Jump to content

Carl Johnson

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Carl Johnson

  • Rank
    Groentje
  • Birthday 07/02/1987

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Rijnmond
  1. Iemand moet de eerste zijn! Gezien het feit de voeding niet te koop is in veel winkels, kan dit betekenen dat het een best wel exclusieve (?) meststof is óf dat het totaal ruk is.
  2. @Plantformer Ik kan zelf nergens vinden dat het 'bladvoeding' is. Op hun site staat dat dit een gewone meststof is. Mij is het hele verhaal omtrent een hoge lv in de bloeifase al bekend... @Collie Weed Je was me net voor. Deze voeding is te koop in een handje vol winkels, niet echt bekend. Miscchien is het wel het proberen waard.
  3. Omdat m'n huidige project even stil ligt door een aantal factoren was ik op zoek naar een leuk tentje. Uitgekomen bij een vriendelijke tuinbouwatributenleverancier in Utrecht waar ik m'n boodschappenlijstje heb neergelegd. Bij de door mij gekozen voeding kwam de vraag, ben je gehecht aan dit merk? Ik vroeg waarom, de heer antwoordde dat hij iets mooiers had. (Het hele pakhuis lag trouwens vol met Plagron.) Namelijk Ion Quest. Deze voeding is een alles in één bloeivoeding met een verhouding van 1:1000 (ook verkrijgbaar in 1:500). Eventueel kan dit worden aangevuld met Aptus Micromix Soil en op het einde een PK. Heeft iemand ervaring met deze voeding van Ion Quest? De heer vertelde mij dat zijn schoonvader van 80 met deze combinatie 0,93gr/watt heeft gehaald... Verkooppraatje? EDIT: NPK van 3-6-3
  4. Offtopic; Ik meen dat dit 'Open' kappen zijn of de inderdaad lucht gekoelde lampen... Ontopic; Helaas ben ik er nog steeds niet uit welke keuze ik ga maken kwa licht. Nog aan het afwegen wat voor mij de beste optie is, Tneon of HPS.
  5. Met een kastbreedte van ca. 96cm zou het moeten gaan lukken. De Evsa's kan ik elders plaatsen, zoals in het topic van Torsti/Blowsterke. Ik had een aantal verslagen van deze growers gelezen, en er komt inderdaad mooi spul uit. Als ik me het goed kan heugen heb ik hier een discussie over gelezen. Kan helaas het topic niet meer vinden. De geluidsproductie van de afzuiging is voor mij een puntje van aandacht. Ik ben me bewust van het feit dat er altijd een geluidsniveau aanwezig zal zijn, maar mij gaat het meer om welke mate ervan.
  6. Wederom bedankt voor jullie input!! Ik vind werken met een budget altijd tricky; besteed liever wat meer geld aan kwalitatief goede spullen c.q. veiligheid. Als ik dan een maandje langer bezig ben met de bouw, so be it. Het idee van de dimmable Evsa was mij compleet ontschoten, hierdoor staat HPS weer op de kaart als optie. Enige wat mij rest is even kijken wat mij de beste optie lijkt in mijn situatie. Moet zeggen, bij alle 3 de optie's (PL, TL en HPS) goede argumenten gehoord. Op dit moment lijkt mij 4x 2x36watt Tneon de beste optie, gezien het feit deze zo goed als kant en klaar geleverd worden. Een mooie 8x 39watt TL opstelling behoeft toch nog enige bouw- en klus werkzaamheden, maar de lampen zijn wel makkelijk te verkrijgen. De 250watt HPS set is al wat lastiger te vinden, een aantal GS waar ik ben geweest hebben deze niet in het assortiment, en bestellen vinden ze maar wat moeilijk. Zodra ik een keuze heb kunnen maken zal ik uiteraard een topic van de bouw bijhouden. Groeten!
  7. Mag ik jullie bedanken voor de reactie's. Het idee is om het 'tussenschot' boven weg te halen, zodat er een ruimte van ± 96 x 57 cm ontstaat. Gezien de warmteontwikkeling gaat HPS dus afvallen (Tneon kan ook aardig warm worden?). Ik weet dat het verstandiger is bij TL en Tneon om te scroggen, wat ik nog nooit heb gedaan. Erg moeilijk lijkt mij dit niet. In het topic van Torsti had ik inderdaad gekeken, en hier vanaf afgekeken mocht ik voor TL/Tneon kiezen. @Beaker Als ik 4 Tneon's van 2x36 watt naast elkaar hang, is dit dan nog steeds een slechte keus? Groeten en fijne dag!
  8. Beste collega's, eindelijk kan ik na ruim 3 jaar weer een hobbykast gaan bouwen. Ik heb de beschikking over een vrij onopvallende kledingkast. De kast bestaat uit 4 'vakken'; de bovenste 2 zijn 57cm diep, 48cm breed en 120cm hoog. Deze 2 vakken zijn samen te voegen. De onderste vakken meten 57cm diep, 48cm breed en 68cm hoog. Mijn vraag aan jullie is, zouden jullie voor 4x 75watt Tneon gaan of een 250watt HPS? HPS ervaring is aanwezig, TL totaal niet. Mijn kritieke punten zijn; Temperatuur Geluid van de afzuiging Alle hardware moet in de kast verwerkt worden Ik hoor graag jullie meningen, bij voorbaat dank!
  9. Carl Johnson

    Micro-kast

    De bouw van een micro-kast - August 2014
  10. Welkom stoommachine. Zeg, hoe kom jij aan je naam ? CJ
×
×
  • Create New...