Jump to content

Ronson

Full member
  • Content Count

    827
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ronson

  1. Na herhaaldelijk proberen. Ben ik niet meer in staat om mijn updates hier nog te gaan doen. Foto's werken niet en me internet explorer loopt steeds vast als ik hier wil gaan updaten. Erg spijtig want ik was hier al een tijdje zonder problemen bezig. Maar van de een op de andere dag is dit forum onwerkbaar geworden voor mij. Erg jammer, maar ik ben niet de enige met dit probleem. Dit berichtje moet ik met de edit toggle of schrijven om überhaupt een letter in me reply te kunnen zetten. Erg lastig allemaal dus. Aangezien hier niet erg veel aan wordt gedaan heb ik besloten mijn rapportage hier te gaan staken. Mijn excuses aan de mensen die me van buiten af volgde. Krasi, Miami en iedereen die me hier hebben geholpen. Harstikke bedankt voor jullie hulp. Ik zal mijn rapportage bij JD voortzetten mochten jullie nog nieuwsgierig zijn. Maar hier is geen optie meer voor me. Ik ben geen ICT-er, er had wel wat meer rekening met gebruiksvriendelijkheid van het forum gehouden kunnen worden. Het was al moeilijk, nu is het echt een drama. En ik heb toch echt me best gedaan om dit te laten werken. Hoop dat in de toekomst hier aan gewerkt gaat worden, nu gooi ik de handdoek maar ff in de ring. Jammer, Mensen ik wens jullie nog veel geluk en alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2014. Misschien tot laters of bij JD. http://www.jointjedraaien.nl/wietforum/threads/31875-5x-Sweet-N-Sour-Ronsons-4th-Run Groet Ronson
  2. Aantal kweekdagen: 53. Ontkiemperiode: 5 dagen. Aantal dagen 18-6: 18. Aantal groeiweken 3. Totaal aantal schakeldagen: 8. Aantal dagen 12-12: 30. Aantal dagen zichtbare bloei: 22. Bloeiweek: 4. De vierde bloeiweek is aangebroken tijd voor de update. Het begint een toppen explosie te worden in mijn tentje. Heb nog ff wat doorgeschoten toppen afgebonden, maar de groei is bij de meeste planten er nu wel uit. De 2 grootste dames zijn al enorme toppen aan het maken. De andere plantjes zijn hier ook mee begonnen, maar ze hebben nog wel wat goed te maken in vergelijking met die grote zussen van ze. Maak ik me trouwens geen zorgen over ze zullen tijdens de kweek wel weer bijkomen. Ze krijgen nog steeds om de dag 0,6 liter voeding per plant. Deze voeding geef ik ook nog steeds handmatig. Na de voedings gifte stoppen me druppelaars en gaan pas weer lopen als deze voeding door de plantjes is opgenomen. Goede wisselwerking dus. Ik hoef enkel me voedingsvat in de gaten te houden. Soms weer wat afvullen en verder geen problemen meer met plantjes die te droog komen te staan. Verder is het dagelijks nog de plantjes goed controleren en een beetje de bladeren weghalen die door de planten worden af gestoten. Heb weer eens wat tijd over voor andere dingen dus. Komt dat ff goed uit, kan ik volgende week zonder me schuldig te voelen, gaan storten op GT6. Hieronder de fotorapportage van vandaag. Het klimaat. De Dames. Till next time. PS loop ontzettend te klootviolen om foto's te kunnen plaatsen sinds de laatste server update. Jammer. Krijg nu helemaal geen foto's meer geplaatst.
  3. Oei, das idd niet zo mooi. Hoe is dat er nou weer ingeslopen? Het kan altijd natuurlijk. Word een rondje om snel weer te vergeten op zo'n manier. Nou idd maar snel omhalen dan en redden wat er te redden valt denk ik dan maar. Jammer ook, gaat weer ten koste van je opbrengst. Nee, ze hebben je flink aan het werk gezet die ouwe fossielen van je . Goed je heb hierna wel weer ff op het resetknopje gedrukt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoop wel dat je hier nog een lekkere paffert van af kan halen verder. Succes met de openbare lynch partij die zo gaat plaats vinden.
  4. Zo die glinstert je al tegemoet. Die gaat smaken straks .
  5. Dat wordt lekker aan de darkstarretjes met de Kerst Krasi. Jammer dat deze voeding niet zo goed beviel, maar ik denk dat je volgende ronde weer een echte Krazi trademark gaat worden. Al een keuze gemaakt wat soortjes betreft?.
  6. Aantal kweekdagen: 51. Ontkiemperiode: 5 dagen. Aantal dagen 18-6: 18. Aantal groeiweken 3. Totaal aantal schakeldagen: 8. Aantal dagen 12-12: 28. Aantal dagen zichtbare bloei: 20. Bloeiweek: 3. Tijd voor de update. Geen bijzondere dingen gedaan of te melden deze keer. Alles loopt nog steeds redelijk op rolletjes. De dames hebben hun laatste groeistuipjes er uit gegooid en ze beginnen steeds meer de nadruk op de topproductie te liggen. Dat is goed te zien bij sommige exemplaren. Sommige toppen zijn al behoorlijk dik aan het worden. Trek ik me tentje open wordt ik verwelkomd met een lekker geurtje. Kan het niet helemaal thuis brengen maar het is wel erg lekker. Verder krijgen ze weer gewoon voeding volgens het schema. Dus om de dag 1 ml/ltr, in week 5 gaan we de dosis opvoeren naar 2 ml/ltr. Dat is ook de week dat ik kan beginnen met de K-boost. Ik zit te denken deze om de voedingsbeurt te geven. Dus BAC Bloom, Water, K-boost, Water etc.etc. De changeling staat nog steeds onder verscherpt toezicht. Ze vertoond geen tekenen van een herma meer. Goed afkloppen en scherp blijven verders. Hieronder de fotorapportage van vandaag. Het klimaat 1 uur met de lamp aan. De Dames. Goed ik ga een dikke draaien, Till next time
  7. Zo de knetter zeg. Dat is hard gegaan ineens. Mooi die paarse dame . Laatste loodjes zie ik al weer. Succes je geduld wordt op de proef gesteld nu Miami.
  8. Dank je Krasi en Vena. Ben op het moment ook niet ontevreden. Het zweet stond wel op mijn voorhoofd toen ik het deed. Gelukkig is het me meegevallen allemaal.
  9. Heb er 5 gekocht dus ik kon ze ook kwijt . Goede manier trouwens ook Stone. Heb in mijn volgende rondes alles handmatig gedaan. Dus veel van wat je zegt heb ik zelf ook al gedaan. Dit is de eerste keer dat ik de blumats gebruik. Omdat ik wilde weten hoe de GV in me medium daarbij was. Heb ik gekozen 5 van die meters erbij te kopen. Geen spijt van gehad trouwens. Ik zie nu de voordelen en de beperkingen van dit systeem. Volgende ronde ga ik hier wat upgrades aan maken om het stabieler te gaan krijgen. Ben trouwens wel erg tevreden zoals de meters en de druppelaars zich houden deze ronde. Thx voor je input trouwens. Much appreciated .
  10. Aantal kweekdagen: 49. Ontkiemperiode: 5 dagen. Aantal dagen 18-6: 18. Aantal groeiweken 3. Totaal aantal schakeldagen: 8. Aantal dagen 12-12: 26. Aantal dagen zichtbare bloei: 18. Bloeiweek: 3. Update time. Voor deze update geen speciale evenementen te vermelden. Dus ik zou het kort houden. De dames gaan nog steeds erg goed. Ze krijgen nu om de dag voeding met 1 ml BAC Bloom. Kijkende naar de planten ga ik de voorgeschreven frequentie van om de dag 1 ml iets los laten. deze week geef ik 1 dag voeding dan 2 dagen water. Waarom omdat ik zie dat voor sommige planten deze voeding net iets te rijk is nog. Bladeren gaan een beetje vervormen en de bladpunten geven signalen van iets te veel. Dus ga ik in week 4 pas om de dag voeden met 1 ml per liter. Om dan langzaam naar de maximum van 3 ml/ltr te gaan werken. Verder staat de changeling ook nog onder strikt toezicht. Met de changeling bedoel ik de plant die herma trekjes begon te vertonen. Ik weet het, ze blijft een risico voor de hele kweek. Maar na verwijdering van alle mannelijke trekjes, zijn deze niet meer terug gekeerd en gedraagt de plant zich verder als een vrouw. Ik blijf haar echter de gehele kweek elke dag inspecteren. Mochten de mannelijke trekjes zich verder gaan openbaren trek ik "Het" er uit. Zal zonde wezen want het is maar de grootste van de 5 die er tussen staat. FF met extra dank aan Fool on the Hill (WF) voor de aanvullende info. Goed het is nu een dikke week geleden sinds ik haar zo aantrof en heb behandeld. Als ze echt herma is geworden had ik iedere dag wel iets van balletjes kunnen gaan plukken. Dat heb ik sinds vorige week niet meer hoeven doen. Nou de foto's dan maar. Het Klimaat. De Dames. Till next time.
  11. of het zaad of mannelijk was is sinds verwijdering 1 week geleden al reeds, ook weg gebleven. Ze zijn volledig vrouw in mijn optiek. Geen enkele reden waarom ze herma zou geworden zijn. Iig bedankt voor de info weer. Had dit liever eerder gezien nou is het niet meer belangrijk. Met alle respect ben alweer 1 week verder intussen.
  12. Ze staat onder verscherpt toezicht. sindsdien geen zaden meer tegen gekomen. En ik doe me best maar ik loop nog steeds te hannesen met dit forum. Vind het niet gemakkelijker geworden wel mooier. Aan de vorm wordt nog gewerkt dus. Thx voor je input.
  13. Aantal kweekdagen: 47. Ontkiemperiode: 5 dagen. Aantal dagen 18-6: 18. Aantal groeiweken 3. Totaal aantal schakeldagen: 8. Aantal dagen 12-12: 24. Aantal dagen zichtbare bloei: 16. Bloeiweek: 3. Week 3 bloei, tijd voor de update. Vallen geen spectaculaire evenementen te melden. De dames doen nog steeds hun ding. Ze zijn in de 3e week van de bloei beland dus het wordt tijd om ze te gaan bijvoeden. Vanaf vandaag ben ik begonnen met handmatig voeden van me schatjes. Deze voeding BAC organic Bloom zal om de dag gegeven moeten gaan worden en bestaat hoofdzakelijk uit suikermelasse en extra spoorelementen tbv de plant en het bodemleven. Ben vandaag rustig aan begonnen met een voeding gift van 0,6 liter per plant met een verhouding van 1ml BAC Bloom op 1 liter gewoon kraanwater. Had de dagen hiervoor de blumats al wat geknepen om mijn medium weer wat droger te laten worden. Zo zal de voeding sneller opgenomen gaan worden door de dames. Na het voeden vielen zoals het hoort mijn druppelaars stil, deze zullen nu pas weer gaan lopen als de voeding door de dames is geconsumeerd. Dan laat ik ze weer een dagje lopen om dan de hele cyclus weer te herhalen. Hieronder een link naar deze voeding. http://www.baconline...ction=view&id=3 Verder heb ik vanmorgen een laatste dief actie gehouden. Hiermee ga ik nu echt stoppen om ze niet verder over de klippen te gaan jagen. Maar vond het gewoon zonde van de energie van sommige planten. Vanaf nu zal ik ze verder met rust gaan laten en ze gewoon hun ding laten doen. De planten zelf zijn nog steeds enorm vitaal en mooi groen van kleur. Heb wat foto's genomen vlak voordat de lamp aanging vanmorgen, daar op kunnen jullie goed zien wat hun werkelijke kleur is. Groei is nu echt aan het weg trekken. Ik zie geen door schieters meer, als er nu nog wat groeit zijn het de zijtakken wel. De hoofd toppen hebben hun hoogte we bereikt nu. Pfeeeww. Ik kan eindelijk wat op me lauweren gaan rusten nu. Werd tijd, ze hebben me aardig bezig gehouden de laatste dagen. Nou genoeg gelult weer, hieronder de fotorapportage van vandaag. Het klimaat 1 uur na de lamp aan was. De voeding en het voedingsschema. De diefactie voor en na. De dames met het licht uit. Till next Time.
  14. Aantal kweekdagen: 45. Ontkiemperiode: 5 dagen. Aantal dagen 18-6: 18. Aantal groeiweken 3. Totaal aantal schakeldagen: 8 . Aantal dagen 12-12: 22. Aantal dagen zichtbare bloei: 14. Bloeiweek: 2. We gaan week 3 van de bloei begroeten, update time. Dit keer een normale update, zonder al te schokkende dingen. Dus iedereen kan weer gewoon meekijken. De dames dan, deze zijn goed aan het herstellen van hun bezoek aan de chiropractor. Alle toppen zijn weer omhoog gekomen en heb niet het idee dat ze van het bezoekje een stilstand hebben opgelopen. Zie ook geen andere tekenen van overdadige stress. Op wat enkele paarse steeltjes na dan. De eerder aangetroffen zaadhoesjes zijn ook niet meer terug gekeerd. Al met al heb ik dus niets te klagen en ben ik behoorlijk opgelucht dat de knak en pletwerkzaamheden niet tot serieuze problemen heeft geleid. Waterverbruik is weer gestabiliseerd en is iets terug gelopen naar 4-5 liter per dag. Ben zelfs de druppellaars iets aan het knijpen nu om me medium weer wat droger te laten worden. Dit met het oog op de bloeivoeding die vanaf week 3 gegeven moet gaan worden. Deze voeding zal ik handmatig gaan geven. De bedoeling om me medium wat droger te trekken is om de voeding zo snel mogelijk door de plantjes te laten verwerken. Morgen breekt week 3 aan, de voeding zal om de dag gegeven moeten worden. Vrijdag ga ik beginnen met de BAC Bloom. De grootste groeispurt is er nu wel uit. Na het knakken zijn de plantjes niet echt veel groter gegroeid. Althans niet met het tempo wat ze eerder hadden. Wat wel lekker is dat ik nu een mooi egaal veldje heb gecreëerd helemaal gevuld met topjes en toppen. Deze toppen beginnen nu ook al lekker aan te zwellen. Gezien uit noodzaak heb geknakt, is mij dit toch niet slecht bevallen. Op het moment heb ik een mooi vol en egaal veldje wat ik hiervoor nog nooit heb gehad. Veel geleerd dus, deze techniek zal ik dus nog wel vaker gaan toepassen. Verder valt er op het moment niet iets noemenswaardig meer te vermelden. Hieronder de fotorapportage van vandaag. Het klimaat en wat GV-waardes van me grond. De Dames zelf. Nou ik ga weer een dikke draaien. Till next time.
  15. Hahaha. Ja neem graag geen halve maatregelen. Miami, gelukkig gaat het goed. Ze reageren er erg goed op.
  16. Het was nodig Krasi , geen halve maatregelen . Ben wel weer mooi gelijk gekomen en ze tonen nu al herstel aan. De toppen komen weer omhoog. Ja en van die zaadjes begrijp ik ook weinig van. Maar ja zal wel iets met dit soortje te doen hebben. Zie ze niet meer terug komen. Dus wat het is ..Schiet mij maar lek. Maar weer een hoop geleerd, had dit nog niet eerder hoeven doen dat knakken en pletten. Dus al met al weer een hoop opgestoken vandaag.
  17. Zo die staan er erg goed bij zeg. Mooie plantjes zo Miami
  18. Lekker bezig daar. Had ik al gezegd, maar ik zeg het gewoon nog een keer
  19. Aantal kweekdagen: 43. Ontkiemperiode: 5 dagen. Aantal dagen 18-6: 18. Aantal groeiweken 3. Totaal aantal schakeldagen: 8. Aantal dagen 12-12: 20. Aantal dagen zichtbare bloei: 12. Bloeiweek: 2. Bijna 2 weken bloei gehad, tijd voor de update. Ik heb een hoop gedaan de laatste 2 dagen. Een aantal handelingen doe ik nu voor het eerst dus zal ik hier ff wat langer bij gaan stil staan. Mensen die ervaring hebben met knakken en pletten, wat feedback zal erg welkom wezen. Verder moet ik de mensen met een zwak hart of een overdreven liefde voor het plantje adviseren deze update maar ff niet verder te gaan lezen. Het is er hard aan toe gegaan de laatste dagen dus als je een goede nachtrust wil kijk dan maar ff de andere kant op. Zal beginnen met de dames zelf. Deze gaan lekker. Nog steeds zuipen als een kameel en groeien als een rund. Geen enkel spoor nog van een tekort. De meeste bladeren die met lichtstress kampte beginnen ook weer bij te kleuren. Dus vitaal zijn ze zeker nog. Dan de aangetroffen zaadhoesje die ik aantrof deze week zijn na verwijdering niet meer terug gekomen. Ik denk dus dat dit iets is wat straign gebonden is en niet echt een probleem is. De planten vertonen ook enkel vrouwelijke trekjes dus ik ben niet in paniek iig. Trof zelfs een enkel zaadje bij een andere plant, dus volgens mij heeft het niet met stress te maken. Die plant had namelijk helemaal geen stress. Dan maar een reden geven om ze echt ff in de stress te jagen. Te beginnen bij de kleinste plant. Die heb ik gisteren ff heel goed gesnoeid. Hup weg al die kleine zijtakken die het bladeren dek toch niet hadden gehaald. Tijdens deze snoeiactie heb ik bij de andere planten nog een selectie gehouden en de zwakkere zusters er tussen uit geknipt. Daarna ff de beentjes geschoren van de dames. Heb de eerste 2 internodes van deze stammen weg gediefd. Resultaat, een hoop ruimte en alleen de hoofdtoppen en 2 zijtakken van het kleine plantje hebben de snoeiactie overleefd. Wat een ruimte ineens weer zeg. Ik kan gewoon me meters weer aflezen en me druppelaars allemaal weer bereiken. Heerlijk werken weer dus. Overigens houd ik het hier bij qua dieven en snoeien voor deze kweek. De snoei en dief werkzaamheden. Zo werkruimte, maar als je nu dacht dat ik nu klaar ben met het pesten van me dames. Heb je het grondig mis. Vanmorgen ben ik vrolijk verder gegaan met het mutileren van de dames. Wat is nou het probleem zou je denken?. Ik zal een paar foto's van vanmorgen ff hieronder plaatsen. Dan zien jullie gelijk me probleempje. Foto's zeggen namelijk iets meer dan woorden. Met als absolute hoogte punt. Nou dit kan zo echt niet langer meer door gaan nu. Actie taxi reactie dus. Nu komt het gedeelte waar ik geen ervaring mee had en maar heb toegepast wat ik zo hier en daar heb opgevangen. Zal wel enorm hebben aan klooien maar het is ff niet anders. De plet en knakwerkzaamheden. Nou daar sta je dan. Al vol in de weer geweest om ze onder de lamp weg te houden. Allemaal ten spijt geweest. Zeer leerzame ronde voor mij dit. Je wil rustig aan doen maar ja, dan wordt je in gehaald door de realiteit. Tijd om hardhandig te gaan ingrijpen. Wat heb ik gedaan. Als eerste heb ik alle gespannen toppen los gemaakt. Daarna heb ik op een hoogte touwtjes horizontaal gespannen. Zeg maar als een soort scrog net. De hoogte heb ik gehouden op de hoofdtoppen van de kleinste plant. Deze komen op deze manier gelijk boven het bladeren dek en zullen nu ook weer genoeg licht gaan krijgen. Na het spannen van de lijnen, heb ik op de lijn hoogtes de stammen eerst ff geplet met me vingers om de stam wat soepeler te maken. Tevens de stammen aan de onderzijde zo veel mogelijk opgespannen naar de zijkanten. Nadat de stammen geplet waren heb ik ze voorzichtig naar de gespannen lijn gebogen. Vervolgens hem ik de top aan de lijn vast gebonden (lichtjes) om te zorgen dat de toppen niet doorbuigen en afbreken. Het ging niet altijd even goed vanmorgen. Vooral de dikke hoofd toppen boden verzet. Dus moest de planten ambulance ook ff uitrukken. Zo, nou maar kijken hoe de dames op deze mutileringen gaan reageren. Hoop dat ik ze niet teveel over de klippen heb gejaagd nu. Maar ja actie was wel vereist. Als jullie nog goede tips hebben hoor ik die graag natuurlijk. Tis nu wel mosterd na de maaltijd maar ik wil hier wel iets van gaan leren. Zal hieronder nog wat foto's van de werkzaamheden en het eind resultaat laten zien. Nou zal ik het er maar eventjes bij laten voor deze update. Had nog meer kunnen vertellen maar dat werd me nu ook ff een beetje veel voor vandaag. Ik ga ff een bakkie zetten en een hele dikke draaien. Denk dat ik die nu wel ff verdiend heb. Ik zal zeggen shoot, and till next time.
  20. Het Klimaat en de Gemiddelde GV Oei, dit willen we niet zien. Derde foto is de internode er boven, vierde foto is het verwijderde zaadje Bodemleven dat aan de oppervlakte komt. Na de dief en opruim actie. Het achterste Plantje. Is inmiddels ook helemaal kaal.
  21. Aantal kweekdagen: 41. Ontkiemperiode: 5 dagen. Aantal dagen 18-6: 18. Aantal groeiweken 3. Totaal aantal schakeldagen: 8. Aantal dagen 12-12: 18. Aantal dagen zichtbare bloei: 10. Bloeiweek: 2. 10 dagen bloei, tijd voor een update. Heb weer een hoop te vertellen over de dames. Ze gaan nog steeds redelijk goed maar ik loop hier en daar toch tegen wat issues aan waar ik met harde hand op heb gereageerd. No more mister nice guy. Ten eerste loop ik nu bijna iedere morgen een selectie te houden welke zijtakken wel of niet gaan worden behouden. Zijn ze te kort en redden ze het bladerdek niet meer gaat onherroepelijk de schaar er in. Zode van de energie van de planten. Hier zaten ook wat dikke joekels bij van de grootste planten, maar ja te kort. Dus kop eraf. De zij takken die blijven ontlopen de dans niet, want van deze zijtakken heb ik de eerste 2 internodes de bladeren en de vertakkingen weg gediefd. En zo ga ik iedere dag ietsje verder. Zo gaan me toppen nog meer de hoogte in maar dat moet dan maar. Ik zit te denken om bij het kleinste plantje alles weg te knippen met uit zondering van de toppen die wel de weg omhoog hebben gevonden. De meeste zijtakken van deze plant zijn echt heel klein maar een paar zijn goed doorgeschoten. Dus misschien moet ik deze plant maar helemaal gaan kaal knippen met uitzondering van de hoofdtoppen en die 2 zijtakken die wel zijn door geschoten. Dan hoeft dit plantje zijn energie alleen nog maar in de over gebleven takken gaan stoppen. En kan ik misschien toch nog een paar lekkere grammetjes van dit plantje gaan afhalen. Dit weg knippen van de zwakkere zusters en het dieven leverde me wel weer de werk ruimte op om weer bij me meters en bij me druppellaars te komen. Relax heb bij de achterste dames niet echt veel kunnen stellen en in regelen de afgelopen weken. Met afbinden en het weg leiden van de toppen van me lamp ben ik ook nog steeds druk bezig. Al gaat dit redelijk succesvol zullen deze toch nog verder door gaan schieten door de dief en snoeiacties die ik hierboven al heb genoemd. Ik denk dat ik er niet onder uit gaat komen om toch alle hoofdtoppen te gaan knakken. Dus of die groei moet snel wegtrekken of de meeste dames krijgen een nekkramp aanval binnenkort. Hoop toch wel dat de groei nu zich wat meer op de zij vertakkingen gaat richten. De toppen die last hadden van lichtstress zijn zich weer goed aan het herpakken. De bladeren behandel ik nog dagelijks met bladvoeding en deze bladeren beginnen serieuze voorderingen te maken. Toch kwam ik bij 1 van deze patiënten iets raars tegen. Ik denk dat 1 van de planten bijna een herma is geworden. Ik trof namelijk wat witte balletjes in de vorm van zaden bij 3 internodes aan. Bij de andere takken en internodes van deze plant zag ik enkel alleen bloeiharen. Heb hier ook ff wat foto's van gemaakt. Heb deze zaadvormige dingen weg gehaald. Dat ging heel erg makkelijk. Ze gleden zo weer van de bloeiharen af. Goed heel erg goed in de gaten blijven houden dus. Maar de manier hoe ze los kwamen zei mij al zoiets van Pffff net op tijd. Dan zag ik ook bij een aantal potten de draden van me bodemleven aan de oppervlakte komen. Teken dat me bodemleven zich geheel door de potten heeft verspreid heeft en op oorlogssterkte is om de bloeiperiode in te gaan. Eventjes terug komend op mijn vraag wat betreft het hergebruik van de aarde ben ik ook weer iets wijzer geworden. Ben niet de enige die zich dat afvroeg dus heb ik hier ff navraag naar gedaan. Krasi die jaren met deze methode heeft gewerkt vertelde mij dat de grond gewoon hergebruikt kan worden. En dat de symbioses gewoon door het medium gemixed blijft. Bij een nieuwe ronde hoef je dan enkel 1 gram symbioses bij het plantgat bij te voegen. Dan weer Bacto om de zaak weer aan de gang te trekken en je bent weer gesetteld voor je volgende ronde. Handige info weer dus. Maakt her- gebruik van je grond ineens heel erg simpel. Niet te noemen dat je heel erg goedkoop opnieuw kan beginnen en erg lang met je bodemleven kan doen. Goed Krasi als ik je ff verkeerd quote moet je dit maar ff rechtzetten, maar ik geloof dat ik de kern van je verhaal redelijk benader. Verder loopt het water verbruik weer iets op naar de 6 liter per dag. Zijn de dames nog steeds mooi groen en geven geen tekenen dat ze iets in hun voeding te kort aan het komen zijn. Volgende week zal ik gaan beginnen met het toevoegen van de BAC Bloom voeding, die om de dag gegeven zal moeten gaan worden. Aangezien ik weer ruimte onder in gaat krijgen en misschien dat kleine plantje helemaal ga snoeien. Ga ik dit waarschijnlijk handmatig geven. Dit om even om dat probleem met de druppellaars vs biovoeding heen te lopen deze ronde. Ik heb het nu al druk genoeg met de andere gebeurtenissen. Als die dingen dalijk ook weer problematisch zouden gaan worden wordt het me allemaal iets te veel. Dus dat experimentje stel ik nog maar ff een ronde uit. Genoeg gelult, ik vergeet waarschijnlijk weer de helft maar tijd voor de fotorapportage van vandaag. Goed dit gaat ff niet goed misschien door de vernieuwingen aan de server foto rapportage in mijn volgende post
  22. ah, dank je wel Krasi. Dat is dus weer een voordeel aan deze methode. Zo kan je een hele tijd door met je grond. Relaxed .
×
×
  • Create New...