Jump to content

wietlover

Members
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About wietlover

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. wietlover

  Moet Je De Bodem Spoelen Bij Mineraal Kweken?

  Ik neem aan dat die bruine bladeren door de fungus gnats veroorzaakt worden.
 2. wietlover

  Moet Je De Bodem Spoelen Bij Mineraal Kweken?

  Bedankt voor deze zeer uitgebreide reactie. De thrips ga ik behandelen met neem olie, de fungus gnats met gele plak strips. Wist alleen niet dat die beesten zoveel schade kunnen veroorzaken.
 3. wietlover

  Moet Je De Bodem Spoelen Bij Mineraal Kweken?

  Iemand een idee wat voor soort ongedierte dit kan zijn?
 4. wietlover

  Moet Je De Bodem Spoelen Bij Mineraal Kweken?

  Ik heb een foto gemaakt van een van de bladen: Er zijn ook duidelijk witte puntjes te zien. Ben aan het twijfelen, zou dit trips of spint kunnen zijn? Lijkt mij in elk geval geen voedingsprobleem maar door ongedierte te komen. Als ik het blad omdraai dan lijken er zwarte puntjes te zitten op de onderkant van het blad maar ik heb wel nog geen spinnenwebben gezien in de kweekruimte. Trips lijkt meer aannemelijker.
 5. wietlover

  Moet Je De Bodem Spoelen Bij Mineraal Kweken?

  Ik begin te twijfelen of het wel aan de voeding of ph waarde ligt. Want ik heb niet echt het gevoel dat ik iets fout doe en ik heb vroeger altijd succesvol gekweekt. Heb op jullie aanraden zo een tensiometer gekocht en ik kreeg een normale waarde. Als ik mijn grond ph waarde en ppm meet dan bekom ik ook niets abnormaals. Wat ik nu wel heb opgemerkt: er zitten insecten in de kweekruimte. Ik heb zo van die gele plakstrips uitgezet om insecten mee te vangen en heb er al een stuk of 10 gevangen. Het lijken mij fungus gnats te zijn (https://www.growweedeasy.com/fungus-gnats) , de symptomen komen ook overeen als ik naar de foto's kijk van schade die ze aanrichten. Vraag mij alleen of hoeveel schade zo een beesten kunnen aanrichten. Een plaag is iets wat ik over het hoofd heb gezien. Mijn planten zien er na een tijd als deze uit: https://www.growweedeasy.com/wp-content/uploads/2014/06/fungus-gnats-wet-soil.jpg
 6. wietlover

  Moet Je De Bodem Spoelen Bij Mineraal Kweken?

  Ik kweek in een tent van 1 op 1 meter 2 meter hoog. Dus de kweekruimte is 2m3, ik voer verse lucht aan van langs buiten met een ventilator met een vermogen van max 200m3 per uur. Verder blaas ik met een zwenkventilator de lucht rond in de tent en ik heb ook een afzuiging.
 7. Ik zag dit op de website van plagron staan: [color=#575757][font=Glober_Regular][size=3]"Een organische voeding neemt een plant gedeeltelijk direct op en wordt gedeeltelijk verteerd door het bodemleven. Het bodemleven bestaat uit schimmels, gisten en bacteriƫn en die zorgen in de aarde voor een stabiele pH-waarde. De wortels van een plant nemen hierdoor eenvoudig en naar eigenbehoefte de voeding op. In 95% van de organisch kweken is het daarom niet nodig de pH-waarde te controleren. Door organisch te kweken is er bijna geen omkijken naar het kweekproces van de plant, door de natuurlijke zelfregulerende eigenschappen in de aarde.[/size][/font][/color] [color=#575757][font=Glober_Regular][size=3]Zodra je kiest voor een minerale voeding om je planten aan te gieten, zijn de voedingsstoffen direct klaar om opgenomen te worden door de plant. Het resultaat is dan ook sneller zichtbaar bij de plant. [b]In de bodem worden de meststoffen weggespoeld die de plant niet nodig heeft.[/b]"[/size][/font][/color] Vraag: Wanneer je mineraal kweekt met plagron growmix en terra voeding is het dan nodig om de ph aan te passen en af en toe de overbodige meststoffen weg te spoelen? Ik spoel namelijk nooit mij aarde , ik geef net genoeg water tot de aarde vochtig is. Ik kweek binnen in potten van 45 liter. Meestal geef ik ze om de 10 dagen 2 a 3 liter water. Maar ik geef ze niet elke keer voeding en ook veel minder dan plagron aanbeveelt anders krijgen ze altijd veel te veel. De ph van mijn water ligt rond de 7.8 excl voeding. Het lukt mij niet om succesvol te kweken op de plagron terra lijn. Elke keer gaan mijn planten dood en ik begrijp niet goed wat ik fout doe.
 8. Ik had begrepen dat als je natuurlijk kweekt dan moet je geen rekening houden met de ph waarde van je water doordat de micro organismen die in de aarde zitten de ph bufferen? Ik neem aan dat dit bij synthetisch kweken niet zo is en een foute ph waarde sneller voor problemen zal zorgen? Ik zit namelijk met het volgende probleem, ik kweek nu al een jaar of 2. In het begin ging alles super goed, grote oogst met super potente wiet. Toen kweekte ik op de natuurlijke aarde en voeding van plagron. Ik ben toen overgestapt op synthetisch kweken en sinds dien niets anders dan problemen gehad. Mijn kraanwater is ph 7.7 en ec 0.8. Het is bijna onmogelijk om mijn water correct af te zuren door de hoge bufferingscapaciteit van het water. Eigenlijk zou ik moeten een reverse osmose apparaat kopen als ik het goed wil doen. Maar dat lijkt mij weer een heel gedoe, dan stap ik liever terug over op natuurlijk kweken. Laat de natuur zijn werk maar doen. Iemand een verklaring waarom ik goede resultaten behaal met natuurlijk kweken en slechte als ik synthetisch kweek? Ik geef mijn planten maar 50% van de aanbevelen voeding die op het kweekschema staat omdat ze op die schema's altijd zwaar overdrijven. Als ik 2 ml voeding per liter water geef dan zit mijn ec waarde op 1.1, lijkt mij de perfecte waarde voor een haze soortje.
×