Jump to content

DaWasIkNie

Full member
  • Content Count

    412
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About DaWasIkNie

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Altijd leuk en interessant die co2 topics Over die vijverfolie...sja...als je een pvc vijverfolie hebt bevat deze weekmakers. Of het schadelijk zal zijn in jouw situatie is niet te zeggen. Ik zou de gok niet nemen, maar dat is te laat om nu nog te veranderen. Hetzelfde als met mdf en spaanplaat waar formaldehyde in zit dat ook weer schadelijke dampen afgeeft. Wel een dingetje om in de gaten te houden. check dit ook maar ff
  2. Ja dat klopt wel hoor. Liefst tot een graadje of 20 onder nul.
  3. Spanband erom voor de zekerheid en klaar Kost amper wat.
  4. Sja...ik zou altijd 100% zeker willen zijn dat je geen gif/weekmakers etc in je kot hebt. Je hebt zelfs speciale elektrakabel zonder gif/weekmakers. Want als je dat probleem eenmaal hebt, vind dan maar eens de oplossing in een bestaande situatie. Daar heb ik al genoeg gezeik over gelezen hier. Wat voor vijferfolie heb je? Ik hoop rubber? (EPDM). Maargoed, laat je niet gek maken...nu even focussen op een goede draai. "normaal" zeg je. Maar nu is niet meer "normaal" dus dat moet je even vergeten Citaat uit wat aantekeningen: Ik doe (op slabs met power plant) meestal starten met CO2 in week 3 v/d bloei (op dag 21) dan ga ik elke twee dagen 300 ppm omhoog (600-900-1200-1500) en stop bij 1500 ppm de ec laat ik in week 2 tot 3 stijgen naar 2.5 (dan kickt de CO2 erin) en dan ga ik met stapjes van 0.2(EC) per dag of 2 dagen naar de 3.5-4.5 , net wat ze nodig hebben. Geel blad let ik niet meer op alleen of de toppen flink Sja... of je er wat mee kan is een 2e. Als je beetje normaal met je co2 omgaat, dus niet meteen de max zie je denk ik vanzelf wel wanneer de RH te laag/hoog wordt. Ik zou 'm met lampen aan op de 60% proberen te houden. Mocht je dan verdampingsproblemen krijgen kan je altijd hoger/lager. Dat spot je snel genoeg. 90%RH is beetje overdreven lijkt me. 80% is prima. Bouw dan in 3 weken af naar 60%, kunnen ze prima hebben. (moeten ze wel beetje aanslaan en niet allemaal slaphangen etc natuurlijk! ) Ik vind die hydrokorrels wel een leuk idee. Zorgt er ook voor dat je grond niet snel uitdroogt bovenop. Of het echt verschil zal maken kwa plantengroei...geen idee. De volgende keer gewoon tot de rand volscheppen die bakken.
  5. hmm...de meeste hebben problemen om de vochtigheid hoog te houden, jij dus niet. Vertel je geheim Als je de RH onder controle krijg waardoor niet al je toppen wegrotten hou je er wel een leuk wietje aan over hoor. Ik zeg 400-500gram en dan ben je blij. Kan je toch weer ff een maandje blowen of niet! Kan je je afzuiger niet wat harder zetten? of daalt je temperatuur dan te veel? Hoe komt het dat het zo vochtig is? Normaal met 5 planten in dit stadium in deze setup heb je dat probleem niet hoor. Zuig je vochtige lucht aan? Edit: misschien handig om je vraag in een nieuw onderwerp te plaatsen. Dan krijg je er wat meer reacties op.
  6. Kosta aan verzendkosten vanuit Duitsland?
  7. Ik weet niet waar jij kijkt, maar zowel de fixed als de losse ballast hebben (voor de 400V greenpower lampen) een Input Current 1: 2.7A at 240V Kan je zelf ook wel uitrekenen. 600W lamp + laten we zeggen 50W ballast = 650W : 230V = 2.83A (ongeveer dan he) Dat het ding een 400V aanstuurd doet daar volgens mij niets aan af.
  8. Gaat helemaal goed komen zo. 80% vinden ze wel lekker denk ik Dat hoef je niet heel lang vol te houden hoor. Weekje en dan rustig afbouwen. 2e week 70%. Je moet ze ook niet te veel verwennen, worden ze lui van. Laat die wortels maar groeien. Waar hou je je RH op gedurende de hele kweek? Ik lees dat met co2 de lv vaak hoog wordt gehouden in combinatie met een hogere temperatuur (dat maakt het wel lastig) zodat de planten lekker hard werken (door co2 etc) en dus flink kunnen knallen. Best lastig, lezen...
  9. Heb daar in 't verleden wel eens vage verhalen over gehoord (over die shop). Onduidelijk enzo. Zelf geen ervaring mee, dus miss valt het allemaal wel mee. Geen idee of dat nog zo is, maar dergelijke fouten getuigen niet echt van aandachtig/zorgvuldig bezig zijn. Al zijn fouten menselijk, dat dan weer wel. En miss issie daar echt zo goedkoop. Dan kunnen we met de vrachtwagen langs om een paar pallets vol te gooien
  10. Stekjes gaan 't wel doen hoor. Lekker vochtig houden idd de eerste tijd en af en toe even met de spuit erover (gewoon water). Zo slecht zien ze er toch ook niet uit? Seen worse.. Hoop dat je met het inschakelen van de opti straks alles onder controle gaat hebben. Succes in ieder geval!
  11. En WAAR kwam jij die tegen? Edit: Damn....Jeice was me voor
  12. 40 voor 400 en 60 voor cm zijn afstanden die je aanhoud als de boel goed aangeslagen is etc. Voor nu is 1m prima hoor. Om de paar dagen een stukkie (15cm oid) zakken. Gewoon beetje expirimenteren met de hoogte VS klimaat. Als ze een cm of 25 zijn zou je op 60cm moeten zitten. Dan zijn je planten goed aangesterkt en kunnen ze die lichtintensiteit wel verdragen. Je moet wel voorkomen dat ze gaan strekken, maar als je vanaf een week of 2 de lampen er op 60cm ophangt komt 't helemaal goed. EDIT: Zou je je steunnet niet wat hoger hangen? Of goede ervaring zo tegen omvallen etc?
  13. wat hij bedoelt is dat je vat meestal van kunstof is. Heeft geen zin om hier een aarde draad op aan te sluiten natuurlijk.
  14. Als je die 2 lampen uit gooit zakt je temp en stijgt je RH. Je kan je afzuiger dan nog iets dimmen.
×
×
  • Create New...