Jump to content

mrblonde01

Members
  • Content Count

    89
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mrblonde01

  1. Interessant gesprek gehad met iemand over de nieuwe Model-E LED van 680 watt. Ik zat eraan te denken om die te kopen van de Hongyi store op Alibaba, maar ze hanteren daar een minimum bestel bedrag van 3000 USD. In dit gesprek met een alternatieve verkoper van een vergelijkbaar model blijkt dat de Hongyi store toch niet helemaal eerlijk is over hun LED unit. Het gaat om deze alternatieve unit: https://app.alibaba.com/dynamiclink?touchId=62305411887&type=product&schema=enalibaba%3A%2F%2Fdetail%3Fid%3D62305411887%26ck%3Dshare_detail&ck=share_detail&shareScene=buyer Totale kosten incl verzending: 695 dollar Klik voor groter plaatje:
  2. Het was inderdaad een voedingstekort. Ik had duidelijke instructies voor de voeding gegeven (de planten staan niet bij mij) maar niet goed genoeg blijkbaar, hierdoor vroeg ik me af wat er eventueel nog meer aan de hand kan zijn. Bedankt voor de reacties!
  3. Hee Sannie, Ze hebben niet te nat gestaan, maar ik heb voor alle zekerheid met de regen van de laatste tijd wat gaten in de bakken geboord. Er liep geen water uit. De bakken zijn gevuld met gewone potgrond, als ik me niet vergis. Zou gewone canna bloeivoeding goed zijn vanaf nu? Ik heb ze nu nog even iets meer geconcentreerde A + B voeding gegeven, mocht het zo zijn dat ze wel wat extra kunnen gebruiken.
  4. Thanks! In mijn ervaring is het altijd lastig zelf determineren wat er nu mis is, vandaar dat ik het hier vroeg.
  5. De plantjes zijn net begonnen met topvorming, alleen de bladeren worden langzaam geel. Er zijn al gaten in de potten geboord om er zeker van te zijn dat ze niet te nat stonden, maar dat was blijkbaar niet het probleem. Misschien teveel / te weinig voeding? Herkent iemand deze problemen en is er wat aan te doen?
  6. Het lijkt erop dat de bovenste delen van de plant het nog wel gaan redden! Wel erg veel dood en geel blad. Ik heb nog een vraag waar jullie misschien mee kunnen helpen: Hoe zit het met voeding geven als de wortels zo nat staan? Ik kan moeilijk nog meer water (met voeding) er overheen gooien nu... Maar het ziet er wel naar uit dat hij erg veel zin in voeding heeft nu. Een geconcentreerde dosis voeding lijkt me ook weer onverstandig, hoe zouden jullie hier mee omgaan?
  7. Inderdaad zo in de kleigrond. Vorig jaar ging het prima, maar nu is het toch duidelijk dat verstikking snel kan gebeuren met dit weer, zonde! Wat is een goede vroegbloei soort voor ons klimaat?
  8. En een soortje uitzoeken wat eerder klaar is buiten...... Welke soort, los van autoflower, zou een week geleden (voor deze regenperiode) al klaar zijn dan?
  9. Tegen dit weer valt niet veel meer te doen ben ik bang! Voortaan maar op een strategisch beter plekje in de tuin zetten....
  10. Ik bedoelde meer: Ziet het er naar uit dat dit plantje het einde van de week uberhaupt nog gaat halen (qua in leven blijven)
  11. Dat durf ik niet te zeggen, ik hou dat soort dingen niet bij eerlijk gezegd. Ik woon in het zuidwesten van Nederland. Maar behoorlijk vaak en het water loopt hier ook niet zo makkelijk weg (veel plassen blijven staan in de tuin). Maar goed, is hier wat aan te doen? Of zou ze vanzelf nog kunnen herstellen?
  12. Er ging nu net weer een ongelofelijke plensbui overheen, ik denk dat dit einde verhaal is of is hier nog iets aan te doen?
  13. Vandaag binnen een dag ineens dit beeld... Ik zie geen geknakte basis, hij staat ook gewoon vast met een bamboestok. Zou het kunnen komen door teveel wind en regen? Is hier nog iets aan te doen?
  14. Ik ga alles dan maar ombouwen naar 200mm. Met Variacs heb ik weinig ervaring, is dit een goede? http://www.marktplaa...-0-260v-1a.html De Aansluitspanning van de softbox is als het goed is: 1 fase – 230 volt
  15. Kan ik nu het beste de slang vervangen door een 200mm, en deze direct op de softbox aansluiten, of moet ik ook (of alleen?) de Rhino filter vervangen (daar zit ook een verloopje aan van 125 - 200)? De uitgang bij mijn muur naar buiten is 125mm, die moet dan ook groter neem ik aan, of zal dat niet zoveel uitmaken aan het einde van de slang? Het wordt nu ongeveer 31 graden in de tent met een 125mm slang. Is er een mogelijkheid om in te schatten hoeveel graden het scheelt als ik naar een 200mm slang ga, of een 160mm slang? Want als 160 de temp netjes op 25 houd, bijvoorbeeld, dan hoef ik geen 200mm gat in mijn muur te maken. En nog 1 vraagje: Ik krijg ook een ontzettende brom in mijn softbox met een standaard dimmer, dit had ik kunnen verwachten natuurlijk. Hebben jullie een tip voor een (budgetvriendelijke) dimmer die niet bromt?
  16. Ik heb een Box Silent Air 750m3 met 200mm flensen, en een Rhino Filter 750m3 met een 125mm flensmaat, en de afzuig slang is ook 125mm Hier heb ik 2 verlopen voor, van 200 naar 125 mm. Is dit wel te doen voor in een 120x120x200 tent met een 600 watt lamp? Het kan aan mij liggen, maar het lijkt wel of de afzuiging minder krachtig is dan met mijn oude 325m3 ruck buisventilator, kan dit kloppen, of verbeeld ik me het?
  17. Inderdaad een grondprobe. Verre van ideaal maar het geeft een aardige indicatie. De pot optillen doe ik regelmatig, maar het blijft moeilijk inschatten bij 28 liter potten. Als ze net als bij een grondverversing echt totaal droog staan merk ik het wel trouwens, dan zijn ze duidelijk lichter. Blumat tensiometer ga ik de volgende keer zeker aanschaffen. Ik had al een aantal van die goedkopere tensio/ph/licht meters met wel goed lange stengels voor in de grond maar die gaven al snel verkeerde waardes aan. Ik heb nu net weer een ronde van 10 liter gegeven met een druppel eco afwasmiddel erin, ook al voelde de aarde onderaan de pot nog vochtig.
  18. Bedankt voor alle reacties! Enorm uiteenlopend, dat wel. Maar goed, ik kan er een aantal dingen uithalen die naar mijn idee wel hout snijden: Het houtwol haal ik er de volgende keer af. Het leek mij vrij inert en onschuldig. Ik bedoelde 20/30 ml per 10 liter water, typefoutje! Ik verdeel 10 liter per keer aan alle 6 de planten. Ik kan best wat meer water geven. Ik voel vaak onderaan de pot, als het daar erg vochtig is geef ik meestal minder of geen water. PH en EC is echt in orde, zowel in het water dat ik geef, als de grondmonsters die ik test Verder ga ik de adviezen van MeneerJansen opvolgen, bedankt daarvoor! Het kan ook nog steeds zo zijn dat dit puur en alleen schade door hitte was? Nog 1 vraag: hoe vaak en hoeveel zouden jullie (ongeveer) water geven in de bloeiperiode in een pot van 28 liter?
  19. Het is houtwol! zodat de bovenste laag grond niet teveel uitdroogt. Linkerkant gaat inderdaad beter. Voeding doe ik gewoon volgens het schema (Dutch Pro A + B, 20/30 ml per liter water). Dus misschien juist te weinig water? Ik heb de bladeren nooit echt zien hangen...
  20. Wat kan hier aan de hand zijn? PH en EC zijn in orde. Ik heb wel een aantal keer flink water gegeven (iedere plant een liter, ongeveer om de dag, in een 28 liter pot) Ik heb wel een keer de lamp iets hoger gehangen omdat hij op 50cm afstand hing (600watt) en ik het idee had dat de ventilator niet goed genoeg de warmte weg kon blazen. Album met meer foto's, eerste zijn van ongeveer een week ervoor : http://imgur.com/a/Lzput Is hier nog wat aan te doen? is het beter om de gele blaadjes te verwijderen omdat deze zo in de top zitten en het licht wegnemen van de blaadjes eronder?
  21. Het is geen stro, maar houtwol (steriel dus). Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag niet uitdroogt, maar nog wel kan ademen. Dat is toch juist wel handig dan? Het zou kunnen dan de grond iets te vochtig is. Ik zal even wachten met water geven tot de planten laten merken dat ze dorst hebben. Qua EC, ik heb de grond doorgespoeld met kraanwater, het leek mij dat dat voldoende is?
  22. Ik gebruik deze grond nu voor de 2e keer (DCM Potgrond groenten & kruiden), ik heb de EC en PH gemeten, die lijken in orde (EC van de bodem was iets te hoog op 2.8, ik heb daarna 1 keer de bodem doorgespoeld met alleen kraantjeswater). Ik had de vorige keer mijn grond teveel afgezuurd, al heb ik nu de PH netjes op 6 zitten. Als voeding gebruik ik A+B Soil van Dutchpro volgens de instructies, er staat een 600 watt lamp boven met voldoende afstand, temperatuur ligt tussen de 22 en 27 graden, de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60. Ik heb wel veel last van kleine zwarte vliegjes, die ik nu te lijf aan het gaan ben met een knoflook spray en een schaaltje wijnazijn waar ze in verdrinken.
×
×
  • Create New...