Jump to content

crowfoot

Members
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About crowfoot

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  • Birthday 10/10/1961

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Female
  1. De planten onder de gewone lampen krijgen nu toch wel dikkere knoppen als onder de inductie. Onder inductie zijn de planten wel mooier. We gaan nu een booster gebruiken en afwachten maar. Ze hebben nog 3 weken de tijd, want dan komen de nieuwe dames binnen.
  2. Dit is onze eerste kweek, dus helemaal geen ervaring. Dat zal ook wel een eind schelen. En ja, het is wel blind typen. De knoppen liggen naast het toetsenbord.
  3. Begin van de 5de week bloei met inductie. De andere planten staan onder de "gewone lampen" 4 lampen van 600W. Bij die kweek van dezelfde stekken, zijn de planten wat langer en dunner. Ook zijn er daar een stuk of 8 heel klein gebleven. Er zit duidelijk verschil in de plant, maar de knoppen zijn wel aardig gelijk. We geven voeding van" No Mercy" Nou was ik even naar boven gegaan om wat foto's te nemen, heeft mijn papegaai mijn toetsenbord gesloopt. De helft van mijn toetsen zijn eraf. Dat is eigenlijk best wel lastig.
  4. Met die hoge werkeloosheid, is het toch juist heel goed om voor jezelf te beginnen? Heb je iets leuks gevonden om te doen, waar een een zakcentje mee kan verdienen, is het weer niet goed! Zal ik gaan solliciteren als minister? Hoeveel stemmen zou ik krijgen in de kamer. Partij van de vrije kwekers
  5. Goeie foto's en het lijkt mij ook erg leuk om er zo mee bezig te zijn. Toppie!!
  6. We doen dit ook voor een extra zak centje. Dus ik hoop dat we leuk gaan draaien met inductie. Het zo zo al een voordeel met de warmte. Dat is goed onder controle te houden. De dames staan op zolder. Gelukkig blijft de sneeuw op het dak gewoon liggen.
  7. Ze hadden daar eerst alleen 200 watt. later is daar de 300 bij gekomen. En nu dus inderdaad de 400 watt. Had ik nog niet gezien. Ons leek het beter om 3 lampen op te hangen. De tafel is 2,5 bij 1 meter. Zo is het licht beter verdeeld. We kijken dit eerst even af. Kan het nu niet veranderen. Hier leren we weer wat van toch?
  8. Het is nu 3de week bloei. Eigenlijk wilde we 3 x 300 watt. Maar die lampen zijn erg duur. Ik heb ze niet gezien in 400 watt. We hebben zelfs een kapotte lamp toegestuurd gekregen en nooit geld terug ontvangen. Dus er is 320 euro verloren. De onderkant van de plaat is met witkalk gedaan. Maar dan valt er wel een beetje af. Omdat er ook tl balken aan zitten was het niet mogelijk om aluminium kappen op te hangen. De ruimte is beperkt. Maar misschien voor de volgende kweek de onderkant met iets anders maken. We zullen eens op zoek gaan naar Miro aluminium. Maar dit is de eerste kweek van ons. En we moeten nog veel leren.
  9. Bijna 5 weken. Ik hoop maar dat het zo goed blijft gaan.
  10. Het sproeien hadden we ook gedaan omdat het vocht op ca 52% zit. Maar misschien is dat juist wel gunstig. Goed we stoppen met sproeien. En gaan verder met de voeding. Kan ik nog wel preventief tegen meeldouw sproeien? 1 x in de 3 weken?
  11. De lampen kunnen heel makkelijk hoger en lager. De plaat waar de lampen aan hangen zit met staalkabels vast die met een lier omhoog en omlaag kan. Ik zal het iets lager doen. De planten worden s'avond 2 keer geneveld met water van 5.7 ph en s'ochtends voordat ik naar mijn werk ga nog een keer. Maar iemand vertelde dat als de knoppen ca 1cm doorsnee hebben, dat er dan niet meer gesproeid moet worden ivm rot. Ik ben ook wel heel trots op het geheel. Juist omdat het de 1ste keer is dat we dit doen Ik heb het nooit gedurfd. Dit is nuttig met loze ruimte omgaan. Maar nu vind ik het geweldig. Ik heb het bedrag van Essent gewoon wat omhoog gedaan. En betaal netjes mijn energie rekening. Maar het lof gaat grotendeels naar mijn vriend, want hij heeft de lampen zo gemaakt en de bak waar de planten in staan. Ik heb wel jaren geleden wel "gewone planten"gekweekt. Maar dit is wel heel anders. De kinderen zijn de deur uit en nu komt moeders los. Ha ha. En zelf rook ik helemaal niet eens.
  12. De lamp is iets groter en geeft meer licht. Maar aan de planten kun je geen verschil zien.
×
×
  • Create New...