Jump to content

Geeke

Full member
 • Content Count

  368
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Geeke

 1. Ondertussen heeft het hier een paar dagen goed geregend en was ik genoodzaakt om het merendeel te knippen. Ik ben zeer tevreden over de opbrengst, maar ik droog langzaam dus over smaken kan ik nog niets zeggen. Alleen de kali mist had ik al wat vooraf geknipt. Zeer interessante plant, de toppen zijn bijna 80% haartjes, knippen was snel gebeurd. De A5 staat nog en een local/sannies Jack. De A5 is bijna klaar, ik heb goede hoop. Fluffy toppen en ruikt ook zeer typisch. Daarna maar eens op zoek gaan naar het zaad goed. In ieder geval ga ik volgende draai de kali mist x local planten en de A5 x local.
 2. @al green thanks, maar ieder voordeel... In de zomer temperatuur van 40+ is niet echt bevorderlijk, plus heel veel witte vlieg door de droogte. Maar het voordeel is dat ik het hele jaar door kan gaan, in de winter met een paar uurtjes led in de avond. Nog een paar pics, de sativas gaan maar door..
 3. Nog twee van de A5 geheel, en de kali mist. Zeer fraaie soort, weinig blad en mooie toppen. Deze heb ik ook bestoven, is ook bijna klaar.
 4. Ondertussen heb ik de killer A5 bestoven met stuifmeel van een mannetje van de locale soort. Tot nu toe ben ik hoopvol, zeer vertakte struik, dunne elegante vingers en fluffy topjes (zie foto van een zijtak). Maar dat groeit uiteindelijk samen tot één top. De powerplant heb ik helaas moeten killen, die begon mannelijke bloemen te maken. Nadeel van die gefeminiseerde zaadjes. Stabiel onder lampen geen probleem maar hier met al die verschillende weersomstandigheden raken ze in de stress. Daarom wil ik ook altijd het landras erin houden, die zijn gewend aan onze omstandigheden. Alle sativas moeten nog een maand, gelukkig heb ik die powerplant nu als tussendoortje. Op de foto van die locale sativas zie je.een die in de volle grond staat, de rest heeft al veel geel blad, maar dat is normaal. De Sannies Jack x Local heb ik helaas geen foto van. Niet de mooiste plant, met een groei als een botsauto. Maar de toppen zijn dik en stevig en glanzen als gepoetst zilver. De silverhaze kruisingen zie ik nauwelijks verschil met de originele local, eigenlijk zien ze er hetzelfde uit, alleen ruiken iets anders.
 5. Thanks, de Neville varianten en de haze van Sensi heb ik allemaal geprobeerd maar nooit die typische smaak/ high gevonden. Ik hoop dat het met deze A5 anders is, alhoewel ik sceptisch ben.. Ik weet dat ze lang moet doorrijpen en langzaam en lang laten drogen.
 6. Ik ben wel nieuwsgierig naar het verhaal over de maker van de A5.. ik ken het soort zoals gezegd van een collega growshop in Maastricht. Ik werkte destijds in Heerlen. Maar van de maker weet ik niets.
 7. Dank u allen. Dit jaar ben ik extra blij, uit verveling tijdens de lockdown heel veel potjes gevuld en zaadjes uit het archief gehaald. Ik geef ze een aarde mix met lavagruis en compost en kalk. Ik maak voor de fruitbomen zelf een aminozuur mix van gft afval, dit gebruik ik als bladmesstof totdat er toppen beginnen te komen. Voor de avocado plantage koop ik een aminozuur complex, 25 verschillende verbindingen, peperduur maar ze krijgen er een enorme boost van. Verder staat er nog een powerplant en twee stuks uit het archief waarvan ik niet meer weet wat het is. Een oldschool Citral heb ik gisteren geknipt, nostalgie.. Al met al lijkt het dat ik geduld moet hebben om erachter te krijgen men of die Killer A5 ook daadwerkelijk die A5 aanwezig heeft. Wonend in Spanje wordt geduld echter goed getraind lol Op de foto zie je een gast, rups van de doodskopvlinder, ik heb hem maar eruit gehaald, 10 cm vreet machine
 8. Toen ik hier pas kwam wonen ging ik veel met de lokale boeren om, die zijn zeer beïnvloed door Zuid-Amerika. Eigenlijk al die ouwtjes hier hebben al generaties dezelfde planten, ik heb me laten vertellen dat deze uit Colombia zijn gekomen ooit. Ze heeft ook wel wat weg van een Colombia Gold. Om precies dezelfde reden als die ouwtjes prefereer ik de werking. Ik kan er vol energie mee werken op het land. Dus ik heb zaden gekregen en begonnen ze te kweken. Ik zorg dat ik altijd de originele DNA behoud. Maar om toch iets meer potentie te krijgen heb ik kruisingen met Silverhaze van Sensi. En een andere kruising staat ergens anders, met een moeder Sannies Jack ( ooit eens hier laten leveren). Deze drie behoud ik, plant veel en zoek de mooiste uit. Dit jaar heb ik een Kalimist bevrucht met een vader van die lokale soort. Nog wat foto's van de originele soort die inmiddels behoorlijk aan het oppompen zijn Typisch van dit soort is dat ze in het begin van de bloei in de toppen gaan vertakken. Er ontstaat zo een groot boeket wat één grote top wordt. Nog nooit schimmel gehad gelukkig. Maar je moet er enorm veel geduld voor hebben. De Cannalope is al bijna klaar terwijl deze nu pas echt beginnen. Wordt nog net geen kerstboom. De Kalimist groeit al boven het dak uit, mooie soort. En de killer A5 ligt nog het meest achter qua bloei, maar heeft ondertussen ook een hoop zijtakjes.
 9. Dit is een van mijn eigen zaden, op 20 liter zo'n 3 meter hoog. Hopelijk zit de kwaliteit van de silverhaze er ook in.
 10. Met bijbelichting kan ik het hele jaar door gaan. Ik zit dichter bij de evenaar wat qua lichturen anders is. Maar een paar uur Solar LED erbij is dat opgelost. Sowieso prefereer ik sativas omdat ik daarmee lekker vrolijk door kan werken
 11. Na lange tijd afwezig te zijn geweest kwam ik weer terug op het forum. Ik woon op de Canarische Eilanden en tijdens de lockdown heb ik hier enkele zaden gekocht. Voorheen had ik altijd mijn eigen soort, kruising silverhaze met een locatie sativa. Vroeger toen ik nog in Nederland woonde, Maastricht, was mijn favoriete soort de bekende A5 wat ik via/via kreeg. Nu heb ik hier de killer A5 van Ace gekocht. Dat is een enorme plant geworden, typische slanke sativa blaadjes. Ziet er hoopvol uit, de nieuwsgierigheid naar de smaak is dan ook gegroeid Iemand ervaring? Is die "wierook" aroma daar ook in? I.i.g. zal ik Hare Majesteit ruim voldoende tijd geven. Verder staat er nog een Kalimist, Cannalope en een hoop van mijn eigen zaad goed. (Ik verwacht een ontspannen winter).
 12. Ik weet niet of het al genoemd is, ik heb niet alles gelezen, maar ik gebruik preventief kaliumzeep. Ik woon op de Canarische Eilanden en heb hier een bio-finca met avocado bomen. Daar gebruik ik al jaren een kaliumzeep oplossing en spuit de onderkant van de bladeren schoon. Dit werkt perfect maar bij wiet moet je voorzichtig zijn met de dosis, de helft van de aanbevolen b.v. Het doodt de spint niet maar maakt het zeer onaantrekkelijk voor ze, alsmede witte vlieg blijft weg. Ik gebruik bladvoeding, aminozuren, en de kaliumzeep verwijdert tevens eventuele resten.
 13. ok, nog een paar dan :-) Kush Sannies Jack
 14. Kleine update nog... een van de tropical affy´s heb ik geoogst, 70cm klein maar een mega bud en erg wit. Daar heb ik nog geen foto van zoals gewend maar wel van de twee op potten. De killing kush zit in de laatste weken, ik heb ze niets meer bijgevoed zoals je ziet. Wel mooie paarse kleur erin, ziet er smakelijk uit! Wordt dus wel een relaxe smoke, puur op compost wormenmest en bergwater. De sannies jack lijkt hier het nog het beste te doen, deze begint nu langzaam te bloeien. Ik heb haar scheef getrokken met een scrog effektje. De eerste fotos dus de killing kush en de laatste twee de sannies jack. De andere tuin is alles een beetje klein gebleven maar wel kwalitatief erg goed. Het beste ziet de Amnesia eruit, spierwit en ruikt tot honderden meters verder.
 15. Ik wist niet dat er nog animo was Ondertussen heb ik op een plek drie mannetjes gekilld en geruild voor drie vrouwtjes. Wat ik er nu heb staan zijn dus nu allemaal vrouwtjes, 2x power plant, 2x tropical affy waarvan eentje in de volle bloei, killing kush, 2x lady cane en een amnesia. De amnesia ziet er nog het beste uit daar, de rest is niet veel gegroeid het is nogal warm de laatste tijd. Helaas heb ik hier nog geen fotos van. Wel van de killing kush en sannies jack op 60 liter potten, de jack heb ik in zijn geheel naar achteren getrokken omdat ze anders te hoog uitkwam. Ze hebben het zwaar met 35 plus graden en een droge wind. Ook heb ik iets teveel wormenmest gebruikt maar ik moet nu sowieso veel water geven dus het spoelt wel uit. De Kush kan langzaam wel wat bloeivoeding gaan krijgen, ik weet nog niet wat, tot nu toe leeft ze op compost. Kush: Saniies jack
 16. Een updeetje, echter alleen van de Killing Kush 2 en de Sannie´s Jack. De anderen heb ik nog geen fotos van, waarschijnlijk begin volgende week. Hopelijk gaat het daar net zo goed als deze twee. De voorbloei brengt goed nieuws beiden zijn vrouwtjes. Ik heb ze slechts een keer tussendoor water gegeven, ze schijnen het oke te vinden. Killing Kush: Sannies Jack: Hasta la proxima semana
 17. (Sorry ik dacht dat ik me aangemeld had voor de emailservice van dit onderwerp.) El Tulipan tiene razón, ik had de vraag simpeler kunnen stellen of iemand ervaring heeft met deze korrels. Wat ik nu merk is dat de planten met deze korrels lichtelijke overvoeding vertonen, de wormenhumus wordt dus sneller verwerkt. Ik denk dat ik het verder laat en de natuur het zelf laat regelen, ik was een beetje bang voor placebos en daar zijn ze te duur voor. Gracias Don Geeke
 18. Yo Socrates, De tere lampen-generatie heeft het inderdaad niet makkelijk zo in de volle zon en al het buitenleven. We hebben hier ook een aantal keren per jaar een zogenaamde "calima". Dit betekent dat er een wind vanuit de Sahara over de eilanden trekt dat zo droog is als een fohn. Hoge temperaturen gecombineerd met een fijne zand, daar zijn de blaadjes meestal niet blij mee. Maar tot nu toe is er nog geen enkele plant gesneuveld dus het komt wel goed. Ergens anders heb ik nog een landras staan, een colombiaanse, die is echt al groot en kan al deze omstandigheden goed aan. Ik kom er bijna nooit, iemand anders verzorgt ze, wanneer ik in de zomer eens ga kijken dan zal ik een foto maken. Nog steeds heb ik van vorig jaar te roken, verschillende soortjes nog wel. Daarbij heb ik ook het een en ander van de hand gedaan. Een vriend van me in Nederland zit een beetje in de ontwikkeling van zaden, bij DNA genetics. Hij heeft me Martial Green zaden beloofd, als het goed is komt dat met een bezoeker mee. Het voordeel van dit soort zaken is dat ik aan het eind van het jaar overal wel iets vanaf krijg. De mensen die me helpen met verzorgen krijgen een deel maar ik sta ieder jaar weer versteld wat ik allemaal over houd. En het is idd erg relaxed als ik met de honden de bergen in ga wandelen na het roken van een toeter. Er zijn hier wat valeien waar je helemaal niets hoort, op een enkele vogel of hagedis na. Er staan ook wilde fruitbomen, wat wil ik nog meer! Als ik het koud heb ga ik naar de kust, met de zonnebril op naar het strand, waar er ander natuurschoon te zien is. Het enige waar ik me dus een beetje zorgen over maak zijn dus de geslachten van de planten. Maar ach dan plant ik wat nieuws en dan komt de oogst maar in fases, mijn problemen zijn relatief :-) Keep you updated
 19. Oke, dan de Killing Kush 2 en de Jack met close-up. KK2: Sannies Jack
 20. Ok, ik woon op Las Islas Canarias en wel op een van de westelijke eilanden waar er nog genoeg water is. Een van de groenste eilanden van het archipel, aan water geen gebrek. Nahja in de zomer wordt het hier ook heel erg warm, zelfs op bijna 1000 meter. Ik hoef dus eigenlijk alleen een keer per week gaan kontrolleren en natuurlijk wanneer het weer wisselt moet ik de bewatering aanpassen. Ik loop ook altijd anders zodat er geen paadje ontstaat, wanneer je niet weet dat ze er staan is de kans heel erg klein dat je ze vindt. De pe leiding loopt in de grond, die zie je dus ook niet. Het enige waar ik me wel eens zorgen om maak zijn de geiten die wel graag een plantje lusten. Katten zijn ook dol op een blaadje, maar dat kan geen kwaad.
 21. LOL ja inderdaad, zijn wel heel wat meters PE wat ik heb moeten leggen. En het is ook nog bronwater uit de bergen. Je zit op het vaste land Spanje?
 22. Een week na de volle grond doop, ik vrees voor een enkel mannetje ertussen. De twee op pot heb ik nog geen neiuwe fotos van maar ik vrees dat de Jack ook een mannetje is. Lady Cane 1 Lady Cane 2 Lady Cane 3 Killing Kush 1 Tropical Affy 1 Power Plant 1 Power Plant 2 (getopt ondertussen) Tropical Affy 2 Close up zover het gaat met mn mobiel van de PP2 waarvan ik vrees dat het een mannetje is. Ook de Lady Cane 2 heeft lange internodes en groeit sneller dan de rest. Gelukkig heb ik enkelen reserven, een Lady Cane nog, een Big White, een Killing Kush en er is toch nog een Amnesia uitgekomen. Maar dat betekent wel enkele achtergestelden, maar dat komt met de tijd wel goed. Ik hoop op een spoedige voorbloei zodat ik zeker ben van mijn zaak. Ik zal proberen snel ook fotos van de Jack te maken. Dit jaar heb ik andere druppelaars gebruikt, deze geven een "paraplu" aan water zodat er een omtrek besproeid wordt. Vorig jaar had ik echte druppelaars met als gevolg dat het vocht rond de hoofdwortel alleen vochtig was.
 23. Socrates, En dat is een werk hier zeg ik je :-) Maar deze twee staan op een andere plek en moeten mobiel blijven. Deze moet ik later ergens anders heen verhuizen namelijk. Die Affy ziet er mooi gedrongen uit he, licht heeft ze ongeveer 15 uur. Maar toch is de faktor seizoen sterk want ze hebben een redelijke vegetatieve fase. De rest van de zaadjes die ik van de growshop heb gekregen zijn weer niet uigekomen. Dus heb ik als "backup" nog een killing kush en een twisted shack (nog van vorig jaar) gezaaid. Die zaadjes van Sannie gaan altijd wel, ook nog na twee jaar (Jack). Ik hoop dat er in de Lady Cane een beetje hazesmaak zit omdat de Mako en de Amnesia mislukt zijn. Will keep you informed.
 24. Ok, hier dan wat fotos: Lady Cane 1 Lady Cane 2 Lady Cane 3 Killing Kush 1 Insekten hebben haar ook gevonden maar dat komt wel goed Tropical Affy 1 je ziet duidelijk die brede Afghaan vingers Power Plant 1 Power Plant 2 Tropical Affy 2 Dan ergens anders in potten: Zoek de Killing Kush 2 Een beeldschone Sannie´s Jack De Jack van boven:
 25. Hola, ik woon dus op spaans grondgebied en heb hier een produkt gekocht die ik op het forum niet tegenkom. Het heet Bactofil Perlas (http://bactofilperlas.com) en bevat de volgende bacterien: AzospiriliumLipoferum, Azotobacter Vinelandii, Bacillus Megaterium, Bacillus Circulans, Bacillus Subtilis, Pseudonomas Fluorescens y Micrococus Roseus. Nu kom ik deze bacterien ook niet tegen via de zoekfunktie en begin me af te vragen of het wel de "juiste" bacterien zijn. Iemand die hier meer verstand van heeft?
×
×
 • Create New...