Jump to content

PPPaul

Members
  • Content Count

    53
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About PPPaul

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Dat ziet er allemaal heel netjes uit. Heb je overal even veel planten onder staan/zelfde voeding/ zelfde lamp? Als je voor alle drie de methoden voor identieke omstandigheden zorgt ben ik heel benieuw of er verschil in opbrengst is... Succes!
  2. Dat mag ik wel hopen! Ik heb wel een vraag voor degene die het weten. Op de laatste twee foto's zijn wat topjes te zien. De bladeren aan de zijkant van het blad(de kleinste) zijn naar onder gekrult. Is dit een indicatie van dat er iets niet goed zit qua voeding(oid) of is dit normaal?
  3. Nieuwe foto's.. We gaan week 5 en dag 29 van de bloei in. Overzicht Plantje Topje Topje Alles gaat nog goed, ze zijn bijna helemaal gestopt met groeien in de lengte, de topjes beginnen wat groter te worden en zitten nu over de hele plant.
  4. Alles gaat nog goed tot nu toe. De planten zijn gemiddeld zo'n 70 cm hoog en gaan steeds langzamer groeien(1cm /dag). De temperatuur schommelt tussen de 20-27.5C en de LV tussen de 50-72%. Ik geef met de volgende water beurt ipv 100 ml Terra Vega en 50 ml Canny Zym op 20 liter water, 25 liter water met 125/60 ml respectievelijk, wat ik nog steeds onder in de bak flikker zodat die sletjes flink moeten zuigen. Vanaf week 5 van de bloei zal ik 125 ml Terra Flores en 60 ml Canna Zym op 25 liter water geven. Dit alles is precies volgens het Canna voedingsschema op grond. Ook staat er dat ik in week 7 van de bloei, alleen deze week, 30 ml PK 13+14 mee moet geven. Weet een van jullie waarom dit maar 1 week hoeft? Dag 22 bloei Close up top:
  5. Enig idee wat de oorzaak is van dit bladprobleem? Ik heb namelijk precies hetzelfde op een aantal bladeren.
  6. http://link.marktplaats.nl/252867871 Zoiets als microscoop? Hoeveel keer vergroting moet dat ding hebben om te zien wat je moet kunnen zien ? De witte puntjes zijn trouwens niet uitgebreid naar andere bladeren en ook niet op het desbetreffende blad zelf. Op de achterkant is ook nog steeds niets te zien behalve wat witte puntjes die ik er niet van af krijg met m'n nagel. Mijn plan is zo'n twee keer per dag te kijken of het zich uitbreid en indien dit niet zo is het zo maar te laten... De ventilator heb ik "heel professioneel" opgehangen met behulp van: touwtjes!! Ook waren de potten bij het optillen wat licht aan het worden. Dit keer heb ik 20 liter water met zo'n 40 ml Canna Zym en 80 ml Terra Vega op het zeil gegooid. Hier onder wat foto's. Bovenaanzicht dag 16 bloei Jungle! Remi: Professioneel ophangsysteem ventilator En een niet zo scherpe foto van misschien het begin van topjes? Er zit in ieder geval op elke top van de plant een bulk met witte haartjes. Bedankt voor de reacties.
  7. Bedankt voor de info allemaal, die witte puntjes zitten er trouwens al ongeveer 2+ dagen. Ik wist gelukkig al dat ik TMV had dus daar maak ik me niet zo heel erg druk om. @babylonboy De LV was de laatste tijd wel wat aan de hoge kant, namelijk 70 % met de lamp aan en dan ook zo'n 27C. @PP-er Als het goed is is in deze stad het calcium niveau in het kraanwater aan de lage kant. (Arnhem) Dit hoorde ik in de GS... Helaas heb ik hier geen microscoop. Volgende keer zal ik inderdaad wat preventieve maatregelen treffen tegen ongedierte. Ik heb wel een plakkaart hangen maar deze is op wat stof na nog helemaal schoon. Ik zal het vanavond wat beter onderzoeken en kijken of het zich niet uitbreid.
  8. Bedankt voor de adviezen. Ik heb toch maar gekozen voor 24 uur licht. Ze zijn er flink door gegroeid en zien er nog heel gelukkig uit. Wel heb ik wat bladproblemen. Ook zag ik een fruitvliegje vliegen. Aangezien het een no fly zone is in mijn tent heeft hij het met de dood moeten bekopen. Hier in ieder geval het totaaloverzicht Dag 14 van de bloei: Rimpels op een blad? TMV? Witte puntjes Witte puntjes en verschroeid bladpunt(TMV?+?) Achterkant blad witte puntjes Ik zag op de achterkant van de +/- 3 blaadjes met witten puntjes alleen witte puntjes, geen oranje of gele balletjes(niets levends). Info + advies stel ik erg op prijs.
  9. Ik heb een vraag voor de experts. Mijn lamp heb ik nu op een niet al te gunstig tijdstip aan, namelijk van 14:30 tot 2:30. Wat gebeurt er als ik de lamp voor één dag 24 uur laat draaien zodat hij voortaan van 2:30 tot 14:30 aan staat? Is het slecht voor de planten, zullen ze minder opbrengen? Kan ik beter één dag de lamp 24 uur uit hebben? Als dit te ernstige gevolgen heeft maakt het verder ook niets uit, het is alleen handig voor mij als hij 12 uur later aan staat.
  10. Ik kon het niet laten om weer een foto te nemen Dag 11 van de bloei: Voor de rest gaat er volgens mij weinig fout.. Alles groeit met een redelijk tempo nu(ongeveer 2+ cm per dag). Het raam in de kamer staat open en met de regenbui die nu aan de gang is is de LV 65% en de temp zo'n 25,5C. Als de grond een beetje droog is zal ik een foto van een zijaanzicht van een plant nemen. Volgende water beurt ( over zo'n dag of 3-4 dagen wanneer de potten wat lichter qua gewicht zijn) geef ik 50 ml Canna Zym en 100ml Terra Vega bij de 20 liter water die ik dan ik de bak gooi. Ik ben langs de GS geweest en die wist mij te vertellen dat ik dit schema gewoon kon aanhouden, het zou niet teveel voeding zijn... Ik twijfel nog of ik niet met wat minder ga beginnen. Misschien de eerste 2 volgende waterbeurten met 25 ml en 50 ml respectievelijk. Groeten PPPaul.
  11. Volgende keer dat ik water geef zal ik de kleinste in het midden zetten, thanks for the tip! Het zal wel wat lastig worden omdat ik nu wat gaas heb opgehangen. Planten 's nachts: En dag 10 van de bloei net in het zonnetje: Dit heb ik er ook bij gekocht:
  12. Very nice, misschien moet ik mezelf ook maar inlezen in het gebruik van zaden... Al is het met stekjes gewoon lekker makkelijk en ben ik thuis toch het liefst lekker lui.
  13. Ziet er goed te roken uit! . Nu maar hopen dat mijn PP het net zo goed doet.
  14. Ok, volgende keer zal ik eerst even wegen van te voren. Het water staat er nu nog na 8 uur . Volgende keer nog wat langer wachten dus. Thanks!
  15. Eerst maar eens kijken wat dit gaat opleveren, misschien volgende keer minder planten met grotere potten. Hier in ieder geval dag 7 van de bloei. Ik heb net voor de 2e keer 20 liter water in de bak gegooid met 60 ml rhiztonic en hiermee is de rhiztonic ook op. De GS heet mij aangeraden pas water te geven nadat het vijverfolie minstens een dag droog is en wanneer de potten niet al te zwaar meer wegen(het folie was al 2 dagen droog). Volgens mij doen ze het nog steeds wel redelijk ondanks het TMV.
×
×
  • Create New...