Jump to content

Robindr

Members
 • Content Count

  184
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Positief

About Robindr

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Ok, ik heb besloten om ze te knippen en het drogen te beginnen. Ik zie nog geen amberkleurig trichomen maar de andere zijn (bijna) allemaal zeer troebel. Ik had liefst nog een aantal dagen willen wachten, maar ik zie op teveel plaatsen dorre blaadjes, dus ze is waarschijnlijk aan het rotten. Omdat ik graag een narcotische roes wil had ik haar liefst nog een aantal extra dagen gegeven tot ik amber zag, maar ik wil niet riskeren om de ganse plant te verliezen. Er zit al zo weinig aan Het is ook een Bubba Kush Auto, die sowieso gekend is voor haar krachtige indicatie eigenschappen (kalmeren, body stone) dus ik ga er voor. Misschien is ze nog iet aan haar top, maar f@#k it Op de website staat tussen 65 en 80 dagen om te oogsten (afhankelijk van de nl of en versie ;-) ) en ik zit aan 80. Ik weet dat in werkelijkheid men best een aantal dagen tot een week extra neemt, maar het is nu zo. Hieronder is geen foto die ikzelf heb genomen, maar het geeft wel een goed idee van wat ik door mijn telescoopje zag. Af en toe wel een heldere trichoom, maar dat zijn wsl meer recentere.
 2. - 79 dagen na ontkiemen Dinafem zegt: Uitgebreide lifecycle: 70 - 80 dagen (op hun EN site is dat slechts 65-70 dagen?). Ik begrijp natuurlijk wel dat alles afhangt van de condities en je dit nooit op een week na precies kan voorspellen. Het vorige rot heb ik er uitgesneden. De plant doet het nog best goed, maar ik zie toch wel wat droge/rotte individuele blaadjes. Het heeft hier in België wat geregend de laatste tijd, maar zeker niet dagen na mekaar. Misschien is het gewoon de plant die 'moe' wordt? Foto's die ik gisterenavond heb genomen. 1ste foto's zijn van onderaan plant, daarna midden en dan top AUB. Klik op elke individuele foto om in te zoomen als je de trichomen goed wil kunnen bekijken. Graag jullie mening. 't is een klein plantje, in een klein potje. Opbrengst zal gering zijn, maar ik ben best blijk dat het dit is. Ik heb al een nieuwe opgroeien die ik in de volle grond ga zetten buiten, samen met nog een Little Dipper en een Dutch Automatic. upload pic
 3. Je moet eerst je foto's opladen in een fotoalbum hier op de website (Gallery). Daarna kopieer je de BB-code die naast de foto's staat en plakt die in je bericht.
 4. 67 dagen na ontkiemen. (bijna 10 weken) Goed nieuws en slecht nieuws. Het goede: We zitten volgens mij dicht bij de oogst aan. Dit is voor mij een eerste keer, dus ik vertrouw jullie meer hierin ;-), maar de trichomen lijken me troebel te zijn. Weliswaar nog geen amberkleurige bij, dus is het wel nog even wachten. Ik zoek echt een couchlock dan een head-high, dus ik moet ik zeker wachten op amberkleurige trichomen las ik, aangezien daar meer CBD in zit. Volgens mijn berekening zouden ze binnen een week (of 2) oogstklaar moeten zijn, maar ik hou het vanaf nu wel goed in de gaten. Ik denk dat jullie daar wel een beter idee zullen van hebben :-) Het slechte: Ik zag dat een deel(tje) van de bloemen was verdord (verrot = schimmel?). Geen idee dus of het schimmel of verdorring door iets anders is. Ik weet ook niet echt wat ik best doe. Alles laten zitten of toch maar beter het rotte/dorre deel verwijderen. Misschien niet onbelangrijk om te weten, maar ik ga deze wiet NIET oproken. Het dient om een tinctuur van te maken in alcohol van +/- 90°. De schimmel zelf die er eventueel links en recht ZOU zitten zal door die alcohol wel worden gedood. Ik heb vroeger microbiologie gestudeerd en weet dat alcohol geen sporen vernietigd, maar goed. Het is nu zo. Hierbij de fotootjes die ik zopas nam. Eerst de volledige plant (Het pilsblikje geeft jullie een idee van de hoogte van de plant. (Niet groot ik weet het ;-) maar dat is ok. Dan het onderste deel v/d pant, het middelste, bijna top en ten slotte top. Daaronder 2 fotootjes van de rot/verdorring. Laagste deel v/d plant Middelste deel v/d plant Net onder de top De top Het slechte nieuws Graag jullie advies/zegje over de goede oogstperiode en ook over het rotte deel natuurlijk! Alvast bedankt!
 5. Fotootjes zullen voor volgende week zijn. Ik vertrek morgenvroeg tot maandagnamiddag naar Frankrijk. Ik heb ze vanavond nog water met voeding gegeven en morgenvroeg krijgt ze nogmaals veel water. Vanaf dan zal ze tot maandag geen water meer krijgen. Een enorm risico dat besef ik zeer goed, maar ze geven behoorlijk wat regen dit weekend dus ik denk dat het wel goed komt, althans dat hoop ik toch... :-/
 6. Ik schat dat ze zo'n 60 cm groot is. De opbrengst zal waarschijnlijk dus wel zeer gering zijn, maar dat is niet zo verwonderlijk met zo'n klein potje. Maar dat is ok. Ik wou in de eerste plaats weten of dit kweekprojectje uberhaupt kans tot slagen heeft. En ik heb ook nog 4 Dutch Automatic, 1 Litlle Dipper (Kiwi Seeds) staan die het redelijk ok doen. Gisteren heb ik ook nog eens 1x Dutch Automatic, 1x Little Dipper en 2 Bubba Kush Auto in een pot gestopt die ik in oktober hoop te mogen oogsten. Ik zal dus wel een mooie tinctuur kunnen maken veronderstel ik. Ik zal vanavond nieuwe fotootjes nemen. Die pH, licht en vocht kocht ik in de plaatselijke Aveve-winkel. Dit is 'em: https://avevewinkels...ygrometer/b6d89 Geen idee of dit kwalitatief goed is, maar het is wel een handig dingetje om 3 zaken kwasi tegelijk te kunnen meten. Ik kan er niet over klagen
 7. Koop een vochtsensor en geef niet té vaak water. Mijn bescheiden advies als mede-firstgrower. Al ziet jouw grond er ook niet overdreven nat uit vind ik.
 8. Resolutie hoger gezet op smartphone en even de vocht / licht / pH meter bovengehaald. Vocht (ong. 24 na vorige waterbeurt) pH (lijkt me rond 7,5 te zitten.) Licht (meer dan voldoende de laatste dagen :-D) Haar engelbewaarder Focus verkeerd.... Ik ben steeds zeer secuur omgegaan met water geven. Ik vond ze vaak (op het zicht) zeer droog staan, maar kon toch de dwang bedwingen om ze teveel water te geven. Ze kreeg dus hooguit eens om de 3 - 4 dagen wat water. Het is uiteindelijk ook een klein plantje hé. Vandaag krijgt ze dus zeker geen water meer. Temeer ze onweer hebben voorspeld. Hopelijk komt dat goed, maar ze staat mooi beschermd tussen zonnebloemen, riddersporen, papavers, dille enz.
 9. Wat me opvalt, is hoe weinig water ik ze moet geven. Ze staat in een zeer kleine pot. Ik dacht dus dat ik ze tegen deze tijd misschien wel 2x per dag zou moeten water geven. Maar niets van dat. Gisteren water gegeven en de grond is nog zeer vochtig. Omdat ze is omringd door andere plantjes valt er natuurlijk wel redelijk wat schaduw op de grond in de pot. *snel nog wat fotootjes van nemen*
 10. 52 dagen na ontkiemen. Niets speciaals te melden. Wel wat bruine vlekjes op de randjes van de bladeren. Misschien lag dat aan de voeding die ze onlangs kreeg. Ik maak me voorlopig echter geen zorgen. Alles alles blijft verlopen zoals het al is geweest, prijs ik me gelukkig.
 11. 45 dagen na ontkiemen. Ik heb ze nu 2 keer (een beetje) voeding (Plagron terra Bloom) gegeven. Zeker helft van wat aangegeven stond. Ze heeft sinds gisteren haar blaadjes wel heel rechtop gezet. Geen idee of dat iets dramatisch is? Ik las iets over een hoge LV hier op 't forum, maar ze staat buiten, dus daar kan ik niets aan verhelpen in dat geval. Verder lijkt alles ok (volgens mij)
 12. Ik ben zelf leek, en kan je dus niet helpen, maar kijk eens op de volgende tabellen: https://www.google.be/search?q=weed+deficiency+table&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHxKuOy67UAhUGZ1AKHWhABAQQ_AUICigB&biw=1920&bih=971 Misschien vind je wel de oorzaak van je probleem.
×
×
 • Create New...