Jump to content

OmeDries

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About OmeDries

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Nee, een storm is niet nodig, af en toe een flinke bries is wel goed hoor. Echt waar. Zeker bij gestrekte plantjes.
  2. Carpe, jij bent zo'n schat he! Dat je gewoon iemands nieuwe plafond betaald als je weer eens een probleempje had met je irrigatie. Chapeau!
  3. Waarom zou je niet met een ventilator op een plant blazen? Daar worden ze juist gehard van. Je moet wel een beetje de natuur nabootsen. Ander hou je wel heel erg preutse binnen-plantjes over.
  4. Mijn avatar representeerd mijzelf denk ik wel goed. Mijn naam staat erop en hoewel ik niet zo oud ben als de man op mijn avatar ben ik van nature wel net, slim en een beetje achterdochtig. Goede eigenschappen voor iemand met een 'gedoogde' hobby.
  5. Slaat meeldauw zo erg om zich heen? Ik heb 3 plantjes al weken lang buiten staan op 3 meter afstand van een eikje van een 1,5 meter hoog met ongeveer 16 kilo meeldauw eraan en geen spoor van meeldauw op mijn plantjes.
  6. Waarom zetten mensen hun planten uit de wind? Wind is goed voor ze, worden ze sterk van en dan krijgen ze een dikkere steel waar meer wiet aan kan hangen en meer voedingsstoffen doorheen kunnen. In de wind zetten dus!
  7. Bonen en courgettes ofzo? Dat middelste weet ik niet.
  8. Nee, ik denk het eerlijk gezegd niet. Ik denk dat het gewoon iemand was die kijkt of er wat te halen valt in huizen van mensen die nu op vakantie gaan. Eigenlijk een best beangstigend gevoel.
  9. Spiritus is ook gewoon pure alcohol! 1 euro per liter hooguit. Wat je ff moet doen is de kleurstof er met van dat poreuze steen eruit filteren. Destilleren zodat methanol eruit gaat en je houdt pure drinkbare alcohol over (ethanol)
  10. Heeeyhoi, Ik ben gisteren echt door het oog van de naald gekropen. Wat een verhaal. Ik hoop dat het jullie zal amuseren. Ik heb 3 autoflowers plantjes. Ze zijn al aan het bloeien en ze ruiken redelijk sterk. Ze staan in 3 potten in de tuin. Gewoon tussen de andere groenten in de moestuin. Ze vallen best goed op. Ze staan niet verstopt ofzo, maar omdat ik in een chille buurt woon maakt dat mij niet zoveel uit. Morgen gaan we op vakantie naar turkije. 2 weekjes. Lekker ff weg uit het regenachtige Nederland naar het zonovergoten Turkije. Als het mocht zou ik mijn plantjes mooi meenemen en ze een fotosynthese boost geven, maar helaas gaat dat niet. Daarom heb ik ze gister meegenomen naar mijn opa en oma terwijl we daar afscheid gingen nemen. Ik vroeg of ze daar in hun tuin 2 weekjes mogen bivakkeren. Mijn opa zei: "meh, *knor* Nou da mot dan moar." Ze zijn ook zo lief! Dus mijn plantjes hadden daar hun eerste nacht. En toen: Ik hoorde vanochtend van de buurvrouw dat er vannacht een politie busje en een politie auto op ons plein had gestaan en dat het hele huizen blok waar wij wonen was afgezet omdat zij 112 hadden gebeld nadat ze iemand in onze tuin hadden zien lopen 's nachts. Dat was om half vier. Dus wij 's ochtends bellen naar de politie of dat verhaal waar was. En wat bleek nou: Het was waar! Ze waren inderdaad met 10 man naar ons huis geracet of te kijken of ze die eventuele inbreker in de kraag zouden kunnen vatten. Ze hebben er zelfs politie-honden bijgehad. Ik zie namelijk voetsporen van een grote herder of iets dergelijks en mijn buurman zei ook dat er honden bijwaren. Honden die misschien ook wel getrained zijn om wiet op te sporen. Nou, nou, nou, mijn wietplantjes stonden mooi bij opa en oma! 1 dagje later wegbrengen en ik had gerotzooi met de politie gehad. Dank u, karma!
  11. Heey hallo! Hoe ging je vorige kweek? een goed resultaat?
  12. Hallo allemaal! Dit onderwerp is bedoeld vooral voor binnen kweken, klein beetje buiten kweken dus daarom maar hier neergezet. De vraag hier is: Vrij jonge plantjes (met 4 blaadjes, hooguit 6), moet je die verspenen naar een grotere pot of laat je die al meteen groeien in een grote pot? Ik heb altijd van mijn opa geleerd dat je planten als pepers en tomaten moet verspenen, zodat ze meer "body" krijgen. Nu lees ik hier weleens dat je plantjes beter meteen in grote potten zet zodat ze minder stress verduren. Wat doe jij altijd en waarom? Ik hoor het graag!
  13. Dit jaar is mijn eerste jaar dat ik pepers verbouw. Ze zijn nu nog groen en 1-3 cm lang. Ik denk dat het wel goed gaat maar dat kan ik natuurlijk niet 100% zeggen. Wil je foto's zien? Ze zien er namelijk een beetje zielig uit met die regen van de laatste tijd. (alles eigenlijk)
  14. Hallo allemaal! Laat ik me even voorstellen. Ik ben OmeDries. Ik ben 19 jaar en een beginnende wiet kweker. Ik heb me aangemeld op dit forum om meer te leren over de kunst van het wiet kweken en voor de gezelligheid. Ik heb al veel ervaring met tuinieren. Ik heb al jaren lang een groente tuin met onder andere: Sla, sperziebonen, snijbonen, tomaten pepers en rucola. Dus voor moestuin vragen kun je bij mij terecht! Bedankt voor het lezen! OmeDries
×
×
  • Create New...