Jump to content

Helvetica

Members
 • Content Count

  289
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Helvetica last won the day on May 3 2017

Helvetica had the most liked content!

Community Reputation

137 Goed

About Helvetica

 • Rank
  Kind aan huis lid
 • Birthday 04/29/1933

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alles was aan het drogen in de kweektent, dus ben ik buiten mijn oogst ook mijn grote tent, 2x evsa, afzuigers, ventilators, ... kwijt. Gelukkig bleef de brand binnen de kamer, en is dit niet uitgebreid tot het dak.
 2. Op aanraden van iemand had ik voor het eerst een kachel gezet. Geforceerd drogen zeker niet, aardebak was lekker nat en zo waren de potten met een zware dosis enzymen voor te kunnen hergebruiken wat de LV ideaal maakte voor het drogen. Het is nu zo. Gebeurd is gebeurd, een levensles voor mij. Als iets goed werkt, waarom dan iets veranderen. Ik heb het zelf kunnen blussen. Maar het is serieus hard om alles in rook te zien opgaan...
 3. Het waren dikke toppen, maar spijtig genoeg heeft mijn kachel brand veroorzaakt bij het drogen. Resultaat, alles kwijt en dik in de miserie...
 4. Helvetica

  Girl Scout Cookies

  Potten versus aardebak. 60% aarde - 40% coco
 5. De aardebak is minstens de helft voller als de potplanten. Het is moeilijk te zien op de foto's. Om je een gedachte te geven, bij de potplanten heb je een plant van gemiddeld 70cm hoog (1m met pot) en die hebben vier toppen en bij de aardebak heb ik meer moeten toppen/knakken/buigen/pletten en geeft me dit 8 mooie toppen per plant, dubbel zo dik en minstens twee tot drie maal zo hoog. De planten in de bak zijn 100cm ( kon veel hoger ) en de stam is nu driemaal zo dik als de stam van een potplant. In praktijk is een aardebak veel beter voor de opbrengst, je hebt ook een immens speeltuin voor de wortels. Wateren is enorm makkelijk. Blumat laat je alles weten wanneer je het best water geeft, en de fertometer geeft je een idee (is wel niet onfeilbaar). Hier heb ik de planten twee weken laten voorgroeien, wat voor de potten iets te kort was en voor de bak dan weer iets te lang ( zeker met een hoogte van 2m beschikbaar ). Die GSC is mijn eigen cut. Heb vorig jaar een uitgebreide selectie gedaan. En deze was echt de moeite waard. In de aardebak zit een tweede cut in, ook van die selectie, die links en rechts vooraan staan in de aardebak, omdat ik die nog een laatste kans wou geven om zich te bewijzen en deze nog iets anders is, meer sativa, waar de andere cut een perfecte hybride is dat goed opbrengt en harde, keiharde toppen produceert.
 6. Ik heb geprobeerd om enkele pics te trekken juist voor het licht aan ging De aardebak: De potten: Het verschil potten vooraan en aardebak achteraan, niet echt schitterende foto Dat was het voor deze week. Greetz, H.
 7. Begin week 8. De voeding is in volle afbouw, K-boost & calmag toevoegingen in volle opbouw. De zijde met de potten: De toppen van dichterbij bij de potten: De zijde met de aardebak: De toppen van de aardebak van wat closer: Nog een laatste week toevoegingen, en dan gaan we spoelen met enzyme+ in het water dat afgezuurd wordt met citroenzuur. Greetz, H.
 8. Mr.Nice en Sam samenwerken? Die haten mekaar of hun ego's botsen Shantibaba heeft nog de meeste klonen dat ie van Neville kreeg. Maar binnenkort horen we weer van Neville, hij heeft nog de volledige bibliotheek en is nog enkele soorten aan het verzamelen. Beste haze is voor mij C5, enkel spijtig dat die 14 weken moet. Daarna heb je Kalimist van voor 98, staat ook 12-13weken maar zo lekker.
 9. Speciaal voor jou even uit de verste hoek van de tent gehaald. Mijn Tangerine Dream in week 7: Die van mij heeft veel meer sativa bladeren. Bijna identiek aan de A5. Die van jou leunen veel dichter bij de G13, wat zeker niet slecht is. Greetz, H.
 10. Week 7. Laatste maal PK booster. Vanaf morgen lichte voeding (afbouw) en Calmag + K-boost opbouw. Aardebak: Vooraanzicht: Links zicht: Enkele topjes van de bak: Hier de zijde met de potten: Vooraanzicht: De topjes van de potten van dichterbij: En hier een beeld waar het verschil tussen de potten en de aardebak beter te zien is: Dit was het. Greetz, H.
 11. Voedingschema volg ik deze keer niet echt. Om de twee dagen een stoel nemen en naar je planten kijken. Fertometer ter indicatie gebruiken en rekening houden met de N-P-K/calmag notie dat je om de drie weken N, P of K met CalMag verhoogt. Voor deze ronde gebruikte ik Premix van BioBizz, Wormenmest van B'Cuzz zodat ik al weken voorzien was van de nodige voeding. Vanaf week vier beginnen bijvoeden met Ionic Soil, week vijf bij de potten. Bij elke waterbeurt ( met/of zonder voeding ) Topbooster van Aptus gegeven. 1x per week de PK booster van Growth Technology. Probeer de planten op hun maximum te voeden voor nog enkele dagen en dan bouw ik de voeding af, dan gebruik ik enkel nog Ionic Hydro voor Hard Water met superdosis Calmag & K-boost van Aptus. EC in de aardebak is 2.1 en EC voor de potten is 1.5. Mijn EC is 0.59 van het kraantjeswater. PH zit ik op 5.9 nu, en bouw die lichtjes op om te eindigen rond 6.1 wanneer ik spoel met enzyme met water afgezuurd met citroenzuur.
 12. Thanks. De dames gaan door. Ze staan nu in begin week 6. Nu nog PK booster gekregen en voeding met EC 1.5. Vanaf volgende week gaan ze K-boost en CalMag booster meekrijgen en kunnen de toppen beginnen zwellen. De aardebak ( vooraanzicht ): De aardebak ( links zicht ): De potten ( vooraanzicht ): Kiekje van enkele toppen van de aardebak: Kiekje van topjes van de pottenzijde: Greetz, H.
 13. Beter geen twee in dezelfde pot zetten. Ze gaan steeds vechten voor dominantie en daardoor zal er eentje veel minder presteren.
 14. Alle planten hebben te weinig voeding. Dus EC zowiezo verhogen. Je hebt nog 20 dagen te gaan, dus nog maar 10 dagen voeding te kunnen geven. Een beetje CalMag en K zou in deze periode wel raadzaam zijn. Greetz, H.
 15. Eerste dag van week 5. Bij de potten is nog genoeg voeding volgens de fertometer, dus enkel water en boosters. De aardebak heeft al tweemaal voeding gekregen, en bij een EC van 2.2 stond het lichtje op groen bij de fertometer de dag nadien. In de aardebak gaat het harder, dus ventilator onder de kap zodat ik 60cm boven de planten ben. Heb daarvoor wat moeten knakken en pletten Dit is de zijde met de potten Nog een kiekje van de toppen in de aardebak Close-up van een topje van de potten: Greetz, H.
×
×
 • Create New...