Jump to content

Horticus@Work

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Horticus@Work

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hoi, Stalen kisten zijn redelijk stil ..vaak is het ook zo dat bij stalen kisten voor de verandering de aan en afzuigzijde wel in overeenstemming met elkaar zijn !. wat je veel tegenkomt in growshops zijn die houten zelfbouwkistjes waarvan de aan en afzuig absoluut niet strookt wat brommen en veel drukverlies met zich meebrengt. Ik werk veel met stalen kisten en ze zijn niet echt luidruchtig!... Als je ze ophangt in rubbertjes en de juiste fancontroller erbij neemt ( Sms com en Easy mmc controllers zijn wel ok) dan zijn ze goed stil te krijgen. Mocht je fluisterstil willen werken moet je denken aan demper aan blaaszijde of uitblazen ipv inblazen op een filter ( dit scheelt VEEL). Ook hoor ik vaak om mij heen dat die kisten met een stappentrafo (multifan) stiller zijn dan met de "normale"fancontrollers. Frequentiecontrollers hoor ik niet veel goeds over. Ik zou stalen kist met fancontrollertje van sms incl. thermostaat en geluidsdemper aan de afzuigzijde moet voldoende zijn.
  2. Je mag inderdaad nooit je box lager dan 30% dimmen, er zijn boxen die het kunnen hebben maar die hebben dan ook hoogwaardige torrin motoren erin. De meeste kisten die worden verkocht hebben een zelfkoelend vermogen maar dan mag hij dus niet onder de 30% komen. Zet je kist maar eens op 20% voor een tijdje en voel dan eens aan de buitenkant van je kist, deze gaat warm worden (bij stalen kisten voel je dit meteen, Bij houten komt de warmte niet door vandaar dat men meent dat het geen kwaad kan). De fabrikant van die stalen kisten noemt het zelf als advies om ze niet te laag te dimmen.
  3. Hey Die kapotte zekering ziet er echt freaky uit haha, das wel krasse shit hoor !....Ik ben geen expert maar mischien iets van een erg goed afgezekerde waterpomptang ? en dan rustig los proberen te wriken ??
  4. Hoi, Ik denk dat men hier vast wel weet hoe het moet, maar of iemand het gaat delen met je is een 2de. Zo te horen ben jij achter de meter aan het kloten, ik zal je enkel de tip geven voor je passschroef het geeft passchroef apparaten waarmee je veilig die schroef kan verwijderen. Te koop bij veel online shops.
  5. ;-) De homebox heeft meerdere ritsen en de Secret jardin 1, en het systeem waar jij het over hebt zijn niet de standaard homeboxen maar de modulaire versies. Die zijn inderdaad koppelbaar, maar weet niet of het goed werkt. Wat de kwaliteit van tentstof betreft zijn ze absoluut gelijkwaardig, het frame verschilt ook niet echt veel al zijn de verbindingshoekjes waarmee je het frame aan elkaar klikt naar mijn menning bij de homebox iets beter.
  6. Hoi medekwekers, Dat sneeuw op het dak dat komt helemaal goed volgens mij. er zit 2 x 10 cm rockwool met gipsplaten tegen het plafond en de wanden...grenzende muren 5 cm geluidsisolatie erbij. inblazen in huis lijkt me niet slim vanwege vochtproblemen etc... Ja de stroom ik heb 300 meter verderop 230 zonnepaneeltjes met dikke accureserve staan ;-) Ik denk dat whhzup het antwoord op die vraag wel kan inschatten. Onverantwoord is het als je niet weet wat je doet...ik denk dat deze lokatie vele malen beter is afgezekerd dan die davin kastjes of tijdschakelaartjes waarmee sommigen hun lampjes aansturen.
  7. Hey medetuinders, ten eerste bedankt voor de reactie,s..... 12/12 is helaas niet mogelijk...warmtewisselaars heb ik ook even aan gedacht, maar aan de reactie,s te zien red ik het zo ook wel. Ps de inlaten hebben zich in het verleden al perfect bewezen een mooi licht vacuum en ik trek verse lucht uit huis dus daar verwacht ik geen problemen mee. Dee ruimte is dan ook wel erg goed geisoleerd, verwacht geen sneeuw op dak problemen. Aangaande het verslag deze gaat komen, ben wel eerlijk te zeggen dat ik hem pas ga posten na de draai in een geheel. De set up: 15 x B.A.L 600 w son-t light plus bulbs 5000 m3 afzuigkist staal 2 x 2500 Can filters (worden deze draai geruild voor carboriginals) Fancontroller sms com 7 amp Elektra schakelkast met automaten 20a elk met 3 bals erop + thermostaat beveiliging in de ruimte zelf + Dip (voor metingen al twijfel ik of het werkt) B.A.L worden in stopcontacten in het plafond geplukt welke via 2.5 kwadraat naar automaten lopen dus behoorlijk afgezekerd. Potmaat 12 ltr Bewatering Eb en Vloed (met dieper punt in vloer voor totale afwattering) Medium: Na een hel op kokos nu al 2 ronden mapito Mabo blussers en automatische blussers over gehele ruimte Voeding: Hypro A+B / APTUS Startbooster/ SuperPK/ KBoost / en tijdens de groei beetje N-boost mee van premium collection Ik pomp het water tot 10 cm op en pomp het dan terug in het vat om de 3 dagen PH 5.6 in het begin en daarna werken om de drain heen. Ben verre van expert leer graag lees al heel lang hier en heb bijna alles hier ook geleerd thanx to Lady, schenkie, eskobar na een lange tijd op leesbank ga ik binnenkort mijn schuld aan het forum aflossen haha. Ik verwacht geen gr/w (heb dit in zeldzame gevalletjes weleens aangetikt) sindsdien i,m just chasing the whitte rabbit ik ben blij als dit project 0.7 gr/W gaat opbrengen...foto,s dus na afloop. nogmaals bedankt voor alle reacties...
  8. Pas je wel op dat het geen vertimex is want dat lijkt verdomd veel op de werkwijze daarbij 2 x sproeien in dat tijdsbestek. Hoorde dat uitvloeier verhaal ook (is het niet zo dat dreft hetzelfde doet, een druppeltje dan ?)
  9. Hoi bij stekken een zeiltje zoals racker het zegt, een natte handdoek werk ook , of een luchtbevochtigertje erbij en in welke week zit je dan ?
  10. Das een optie inderdaad die overweegde ik ook, mijn parafactor valt mee heb dit nooit eerder gedaan direct op raam vandaar de vraag. eerder blies ik af in andere ruimte met raam op kier en dat werkte buiten condensvorming...wat weer werd opgelost met vochtvreter
  11. Dan maar mijn lijstje van treurigheid: Te nat en daarna tijdje te droog Het herhaaldelijk slopen van ph meters, sonde,s Het na 3 littekens leren dat je lampenkaphoekjes ook kan buigen Tijdschakelklok theaterstukjes Het ontdekken van het magische pk 13/14 en met deze helemaaaaaaaaaaal los gaan Er zullen er nog vast veel zijn maar deze is wel de mooiste: Op een gegeven moment gingen we een ruimte in een ruimte bouwen, met veel moeite kregen we het dak luchtdicht maar zware dingen eraan durfden we niet echt aan, wel moeten we kwijt een enorme kist kilotje of 40 Dus na lang gedenk kwam ik met het magische idee deze te hangen aan dikke uitlaatrubbertjes van auto, dit werkte tot dusver met kleine kisten. wij die rubbers gehaald het waren dike rubbers van een of andere volvo uitlaat. Wij die rubbers aan balken gehangen en daar weer de kist aan met van die dikke oogjes....wat gebeurd er nu dat rubber werd na verloop van tijd vreemd genoeg broos...het resultaat een kist die omlaag komt in week 7 en het halve plafond meetrekt omdat het op zijn weg naar beneden een kettingrails raakt met lampen en dat weer meekomt etc...ik zie me nog kijken bij de aanblik om 3 in de morgen met een maat die wit was weggetrokken. Vraag niet hoe maar we hebben het nog opgelost gekregen
  12. Beste medetuinders, Ik heb een vraag over een set-up met 14x600 B.A.L op 15 m3 met als afzuiger 5000 m3 . inlaat passief eenmaal 315 eenmaal 250 verse lucht komt uit huis en warme lucht gaat direct naar buiten via dakraam dat naar binnen staat geklapt, met een kast eromheen ( 140 x 70 x 30 ) Lengte, breedte, diepte kast. ik zit me nu af te vragen of dit idee gaat werken; ik blaas dus af in die kast met die 2 flinke ramen door het vacuum van de kist trek ik passief naar binnen...er zit een rolluik op dat dakram wat ietsjes omhoog staat...ik weet dat ik warmtebronnen creer en bij metingen geen kans maak. Dit neem ik voor lief mits ik weet dat ik geen condens cq stoomvorming krijg bij het uitblazen bij temp onder 0. Het is dus een 14x600 aan warmte en kamertemparatuur is altijd 26 graden tot dusver Ik weet dat je uitgangshitte vele malen hoger is maar of dit gaat stomen dat dus. Wegens waterkwesties heb ik geen opticlimate of watergekoeldgebeuren opgehangen. Zou het mogelijk zijn dat als ik een 200 mm gat maak in die kast waarop ik afzuig en deze in de ruimte leg zodat deze meeloopt in het vacuum van de kamer dat de lucht zich dan mixt in die kast en je dan geen of minder stoom krijgt ???? en mocht de onderdruk wegvallen dan sluit ik een van de 250 mm inlaten wel af zodat er genoeg vacuum op de overgebleven slangen zit. hoop dat ik het een beetje heb kunnen uittikken Horticus
  13. Carpe heeft je net waarschijnlijk een van de beste tips ooit gegeven, je moet nooit maar dan ook echt nooit je oude telefoontjes met dat soort data in je bezit hebben. de vraag over je pakkans is een beetje dubbel dit hangt grotendeels van jezelf af. Heb je een lakse instelling dan kun je beter niet starten. Hou rekening met buren, toeuschouwers etc... bij het dragen van je spullen doe je aarde in dozen bijv. Pak het draagwerk slim aan zodat je niet constant staat te dragen met dozen etc... doe eenmaal je apparatuur naar binnen en de x erop je medium ofzo. wat betreft stroomverbruik gaat 9x600 opvallen? het antwoord is JA! mits je de rest van je apparatuur uitschakeld en enkel nog je installatie laat draaien en zelfs dan nog blijft het een vraag of het niet opvalt. Ken mensen met 8 pitjes over de meter netjes draaien al tijden zo, maar ken ook genoeg verhalen van gasten die een inval kregen met 3 lampjes of zelfs 1 !. Ik persoonlijk ben ervan overtuigd dat stroom je minste zorg is, het is geklets van anderen of jezelf ...te lang doordraaien op oude filters, ineens verworven rijkdom wat naar een hoofd stijgt. Hier in nederland is je grootste vijand niet de essent maar je jaloerse of nieuwsschierige buurman. Let ook goed op geluid en zodra alles op zijn max loopt of je dan geen last hebt van het geluid het lijkt bijna niets maar dat constante geblaas etc.. creert wel wat geluid. Als je een buurman hebt dan zet je tent zeker 10cm van die aangrenzde wand af, ik spande altijd een gordijn van hoek naar hoek bij een aangrenzende muur zodat het geluid werd gebroken voor het geval de buurman besluit een glas tegen mijn muur te drukken. En wat het hennepteam betreft zolang je geen dikke auto,s rijdt en heel erg doet opvallen hebben die niets met jouw van doen, die gasten zoeken naar cht grote vissen (meerdere hokken, infrastructuur leveren, witwassen) dat soort volk. Ga niet je huis vergelijken met een bedrijfspand, het grote verbruik daar is logischer als het grote gebruik in je huis. Ik zou bellen en mijn voorschot lichtjes laten verhogen onder het motto zonnenbank en sauna etc.. andere optie,s ...die kun je vast ook wel zelf bedenken ;-)
  14. Hoi, Waarom verkeerde filterkeuze ??? Het klopt dat ze niet dezelfde afmetingen hebben en geen gelijkwaardige afzuigcapaciteit, maar in totaal zit hij netjes aan de de capaciteit benodigd voor die tent. Aangaande het merk dat hij heeft, ""Phat"" is geen slecht merk het enigste wat beter zou zijn geweest is als je filters beiden 2500 of 2000 kuub waren waardoor je geen onevenredige trek door je filters krijgt. Dit verschil is gewoon te verwaarlozen hoor als je netjes wat fans neerzet om de luchtstroom tijdens het trekken een beetje te mengen. Je kist zal er niet langzamer door gaan trekken ofzo hij ""ademt"" door genoeg aan diameters en aan de uitgang van zijn kist zit 400mm wat ook meer dan voldoende is.
  15. Hoi, Pasieve kist is een kist op de een van de inlaten van je tent. Zo hoeft die 5000 kuub niet meer zo hard te wereken. Dus inplaats van dat je afzuigt en door het vacuum vanzelf de tent zich vult, help je een handje mee door een kistje van ongeveer 2000 kuub op een van je inlaten te monteren. 12 liters kun je overheen lopen, de eerste 2 weken van boven en dan van onderen gewoon de bak van je tent tot 3 cm vullen...en dan potjes tillen om een inschatting te krijgen hoeveel vocht ze nog hebben. Ik weet dat dit niet de meest optimale manier is maar het werkt. Je kunt nderdaad ook grotere potten nemen en langer voorgroeien, dit is een keuze die ieder voor zichzelf maakt besef wel dat dit je tijd gaat kosten. Als ik zo je opzet zie ben je geen hobbykweker, dus ga je voor gewichten. Als je op deze manier begint ben je relatief veilig bezig, qua opbrengst. Dat van boven water geven gaat enkel mits je een pad ofzo hebt waardoor je bij je potten kunt, of iets met drippers zodat ze overal even veel krijgen. Van boven met de hand is de beste optie maar ik denk dat jij elke cm wel kan gebruiken waardoor een looppad mischien niet de veiligste optie is. Zet er 12 ltrs in, hang er 9x600 boven, neem als medium aarde en ga niet als een gek voeden en kloten met stimulators maar kijk naar je planten. Ben niet te gulzig in het begin met water zodat ze niet te nat staan. Neem als voeding een wortelstimulator (Canna rhizotonic, Aptus startboost evt andere) een goede basisvoeding liefst 2 componenten en een flesje pk 13/14 Succes met je avontuur!
×
×
  • Create New...