Jump to content

wietlover

Full member
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About wietlover

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Bedankt voor deze zeer uitgebreide reactie. De thrips ga ik behandelen met neem olie, de fungus gnats met gele plak strips. Wist alleen niet dat die beesten zoveel schade kunnen veroorzaken.
 2. Ik heb een foto gemaakt van een van de bladen: Er zijn ook duidelijk witte puntjes te zien. Ben aan het twijfelen, zou dit trips of spint kunnen zijn? Lijkt mij in elk geval geen voedingsprobleem maar door ongedierte te komen. Als ik het blad omdraai dan lijken er zwarte puntjes te zitten op de onderkant van het blad maar ik heb wel nog geen spinnenwebben gezien in de kweekruimte. Trips lijkt meer aannemelijker.
 3. Ik begin te twijfelen of het wel aan de voeding of ph waarde ligt. Want ik heb niet echt het gevoel dat ik iets fout doe en ik heb vroeger altijd succesvol gekweekt. Heb op jullie aanraden zo een tensiometer gekocht en ik kreeg een normale waarde. Als ik mijn grond ph waarde en ppm meet dan bekom ik ook niets abnormaals. Wat ik nu wel heb opgemerkt: er zitten insecten in de kweekruimte. Ik heb zo van die gele plakstrips uitgezet om insecten mee te vangen en heb er al een stuk of 10 gevangen. Het lijken mij fungus gnats te zijn (https://www.growweedeasy.com/fungus-gnats) , de symptomen komen ook overeen als ik naar de foto's kijk van schade die ze aanrichten. Vraag mij alleen of hoeveel schade zo een beesten kunnen aanrichten. Een plaag is iets wat ik over het hoofd heb gezien. Mijn planten zien er na een tijd als deze uit: https://www.growweedeasy.com/wp-content/uploads/2014/06/fungus-gnats-wet-soil.jpg
 4. Ik kweek in een tent van 1 op 1 meter 2 meter hoog. Dus de kweekruimte is 2m3, ik voer verse lucht aan van langs buiten met een ventilator met een vermogen van max 200m3 per uur. Verder blaas ik met een zwenkventilator de lucht rond in de tent en ik heb ook een afzuiging.
 5. Ik kreeg hier een paar keer de opmerking dat mijn planten er re-vegged uit zien. Er is niets mis met mijn lichtschema. Volgens mij komt het doordat het stekjes zijn, die hebben soms ook van die lange scheuten en vervormde bladeren bij mij. Als ik uit zaad kweek heb ik "dat probleem" minder.
 6. Ik heb een mail gestuurd naar plagron, heb vandaag antwoord gekregen: "Hoe belangrijk is de ph waarde als ik kweek op Plagron growmix in combinatie met de terra voeding? De pH-waarde van de bodem is essentieel voor de opname van mineralen door de plant. Zo kan de plant stikstof, kalium en fosfor gemakkelijk bij een pH van 6.5-7.5 opnemen. De micronutriënten zoals koper, ijzer, ect zijn daar en tegen weer makkelijker opneembaar bij een lagere pH. Uiteindelijk wordt daar in gemiddeld zodat alle macro-, secundaire- en micronutrienten worden opgenomen. Tot in hoever kan plagron growmix substraat de ph waarde bufferen? De growmix is voor 3 maanden gebufferd. Normaal wordt er gebufferd door zuren en basen met elkaar te mixen. Het veen is normaliter zuur, wij voegen calcium toe voor het buffer proces." Dus als de aarde al voor 3 maanden gebufferd is, dan zou je eigenlijk de eerste 3 maanden geen last mogen ondervinden van een foute ph waarde. Of begrijp ik dat verkeerd?
 7. Ik was eigenlijk overgestapt op mineraal kweken van natuurlijk kweken omdat de opbrengst dan normaal groter is, als er niets fout gaat tenminste. Ik weet dat deze planten niets meer gaan worden, heb ze gisteren al vervangen door nieuwe. Ik ben ook wat royalmix zakken gaan halen, ik zal de volgende kweek op natuurlijke aarde en voeding doen zien of mijn probleem dan is opgelost. Maar daarmee weet ik nog steeds niet wat ik eigenlijk heb fout gedaan. Ik zou graag die problemen willen vermijden in de toekomst. Het klopt dat ik ze 2a3 liter water per week of om de 10 dagen heeft. Het hangt een beetje af van hoe warm het is, op een zomerdag van 30 graden is het hier binnen ook warmer en dan verbruiken de planten meer water. Die 2a3 liter is genoeg om heel de pot aarde terug vochtig te maken. Dan wacht ik een tijdje tot de aarde terug bijna droog is voor ik ze terug water geef. Ik weet niet zeker wat de beste manier van water geven is, heb al zo veel tegenstrijdige dingen gelezen op internet. De ene zegt dat je ze moet langs onder water geven. De andere zegt om de paar dagen een klein beetje water. Of elke keer water geven tot het er vanonder terug uitloopt. Ik heb eens gelezen dat een plant overtollige zouten naar de bovenkant van de aarde wegwerkt. Als je dan water geeft spoel je die zouten terug in de aarde. Dus dan moet je eigenlijk de aarde om de zoveel tijd eens spoelen zodat alles er vanonder uitloopt? Of gewoon langs onder water geven. Een cannabis plant heeft tot zover ik weet ook niet graag natte voeten. Daarom laat ik de aarde altijd beetje drogen voor ik terug water geef.
 8. Nog een vraag : hoe belangrijk is de ph waarde als ik kweek op plagron growmix in combinatie met de terra voeding? Als je ph nu in plaats van 6.8 7.8 is dus 1 ph te veel. Gaan de planten dan dood gaan of doen ze het gewoon minder goed? Want bij mij gaan de planten dood, ik krijg allerlei blad problemen.
 9. Ik zag dit op de website van plagron staan: "Een organische voeding neemt een plant gedeeltelijk direct op en wordt gedeeltelijk verteerd door het bodemleven. Het bodemleven bestaat uit schimmels, gisten en bacteriën en die zorgen in de aarde voor een stabiele pH-waarde. De wortels van een plant nemen hierdoor eenvoudig en naar eigenbehoefte de voeding op. In 95% van de organisch kweken is het daarom niet nodig de pH-waarde te controleren. Door organisch te kweken is er bijna geen omkijken naar het kweekproces van de plant, door de natuurlijke zelfregulerende eigenschappen in de aarde. Zodra je kiest voor een minerale voeding om je planten aan te gieten, zijn de voedingsstoffen direct klaar om opgenomen te worden door de plant. Het resultaat is dan ook sneller zichtbaar bij de plant. In de bodem worden de meststoffen weggespoeld die de plant niet nodig heeft." Vraag: Wanneer je mineraal kweekt met plagron growmix en terra voeding is het dan nodig om de ph aan te passen en af en toe de overbodige meststoffen weg te spoelen? Ik spoel namelijk nooit mij aarde , ik geef net genoeg water tot de aarde vochtig is. Ik kweek binnen in potten van 45 liter. Meestal geef ik ze om de 10 dagen 2 a 3 liter water. Maar ik geef ze niet elke keer voeding en ook veel minder dan plagron aanbeveelt anders krijgen ze altijd veel te veel. De ph van mijn water ligt rond de 7.8 excl voeding. Het lukt mij niet om succesvol te kweken op de plagron terra lijn. Elke keer gaan mijn planten dood en ik begrijp niet goed wat ik fout doe.
 10. Volgens mij verdienen ze nog steeds aan advertenties, bovendien is een website hosten de dag van vandaag een stuk goedkoper dan 10 jaar geleden.
 11. Maar als ik afzuur vlak voor watergift, loopt die ph dan niet terug op in de aarde? Omdat mijn water de neiging heeft dat te doen...
×
×
 • Create New...