Jump to content

Knulen

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Knulen

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

301 profile views
 1. Klopt, een 2x33W T-neon staat in principe ook nog steeds op het verlanglijstje. Maar dat wil niet zeggen dat ik hier niet nog steeds benieuwd naar ben.
 2. De starters zijn volgens mij wel geschikt. Maar hoe zit het met het voorschakelapparaat? Hij geeft aan voor single en serie schakeling te zijn, maar voor serie staat alleen 2 aangegeven. Betekent dit dat hij maximaal 2 kan of kan het meer aansturen zo lang je binnen de specificaties blijft? Ik heb overigens geen verstand van deze techniek, ik probeer te beredeneren op wat ik online vind en zelf inschatten
 3. Ik kwam op zolder een gezichtsbruiner tegen die nu eigenlijk de kliko in moest. Nu ziet het apparaat er best wel geschikt uit om om te bouwen, al weet ik niet zeker in hoeverre hij daar ook geschikt voor is. Ik was eigenlijk van plan om een T-Neon te kopen. Initieel een 2x55W maar omdat deze misschien net iets te groot is (ik wil een koelkast kweek gaan doen in de winter) neig ik naar de T-neon 2x36W. Maar nu ik dit ding ben tegengekomen wil ik eens kijken wat ik hier mee kan doen. Qua afmetingen lijkt hij mij ideaal. Dit is wat ik heb: En dit is wat erin zit: VSA: Helvar L30A 230V Starter: Philips S2 Buizen: Philips TL29D16/09N (15W 29cm) Hieronder wat foto's ervan. Een beetje veel foto's van de starter, volgens mij boeit het verder niet echt wat erop staat, maar voor de volledigheid heb ik ze toch toegevoegd Maar zoals je kunt zien zijn de UV TL buizen 15W per stuk, en in dit formaat zijn normale buizen enkel in 8W beschikbaar (waarom eigenlijk? Lengte bepaald wattage lees ik overal maar waarom is die van UV zoveel hoger dan bij dezelfde lengte??). En als ik het goed begrijp levert de VSA ongeacht wat er gevraagd wordt 30W. Kan ik deze gezichtsbruiner dan nog steeds gebruiken/ombouwen tot gewone tl buizen? Na wat googelen heb ik volgens mij 2 opties: 1. Sluit 4x 8W aan op de 1x VSA (kom je wel uit op 32W maar dat zou geen probleem moeten zijn?) Alleen staat er op de VSA enkel 1x30W en 2x15W. 2. Sluit 2x 13W 52CM aan (maarja dan wordt hij dus groter) Ik ben wel deze topics al tegengekomen, maar daar staat helaas het antwoord op mijn vragen niet in. http://www.wietforum...emgroei-lampje/ http://www.wietforum...8738-t5-tl-tip/
 4. De reden dat ik trouwens meteen voor hydro ga is omdat ik met andere planten al op hydro bezig ben. Wietplanten stonden eigenlijk helemaal niet op de planning, maar nu ik toch bezig ben, dacht ik ach waarom dat ook niet een poging geven. Ik weet dat dit verreweg van de handigste manier is en de kans behoorlijk aanwezig is dat het fout gaat. Maar dat maakt het juist een leuke uitdaging. Ik wil deze dagen dus gaan beginnen met de zaden. Een aantal in grond en een aantal in hydro. Raden jullie aan om te voorkiemen? Ik lees regelmatig dat mensen dit doen maar ook andere die het afraden. Anders wil ik het bijvoorbeeld in een afgesloten plastic bakje stoppen op een vochtige koffiefilter zodat hij al een beetje kan groeien zodat ik het makkelijke in een steenwolblokje kan stoppen. Ik wil dus een paar planten in grond opkweken tot ze groot genoeg zijn om naar buiten in de volle grond te verplaatsen (en om te zien of ze mannelijk of vrouwelijk zijn). En ik wil een paar in hydro laten groeien. Zaden voor in grond: Kan ik deze wel het beste 24 uur in water leggen zodat ze erna makkelijker kunnen kiemen? Kan ik ze het beste gewoon direct in grond stoppen? 1cm diep? En dan de pot afdekken met folie en vanaf onderen water geven? Moet/mag deze of een zonnige plek komen te staan of juist niet in de directe zon? Zaden voor hydro: Kan ik ook deze het beste eerst 24 uur in water leggen zodat ze erna makkelijker kunnen kiemen? Ik heb van die steenwol pluggen (Ikea). Kan ik ze het beste hier gewoon op leggen? Of openscheuren en er tussenin leggen? Zit er een oriëntatie aan wat naar boven of onder moet? Of beter op een andere manier planten? Ik kan me voorstellen dat wanneer je doet voorkiemen je makkelijker de wortel in het steenwol kunt plaatsen om vervolgens het steeltje er bovenuit te laten steken. En kan ik deze dan het beste in een (mini)kas zetten? Of gewoon open en bloot in kleikorrels in contact met water? Zo'n kasje heb ik, maar dan de helft zo groot zonder ventilatie: En nog een vraag over de pH waarde. Je hebt pH- en pH+ voor aquariums en zwembaden. Zijn deze beide bruikbaar? Want ik heb pH- voor zwembaden gekregen (nog niet in huis) Ook lees ik over het gebruiken van alternatieve manieren om de pH waarde te beïnvloeden: http://www.cnnbs.nl/...oor-wietplanten PH-: witte natuurazijn Kan je dit ook bij hydro gebruiken? Want dit is organisch? Dat wil je liever toch niet bij hydro ivm. onstaan van bacteriën en/of schimmels? Of kun je hier wel gewoon witte natuurazijn voor gebruiken? En/of citroenzuur? PH+: Zuiveringszout (baking soda) Hier dezelfde vraag Edit: ik ben al tegengekomen dat dit blijkbaar niet aan te raden is. http://www.jasons-in...ph-control.html Dan moet ik toch ergens pH plus gaan halen en ook pH min wanneer ik die voor het zwembad niet kan gebruiken. Ik heb nu namelijk ook andere planten op hydro staan die een te lage pH waarde hebben (3.5) en zuiveringszout (en azijn) heb ik wel in huis. PH+ moet ik nog ergens zien te halen.
 5. Ik heb de zaden binnen! Ik ga er maandag mee aan de slag. Ik ga 4x Guerilla Gold #2 * Henkes Lolland in grond opkweken en 3 of 4x AK47 (autoflower) in hydro. Het zijn reguliere zaden dus ik hoop op zo'n 3 a 4 vrouwtjes uit te komen. In het ideale geval 3x GG*HL en 2x AK47 maar ik zal uiteraard ook in mijn achterhoofd houden dat dit ook 0 of maar 2 in totaal kunnen zijn. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik dit het beste kan aanpakken maar daar ga ik maandag mee beginnen. Ik heb ondertussen ook een EC en pH meter in huis. En PH- is ook op z'n weg naar hier. En waterstofperoxide tegen algen heb ik ook al.
 6. Ijk vloeistof heb ik, drogisterijen in de buurt hebben het niet. Webshops zijn al snel duur door de verzendkosten. Apotheek wil ik nog proberen omdat ze het daar ook wel eens willen hebben las ik vanmiddag, dus die moet ik nog even zoeken in de buurt. De reden dat ik goedkoop wil doen is omdat het de eerste keer is dat ik dit wil gebruiken en ik niet weet of dit jaar eenmalig is of dat het goed lukt en/of leuk ga vinden. Ik wil ook maar 2 planten doen, dus dan zijn de kosten in verhouding snel hoger vergeleken met wanneer je vele planten hebt en dit jaren wilt doen. En al die kleine beetjes kosten bij elkaar stiekem toch meer dan ik dacht. Ik las dat je ook pH buffervloeistof kunt gebruiken bij gebrek aan bewaarvloeistof. Wat is beter? (als alternatief op KCL/bewaarvloeistof) pH buffervloeistof (en dan 4 of 7?) of kraanwater?
 7. Ja maar dat kost rond de 20 euro. Mijn pH meter kostte maar 5 dollar..
 8. Een beetje een oud topic maar ik zit wel met een vraag. Ik heb zo'n goedkope Chinese pH meter gekocht en wil deze dus ook op de juiste manier gaan bewaren (mits goedkoop, de meter zelf kost namelijk niet al te veel). Alleen weet ik niet waar ik betaalbaar een paar gram KCL kan kopen (of kan aankomen bij bedrijven bijvoorbeeld die dit gebruiken). Ik heb zo'n pH meter: https://www.aliexpress.com/item/New-Mini-Digital-Pen-Type-PH-Meter-PH-009-I-Multimeter-Tester-Hydro-PH-Meters/32728241557.html En als ik geen KCL of bewaarvloeistof kan aankomen. Hoe kan ik het dan het beste bewaren? Ik lees dat veel mensen hem gewoon schoonmaken met demi water en dan droog bewaren. Wat is dan het beste alternatief? - Droog - Gedemineraliseerd water - Kraanwater - pH 4 bufferoplossing - pH 6.86 bufferoplossing - ...?
 9. http://lmgtfy.com/?q...ag+is+wietplant Als ik alleen al je vraag google en het eerste linkje pak heb ik hem al. Snap dat je veel vragen hebt, maar om al je vragen zo te dumpen terwijl meer dan de helft al gegeven staat is een beetje lui... PH+/PH- ben ik uiteraard tegengekomen maar is geen goedkope oplossing. En over azijn en soda water had ik gelezen dat dit niet ideaal is, ik meen vanwege eventuele reacties of andere nadelige effecten op de voeding van de plant. Maar het is duidelijk, echt welkom ben ik hier blijkbaar niet. Dan zal ik jullie niet verder storen. Succes verder dan maar
 10. Dokter Kratky inderdaad.http://foodrising.org/PDF/Three-Non-Circulating-Hydroponic-Methods-Growing-Lettuce.pdf Hier staat ook goede uitleg: http://www.epicgardening.com/the-kratky-method/ Klopt. Ik weet ook niet echt wat een betere benaming is. Bij DWC komt meer bij kijken dan enkel een bak met water en voeding maar Kratky klopt dan ook weer niet omdat je moet bijvullen.
 11. Ik ben erg actief op veel fora (ook op dit forum heb ik al een hele tijd veel zitten lezen voordat ik een account heb aangemaakt) en heb mij eigenlijk nooit ergens op een forum voorgesteld. Is natuurlijk mijn mening, maar ik vind zoiets optioneel. Ik heb niet zo veel spannends over mezelf te vertellen. Ik ben slechts nieuwsgierig naar het kweken van wiet, omdat ik het zelf niet gebruik. Ik vind het gewoon een interessante plant. En verkopen zal ik het toch niet doen. Ik heb al heel veel zitten lezen, anders was ik ook niet tot deze vragen gekomen. Ik heb ook veel moeite gestoken om mijn post duidelijk, overzichtelijk en uitgebreid te maken onderverdeeld in stukken zodat eventuele antwoorden makkelijk en overzichtelijk zijn, ook voor andere die dezelfde vragen hebben en in mijn topic terecht zouden komen. Maar als mijn manier van communiceren niet gewaardeerd wordt en respectloos wordt beschouwd dan match ik helaas misschien niet met dit forum. Jammer. Ik had alleen goede bedoelingen en heb duidelijk wél moeite erin gestoken voordat ik een vraag stelde. 8 dagen lid wil dus niet zeggen dat ik het forum pas sinds 8 dagen bezoek. Dat betekent in dit geval dat ik 8 dagen geleden na veel gelezen te hebben de behoefte had om een topic aan te maken omdat ik niet de info kon vinden die ik nodig had. Oké vragen zoals hoeveel procent van reguliere zaden man/vrouw is, is vrijwel zeker rond de 50/50 omdat ik dit het meeste lees her en der. Maar soms ook andere getallen. Maar deze vraag heb ik toch nog alsnog toegevoegd omdat ik nieuwsgierig ben naar jullie persoonlijke mening/ervaring hierover. Had je het beter gevonden wanneer ik al mijn vragen apart verspreid over het forum gesteld zou hebben?
 12. Ik heb al veel opgezocht, maar bij veel dingen kom ik tegenstrijdige informatie tegen. Vandaar dat ik het voor de zekerheid navraag. Bijvoorbeeld voeding, ik heb geen idee of een van deze twee de juiste stoffen bevat. En als dat zo is, welke van de twee dan de beste is. Hetzelfde als voeding geven. Ik lees dat de ene van begin tot het eind dezelfde verhouding gebruikt terwijl de ander het opbouwt. EC waarde verlagen is toch gewoon meer water en verhogen meer voeding toevoegen?
 13. Ik ben nieuw in dit wereldje en heb meteen een aantal vragen Om te beginnen, ik wil graag m.b.v. een Kratky opstelling wietplanten kweken. Ik zit alleen met een aantal vragen. Het zal waarschijnlijk geen pure Kratky opstelling zijn, want ik vermoed dat ik het water moet bijvullen. En ik gebruik geen luchtsteen. Ik heb lakmoes papiertjes besteld en een EC meter om het water in de gaten te houden. De planten zullen in 10 Liter emmers komen te staan. En ik wil voor een vriend 3 non-autoflowers zaden kweken zodat hij deze in zijn tuin kan poten. Ik heb mijn vragen opgesplitst zodat het beantwoorden wat makkelijker is: 1. Ik heb 2 verschillende voedingen besteld. A+B van chillipeper.nl (forum) en ik heb Cellmax Hydrogrow X&Y + Hydrobloom X&Y tot mijn beschikking: Chillipeper.nl: http://www.chillipeper.nl/forum/view...hp?f=32&t=3408 Samenstelling: B - Borax oplossing 2%,Na2B4O7.10H2O,26.631,2.7 A - Yaraliva calcinit kalksalpeter,Ca(NO3)2,62.662,6.3 B - Natriummolybdaat oplossing 0.,Na2MoO4.2H2O,25.221,2.6 B - Monokaliumfosfaat,KH2PO4,28.843,2.9 B - Mangaansulfaat oplossing 1% (Mo,MnSO4.h2O,33.793,3.4 B - Magnesium sulfaat (heptahydraat,MgSO4.7H2O,67.748,6.8 B - Koper sulfaat oplossing 0.1%,CuSO4.5H2O,38.664,3.9 A - Kalisalpeter,KNO3,155.427,15.5 A - Ijzerchelaat EDDHA 6%,FE (6%),16.652,1.7 B - Zinksulfaat 1% oplossing (heptahy,ZnSO4.7H2O,27.792,2.8 Cellmax: Grow: https://www.cellmax....max-hydro-grow/ Bloom: https://www.cellmax....max-hydrobloom/ Samenstelling (Grow): 3,6% N Totaal Bestaat uit: 0,4% (NH4N) & 3,2%(NO3N) 1,6% (P2O5) 4,4% (K2O) 2,7% (CaO) 0,9%(MgO) 0,3%(NA2O) 2,5%(SO3) 0,007( 0,007%(Cu) 0,022%(FE) Chelaat DTPA 0,011% (Mn) Chelaat DTPA 0,0009%(Mo) 0,007%(Zn) Samenstelling (Bloom): 4% N Totaal Bestaat uit: 0,2% (NH4N) & 3,8%(NO3N) 3,1% (P2O5) 7,0% (K2O) 2,3% (CaO) 1,4%(MgO) 0,5%(NA2O) 3,2%(SO3) 0,009( 0,007%(Cu) 0,02%(FE) Chelaat DTPA 0,014% (Mn) Chelaat DTPA 0,001%(Mo) 0,009%(Zn) Is een van deze of beide geschikt voor wiet planten? Ik heb geen wilde plannen, ben gewoon benieuwd of ik een wietplant fatsoenlijk kan laten groeien. 2. Ik wil reguliere zaden gebruiken om hier een plant uit te kweken. Ik heb alleen geen idee welke ik het beste kan nemen. Ik kwam op deze 3 uit: AK 47 Autoflower (voor mijn kratky) Big Devil XL Autoflower (voor mijn kratky) Guerilla Gold #2 * Henkes Lolland, geen autoflower (voor in de tuin in de vaste volle grond met veel ruimte) 2.a Zijn dit goeie soorten om mee te beginnen? 2.b Welke kan ik het beste gebruiken met kratky in 10L emmers op het balkon met bovenstaande voeding 2.c Is de 3e optie slim om buiten te planten in de volle grond? Hij had vorig jaar ook 3 hoge planten in zijn tuin in de volle grond. Hij weet alleen niet welke (ik heb er wel foto's van) Dus dat leken mij dan ook geen autoflowers. 2.d Welke van de autoflowers geeft de minste geur (ze komen namelijk op het balkon met buren er direct tegenaan) (als er betere andere zijn dan de 3 die ik genoemd heb hoor ik ze uiteraard graag 3. Ik wil dus reguliere zaden kopen. 3.a Wat is ongeveer de kans op vrouwtjes bij reguliere zaden? Ongeveer 50/50? 3.b Hoe kan ik deze zaden het beste laten kiemen/groeien als ik ze wil gebruiken voor een kratky opstelling? 3.c Hoe kan ik die 3 stekjes het beste laten kiemen/groeien als deze later verplaatst zullen worden naar een tuin in de volle aarde (verpoten levert toch veel stress op?) 3.d Vanaf welk moment moet ik beginnen met voeding toe te voegen? En kan ik dan meteen die voeding van boven gebruiken of is er een tussenstap die ik beter eerst kan doen (welke ook weinig kost) 3.e Hoe lang kan ik ze binnen laten groeien voordat er een geur optreedt 4. Welke PH en EC waarde moet ik aanhouden? 4.a Wat kan ik doen wanneer de PH te hoog of te laag is? (goedkope oplossing ) 4.b Wat kan ik doen wanneer de EC waarde te hoog of te laag is? (goedkope oplossing ​ ) Een hoop vragen maar ik ben liever goed voorbereid voordat ik begin Zijn er nog meer dingen die ik zou moeten weten of wellicht interessant zijn? Ik wil de planten dus gewoon voor "de gein" planten. Als het lukt gebruik ik het wellicht voor een spacecake of iets haha. Geen idee of het veel zal opleveren. Het moet dus niet al te duur worden. Ik heb de voeding en emmers al. Dus de kosten die ik nu nog kan bedenken die erbij komen is de zaden kopen, en die kosten met reguliere maar zo'n 50 cent per zaadje (bij wietpiraat online gevonden)
×
×
 • Create New...