Jump to content

Johanvdhoek

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Johanvdhoek

  1. Okeej dan thanx voor je reply.. Mijn keuze is uiteindelijk op de voorgemixte aarde gevallen ...ander nadeel van de droge vorm is dat het erg lang duurt voor dat het werkzaam wordt..zo'n 9 tot 11 maanden.
  2. Hey medekwekers, Na een geslaagde teelt van afgelopen jaar staat het volgende seizoen alweer voor de deur. Ik heb vorig jaar voor het eerst met succes ww'tjes op mijn balkon gekweekt. Niet echt geschikt als buitenplant maar tot mijn grote vebazing deden ze het perfect en heb ik een mooie oogst binnen kunnen halen. Ze stonden beide in 23 l potten op aarde van house&garden(lightmix). Ik heb hier dus wel goede evaringen mee maar ik was dit jaar van plan om iets anders te gaan proberen. Ik heb hier en daar wat gelezen over guano(vleermuizen mest) en het schijnt dat dit een van de vruchtbaarste mestoffen is voor ons plantje. Ik vroeg me nu af als guano ook geschikt is voor de buitenteelt..en zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?? Zojah kan ik het beter zelf door mijn aarde mengen(bijv. de lightmix die ik vorig jaar ook heb gebruikt), of kan ik dan beter de kant en klare batmix van bijv. plagron halen(sorry voor de reclame). Alvast erg bedankt en veel succes in het nieuwe seizoen!!!
  3. Ik zal jullie niet overhoop knallen voor jullie mening....maar beetje vaag dat jullie zo over hardcore denken. Kijk je hebt een verschil tussen mooie en goede muziek. Harcore is niet mooi...maar et zit zeker goed inelkaar. Jullie zien alleen hardcore op tv dat is idd diep trieste muziek. Maar dat betekend zeker niet dat er hardcore is die niet technisch gewoon goed is gemaakt....je moet er idd wel van houden..dat is weer een ander verhaal. Maar verdiep je er eens in...voor je zoiets zegt!!! Ohja..rage....jij hebt zeker de laatste 10 jaar in een grot geleeft????
  4. De plant weet dat ze dood gaat en als het licht uit gaat doet ze dus haar laatste poging om bevrucht te worden. Die 2 dagen had ze niet nodig toen ze het nog naar haar zin had en afvroeg waarom ze niet bevrucht werd . Kan niet bevestigen dat het echt helpt maar daarom probeer ik het nu..
  5. Denk dat je toppen hierdoor sneller zullen afbloeien/rijpen. De haartjes worden sneller bruin en de potentie wordt verhoogt omdat de plant denkt dat ie dood gaat. Het is zeg maar de laatste poging om nog bevrucht te worden. Dat wordt ie natuurlijk niet maar ze zal wel meer harsen/thc gaan aanmaken. Je kan em net zo goed de laatste 2 dagen in het donker zetten..denk dat je met een vuilnis zak sneller rot kan krijgen omdat je dan geen goede ventilatie tussen je toppen hebt zitten. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee en kan er dus niet echt een goed oordeel over geven..maar het klinkt wel logisch op een of andere manier...en als je het niet probeert kom je er ook niet achter tog..tenzij iedereen hier op het forum kan bevestigen dat het echt goed is .
  6. optie 8?ben zeker de catogorie 500-1000 gram vergeten?
  7. Ik was zo'n beetje benieuwt wat iedereen aan grammen van zijn buitenplant haalt . Altijd wel leuk om een beetje te kunnen vergelijken tog! Dit is mijn eerste outdoor kweek dus ik kan zelf nog niet stemmen . Hij moet nog 2 weekies dus het duurt nog ff voor ik zlef kan stemmen.....
  8. Infusion de Menthe...klinkt idd wel goed jah Ik heb bij 1 van me planten al een beetje ge-experimenteerd met suiker en honing..wie weer wordt het wel nix maarjah de ervaring leert het beste tog .
  9. Ik weet dat ik eigenwijs ben maar ga tog proberen 1/2 druppels honing per liter water toevoegen. Ik wil het proberen omdat ik zelf wil zien als het enige invloed op je toppen zal hebben...ik weet zelf ook wel dat de toppen niet naar honing gaan smaken. Dat wil ik ook niet de smaak van wiet is al perfect zoals die is, maar wellicht smaakt ie minder straf als ik dit doe. Ik ben inmiddels al gestopt met bloeivoeding en ga nu de laatste week in. Morgen ga ik beginnen met het toevoegen van honing, deze is trouwens geslingerd door een kennis van me dus ik weet 100% zeker dat er geen andere smaak of kleurstoffen in zitten. Misschien wordt het helemaal nix maar zolang ik het niet heb geprobeerd zal ik er ook nooit achter komen tog...
  10. oke..bedankt voor de waarschuwing dan maar ik weet zelf ook dat iets toevoegen als is het nou suiker of voeding is dat je dit altijd met mate moet doen omdat je anders de plant meer slecht doet dan goed. Die suiker die ik hier heb liggen is trouwens ook biologisch/100% natuurlijk. Het is een soort fructose die zoeter is als normale suiker en daarnaast ook erg fijn van structuur. Verder staat er ook op de verpakking dat de suiker geen invloed heeft op de menselijke bloedsuikerspiegel. Zou dit dan ook voor de plante gelden of niet?(misschien is dat wel een domme vraag ) Ik ga het gewoon proberen op een van me planten en dan ga ik het uiteindelijke resultaat wel ff vergelijken. Johan...
  11. denk dat het wel oke is..een shop koopt het voor commerciele doeleinden en zal er zelf dus ook winst op moeten maken. Ik denk dat voor een heeeele goede buitenwiet bijna nooit meer als 2 euro zal krijgen..maar dit ligt echt aan hoe goed je wietje is. Buitenwiet betaald over het algemeen minder maar dit hoeft niet perse. Ligt er ook aan voor hoeveel gram/kilo je van plan bent om te verkopen. Als je maar 500 gram hebt zal je denk ik minder krijgen dan dat 5 kilo hebt.
  12. Eindelijk een topic over dit onderwerp..heb me al meerdere keren nagedacht over het toevoegen van dergelijke substanties. Na veel er over gelezen te hebben ben ik er nog steeds niet uit..hoop met behulp van dit topic meer kennis over dit onderwerp op te doen. Ik las vandaag een stuk van didgemon over de bio van de plant zeg maar..beetje ingewikkeld maar uiteindelijk klonk het wel logisch. Zie de tekst hieronder:
  13. jah dat probeerde ik dus te zeggen...
  14. Die tekst wou ik ook net erbij plakken...ik heb dit artikel ook gelezen in de highlife en dit schept tog een heel ander beeld dan wat in die tekst van didgemon staat. Alleen zijn tekst bevat betere argumenten dan deze...wie moet je nou geloven? Deze zaak moet voor eens en altijd met de waarheid de wereld uit geholpen worden.
  15. Begin inmiddels al te twijfelen als ik nog iets ga toevoegen om het wietje zoeter te maken. Medeforummer didgemon had gister een heel verhaal verteld over dat het niet zo goed idee was om suikers toe te voegen..en daar zat wel een kern van waarheid in. Nu weet ik ook niet meer wat ik nou moet geloven...iedereen geeft tegenstrijdige antwoorden over dit onderwerp. Volgens de een is suiker wel goed..volgens de ander weer honing. De ene zegt dat het niet goed voor je planten is en de ander zegt weer dat een beetje geen kwaad kan. Die tekst van didgemon zal er wel overtuigend uit.. Water opname van de wortels is een passief transport die veroorzaakt wordt door osmose, dit is een een vorm van verplaatsing van een oplosmiddel als gevolg van een concentratiegradient. Het oplosmiddel bv water stroomt van een lage naar een hoge concentratie. Daarom dat je lippen uitdrogen als je zout gegeten hebt, of als je de beestjes op salade wil doden zout bij het waswater doet om zo de beestjes te doen uitdrogen. De druk is ook een bepalende factor bij osmose maar dit laten we even terzijde omdat het anders te moeilijk wordt. Het gehalte aan osmotisch actieve stoffen in de plant is hoger dan in de grond (dit is een feit, BTW alles wat ik hier schrijf is een feit), gevolg: de plant neemt passief water op zoals het hoort. Zorg je er nu voor dat de concentratie aan osmotisch actieve stoffen verhoogt wordt door ofwel geen water meer te geven ofwel osmotisch actieve stoffen toe te voegen, dan kan het water niet meer in de plant via osmose daar de concentratiegradient weg is gevallen. In extreme gevallen stroomt het water zelfs terug naar de bodem. Daar de plant constant transpireert om de sapstroom in het xyleem op peil te houden gaat er veel water weg maar wordt er niet aangevult, de plant verliest zijn turgordruk die hij nodig heeft voor de celexpansie. De plant gaat ontegensprekelijk dood. Daar suiker een osmotisch actieve stof is zou ik dus maar goed oppassen indien je suiker wil toevoehen aan de bodem.... Meer en wetenschapelijkere lectuur over dit onderwerp zal binnekort terug te vinden zijn bij chemie en biologie Sorry voor de offtopic post deze discussie maken we wel af in het doaarvoor bestemde topic...
  16. Ik heb net ff dat lapje tekst van je gelezen, denk er nu wel ff anders over jah. Ik ben zelf ook maar een beginnende kweker dus je weet ook niet zo snel wat je moet geloven. Kijk jij geeft goede argumenten en feiten waarom dit niet goed zou zijn..de artikelen die ik had gelezen waren ook van prof. kwekers die eigenlijk niet vertelden waarom dit goed zou zijn. Als je dit eerder had gepost was ik er denk ik ook niet mee begonnen....maargoed daar kom je ook pas later achter. Zit hier uiteindelijk om te leren tog?? in ieder geval bedankt voor je post.... Greets johan..
  17. nee de suiker zelf niet maar ik denk dat er wel stoffen in zitten die de plant gebruikt om zelf suikers aan te maken. Ik kan het ook fout hebben maar zonder het ooit geprobeerd te hebben kan ik er ook geen goed oordeel over geven. Maar ik heb wat artikelen gelezen waarin het een en ander staat aan het toevoegen van suikerbiet/rietsuiker extracten zelfs over fructose/vruchtensuikers. Wat daar staat klinkt opzich wel logisch dus lijkt me het geen slecht plan om het een x te proberen. Nooit geschoten is altijd mis tog....
  18. deze week scheen iedere x de zon als ik wakker werd..ik heb dus besloten om deze week nog voeding te geven. Eigenlijk zou ik deze week stoppen en beginnen met het toevoegen van suiker. Dat heb ik nu dus een week uitgesteld en ze zullen daarna pas mee naar binnen gaan. Ik weet dat ik nu wel risico's begin te nemen...maar ik heb zo'n gevoel dat het wel goed gaat komen.
  19. Zo die plantjes zien er erg nice uit...mijn toppen zijn bijna net zo dik...ik wacht toch liever nog ff rustig af. Het weer was de afgelopen weken niet echt super..maar als ik vandaag het zonnetje weer lekker zie schijnen denk ik dat ie nog een weekje langer kan. Ik heb nog geen plekjes rot kunnen constateren(ff afkloppen), dus ik gaf hem vanaf het begin van de week nog een extra weekje voeding. Hierna nog een weekje suiker toevoegen om te kijken als het werkt en daarna gaat ie naar binnen toe en wordt ie kaalgeknipt. Heeft het eigenlijk zin om hem daarna 1 of 2 dagen in het donker te zetten of is dit slechts een hersenspinsel?
  20. Dit soort informatie hebben we teminste wat aan...thanx voor je post atmosphere
  21. Je zou kunnen proberen om in de laatste week suiker aan het water toe te voegen. Ik heb dit wel vaker van kwekers gehoord en ik las het toevallig ook in een artikel van een prof. kweker in de highlife. Volgens hem was dit een uitstekende manier om zo de smaak van de toppen te verbeteren. Ik heb zelf een zakje biologische/100% natuurlijke suiker aan geschaft in een winkel die alleen natuurlijke producten verkoopt. Op het zakje stond dat deze suiker veel zoeter is dan de gewone huis tuin en keuken suiker, daarnaast heeft et ook een fijnere structuur dus lijkt het me beter geschikt voor deze doeleinden. In de plant zitten zelf ook suikers dus lijkt het me niet zo'n gek idee om het te proberen. Honing is volgens mij ook een mogelijkheid...ik heb toevallig een kennis die het zelf maakt dus daar wil ik ook wel mee gaan experimenteren op een plant. Ik zou trouwens wel ff willen weten wat die suikers nou pcies met die plant doen, was het trouwens niet zo dat tijdens het drogen de harsen worden omgezet in suikers...of heb ik dat verkeerd???
  22. beetje offtopic...maare ik heb nu biologische/natuurlijke vruchtensuiker gekregen. Het is erg fijn van structuur en zoeter als andere soorten suiker. Mijn vraag is nu eigenlijk...wat doet de plant nou pcies met die suikers...ik heb gelezen en gezocht...maar nergens krijg ik een duidelijk antwoord . Misschien iemand die het hier weet zonder dat ik een nieuw topic hoef aan te maken. Alvast erg bedankt.
  23. Tjah das een goede vraag.... Voor mij was dit de eerste x buiten, toen ik deze stekkies haalde wist ik ook niet dat de ww niet zo goed geschikt was voor een buitenteeltje. Uiteindelijk doen ze het wel goed maar nou is het maar hopen dat het niet te veel gaat regenen .
  24. Hey medekwekers, Hier ff wat foto's van mijn plantjes. Het zijn 2 ww'tjes van stek grootgebracht. Ze staan sinds +- 10 aug. in de bloei. Ze hebben tijdens de bloei biobloom gehad van biobizz. Ik denk zelf dat ze nu nog 2/3 weekjes mogen staan, maar als het weer dat niet toelaat gaan ze maybe een week eerder om. Let trouwens niet op de layout van de site wat dat heb ik ff snel inelkaar gezet..kon niet w88 om mijn dames te showen! De links: http://whitewidow.8m.com/photo.html http://whitewidow.8m.com/photo2.html http://whitewidow.8m.com/photo3.html Ga ff kijken en vertel me wat je van deze 2 beeldschone dames vind Greetz johan,
  25. wie weet wat er nog meer in die blikjes zit...
×
×
  • Create New...