Jump to content

)0057

Full member
 • Content Count

  542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

)0057 last won the day on May 30 2018

)0057 had the most liked content!

Community Reputation

127 Goed

About )0057

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

391 profile views
 1. Ik heb er maar 5, daarmee wil ik gaan proberen of ik dit aan de rand van mijn hok kan gebruiken als extra verlichting die veel dichter op de plant kan dan mn hps. Mijn idee was om ze in de lengte te maken zodat ze weinig ruimte innemen en dan zo dicht mogelijk op de plant. Dan begin ik aan 1 kant zodat ik bij benadering kan zien of/wat het verschil is met de kant waar ik het niet heb gedaan. De voorvoorgroei (dus van ontkiemen naar gevulde 3,5 liters) doe ik onder 6000K 26watt TLED's, 3 stuks op 60x60, dit werkt perfect en dan dus vanaf dat moment verder onder de nieuwe combinatie, wanneer ik m gemaakt heb dan iig Succes!
 2. Mooi! Ik volg met veel interesse, ik heb nl al 2 maanden dezelfde strips in huis met hetzelfde doel!
 3. Te droog idd, 1-1,5 liter per dag toen ik nog handmatig water gaf aan 18 liters (weinig per m2).
 4. Normale hoeveelheid water. Ahjaa, dat is duidelijk, dan heb ik daar geen vragen meer over.
 5. Het klinkt alsof het klopt qua onderdruk dan. Dat zou betekenen dat je een van de andere opties kunt onderzoeken. Ik heb ook weleens gehad dat de aansluiting van mn filter een klein stukje was losgekomen. En dan dus uiteraard het stuk wat je niet ziet en dus ook pas opmerkt als je een (routine) controle doet. Ik weet niet of de koolstof verzadigd oid kan raken en daarmee dus de werking onvoldoende is?
 6. Als dat zo is, heb je dus geen onderdruk, als je je hand voor de passieve inlaat houdt, voel je dan echt zuigkracht? Als ik knip, zit ik buiten mn hok. Maar omdat de ruimte waarin mn hok staat dan alsnog wordt afgezogen ruik ik buiten die ruimte niks. Er is onderdruk in het hok ten opzichte van de ruimte, en onderdruk in de ruimte ten opzichte van de omgeving daarbuiten. Dus als jouw passieve inlaten te groot zijn ten opzichte van hoeveel je afzuigt, kan het inderdaad zo zijn dat het daardoor naar buiten gaat en de lucht in je ruimte niet hard genoeg naar je hok toe getrokken wordt en dus buiten je ruimte kan komen. Mijn idee zou dan zijn om je afzuigcapaciteit te verhogen want anders ben je zodra je gaat knippen dus de sjaak.
 7. Goed verhaal, lekker kort. Gelukkig hebben we de foto's nog niet
 8. Ik volg dit even uit interesse. Als de enige way-out voor de lucht via de filter is, hoe kan het dan dat die lucht niet gefilterd wordt? Want als die filter overcapaciteit zou hebben t.o.v. de afzuiger, dan gaat toch alsnog alle lucht door die filter? Dat is dan weliswaar minder lucht dan je misschien zou willen, maar de lucht komt toch alsnog gewoon langs de koolstof? Of is het dan juist niet zo dat de filter ondercapaciteit heeft? Dus dat wanneer de filter hard moet werken om het bij te houden (temperatuur icm hoge rv) de lucht er simpelweg te hard doorheen getrokken wordt waardoor niet alles gefilterd wordt? Misschien is mijn veronderstelling gebakken lucht maar zulke vragen vind ik altijd bijzonder interessant
 9. van boven af want heb geen ruimte om voor alle schotels eronder te zetten en ga geen water in de tent gooien want denk niet dat dat goed gaat hoe doe jij dat dan van onder water geven? Ik heb een bak gemaakt van hout met vijverfolie (1.5x1.5). Ik pomp het erin en met een vlakzuigpomp het restant er ook weer uit. Werkt echt perfect en vind het ideaal ten opzichte van mn eerste draaien waarbij ik in de schotels water gaf. Als je tent vlak staat kun je het gewoon in de tent gieten, heb ik ergens anders ook weleens gedaan, maar ik snap dat je daar terughoudend in bent (gevoelsmatig).
 10. Bij ons ook. Maar zoals ik het interpreteer is er ONDANKS dat het volume zoveel minder is nog steeds meer ruimte voor de wortels in vergelijking met een gevulde 11 litert..
 11. Ziet er prima uit so far. Ik zou wel volgende keer de potten tot de rand vullen, nu zijn het 16,5 liters die de plek innemen van 18 liters. Blijf je van bovenaf water geven of is het een optie om er gewoon een bak water in te pompen en dan na 15-20 minuten het restant er weer uit te pompen? Ik heb de laatste maanden echt grote voordelen ervaren van zo'n manier, ook op aarde. Qua voeding, je kunt volgens mij gewoon nog een paar dagen groeivoeding geven en dus idd terug switchen. Je kunt overwegen om een maxicontroller aan te sluiten, dan hoef je niet aan de lamp te draaien afhankelijk van de temperatuur? Maar, goed begin, succes!
 12. Als je in t plagron schema kijkt zie je ook de enzym en de wortelstimulator, geen keiharde eis in mijn optiek. Voor later ook een booster (green sensation is die van hun), ook dat is geen verplichting, wel een aanrader. Ik weet niet of je wel van plan bent om PH min te gebruiken, anders is die test alleen maar bevestiging dat je daarmee te hoog zit.
 13. Of gebruik zo'n smartstart ding, werkt prima. Doe ik ook in een tent, werkt altijd maar ik zou wel een voorgroeilamp gebruiken. Gewoon een TLED oid, lichtkleur is veel beter voor groei en je kunt m er ramdicht opzetten. Probeer zo'n 600 watt maar eens op de ideale hoogte te krijgen zodat ze optimaal groeien zonder te strekken maar ook niet te verbranden.
 14. Het is idd gewoon een rotsmoes en je kunt er niks tegen doen. Ze moeten een vermoeden hebben om je auto te mogen doorzoeken en wat is er simpeler dan een subjectief en tijdelijk excuus: zogenaamde wietgeur. Overigens kan dit uiteraard ook een legitieme reden zijn maar in jouw geval is het dus gewoon de smoes. Klote, niks aan te doen, zorgen dat je altijd "niks te verbergen hebt" en verder nog steeds wel een beetje denken dat ze ook goede dingen doen.. Mbt je huis. Daar mogen ze in als ze daar echt overtuigende aanleiding voor hebben. En als ze dan binnenkomen (na het eerst netjes te vragen) dan mogen ze alleen maar op zoek naar zaken die betrekking hebben op de overtreding die vermoed wordt. En dus bijvoorbeeld in het geval van plantjes mogen ze de keukenla niet opentrekken etc. Mocht je ooit in de vervelende situatie terechtkomen, houd dan heel goed in de gaten waar ze zich bewegen en wat ze doen, je kunt jezelf (dmv je advocaat) er best blij mee maken.
 15. Ik heb ook weleens gehad dat het al te vroeg geel werd. Voeding omhoog en toen trok het bij. Niet de echt al helemaal gele bladeren maar het viel me mee hoeveel er nog bijkwam. En misschien is het niet ideaal maar zo is natoer Lekker zo doorgaan!
×
×
 • Create New...