Jump to content

Kiko82

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kiko82 last won the day on July 30

Kiko82 had the most liked content!

Community Reputation

11 Positief

About Kiko82

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

144 profile views
 1. Sorry voor het lange wachten. Maar na wat problemen heb ik besloten nieuwe stekken te bestellen. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik de stekjes rechtstreeks in de RFX heb gedaan. Normaal doe ik ze altijd even voorgroeien op een netpotje met aarde. Hierdoor zijn de meeste stekken niet goed aangeslagen. Als iets werkt moet je het ook niet veranderen lol. Dus het wachten is op nieuwe stekken. Wel heb ik de 6 mooiste eruit gehaald en in mijn voorgroeitentje gezet onder Dimlux 315 watt geboost naar 380. Deze heb ik een beetje opgebonden met flexibel draad. Dus deze ga ik hierin afbloeien. Ze staan nu sinds vandaag op 12/12.
 2. Rond week 5 is wel meestal wanneer je een tekort gaat krijgen in cal/mag. Misschien wat rfx uitknijpen en daar even de ph van meten. Kan best zijn dat als de ph niet helemaal goed is dat je alsnog een blokkade krijgt op bepaalde voedingstoffen omdat ze dan niet optimaal opgenomen worden.
 3. Is niet heel veel veranderd. Stekjes zijn net aangeslagen. Als de groei er echt inzit zal ik wat meer foto's maken.
 4. Hier een eerste update. Ik heb de plantjes vandaag na een week in de groei voor het eerst water gegeven. Ik heb ze 1.3 ec gegeven. Hesi Groei. Bac Silica power. Supervit en Enzymen. Ook nog System Clean van Aptus voor extra zuurstof en de rfx schoon te houden. Ik heb een stuk of 10 stekjes weggedaan omdat ik die niet goed genoeg vond meegaan met de rest. Normaal doe ik voorgroeien op netpotjes maar heb ze nu rechtstreeks in de RFX gedaan De rest van de stekjes heb ik getopt, omdat ik ze de breedte in wil laten gaan en eventueel wil gaan buigen of LST'en. Vanaf nu zal ik elke 3 dag water geven. Heb trouwens een Mammoth tent en echt handig dat daar al een vijverfolie lekbak bij komt. Anders moet je dat vijverfolie ook los kopen. Tot de volgende update.
 5. @Buyuk Ja denk dat het allemaal wel een beetje vergelijkbaar is wat elke fabrikant aanbiedt. Ik heb zelf gewoon garantie erop ,en betaling via Paypal en de service was super. Heel anders dan wat normaal de verhalen over China zijn.
 6. Ja je ziet het niet veel meer. Heb alle info hierover eigenlijk ook van het forum. Doe een soort vlak schema hoe Eskobar dat deed. Natuurlijk kijkend naar de behoefte van de plant en lettend op drain.
 7. @Kees A ik had hiervoor al een ronde tot week 4 Gorilla Glue uit zaad. Helaas had ik Herma's. Dus nu vanaf stek weer begonnen. Wat mooi is aan het licht is dat je veel beter de kleur van planten ziet als onder HPS, waar het toch snel wat geler eruit ziet. Dus bij eventuele problemen valt dat iets sneller op.
 8. @Kees A Invoerkosten vielen mee. Ik heb geloof ik 100 a 120 euro invoerkosten betaald omdat de leverancier de waarde had verlaagd op de factuur. Ik was totaal denk ik 1200 kwijt met verzenden alles voor 2x 900 watt. Scheelt toch met Fluence. En verzending was heel snel. 4 dagen later had ik het pakket in huis vanuit China. Of het net zo goed werkt als Fluence gaan we zien. De horrorverhalen dat dingen uit China niet goed werken of slechte kwaliteit zijn, zijn een beetje van het verleden. We gaan het zien.
 9. @Kluns er staan er genoeg voor een leuke oogst
 10. @Kees A Ze komen van Megotech op Alibaba. Ik had eigenlijk 2x 900 watt lampen maar daar kon ik 4 armaturen van maken omdat er per lamp 2 stroomkabels en driverkasten waren. Dus ipv van 2 lampen met 12 strips heb ik er nu 4 met 6 strips a 450 watt. Het model heet Bestrip.
 11. @piercing Er zitten lm561c samsung ledjes in.
 12. Ik ben net begonnen met een kweek Strawberry Banana op RFX 1. De plantjes staan sinds nu 1 dag in de rfx in vijvermandjes. De voedingslijn die ik gebruik is Hydro Bloei en Groei van Hesi. Enzymen van Hesi. Pk 13/14 van Hesi en Calgel van Metrop. Daarnaast nog Silicium van BAC. De lampen zijn 4 x 450 watt Fluence style lampen uit China. Het is de eerste keer dat ik hiermee draai. Hoop dat er mensen zijn die wat op kunnen steken of hier en daarr goede tips hebben. Kiko82
 13. Ja vind het eerlijk gezegd niks om te werken met verlengsnoeren. Maar het armatuur is zo gemaakt dat er 2 powersupplies per lamp zijn. Dus heb 4 stekkers. Ik ga gewoon goede 2 wegs verlengsnoeren halen die ik rechstreeks in mijn schakelkast kan doen.
×
×
 • Create New...