Jump to content

peter de pan

Full member
 • Content Count

  2,405
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About peter de pan

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Je kan ook een variac aanschaffen om de ventilator te dimmen, ik heb er ook een en deze bromt helemaal niet. Ik gebruik wel een slakhuis maar dat maakt geen verschil geloof ik, erg duur zijn ze ook niet.. Enne goed gereedschap is het halve werk hé, goed bezig man.. Wanneer komen de foto´s? Grtz..
 2. Nog even wat foto´s van de bodem-ventilator. Zoals je kan zien heb ik ook de voet van de ventilator afgehaald en deze rechtstreeks op de bodem gemonteerd, zo kan de ventilator lager staan en beter omhoog blazen. Verder heb ik de variac nog ingebouwd en wat elektra aangesloten. Grtz..
 3. dit is een foto album van mijn tl hokje in opbouw met 3x 18 watt tl en 2x 18 watt spaarlampen. 1e hokje trouwes:D
 4. Hey beste mensen. @Psychonaut. Thnx man, ik heb net de fan in de bodem gemaakt foto´s zullen zometeen volgen. @SmokeyB Bedankt maat, ik ben ook heel nieuwschierig naar wat er van gaat komen. Zoals ik hierboven al geschreven had, is de inlaat al actief Ben nu een testje aan het draaien, zometeen meer Grtz..
 5. Aah een vrijedag @Wimm, Thnx man @Torsti. Mijn voorkeur ging uit naar opsteek fittingen maar deze waren erg moeilijk te vinden, alleen in van die aquarium zaakjes met veelste hoge prijzen. Ik wil verder geen extra gaten boren in de reflectoren dus vandaar de klemmetjes. Moet zeggen dat ik er geen problemen mee heb gehad verder, ze zitten heel stevig. Misschien zijn ze er niet voor gemaakt, maar ze slippen niet zomaar van de lamp. En bij het wisselen is het een kwestie van, fittingen los en het lampie wegpakken misschien iets moeilijker bij het opzetten maar dat zou geen probleem moeten zijn. Nog even een vraagje. ik ga een ventilator in de bodem bouwen van ongeveer 100 m3, voor de lucht toevoer. Nu wil ik deze samen met de afzuiger over de variac dimmen zodat wanneer ik de afzuiger op 50% zet, de bodemfan ook op 50% gaat draaien. Kan ik deze er gewoon bij aansluiten? Grtz..
 6. Hey Torsti. Wat een kleur hebben die planten van jou zeg, die voeding lijkt het erg goed te doen, en jij ook trouwens Je heb weer een flink oerwoud weten te creéren, greenpeace zal trots op je zijn Ik heb je advies opgevolgd en heb kleine ruimtes tussen de reflectoren gemaakt zodat de warmte erlangs kan ontsnappen, Het scheelt gelijk een paar graden onder de lamp. Ik ging net kijken en toen was het 25° graden direct onder de T5. Duurt altijd even maar uiteidelijk doe ik het wel Succes verder, ik houd je in de gaten. Gtrz..
 7. Ziet er leuk uit Wimm, veel succes met de bouw. en wees niet bang om vragen te stellen, wij helpen graag. Grtz..
 8. Hallo allemaal. Ik ben toch maar weer eens met de reflectoren aan de slag gegaan... Om ruimte te creéren tussen de reflectoren zonder deze op te schuiven heb ik ze allemaal een slag gekanteld op de middelste 2 na. Op deze manier zit er hoogte verschil in en kan de warmte er aan de zijkanten langs voor een betere lucht circulatie Ook lijkt het erop dat het licht zich beter verspreid op deze manier. De Lamp staat nu bijna een uur aan en de sensor geeft 27° graden aan, deze hangt 3 cm onder de lamp. Voordat ik de reflectoren had aangepast liep dit al snel op tegen de 33° graden. Zoals SmokeyB al had opgemerkt heb ik wel een betere lucht toevoer nodig in de kast. Ik zit te denken om wat computer ventilatoren in de gatenbodem te maken die dan recht omhoog blazen Dat zouden de plantjes ook wel prettig vinden. Nu eerst maar eens wat slapen. Grtz..
 9. Haha nee Johnn. In dat kastje komt de relais te hangen Grtz..
 10. Hey Wimm. Rechts boven zie je ergens ¨Mijn albums¨ staan. Klik daar op, maak een album aan bij ¨New album¨ Als je een album heb aangemaakt kan je hier foto´s uploaden Grtz, en succes
 11. Hey DJ. Helemaal mee eens, het kastje moet wel af zijn wil ik er planten in zetten. En ik heb er verder ook geen haast mee. Ik zag trouwens in jou topic dat je je reflectoren heb aangepast.. mijn complimenten voor het resultaat trouwens Het bracht me op het idee om bij mijn lamp elke reflector een paar graden te kantelen zodat er een kier ontstaat waar warmte door kan ontsnappen, zo simpel Katrollen heb ik bij de praxis gehaald omdat ik dezelfde wou hebben die ik al gebruikt had. @Johnsell. Mooi lampje hoor. Grtz..
 12. Yow Torsten, niet zo snel Ik heb nog een aantal dingen te doen, waaronder: * Reflectiefolie aanbrengen. * Spatwaterdicht elektrakastje aanschaffen voor relais. iemand een tip over waar ik dit kan bestellen? * Kous voor de lucht inlaat spannen. * Katrollen aanschaffen en monteren. * TL voetjes verder van de reflectoren zetten. * Misschien nog 2 gaten in elke reflector boren zodat daar de warmte door kan ontsnappen. Ik hoop dit alles in het weekend af te krijgen, dan kan ik de week daarop gaan beginnen. @Erazer. Thnx man, altijd leuk als mensen je werk waarderen. Neem idd je tijd met de bouwplannen zodat je echt krijgt wat je wil. Enne, liever een kamer vol met planten dan een kamer vol met logees hé haha @Johnnsell. Ik ken de ventilatoren die jij laat zien, maar om die nou op een armatuur te bouwen? Ik heb deze lamp zo licht mogelijk gemaakt dus ik ga er liever niks bij hangen. Maar opzich zou het wel mooi kunnen werken, omdat dan de temperatuur bij de toppen te regelen is. Heb je foto´s van jou situatie? Grtz..
 13. Hey Jahfya, ben je helemaal gek geworden Bestuif gelijk heel nederland man Nee wel leuk hoor, en ook heel veel zaadjes Ik schat 12,000 zaden. Ik ga tog echt nog eens de reden opzoeken van dit hele gebeuren Dat word wel goed schoonmaken voor de volgende ronde wil je nergens stuifmeel achterlaten. Succes vriend, Grtz..
 14. Heey Torsten, ik zie nu pas dat je de gram per watt bereikt heb gefeleciteerd man. Je heb de lat weer wat omhoog weten te trappen. Doet me goed om te horen zeg, all the research paid off. Zal wel druk en groot gaan worden in de micro sectie nu Grtz..
 15. Hey PP. Ik heb exact dezelfe opstelling als jij staan qua verlichting, Ben benieuwd hoe je het gaat aanpakken. Gebruik wel een relais dan kan je die tijdschakelklok prima gebruiken. En kijk eens in mijn bouw verslag, aangezien de ontwerpen best overeen komen. Ik houd je in de gaten. Grtz...
×
×
 • Create New...