Jump to content

bompapunk

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About bompapunk

 • Rank
  Hang hier wat rond lid
 • Birthday 09/09/1972

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Eeklo (BE)
 • Interests
  HVAC
  Natuur

Recent Profile Visitors

311 profile views
 1. thx, de /nl na de .com maakt een groot verschil uit! et voila, lampje 240Watt besteld en betaald, nu uitkijken naar de ontvangst zodat ik ze kan installeren en mijn plantjes in bloei kan zetten Mijn eerste kweekje in jaren, eentje met veel opstartperikelen, maar we zijn weer vertrokken. Vanaf een volgend kweekje zullen er alweer een pak minder perikelen zijn, dat wordt er eentje met killing fields en herijuana (binnenkort ontkiem ik hiervan al enkele zaadjes voor een buitenkweekje van killing fields weet ik al dat dit ook outdoor vrij goed gaat, heerlijk wietje).
 2. Geen idee of .eu iets anders was/is maar .com werkt prima anders kan je nog bij rubol kijken.. die heeft ook wel aardig spul als je het niet via kingbrite wil kopen. bij gpled.eu kon je plug & play armaturen kopen, 220Watt voor een 350 euro. Ik heb nu, op jouw aanraden, eens met .com geprobeerd maar kom op een japanse site terecht en als ik dan engels selecteer blijkt het een site te zijn voor IT/servertoepassingen. Bij Rubol blijken de plug & play kits uitverkocht, maar aangezien ze zeggen dat ze tegen kleine meerprijs de armaturen van DIY kits ook willen monteren heb ik ze een mailtje gestuurd met de vraag of ze dergelijke kit willen monteren op frame. 'kben benieuwd naar hun antwoord.
 3. Damn, nu staan mijn financiën eindelijk weer mooi op orde na een crisisperiode en surfte ik met blijde verwachting naar gpled.eu om me een 220-led armatuur te bestellen, blijkt de site niet meer bereikbaar. Kunnen jullie me sites/linkjes bezorgen die op heden bereikbaar zijn (en die niet leveren vanuit de andere kant van de wereld) die kant-en-klare ledarmaturen verkopen voor onze plantjes? Grtz, bompapunk.
 4. Ik zal me dringend een ventilator moeten aanschaffen blijkbaar. De plantjes aan de ene kant van de kast doen het duidelijk beter dan die aan de andere kant. 'Kzal weg nog enkele handels moeten afgaan. Bij de hubo hadden ze er geen omdat gewone tafel- of staanventilators bij de zomerartikels behoren Het is ook nog leren omdat ik met reeds gebruikte grond werk. Vroeger kocht ik steeds nieuwe grond met bemesting. Les : buffertabletten voldoende vroeg in de grond doen, zo'n weekje (of 2) vooraleer de plantjes erin te zetten.
 5. Voila, de hint eens langs de apotheker te gaan en aan een spuit te denken als alternatief op een pipet heeft meer opgebracht dan "google". Zelf dacht ik niet direkt aan spuiten. 10ml spuit gekocht voor 35 cent bij de apotheker, info die google me niet bezorgde. Bedankt aan de mensen die graag constructief reageerden op mijn vraag!
 6. Hebben ze geen hulpvaardige mensen in NL? Er voor elkaar zijn i.p.v. lekker arrogant te doen, is dat te veel gevraagd in NL?
 7. Hallo, Kunnen jullie me vertellen waar ik aan een pipet kan geraken om mijn voeding voor de plantjes te doseren, Pipet met schaalindeling per ml, tot 5 of 10ml. Liefst in belgië, regio oost-vlaanderen of nederland regio sas-van-gent/terneuzen. Alvast bedankt.
 8. Foto 1 : links onder in de hoek zit de afzuiging de potten met een klein houtblokje in zijn mijn killing fields, 3 in totaal, dan zijn er nog 4 madscientist en 1 skunkafghaan x shack De plantjes hebben zich al goed gevestigd in de potten en beginnen langzaam te groeien, blaadjes aan te maken. Foto 2 : links boven, het zwarte vlak boven de halogeenlampen (gloeilampen zijn niet meer verkrijgbaar) is de inlaat van de luchttoevoer die aangezogen wordt door de onderdruk gecreëerd door de afzuiging, de lampen dienen voorlopig als voorverwarming van de lucht. Tijdens nachtregime staat de afzuiging momenteel nog uit in afwachting van een antivriesverwarmingskabel (60W in totaal, 12W/m) waar ik morgen om kan gaan. Nu heb ik nog nachttemperaturen van 16°C, ik hoop met de verwarmingskabel dag en nacht te kunnen afzuigen en de halogeenlampen weg te kunnen doen. Nog niet 100% zeker, maar ik denk dat ik de verwarmingskabel rond mijn potten ga kableren, een andere optie is deze in het luchtaanvoerkanaal te plaatsen, maar dat is een houten kanaal en dus ben ik niet zo happig om daar een verwarmingselement in te plaatsen. Alles is nu nog voorlopig aangesloten (wel met degelijke verbindingen en adereindhulzen, een tijdelijke bricolage kan geen kwaad, maar het moet wel nog veilig zijn he), maar na de kerst wordt alles deftig afgewerkt, de kerstman schenkt me nog enkele lamparmaturen met TL-D lampen van 58W. En nu maar wachten op de kerstman
 9. Bij wil ie blijkbaar niet ontkiemen, terwijl van de madscientist al 4 en van de KF 3 zaadjes zijn ontkiemd. 'Kheb de ontkiemde ondertussen overgepot, wie weet ontkiemen er toch nog een paar zaadjes waaronder de skunkafghani x shack,hoop doet leven 'Khad de hoop zowat verloren dat er nog zaadjes gingen ontkiemen, maar er heeft toch nog eentje zijnen kop boven de grond laten komen, en dan nog wel de skunkafghaan x shack De eerder ontkiemde zaadjes hebben nu ook hun eerste blaadjes, eerstdaags zal ik nog wel een paar foto's nemen ;-)
 10. Bij wil ie blijkbaar niet ontkiemen, terwijl van de madscientist al 4 en van de KF 3 zaadjes zijn ontkiemd. 'Kheb de ontkiemde ondertussen overgepot, wie weet ontkiemen er toch nog een paar zaadjes waaronder de skunkafghani x shack,hoop doet leven
 11. Voorlopig nog met TL-D, maar ik heb gezien dat je nu vlot plug 'n play led-sets kan kopen online bij Gpled (of zoiet). Ledbalken met 4 leds van ongeveer 10.000lumen/led, +/-1m20 lang, 350 euro. Zo zou ik er 2 kopen wanneer ik de teruggave van mijn belastingen krijg. Dat gaat nog een pak meer licht en opbrengst geven dan een 400W hps vermoed ik. (Met hps zou ik trouwens voor 600W gaan)
 12. zeker en vast, ieder zijn meug ;-) en neen, toppen doe ik ook niet, kabouter lui is een goeie vriend van me, ook al kom ik evengoed overeen met kabouter klus ;-) Voorgroeien doe ik tot mijn kot zowat min of meer volgroeid staat. Hoe meer zaadjes ontkiemen, hoe korter de voorgroeiperiode dus. ,tis mijn eerste keer in lange tijd dat ik weer een indoorkweekje toe dus ,kheb niet echt een idee meer hoeveel tijd erin kruipt. Ook zit ik voorlopig beperkt in verlichting wat ook zijn vertraging oplevert natuurlijk. en het gaat goed met het ontkiemen, in vergelijking met mijn eerdere projecten. 'kheb al veel geleerd deze ronde, een pak meer vertrouwen naar de toekomst toe als ik weer eens moet beginnen ontkiemen Vandaag, 4 dagen na het "zaaien", hebben 8 van de 12 zaadjes hun kopje laten zien (2 moeten nog boven het oppervlak komen, maar ze zitten klaar, morgen zullen ze duidelijk boven het oppervlak komen. Ondertussen heb ik in mijn kot de afzuigventilator aangesloten en aan de inblaasopening 4 halogeenlampen ( 28W / st ) geplaatst om de binnenkomende lucht een beetje voor te verwarmen. Ook heb ik er mijn thermometer geplaatst waar ik schat dat het zowat de koudste zone is, zodat ik tegen morgen weet hoe de temperaturen er schommelen.
 13. Ik kweek altijd KF, mijn favoriet soortje. Lekker wietje met mooie opbrengsten. Vroeger kweekte ik enkel KF, nu combineer ik met kortbloeier. Zo heb ik sneller weer wat in huis en krijgt na de oogst van de kortbloeier de KF nog een paar weken extra licht Met scroggen houd ik me niet bezig, hooguit beetje begeleiding om maximaal opp te nuttigen, overal goede lichtinval te krijgen. Ik hou het graag eenvoudig. 'Tis een renderende hobby, geen job.
 14. De eerste zaadjes ontkiemen, de eerste rij zijn de KF, hier begint het derde zaadje te ontkiemen, een wit streepje wordt zichtbaar de onderste rij de mad scientist, waarvan dus al 3 zaadjes duidelijk ontkiemen en ik denk dat een vierde ook al begonnen is de middelste kolom, 2de en 3de rij, skunk afghaan x shack, hier zie ik nog geen beweging de zenuwen waren gespannen, maar beginnen nu dus wat te kalmeren. Vlug nog nen stekker gaan kopen voor mijn afzuigventilator van mijn kot zodat ik daar, voor de plantjes uiteindelijk over te potten, ook een beeld krijg van de temperatuurschommelingen (staat in een kamer zonder verwarming). ik heb nu dus ook een min/maxthermometer en de temperatuur schommelt tussen 21 en 24°C (mijn vriendin zet 'snachts de verwarming lager, ggrrr)
×
×
 • Create New...