Jump to content

Rebecca

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Rebecca

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Niet OMDAT de weed verontreinigd is, dan heb je niet goed gelezen. Ik blow al ruim 10 jaar niet meer. (dus ook toen de weed nog wel in orde was) Vroeger in mijn puberteit dus wel gedaan, maar na een half jaartje had ik het wel weer gezien. In het topic over die verontreinigde weed gaf ik dus enkel aan dat ik daarom dus juist extra blij was dat ik niet blow. Het feit dat ik me zelf 'dus' ook wel schuldig zal maken aan weed-verontreiniging, vind ik echt een beschuldiging die dus kant noch wal raakt. Nee, sorry. Daar voel ik echt niets voor. Verraders hebben we al genoeg in deze maatschappij. Wat is keihard bij jou? Het feit dat ik weiger mijn plantjes op te geven als een vriendje dat van mij eist? Ja hoor. Dat deed ik toen ook - parttime, omdat ik voor het andere deel tijdelijk afgekeurd was en niet wist hoe lang het zou duren eer ik weer in staat zou zijn tot fulltime. Dat was toen nog heel onzeker. Ik deed wat ik kon, en er zat op dat moment gewoon ff niet meer in - en met een mega-schuldenlast op je nek, probeer je toch uit alle macht je kop boven water te houden. Het was gewoon overleven in die periode, niks meer en niks minder. Niet bepaald de leukste tijd uit mijn leven, hoor. Als je denkt dat ik toendertijd fluitend met mijn uitkering en mijn weedcenten op de bank zat te chillen, dan heb je er echt een verkeerd beeld bij.
  2. Ik zei "ik was er zelf ook ooit zo één". Vroeger dus, niet nu. Misschien vind jij het geen reden, maar ik vond dat destijds dus wel. Simpelweg omdat ik geen andere uitweg meer zag. Ik vind dat je mensen daar niet op mag veroordelen. Zwart bijklussen is zwart bijklussen en ik vind weed kweken dan hetzelfde als wanneer je een paar ochtendjes per week ergens schoonmaakt bij bejaarde mensjes of wanneer je voor de buurman z'n huis schildert voor een paar meijer cash. Het bedrag is bij weed misschien hoger, maar het principe is hetzelfde. En tja, als ik het dan toch doe, doe ik het liever goed. Hoef je geen sorry voor te zeggen, hoor, als jij dat vindt, dan is dat jouw goed recht. Ik zie alleen sommige dingen gewoon anders en dat is weer mijn goed recht. No hard feelings verder. Ik oordeel gewoon niet zo gauw over wat andere mensen doen, omdat je nooit 100% hun motieven en beweegredenen kunt weten. Het is makkelijk om te oordelen op wat je ziet, maar je weet toch nooit hoe het echt zit. En je weet al helemaal niet wat je zou doen als je in hun schoenen stond. Ik kom ook regelmatig dingen tegen waarvan ik denk "dat zou ik nou nooit doen" - maar dan hoor je het verhaal erachter en dan ga je het toch ineens een stuk meer begrijpen. Als je met je rug tegen de muur staat, doe je rare dingen. Nee, dat is toch anders. Ik heb regelmatig jongens gezien die keihard genaaid werden op hun stroomrekeningen en die daar een mega-boete door kregen. Ik heb overigens ook niet beweerd dat ik niet bereid ben het stroomgeld maandelijks anoniem op de rekening van mijn leverancier te storten hè...dat is het dus niet. Daar ben ik best toe bereid, en dan de betalingsbewijzen bewaren. Maar ik wil gewoon niet dat de meter het verbruik registreert en daarom laat ik 'm terugdraaien. Ik heb er geen zin in om voor mijn eerlijkheid gestraft te worden als het ooit fout gaat, doordat ze vrolijk kunnen lezen dat ik bijv. al 1,5 jaar bezig ben. En dan een dikke claim er achteraan zeker. Ja daag. Dan kan ik net zo goed gelijk justitie even bellen en zeggen "hallo jongens, ik kweek weed hoor, dat jullie het even weten."
  3. Tja, dat blijft op zich altijd de vraag natuurlijk, maar wij hebben het vroeger ook altijd gedaan en wij gaan het nu zeker weer doen. Niet geschoten is tenslotte altijd mis, denk ik dan maar.
  4. Ben het deels met je eens, deels ook niet. Wat betreft punt 1: sorry, maar ik kan me donders goed voorstellen dat mensen die een uitkering hebben en tot over hun nek in de schulden zitten weed gaan kweken omdat hun dat een mogelijkheid biedt om uit de financiële ellende te komen. Ik was er zelf ook ooit zo één. Het siert misschien niet, maar ik vind het in feite precies hetzelfde als iemand met een uitkering die ff zwart wat bijklust met schilderen of verbouwen bij een kennis. Zwart bijverdienen is zwart bijverdienen, simpel. Stroomdiefstal....misschien heb ik daar een andere mening over dan de meesten hier, maar in mijn ogen kan het soms gewoon niet anders. Ik ben echt niet zo achterlijk dat ik braaf mijn energierekeningen ga betalen om mezelf daarmee in mijn vingers te snijden als ik onverhoopt een keer gepakt word, omdat ze dan fijn aan de rekeningen terug kunnen zien hoelang ik al bezig ben. Ik draai dus gewoon mijn meter terug. Ik hecht er best groot belang aan om eerlijk te blijven hoor, maar niet als het ten koste gaat van mijzelf. Dat je er geen criminele activiteiten bij doet, vind ik persoonlijk logisch, want dat moet je sowieso niet doen als je met kweken bezig bent. Dan moet je gewoon uit de picture blijven, klaar. Ik ga echt niet het risico lopen dat ik gepakt word voor een lullig akkefietje en dat ze dan huiszoeking gaan doen of me in de gaten gaan houden. Als je met kweken bezig bent, moet je verder gewoon zorgen dat je voor de hele buitenwereld een brave burger lijkt. En verder: geen chemische produkten gebruiken en ambachtelijk drogen en knippen, dat zijn dingen die mij ook gewoon volslagen normaal lijken. Het zou niet eens in me opkomen om dat op een andere manier te doen.
  5. Klote zeg!! Ik hoop maar dat je snel een nieuwe locatie vindt en dat je daar weer mooi opnieuw kunt beginnen. Zeven vrachtwagens voor twee lampjes....geen woorden voor. Klopt, zo doen ze. Was 5 jaar geleden bij ons ook zo toen ons hok werd opgerold. Meteen tegen alle buren doen alsof we mafia waren of zo. Die mensen meteen helemaal hysterisch en geschokt, ineens was de hele straat tegen ons en begonnen ze allemaal een hetze om ons zo snel mogelijk weg te krijgen.
  6. Schandalig zeg. Mensen die zó rotzooien moeten ze echt hard aanpakken, vind ik. Die verneuken het voor de anderen. Weet opeens iig weer haarfijn waarom ik ook alweer niet blow...
  7. Ik sluit me erbij aan: ondersteboven hangen, en idd de restjes web er met een stofzuiger tussenuit halen. Verder idd je hok héél goed ontsmetten voor de volgende keren - en een kleine tip: zet gewoon preventief roofmijt uit. Beter voorkomen dan genezen.
  8. Rebecca

    Damn

    We gaan de laatste dingetjes deze week en volgende week afbouwen, en dan hoop ik daarna toch vrij snel de stekkies erin te kunnen zetten. Dus ik hoop maar dat het een beetje volgens planning loopt.
  9. Rebecca

    Damn

    Tot mijn stomme verbazing bleek het allemaal nogal mee te vallen. Mijn neef heeft vanmorgen gebeld en info gevraagd, en gewoon gezegd van "hoe lang gaan die metingen duren, kan ik het eventueel ook zelf doen, want ik ga daar toch echt geen vrije dag voor nemen of zo". "Oh maar dat hoeft ook niet, hoor,"zegt dat mens. "Het is niet verplicht of zo, dus dan doet u het gewoon niet." Gaan ze eerst een hele brief sturen, en dan bel je, en dan is het niet verplicht! Mijn neef had echt zoiets van "oké prima, dan bel ik over een maandje of wat wel even, als ik wat meer tijd heb" en dat was dik in orde. Nou, dat is nog eens wat je noemt 'met een sisser aflopen'.
  10. Ik blow niet, ik kweek alleen.
  11. Rebecca

    Damn

    Vandaag even bij de buren geïnformeerd en die weten ervan, zij hebben ook zo'n brief gehad. Dus dat was iig wel een opluchting om te horen, dat het zaakje verder gewoon snor zat. Ja, bijna alles is dus een dikke hint. Sowieso moeten de filter en de afzuiger weg, en al die balken met lampen ook. De zwart/wit folie moet van de muren af en de rest van het houtwerk moet ook weg. (we hebben namelijk een kamer in een kamer gebouwd, zeg maar) Dus ja, hoe dan ook valt dat op. Ik heb dan wel zoiets van: als ik dan toch ontruim, doe ik het goed ook. Niet dat er iets achterblijft waaruit ze toch argwaan kunnen krijgen, want dan is het alsnog verpest en had ik net zo goed meteen alles kunnen laten hangen. Als het dan toch niet anders kan, dan moet alles maar weg. M'n neef gaat morgen bellen; we hopen nog dat ze makkelijk zijn en dat we eventueel gewoon ff simpel zelf mogen meten (zeker als hij zegt dat het voor hem lastig is om een vrije dag te nemen voor die metingen), maar we hebben inmiddels al zo'n vermoeden dat het gewoon ontruimd zal moeten worden. Echt zwaar fucked up gewoon. Levert ons minstens nóg een paar weken extra vertraging op.
  12. Hahaha, nee zo was het ook weer niet bedoeld, hoor. Maar vroeg me gewoon een beetje af of jullie ook tegen dezelfde issues aanlopen als ik en hoe andere kwekers dat zien.
  13. Groot gelijk, Tony. Zo denk ik er ook over. Bovendien: iemand die dan zó anti is, past toch niet 100% bij je.
  14. Rebecca

    Damn

    Klopt, maar de gegevens schijnen gedigitaliseerd te moeten worden en er ontbreken ook wat gegevens, dus ze hebben niet alles meer. Althans, dat stond er dus in die brief.
  15. Rebecca

    Damn

    Haha ja, zát het maar gewoon in de kasten, dan was er weinig aan de hand. Maar ik denk toch echt niet dat ik ze buiten een complete kamer kan houden. En dan valt er ook niet zo heel veel meer te camoufleren, denk ik. We hebben idd al bedacht om ff te informeren bij de buren hoe het zit en of zij ook bericht hebben gehad over die opmetingen. Als dat zo is, is er weinig aan de hand - als het niet zo is, is het idd misschien het handigst om ff af te breken en ze gewoon te laten komen, dan kunnen ze zelf zien dat er niks mis is en dan is daarna hopelijk ook alle eventuele argwaan verdwenen. Al kan ik me dan weer niet zo gauw voorstellen dat ze het vermoeden hebben dat er iets niet pluis is of zo, maar goed, je weet het nou eenmaal nooit. We zitten nog steeds te hopen dat het allemaal uiteindelijk meevalt, want dit is toch wel ff een fikse domper.
×
×
  • Create New...