Jump to content

Johanvdhoek

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Johanvdhoek

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden
 • Birthday 08/09/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://Komt nog....
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Amsterdam!
 • Interests
  wiet kweken/roken!

Recent Profile Visitors

126 profile views
 1. Okeej dan thanx voor je reply.. Mijn keuze is uiteindelijk op de voorgemixte aarde gevallen ...ander nadeel van de droge vorm is dat het erg lang duurt voor dat het werkzaam wordt..zo'n 9 tot 11 maanden.
 2. Hey medekwekers, Na een geslaagde teelt van afgelopen jaar staat het volgende seizoen alweer voor de deur. Ik heb vorig jaar voor het eerst met succes ww'tjes op mijn balkon gekweekt. Niet echt geschikt als buitenplant maar tot mijn grote vebazing deden ze het perfect en heb ik een mooie oogst binnen kunnen halen. Ze stonden beide in 23 l potten op aarde van house&garden(lightmix). Ik heb hier dus wel goede evaringen mee maar ik was dit jaar van plan om iets anders te gaan proberen. Ik heb hier en daar wat gelezen over guano(vleermuizen mest) en het schijnt dat dit een van de vruchtbaarste mestoffen is voor ons plantje. Ik vroeg me nu af als guano ook geschikt is voor de buitenteelt..en zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?? Zojah kan ik het beter zelf door mijn aarde mengen(bijv. de lightmix die ik vorig jaar ook heb gebruikt), of kan ik dan beter de kant en klare batmix van bijv. plagron halen(sorry voor de reclame). Alvast erg bedankt en veel succes in het nieuwe seizoen!!!
 3. Ik zal jullie niet overhoop knallen voor jullie mening....maar beetje vaag dat jullie zo over hardcore denken. Kijk je hebt een verschil tussen mooie en goede muziek. Harcore is niet mooi...maar et zit zeker goed inelkaar. Jullie zien alleen hardcore op tv dat is idd diep trieste muziek. Maar dat betekend zeker niet dat er hardcore is die niet technisch gewoon goed is gemaakt....je moet er idd wel van houden..dat is weer een ander verhaal. Maar verdiep je er eens in...voor je zoiets zegt!!! Ohja..rage....jij hebt zeker de laatste 10 jaar in een grot geleeft????
 4. De plant weet dat ze dood gaat en als het licht uit gaat doet ze dus haar laatste poging om bevrucht te worden. Die 2 dagen had ze niet nodig toen ze het nog naar haar zin had en afvroeg waarom ze niet bevrucht werd . Kan niet bevestigen dat het echt helpt maar daarom probeer ik het nu..
 5. Denk dat je toppen hierdoor sneller zullen afbloeien/rijpen. De haartjes worden sneller bruin en de potentie wordt verhoogt omdat de plant denkt dat ie dood gaat. Het is zeg maar de laatste poging om nog bevrucht te worden. Dat wordt ie natuurlijk niet maar ze zal wel meer harsen/thc gaan aanmaken. Je kan em net zo goed de laatste 2 dagen in het donker zetten..denk dat je met een vuilnis zak sneller rot kan krijgen omdat je dan geen goede ventilatie tussen je toppen hebt zitten. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee en kan er dus niet echt een goed oordeel over geven..maar het klinkt wel logisch op een of andere manier...en als je het niet probeert kom je er ook niet achter tog..tenzij iedereen hier op het forum kan bevestigen dat het echt goed is .
 6. optie 8?ben zeker de catogorie 500-1000 gram vergeten?
 7. Ik was zo'n beetje benieuwt wat iedereen aan grammen van zijn buitenplant haalt . Altijd wel leuk om een beetje te kunnen vergelijken tog! Dit is mijn eerste outdoor kweek dus ik kan zelf nog niet stemmen . Hij moet nog 2 weekies dus het duurt nog ff voor ik zlef kan stemmen.....
 8. Infusion de Menthe...klinkt idd wel goed jah Ik heb bij 1 van me planten al een beetje ge-experimenteerd met suiker en honing..wie weer wordt het wel nix maarjah de ervaring leert het beste tog .
 9. Ik weet dat ik eigenwijs ben maar ga tog proberen 1/2 druppels honing per liter water toevoegen. Ik wil het proberen omdat ik zelf wil zien als het enige invloed op je toppen zal hebben...ik weet zelf ook wel dat de toppen niet naar honing gaan smaken. Dat wil ik ook niet de smaak van wiet is al perfect zoals die is, maar wellicht smaakt ie minder straf als ik dit doe. Ik ben inmiddels al gestopt met bloeivoeding en ga nu de laatste week in. Morgen ga ik beginnen met het toevoegen van honing, deze is trouwens geslingerd door een kennis van me dus ik weet 100% zeker dat er geen andere smaak of kleurstoffen in zitten. Misschien wordt het helemaal nix maar zolang ik het niet heb geprobeerd zal ik er ook nooit achter komen tog...
 10. oke..bedankt voor de waarschuwing dan maar ik weet zelf ook dat iets toevoegen als is het nou suiker of voeding is dat je dit altijd met mate moet doen omdat je anders de plant meer slecht doet dan goed. Die suiker die ik hier heb liggen is trouwens ook biologisch/100% natuurlijk. Het is een soort fructose die zoeter is als normale suiker en daarnaast ook erg fijn van structuur. Verder staat er ook op de verpakking dat de suiker geen invloed heeft op de menselijke bloedsuikerspiegel. Zou dit dan ook voor de plante gelden of niet?(misschien is dat wel een domme vraag ) Ik ga het gewoon proberen op een van me planten en dan ga ik het uiteindelijke resultaat wel ff vergelijken. Johan...
 11. denk dat het wel oke is..een shop koopt het voor commerciele doeleinden en zal er zelf dus ook winst op moeten maken. Ik denk dat voor een heeeele goede buitenwiet bijna nooit meer als 2 euro zal krijgen..maar dit ligt echt aan hoe goed je wietje is. Buitenwiet betaald over het algemeen minder maar dit hoeft niet perse. Ligt er ook aan voor hoeveel gram/kilo je van plan bent om te verkopen. Als je maar 500 gram hebt zal je denk ik minder krijgen dan dat 5 kilo hebt.
 12. Eindelijk een topic over dit onderwerp..heb me al meerdere keren nagedacht over het toevoegen van dergelijke substanties. Na veel er over gelezen te hebben ben ik er nog steeds niet uit..hoop met behulp van dit topic meer kennis over dit onderwerp op te doen. Ik las vandaag een stuk van didgemon over de bio van de plant zeg maar..beetje ingewikkeld maar uiteindelijk klonk het wel logisch. Zie de tekst hieronder:
 13. jah dat probeerde ik dus te zeggen...
 14. Die tekst wou ik ook net erbij plakken...ik heb dit artikel ook gelezen in de highlife en dit schept tog een heel ander beeld dan wat in die tekst van didgemon staat. Alleen zijn tekst bevat betere argumenten dan deze...wie moet je nou geloven? Deze zaak moet voor eens en altijd met de waarheid de wereld uit geholpen worden.
 15. Begin inmiddels al te twijfelen als ik nog iets ga toevoegen om het wietje zoeter te maken. Medeforummer didgemon had gister een heel verhaal verteld over dat het niet zo goed idee was om suikers toe te voegen..en daar zat wel een kern van waarheid in. Nu weet ik ook niet meer wat ik nou moet geloven...iedereen geeft tegenstrijdige antwoorden over dit onderwerp. Volgens de een is suiker wel goed..volgens de ander weer honing. De ene zegt dat het niet goed voor je planten is en de ander zegt weer dat een beetje geen kwaad kan. Die tekst van didgemon zal er wel overtuigend uit.. Water opname van de wortels is een passief transport die veroorzaakt wordt door osmose, dit is een een vorm van verplaatsing van een oplosmiddel als gevolg van een concentratiegradient. Het oplosmiddel bv water stroomt van een lage naar een hoge concentratie. Daarom dat je lippen uitdrogen als je zout gegeten hebt, of als je de beestjes op salade wil doden zout bij het waswater doet om zo de beestjes te doen uitdrogen. De druk is ook een bepalende factor bij osmose maar dit laten we even terzijde omdat het anders te moeilijk wordt. Het gehalte aan osmotisch actieve stoffen in de plant is hoger dan in de grond (dit is een feit, BTW alles wat ik hier schrijf is een feit), gevolg: de plant neemt passief water op zoals het hoort. Zorg je er nu voor dat de concentratie aan osmotisch actieve stoffen verhoogt wordt door ofwel geen water meer te geven ofwel osmotisch actieve stoffen toe te voegen, dan kan het water niet meer in de plant via osmose daar de concentratiegradient weg is gevallen. In extreme gevallen stroomt het water zelfs terug naar de bodem. Daar de plant constant transpireert om de sapstroom in het xyleem op peil te houden gaat er veel water weg maar wordt er niet aangevult, de plant verliest zijn turgordruk die hij nodig heeft voor de celexpansie. De plant gaat ontegensprekelijk dood. Daar suiker een osmotisch actieve stof is zou ik dus maar goed oppassen indien je suiker wil toevoehen aan de bodem.... Meer en wetenschapelijkere lectuur over dit onderwerp zal binnekort terug te vinden zijn bij chemie en biologie Sorry voor de offtopic post deze discussie maken we wel af in het doaarvoor bestemde topic...
×
×
 • Create New...