slecht advies dat het gewoon kan met een timer ;)

 

En dan nog groot lul verhaal dat de fabrikant het niet vermeld ( wat de goeie ook echt wel doet bijv. Gavita)

De growshop vertelt je meestal alles behalve wat belangrijk is zolang ze maar geld verdienen dus als jij je huis laat afbranden

Door zonder relais te werken interesseert hem dát niks, jij zal hem toch niet aansprakelijk stellen

Want er is er maar 1 illegaal aan het kweken :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

inderdaad gewoon een relais ertussen dan maakt t klokje weinig uit of t nu een a merk of chinese troep is....

Share this post


Link to post
Share on other sites
of de growshop zou het je moeten vertellen of wie dan ook.

WIJ vertellen het je! gebruik! een! relais!

 

Het is niet zo dat je zonder relais de boel gaat overbelasten en in de hens laat vliegen.

wel, de grote spanning(of stroom geen elektriciën) die nodig is om de lamp op te starten zorgt voor een grote overbelasting op de contacten van de schakelklok met kortstluiting tot gevolg, en mogelijk brand

 

Geef ze hier op de forum de kost die al jaren kweken zonder relais

Jantje springt de sloot in dus wat doe jij? jij springt ook de sloot in? ik mag hopen dat iedereen hier op dit forum verstandig genoeg is om te beseffen dat een relais een must is, dat iedereen die serieus bezig is een relais gebruikt of er op gewezen wordt een relais te gaan gebruiken!

 

Zo moet het en niet anders ?
ja!

 

Een relais is veiligermaar geen, absolute noodzaak

fixed that for you

 

ik hoop dat niemand bij je of naast je woont. Dat jij zelf affakkelt, das jouw keuze. Dat je willens en wetens anderen in gevaar wilt brengen schiet bij mij in het verkeerde keelgat.

Edited by L3dnov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jezus wat een stelletje dramaqueens zeg.. ;)

 

Niemand gaat mij een schuld gevoel aanpraten en niemand gaat mij zeggen wat ik MOET doen. Dat het verstandiger is ben ik helemaal met jullie eens, maar noodzaak ? C'mon get real

 

Dat jij mij een dom schuldgevoel probeert aan te praten schiet MIJ in het verkeerde keelgat, maar goed. Zoveel mensen zoveel wensen zoveel meningen. Doen jullie lekker wat jullie MOETEN doen dan doe ik het lekker op mijn eigen manier, maar hou dat domme schijnheilige hypocriete schuldgevoel achterwege.. Ik hou er niet zo van dat andere mij de les gaan lezen met het opgeheven vingertje en me een schuld gevoel aanpraten omdat het anders kan dan dat jullie willen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Succes

 

zoals ik al zei, ik hoop écht dat er niemand bij je of naast je woont! je posts hebben bewezen dat jij hier niet thuis hoort. je houdt er niet van de les gelezen te worden? je bedoelt ik krijg mijn gelijk niet en ik ga stampvoeten. mijn laatste bijdrage hieromtrent. het laatste woord is aan jou.

Share this post


Link to post
Share on other sites
je bedoelt ik krijg mijn gelijk niet en ik ga stampvoeten. mijn laatste bijdrage hieromtrent. het laatste woord is aan jou.

 

Je kan nog zo drammen zeuren en zeiken als je wil, maar JIJ laat zien wie er hier geobsedeerd is met het krijgen van zijn gelijk. Ik zie jou stampvoetend rondlopen omdat ik niet naar jou luister en geen relais koop.. Dus, je kan het wel proberen mij in mn schoenen te schuiven maar ik denk dat je vorige reactie toch echt van toepassing is op jou.

 

Sterker nog, ik vind het behoorlijk kinderachtig, enig kind of zo ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een relais is een must als je niet wilt dat timer stuk gaat. Bij analoge kan je de timer vast lassen door de opstartstroom.

 

Advies van gassies die een jaar lid zijn kan je meestal gewoon negeren, als je een beetje leest hier en opgelet hebt tijdens biologie dan weet je wel naar wie je moet luisteren.

Sorry blueboomer maar daar hoor jij dus niet bij. Bijvoorbeeld je advies dat je een verzopen half dode plant uit zijn aarde moet halen en de wortels moet afspoelen.

 

Het is niet erg als je niet alles weet maar zo maar wat gaan roepen is niet de weg mijns inziens. Als ik het niet weet, zeg ik niks en ga lezen en nadenken, en desnoods zoek ik wat wetenschappelijke artikelen en ga die lezen.

Edited by mrWeed

Share this post


Link to post
Share on other sites

mrWeed ik beweer ook niet alles te weten, en zal niemand mijn mening OPDRINGEN zoals in voorgaande reacties wel het geval is.

 

En in het geval van dat verzopen plantje.. Dat je mijn mening niet deelt oke, maar om daar in een ander topic op in te gaan en me daar over af te zeiken is iets anders. Ik vind het jammer dat er een aantal growers rondlopen hier die zich god voelen en toch wel behoorlijk de ass uithangen.

 

Als ik het niet weet, zeg ik niks en ga lezen en nadenken, en desnoods zoek ik wat wetenschappelijke artikelen en ga die lezen.

 

Dat had je misschien ter harte kunnen nemen op je vorige opmerking. Maar door zo lullig te doen haal je wel alle zin weg om iets toe te lichten of te onderbouwen. nee schiet het maar af, gooi er een belediging overheen en sla je zelf op de borst dat je gelijkt hebt..

 

Ass...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zeik je niet af, ik onderbouw mijn bewering. Als ik iemand de grond in zou willen trappen doe ik dat anders.

En je hoeft het niet met mij eens te zijn.

 

Ook ben ik het niet eens met jouw advies hier dat kan ik onderbouwen maar dat doe ik maar niet. Denk je weer dat ik je afzeik terwijl mijn doel is dat topicstarter veilig zijn kweek af kan maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik deel toch echt de mening dat je voor je eigen en andermans veiligheid een relais moet gebruiken.

 

Doe je dit niet dan is het volledig jou keuze en je bent vrij om te doen wat jij wilt.

Ik snap alleen niet dat er mensen zijn die ondanks de vele adviezen toch koppig zijn en lekker aan blijven prutsen met goedkope zooi waarvan al vaker is gebleken dat het voor onveilige situaties kan zorgen.

 

Tel alle keren dat je klokkie kapot gaat eens bij elkaar op qua kosten, kijk wat een goed relais met timer kost, weeg dit tegen elkaar af en denk daarbij meteen aan je eigen veiligheid en die van de omgeving.

Daarnaast hoef je minder vaak alles te checken of je lampen het wel of niet goed doen op de juiste tijden omdat een goed relais de klappen opvangt en dus niet vast zal slaan (uitzonderingen heb je altijd)

 

Ga je met een gerust hart van huis als je weet dat je klokje vast kan slaan of zelfs in brand kan vliegen?

 

Een goed relais kost wat meer dan een simpel klokje maar als ik alle voors en tegens zou afwegen tegen elkaar dan is voor mij de keuze simpel.

 

Maar dat is mijn mening ;)

Edited by Schitzo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie geen onderbouwing in je opmerking over dat verzopen plantje, maar goed ieder zn meug. Bedoel alleen te zeggen dat het soms wat minder lomp mag zijn.

 

ik hoop dat niemand bij je of naast je woont. Dat jij zelf affakkelt, das jouw keuze. Dat je willens en wetens anderen in gevaar wilt brengen schiet bij mij in het verkeerde keelgat.

 

Dat zijn lompe opmerkingen waarmee je iemand persoonlijkt lijkt te willen raken, en waarom, for what ?

En als je iets over mijn mening te zeggen hebt, doe het dan in het topic waarin die mening stond, en niet in een ander topic om nog een keer extra olie op het vuur te gooien. C'mon you guys, ik weet dat het kutweer is, maar dat hoeven we toch niet op elkaar uit te kuren ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik onderbouw de bewering dat je advies niet altijd even goed is. Geeft niet dan doe ik dat nu toch.

 

Als je die verzopen plant uit de grond haalt en afspoelt dan maak je de haarworteltjes stuk. Je geeft hem stress door dat overpotten en dat kan ie niet hebben. De plant in kwestie heeft alle energie nodig om te overleven en het blad en wortels te herstellen.

 

Hopelijk genoeg onderbouwd nu. Verder ben ik ook wel klaar met deze discussie. Een relais kost geen drol en is veilig.

Edited by mrWeed

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo maar weer genoeg zo, en voldoende info voor TS om zijn eigen keuze te maken.

 

Topic ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...