Jump to content

simplemind

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About simplemind

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Dik twintig per dag, anders functioneer ik niet optimaal. Ik kom bij in de ochtens en ga out in de avond ......
  2. Dan had ik wel gezegd dat het niet is door gegaan, waarom zou ik daarover liegen ? Vergelijk anderen niet met je zelf !!!! Maar goed, het zegt meer over jou dan over mij ....... Gr .. Was er nog iemand die ervaring heeft met die nieuwe boxen heeft ? Die radiplex boxen met een nicotra afzuiger ...
  3. Hey Whazzup, Het gat zit inderdaad aan de motor kant (de zuigkant), best raar dat ze zulke boxen op de markt aanbieden. Ik had verwacht dat de markt vooruit gegaan was maar ik moet eerlijk zeggen dat het materiaal er niet veel beter op wordt, op de evsa en de wings na dan. Ben je bekend met nicotra afzuigers en die radiplex boxen ? Gr.
  4. Beste mensen, Van een kweekverslag zal het in ieder geval niet komen, en over de opzet hoef ik me ook niet meer druk te maken en ik ben van een irritante persoon af die denkt dat hij het alleen ook wel kan. Daar heb ik op zich wel vrede mee. Werken met een mafkees is eigenlijk ook geen slimme zet. Maar goed de stekken zijn goed aangeslagen en ik ben benieuwd hoe die koekebakker dit gaat oplossen. Zal uit nieuwschierigheid zo nu en dan op het forum mee kijken want er is hier genoeg nieuwe info om op te nemen. Gr.
  5. Dan nog een laatste over boxen! Het moet me effe van het hart: De meeste houten boxen zijn K*T. Kijk allereerst maar eens hoeveel ruimte er aan de zijkant van de ventilator binnenin over is. Om te huilen! Die 500 kuub boxjes is echt de limit, 1,5 a 2 cm tussen het isolatiemateriaal en de fan. Dat gaat dus niet werken. Flensmaten kunnen al helemaal niet! 125mm voor 500 kuub? Onmogelijk met die fans. Hey Whazzup, Ik heb even mijn box open gemaakt en ik schrok idd van de ruimte die aan de zijkant zou moeten zitten, ER IS GEEN RUIMTE tussen de fan en het isolatiemateriaal. Dit zit strak tegen elkaar aan. Moet daarbij wel zeggen dat het aanzuig gat van de box wel aan de zijkant zit (de kant waar hij zuigt). Ben benieuwd wat jullie hier van vinden. Kan trouwens niks vinden over de fans .......
  6. In mijn tent heb ik juist 200mm gaten dat is standaard, deze moet ik alleen vergroten naar 250mm. Wordt een duur grapje twee 1000 filters, daarnaast ontkracht je gelijk de theorie van Lex want zoals je zelf zegt gebruik je de filters maar voor 50% en daarnaast is de filter capiciteit meer dan 30% groter is dan mijn afzuiger en dat wilde we toch juist voorkomen.
  7. Ben ik weer, heb eerder mijn leverancier gebeld en gezegd dat ik de afzuigers in wil ruilen voor de torin box. Dit was gelukkig geen probleem. Morgen omruilen/ophalen, zegt hij: ik zei toch dat die torins beter zijn... ik reageerde er maar niet op, maar dat heeft hij zeker niet gezegd. Gr.
  8. iemand vertelde mij dat het meer blazers dan afzuigers zijn, ik weet niet wat hij hier mee bedoelde. Maar als het zo is dat het een 6 poligge afzuiger/blazer is dan breng ik m morgen terug. Als ik vraag om een afzuiger dan moet het wel een afzuiger zijn en geen blazer. Gaat lekker zo .... Het zouden een nieuwe generatie afzuigers zijn die stiller waren dan de rest daarnaast zijn ze lichter en ze waren goedkoper maar goed nu begin ik in te zien waarom, gelukkig nog niks gebruikt. Dus ze gaan gewoon terug.
  9. Het is idd een goeie om carbo te bellen ..... ik denk dat ik er verstandig aan doe om maar te gaan voor het oude vetrouwde en dat is gewoon een op een. Twee filters zoals je zegt kan wel maar dan is het twee keer 125mm en geen 2 keer 160 zoals je in je voorbeeld zegt. Ik snap wel wat je bedoeld maar een kleinere filter is gelijk een kleinere flensmaat. (ik ga er van uit dat je met twee filters dan twee keer 500 bedoeld) De 500 m3 heeft een flensmaat van 125mm. Anders worden het twee filter van 1000 m3, die hebben namelijk wel een 160mm flensmaat maar dan heb ik 2000 m3 aan filters op een 1500m3 afzuiger, dan kan ik beter gewoon een filter ophangen die gelijk is aan mijn afzuiger of groter is dan mijn afzuiger, dan zijn de flensmaten gelijk en dit scheelt ook heel wat $$$$$$. Al met al een leuke en leerzame discussie. Ik zal morgen terug komen op de info en adviezen die carbo zelf geeft.
  10. Vraag me nu af waarom carboriginal zijn 1000 m3 filter dan met een 150 of 160mm flens afleveren. Lijkt mij dat ze toch wel snappen dat de afzuiger die daar op moet een minimale flensmaat van 250mm moet hebben. Was er nog iemand die me iets kan vertellen over de afzuiger die ik heb (Nicotra fan) radiplex box (lichtgewicht)
  11. zou ik het redden als er maar 20 cm geisoleerde slang tussen die 1000 filter met verloop van 160 naar 250 en de 1500 afzuiger zit en daarna twee meter gladde buis (rechte lijn) naar buiten. Ik weet effe niet meer wat ik moet doen, in princiepe is alles te ruilen, maar dat is best lastig. Maar goed iemand toevallig ervaring met een nicotra fan (radiplex box). Ik heb m al gegoogeld maar daar werd ik niet echt wijzer van. zie net dat het een 6 polige fan is hmmmmmmmmmmmmm
  12. Bedankt voor je reactie en uitleg, als ik het goed begrijp moet ik er dus voor zorgen dat alle flens maten hetzelfde zijn en dat mijn afzuiger dus 20% tot 40% overcapiciteit moet hebben. Dat zou dan komen op een 1500 filter (250mm) op een 2000 of 2500 afzuiger (250mm). Kan alles nog ruilen ..... komt goed
  13. Hey, ik zie je opmerking nu pas ,,,,,,,,, dat is idd een optie. Heb vandaag een 1000 filter (carbo) gehaald en een 1500 besteld. De 1000 heb ik opgehangen met een verloop van 160 naar 250, ik zou nu idd het gat groter kunnen maken om verder te gaan. Als dit goed gaat dan blijft het zo en anders gaat de 1500 carbo er in. Dan is alles een op een. Het enige wat ik dan zal hebben is dat mijn afzuiger bijna altijd 100 % moet draaien wil ik dat mijn filter optimaal werkt.
  14. en de afzuiger zelf wordt niet geknepen het gaat om de filter (die gaat van 160 naar 250) afzuiger blijft het zelfde, 250.
×
×
  • Create New...