Jump to content

GeenNei

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Positief

About GeenNei

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. ------------------------------UPDATE--------------------------- Nu de planten wat groter zijn lijken ze nauwelijks te groeien, maar als je dan de foto's zo terug ziet dan worden ze toch wel degelijk groter. Auto Bubblegum: Als ik eerst bij de frisian dew ben wezen kijken valt het wel echt op dat de bubblegum in tegenstelling tot de frisian wel echt heel zoet ruikt. Frisian volle grond: zit in de problemen, te hoge ph vrees ik. Na een kennis met groene vingers gesproken te hebben ging er bij mij wel een lampje branden. Hier in de grond zitten veel schelpen ivm een strand hier in de buurt, en schelpen = kalk. Ph verlagen in de volle grond heeft denk ik dus niet veel zin aangezien die schelpen het ph niveau dan toch weer zullen verhogen tot de grond weer verzadigd is... Zou ik iets kunnen doen om het wat makkelijker te maken voor de dames? 4 juli: 10 juli: Is wel vrij snel gegaan.. strijder aan het werk: Frisian in pot: Is inmiddels lekker gegroeid en heeft gezonde (nieuwe) blaadjes. ruikt trouwens ook lekker! laat mij weten wat jullie van de frisian volle grond denken! greetz
 2. ------------------------------UPDATE------------------------------ Auto Bubblegum: Witte koppies (bal voor schaal) Frisian volle grond: ​ ​ Frisian in pot: Hij lijkt te herstellen, althans, het wordt niet erger. Volle dosis voeding en iedere dag water lijkt voorlopig te werken. Ik heb ook met touwtjes de toppen wat gespreid zodat ook de binnenste blaadjes zon krijgen. Als voeding gebruik ik plagron alga groei voor de Frisian in pot. De bubble gum krijgt sinds vorige week plagron alga bloei. Tot sinas!
 3. we zijn weer 12 dagen verder sinds de laatse update: Auto Bubblegum: Frisian volle grond: Frisian in pot: deze begint het zwaar te krijgen. het lijkt mij niet dat dit wordt veroorzaakt door water tekort/teveel. een beetje voeding(4ml op 1 l water) lijkt niet te helpen, ik denk dat ik toch te arme grond heb.. nu heb ik op dit (onderstaande) schema gekeken maar daar zijn vrij veel verschijnselen waar ik naar kan relateren, dus wat moet ik nu doen? (klik hier als de kwaliteit te laag is: http://loudclouds.co...e-cervantes.jpg) ik kan natuurlijk moeilijk al die soorten voedingsstoffen kopen en toevoegen. ik hoor graag wat jullie ervan denken. Greetss!
 4. Ik denk het probleem gevonden te hebben, door de hevige regen is waarschijnlijk het een en ander aan voedingstofffen weggestroomd... ik ga ze dus vanaf nu volgens de aangeraden dosis voeren met plagron alga en ik hou jullie op de hoogte.Overigens heb ik de plant met veel moeite binnen weten te krijgen.. lekker droog.
 5. ------------------------------UPDATE------------------------------ Na een paar zware dagen voor de plantjes staat alles gelukkig nog overeind: De schrik zat er gister wel in bij de Frisian dew in pot: Nu is het mij opgevallen dat een aantal bladeren en raar uit beginnen te zien bij de Frisian dew in pot: Eentje is zelfs al helemaal verschrompeld: Als ze water krijgen, wat nu niet nodig is omdat ze door de regen al 5 dagen zeiknat staan, krijgen ze maar 1/4 van de aanbevolen dosis volgens plagron, dus teveel voeding lijkt mij sterk. Anders denk ik misschien nog stress van de harde wind en dikke regen. Als iemand hier misschien ervaring mee heeft hoor ik het graag! Alvast een fijn weekend gewenst!
 6. ------------------------------UPDATE------------------------------ de voorbloei is begonnen bij de Frisian dew in pot, en zoals dutchpassion belooft: het is een vrouwtje
 7. Hebben die van mij ook, dan zijn ze aan het slapen, schijnt volkomen normaal te zijn.
 8. Ik doe altijd ochtend, motivatie: schimmels houden van vochtige koude (niet te koud) omstandigheden. Dus als je in de avond water geeft, hebben ze de hele avond om hun kans te slaan. In de ochtond kan de plant de hele zonperiode het water goed gebruiken en heb de schimmel minder gunstige omstandigheden.
 9. Ze hebben wel een beetje strek gehad, komt door te weinig zon volgens mij. Gewoon even kijken naar het plantje waneer het relatief hard waait, als ze dan te veel buigen moet je hem misschien even ondersteuning geven met een stokje. Verder ziet het er mooi uit. Succes met je kweek!
 10. Hey Lo, eigenlijk kan je 95% van wat je moet weten voor een kweek vinden op internet als je de juiste steekwoorden gebruikt. nu dat gezegd is: ikzelf steek mijn vinger in de grond, als er grond blijft plakken is het goed, als de grond niet blijft plakken, en dus droog is, geef ik ze een of twee dagen later water. nu kweek ik buiten dus zal het wss even anders zijn als in een kas, kijk maar wat ze op het forum zeggen. voor vraag 2 zou ik zeggen, koop gewoon nieuwe grond, het kost geen fortuin en dan weet je zeker dat je goed zit. fotos plaatsen: http://lmgtfy.com/?q=wietforum+foto+plaatsen
 11. Ik twijfel nog een beetje om te toppen, ik zal er nog even onderzoek naar doen. Leuk dat je volgt, heb jij ook regulieren?
 12. ------------------------------UPDATE------------------------------ even een paar foto`s omdat ze er zo mooi bij staan! ze gaan als de brandweer met dit zonnetje.
×
×
 • Create New...