Jump to content

wietlover

Full member
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by wietlover

 1. Bedankt voor deze zeer uitgebreide reactie. De thrips ga ik behandelen met neem olie, de fungus gnats met gele plak strips. Wist alleen niet dat die beesten zoveel schade kunnen veroorzaken.
 2. Ik heb een foto gemaakt van een van de bladen: Er zijn ook duidelijk witte puntjes te zien. Ben aan het twijfelen, zou dit trips of spint kunnen zijn? Lijkt mij in elk geval geen voedingsprobleem maar door ongedierte te komen. Als ik het blad omdraai dan lijken er zwarte puntjes te zitten op de onderkant van het blad maar ik heb wel nog geen spinnenwebben gezien in de kweekruimte. Trips lijkt meer aannemelijker.
 3. Ik begin te twijfelen of het wel aan de voeding of ph waarde ligt. Want ik heb niet echt het gevoel dat ik iets fout doe en ik heb vroeger altijd succesvol gekweekt. Heb op jullie aanraden zo een tensiometer gekocht en ik kreeg een normale waarde. Als ik mijn grond ph waarde en ppm meet dan bekom ik ook niets abnormaals. Wat ik nu wel heb opgemerkt: er zitten insecten in de kweekruimte. Ik heb zo van die gele plakstrips uitgezet om insecten mee te vangen en heb er al een stuk of 10 gevangen. Het lijken mij fungus gnats te zijn (https://www.growweedeasy.com/fungus-gnats) , de symptomen komen ook overeen als ik naar de foto's kijk van schade die ze aanrichten. Vraag mij alleen of hoeveel schade zo een beesten kunnen aanrichten. Een plaag is iets wat ik over het hoofd heb gezien. Mijn planten zien er na een tijd als deze uit: https://www.growweedeasy.com/wp-content/uploads/2014/06/fungus-gnats-wet-soil.jpg
 4. Ik kweek in een tent van 1 op 1 meter 2 meter hoog. Dus de kweekruimte is 2m3, ik voer verse lucht aan van langs buiten met een ventilator met een vermogen van max 200m3 per uur. Verder blaas ik met een zwenkventilator de lucht rond in de tent en ik heb ook een afzuiging.
 5. Ik kreeg hier een paar keer de opmerking dat mijn planten er re-vegged uit zien. Er is niets mis met mijn lichtschema. Volgens mij komt het doordat het stekjes zijn, die hebben soms ook van die lange scheuten en vervormde bladeren bij mij. Als ik uit zaad kweek heb ik "dat probleem" minder.
 6. Ik heb een mail gestuurd naar plagron, heb vandaag antwoord gekregen: "Hoe belangrijk is de ph waarde als ik kweek op Plagron growmix in combinatie met de terra voeding? De pH-waarde van de bodem is essentieel voor de opname van mineralen door de plant. Zo kan de plant stikstof, kalium en fosfor gemakkelijk bij een pH van 6.5-7.5 opnemen. De micronutriënten zoals koper, ijzer, ect zijn daar en tegen weer makkelijker opneembaar bij een lagere pH. Uiteindelijk wordt daar in gemiddeld zodat alle macro-, secundaire- en micronutrienten worden opgenomen. Tot in hoever kan plagron growmix substraat de ph waarde bufferen? De growmix is voor 3 maanden gebufferd. Normaal wordt er gebufferd door zuren en basen met elkaar te mixen. Het veen is normaliter zuur, wij voegen calcium toe voor het buffer proces." Dus als de aarde al voor 3 maanden gebufferd is, dan zou je eigenlijk de eerste 3 maanden geen last mogen ondervinden van een foute ph waarde. Of begrijp ik dat verkeerd?
 7. Ik was eigenlijk overgestapt op mineraal kweken van natuurlijk kweken omdat de opbrengst dan normaal groter is, als er niets fout gaat tenminste. Ik weet dat deze planten niets meer gaan worden, heb ze gisteren al vervangen door nieuwe. Ik ben ook wat royalmix zakken gaan halen, ik zal de volgende kweek op natuurlijke aarde en voeding doen zien of mijn probleem dan is opgelost. Maar daarmee weet ik nog steeds niet wat ik eigenlijk heb fout gedaan. Ik zou graag die problemen willen vermijden in de toekomst. Het klopt dat ik ze 2a3 liter water per week of om de 10 dagen heeft. Het hangt een beetje af van hoe warm het is, op een zomerdag van 30 graden is het hier binnen ook warmer en dan verbruiken de planten meer water. Die 2a3 liter is genoeg om heel de pot aarde terug vochtig te maken. Dan wacht ik een tijdje tot de aarde terug bijna droog is voor ik ze terug water geef. Ik weet niet zeker wat de beste manier van water geven is, heb al zo veel tegenstrijdige dingen gelezen op internet. De ene zegt dat je ze moet langs onder water geven. De andere zegt om de paar dagen een klein beetje water. Of elke keer water geven tot het er vanonder terug uitloopt. Ik heb eens gelezen dat een plant overtollige zouten naar de bovenkant van de aarde wegwerkt. Als je dan water geeft spoel je die zouten terug in de aarde. Dus dan moet je eigenlijk de aarde om de zoveel tijd eens spoelen zodat alles er vanonder uitloopt? Of gewoon langs onder water geven. Een cannabis plant heeft tot zover ik weet ook niet graag natte voeten. Daarom laat ik de aarde altijd beetje drogen voor ik terug water geef.
 8. Nog een vraag : hoe belangrijk is de ph waarde als ik kweek op plagron growmix in combinatie met de terra voeding? Als je ph nu in plaats van 6.8 7.8 is dus 1 ph te veel. Gaan de planten dan dood gaan of doen ze het gewoon minder goed? Want bij mij gaan de planten dood, ik krijg allerlei blad problemen.
 9. Ik zag dit op de website van plagron staan: "Een organische voeding neemt een plant gedeeltelijk direct op en wordt gedeeltelijk verteerd door het bodemleven. Het bodemleven bestaat uit schimmels, gisten en bacteriën en die zorgen in de aarde voor een stabiele pH-waarde. De wortels van een plant nemen hierdoor eenvoudig en naar eigenbehoefte de voeding op. In 95% van de organisch kweken is het daarom niet nodig de pH-waarde te controleren. Door organisch te kweken is er bijna geen omkijken naar het kweekproces van de plant, door de natuurlijke zelfregulerende eigenschappen in de aarde. Zodra je kiest voor een minerale voeding om je planten aan te gieten, zijn de voedingsstoffen direct klaar om opgenomen te worden door de plant. Het resultaat is dan ook sneller zichtbaar bij de plant. In de bodem worden de meststoffen weggespoeld die de plant niet nodig heeft." Vraag: Wanneer je mineraal kweekt met plagron growmix en terra voeding is het dan nodig om de ph aan te passen en af en toe de overbodige meststoffen weg te spoelen? Ik spoel namelijk nooit mij aarde , ik geef net genoeg water tot de aarde vochtig is. Ik kweek binnen in potten van 45 liter. Meestal geef ik ze om de 10 dagen 2 a 3 liter water. Maar ik geef ze niet elke keer voeding en ook veel minder dan plagron aanbeveelt anders krijgen ze altijd veel te veel. De ph van mijn water ligt rond de 7.8 excl voeding. Het lukt mij niet om succesvol te kweken op de plagron terra lijn. Elke keer gaan mijn planten dood en ik begrijp niet goed wat ik fout doe.
 10. Volgens mij verdienen ze nog steeds aan advertenties, bovendien is een website hosten de dag van vandaag een stuk goedkoper dan 10 jaar geleden.
 11. Maar als ik afzuur vlak voor watergift, loopt die ph dan niet terug op in de aarde? Omdat mijn water de neiging heeft dat te doen...
 12. Ik heb eens gekeken op een informatie folder die ik van plagron heb meegekregen. Ze adviseren om de ph af te zuren naar 6 als je kweekt met de terra lijn. Kweek je natuurlijk adviseren ze een ph tussen 5-7. De ph van mijn stadswater is 7.7, beetje aan de hoge kant maar zou dan wel nog moeten lukken lijkt mij. Als ik kamerplanten stadswater geef dan heb ik ook geen problemen.
 13. Die ec waarde is 1.1 als ik voeding geef en zonder voeding is de ec 0.8. (dus de ec stijgt met 0.3 na het geven van 2 ml voeding) Ik weet dat je moet afzuren met ph- maar mijn water heeft een zeer hoge carbonaat hardheid wat er voor zorgt dat het zeer lastig is om de ph te regelen. Als ik ph- toevoeg aan mijn water dan stijgt de ph terug en wil het water terug naar zijn oorspronkelijke ph waarde gaan. Als ik afzuur naar ph 5.7 dan is mijn water na een paar dagen al terug aan ph 7.4... Komt door de buffer capaciteit van het water. Met reverse osmose water heb je dit probleem niet. Maar dat is wel een heel gedoe met zo een filtersysteem. En dan haal ik de calcium en magnesium uit het water en die kunnen de planten wel gebruiken. Dan vraag ik mij af: tot in hoever hebben natuurlijke kwekers last van een te hoge ph waarde? Als je kamerplanten of de planten in de tuin water geeft dan ga je toch ook niet je water gaan afzuren? Waarom zijn wietkwekers dan geobsedeerd door ph waardes? Een logische verklaring lijkt mij dat dit bij synthetisch kweken of hydro systemen wel zeer belangrijk is.
 14. Ik had begrepen dat als je natuurlijk kweekt dan moet je geen rekening houden met de ph waarde van je water doordat de micro organismen die in de aarde zitten de ph bufferen? Ik neem aan dat dit bij synthetisch kweken niet zo is en een foute ph waarde sneller voor problemen zal zorgen? Ik zit namelijk met het volgende probleem, ik kweek nu al een jaar of 2. In het begin ging alles super goed, grote oogst met super potente wiet. Toen kweekte ik op de natuurlijke aarde en voeding van plagron. Ik ben toen overgestapt op synthetisch kweken en sinds dien niets anders dan problemen gehad. Mijn kraanwater is ph 7.7 en ec 0.8. Het is bijna onmogelijk om mijn water correct af te zuren door de hoge bufferingscapaciteit van het water. Eigenlijk zou ik moeten een reverse osmose apparaat kopen als ik het goed wil doen. Maar dat lijkt mij weer een heel gedoe, dan stap ik liever terug over op natuurlijk kweken. Laat de natuur zijn werk maar doen. Iemand een verklaring waarom ik goede resultaten behaal met natuurlijk kweken en slechte als ik synthetisch kweek? Ik geef mijn planten maar 50% van de aanbevelen voeding die op het kweekschema staat omdat ze op die schema's altijd zwaar overdrijven. Als ik 2 ml voeding per liter water geef dan zit mijn ec waarde op 1.1, lijkt mij de perfecte waarde voor een haze soortje.
 15. Waarom loopt de ph altijd op in een voedingsvat? Bij mij zit er geen voeding bij enkel water maar de ph blijft stijgen. Komt volgens mij door de buffer die in het water zit. De kh waarde van mijn water is aan de hoge kant. "Buffering has both positive and negative consequences. On the plus side, the nitrification cycle produces nitric acid (nitrate). Without buffering, your tank's pH would drop over time (a bad thing). With sufficient buffering, the pH stays stable (a good thing). On the negative side, hard tap water often almost always has a large buffering capacity. If the pH of the water is too high for your fish, the buffering capacity makes it difficult to lower the pH to a more appropriate value. Naive attempts to change the pH of water usually fail because buffering effects are ignored. In freshwater aquariums, most of water's buffering capacity is due to carbonates and bicarbonates. Thus, the terms "carbonate hardness" (KH), "alkalinity" and "buffering capacity" are used interchangably. Although technically not the same things, they are equivalent in practice in the context of fishkeeping. Note: the term "alkalinity" should not be confused with the term "alkaline". Alkalinity refers to buffering, while akaline refers to a solution that is a base (e.g., pH > 7). How much buffering does your tank need? Most aquarium buffering capacity test kits actually measure KH. The larger the KH, the more resistant to pH changes your water will be. A tank's KH should be high enough to prevent large pH swings in your tank over time. If your KH is below roughly 4.5 dH, you should pay special attention to your tank's pH (e.g, test weekly, until you get a feel for how stable the pH is). This is ESPECIALLY important if you neglect to do frequent partial water changes. In particular, the nitrification cycle creates a tendency for an established tank's pH to decrease over time. The exact amount of pH change depends on the quantity and rate of nitrates produced, as well as the KH. If your pH drops more than roughly a two tenths of a point over a month, you should consider increasing the KH or performing partial water changes more frequently. KH doesn't affect fish directly, so there is no need to match fish species to a particular KH."
 16. Ik zuur inderdaad op voorhand af in het watervat maar de ph waarde is totaal niet stabiel het schiet altijd terug omhoog. Die luchtsteen is zodat het water in beweging blijft, water die stilstaat komt sneller slecht. En omdat het chloor er dan sneller uit verdampt. Ik heb vorige week mijn kraanwater gemeten met een teststrip, er zit een kleine hoeveelheid chloor in. Ik woon in West-Vlaanderen in Nederland is het misschien anders. De Belgische norm is dat er tot 200 mg/l chloor in het leidingwater mag zitten.
 17. Dat dacht ik ook al, kon het alleen niet verwoorden Ok, goed om te weten. Dus in het begin wortelsimulator geven en dan eventueel de enzymen(heb het nu toch gekocht). Het kweekschema van plagron volg ik niet. Ik geef ze op dit moment zeer weinig voeding omdat elke keer als ik het kweekschema van plagron volg krijgen ze veel te veel voeding. Dan worden de bladen donkergroen en verbranden de bladpunten. Mijn ph waarde is eigenlijk ook te hoog van mijn kraanwater. Ph 7.8 Elke keer als ik ph- toevoeg dan stijgt de ph terug. Dan moet ik de hele tijd extra ph- (zwavelzuur) toevoegen. Volgens mij komt het door de calcium die in het water zit die de ph terug omhoog buffert.
 18. Groei ec 1,2 tot 1,3 week 1 en 2 Bloei ec 1, 4 tot 2 week 1 tot 8 dan spoelen Ik gebruik canna voeding. 220 liter vat, eerst water verwarmen tot 20 graden, als ze dorst hebben voeding toevoegen en direct geven. Ik hou altijd wel wat over, word tot de volgende water gift bewaard. Greetz CD Hoevaak voeg je enzymen toe? Als de planten nog in groei zitten probeer ik elke keer enzymen mee te geven. Daar stop ik mee als de plant in bloei zit. Blijkbaar zit er in green sensation (bloei booster) ook van die enzymen en power roots. Dat moet je er dan niet meer bijgeven.
 19. Dus dan zou tot 3ml wel nog mogen. Bouwen jullie voeding altijd op ? Misschien dat ik ook meer moet opbouwen.
 20. Ik doe de voeding er pas achteraf bij op het moment dat ik de planten water geef, in mijn vat zit er enkel water zonder voeding. hoeveel ec zouden ze mogen hebben als ze in bloei staan? Als ik meer dan 2ml voeding geef geraak ik gegarandeerd weer in de problemen. Het loopt elke keer mis als ik 5ml geef.
 21. Kan stilstaand water niet slecht worden doordat er dan bacteriën in kweken? Daarom gebruik ik die luchtpomp. Is die ph stijging door zuurstofpomp tijdelijk of permanent? Op dit moment krijgen mijn planten geen voeding meer ik geef ze enkel power roots en pure zym. Zal eens proberen de voeding rustig opbouwen tot 2 ml per plant. Als ik ze green sensation geef moeten ze dan ook nog terra bloom krijgen? Ik zou ze geen bloeivoeding geven als ik boosters gebruik.
×
×
 • Create New...