Jump to content

BobbieUtrecht1

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About BobbieUtrecht1

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    utrecht
  1. Even een vraag... je zegt je neemt het niet zo nauw met afzuiging en toeters en bellen,, neem aan dat je toch wel een afzuiging gebruikt?? als jij die co2 dan toevoegt hoe doe je dit dan en op wat voor een momenten?? meet je ook de ppm van de ruimte?? omdat je co2 ook moet opbouwen of is dit ook onzin?? kan je iets meer uitleggen hoe jij dit dan bij jou precies toepast?? heb je een brandertje met een regelaar?? of laat je gewoon een paar minuten co2 via de fles de ruimte in gaan?? is die ruimte gesloten of niet?? of doe je het ook op de manier zoals je omschreef met cola fles, 1/3de water en champangegist?? kan je het iets beter uitleggen hoe jij die co2 dan toepast.... Zou me hier wel iets meer in willen verdiepen,, heb ergens nu nog even een klein tentje met 16 stuks misschien dat ik bij de bloemvorming co2 wil gaan toevoegen.. Groeten Bobbie..
  2. Nismo 84 : bedankt voor je reactie... ze waren inderdaad aan het branden gister 2 monsters genomen ph was 5.9 maar de ec 4.40. Heb ze daarna spoelbeurt gegegevn van 100 L afgezuurd water ph 5.7 Knockie : bedankt voor te reageren Ik zal proberen morgen nog eens een foto te maken.. maar denk dat ik het al weet toch een te hoge ec in mijn medium dus heb gister gespoeld. Lovit : De Ph is goed zit rond de 5.9 in het medium en ik kweek op cocossubstraat van B'cuzz Tenminste 5.8 zou het beste zijn op een hydro substraat. Ec van 4.4 is niet echt bevorderlijk. Ok maar ja wat nu het beste weer te doen. Ik had namelijk 1,5 week terug ook zo een hoge ec in me medium toen heb ik grote spoelbeurt gedaan. Toen was de ec 1.0 in het medium. Dag erna heb ik een vat aangemaakt met ec 1.8 bloeistimulator en pk 13/14 (bij ec inbegrepen) 80 L en deze erin laten lopen. Toen heb ik de drain nagemeten en die kwam uit op 1.8 dus leek goed. Toen heb ik 5 dagen niks gegeven en tot de pot licht was. Toen heb ik 3 dagen terug een vat gemaakt van 100L met ec 2.0 bloeistimulator pk13/14 (bij ec inbegrepen) en BN27% op advies van hier voor de gele bladeren. Gisteren meet ik mijn medium omdat meer bladeren geel werden en blijkt dat mijn ph 5.9 is en ec 4.40!!!??? Ik snap niet hoe die ec zo snel omhoog gaat in mijn medium...Ik heb dus toen gisteren meteen gespoeld met 100L water afgezuurd water ph 5.7. Vanavond maar eens de waardes nameten.. Hoe kan ik dit nu dadelijk het beste aanpakken.. Helemaal geen water met hoge ec meer of heel erg langzaam opbouwen nog?? Kan ik nog BN 27% bladvoeding geven op dag 38 bloei vanavond voor een beetje de gele bladeren bij te trekken misschien dat ze wel wat voeding via het blad opnemen?? Hoe kan ik vanaf nu beste aanpakken?
  3. Hey Ogdread, Ja ik heb pas nieuwe ec en ph meter gekocht en waren rond de 90 euro per stuk. Daarbij doe ik ze iedere keer eijken. en ja heb hem ook ge-eikt voordat ik het water deed meten?? Krijg jij dan andere waardes daaruit?? Ik wordt helemaal gestoord kan het niet vinden waar het aan ligt en het geel worden neemt langzaam toe.. iemand please.. groetjes..
  4. Ik had eerst gespoeld en daarna een vat aangemaakt van 100l met Ec 2.0 en BN27% en dit aan de dames gegeven. Hierna hebben ze 4 dagen geen water meer gehad. Gisteren heb ik ze een vat van 70L gegeven met ec 2.0 en Bn 27%, Bloeistimulator Ph 5.4 Het geel worden van de bladeren zet heel lichtelijk door. Ik weet het even niet meer wat ik hier nog aan kan doen...Zal vanavond nog eens grondmonsters nemen en kijken wat hier uit komt.. Niemand die nog suggesties heeft? En hoe betrouwbaar is een grondmonster. Als ik mijn gedeminiraliseerd water meet dan geeft ie ph van 5.8 aan en ik geloof dat dit Ph 7.0 neutraal moet zijn??Dus misschien waren mijn waardes in de grond wel 1.2 Ph lager wat dus zou betekenen dat ik een veel te lage ph waarde in mijn medium heb en iedere keer verkeerd bijstel. Aangezien ik vanavond een grondmonster neem zou ik dit graag eens van andere willen horen.. Kan aub een proffesional hier een antwoord op geven???
  5. Helemaal niemand die hier misschien nog iets op weet.. Had eergisteren met 100L afgezuurd water ph 5.4 en enzymenen gespoeld. Toen heb ik gisteren weer 3 verschillende grondmonsters genomen : 1/2 monster / 1/2 demiwater Monster 1 : Ph 6.4 / Ec 0.6 (deze plant had ook 1 enkel bladje met een klein roestvlekje) Monster 2 : Ph 6.5 / Ec 1.0 Monster 3 : Ph 6.4 / Ec 1.0 Het lijkt erop dat het lichtgroen worden van blaadjes heel langzaam toeneemt ik zal hier eens goed op letten. Ga straks BN 27% halen... Parve of iemand anders wat voor een Ec zou ik nu het beste in het vat kunnen aanmaken en wanneer deze te geven?? En weet iemand waarom als je het demi water meet dat dit niet ph 7.0 aangeeft ?? maar bijvoorbeeld Ph 5.8 bij mij en ph 7.4 bij parve?? waarom dit verschil?? en kan ik wel uitgaan van genomen waardes.. Hoop op reactie wil ze niet verneuken en lijkt alsof ze beetje stil staan.. ;)
  6. Beste parve : Bedankt om het even te volgen.. Ja ik vind het een beetje een lastige situatie is het vergelen inderdaad een tekort aan Mg en N of is het misschien dat er toch een te hoge ec in het medium is opgehoopt omdat misschien eerdere waterbeurten de voeding is blijven hangen waardoor die deze niet opneemt, dit zou zeer zeker mogelijk kunnen zijn. Die vriend van me komt er helemaal niet uit dus hoop toch hier een beetje oplossing te vinden. Inderdaad wat je zegt ga ik vanavond maar eens bij hem goed spoelen met alleen afgezuurd water en dan helemaal laten droogtrekken, dan de waardes nameten en kijken of er verandering is in de grondmonsters betreft de Ec waarde. Het is onze eerste keer op cocos dus is zeker even wennen allemaal.. Voor de opstelling het is een hok van 2,70m x 2,20m x 2,10m, aan de rechterkant staan 35 11l potten(getopt) en aan de linkerkant staan 25 11l potten. Aan de rechterkant hangen 3 x 600 watt en aan de linkerkant 2 x 600 watt. Opzicht hebben we die ruimte bij hem redelijk goed ingedeeld... Aan de achterkant komen 2 buizen vanuit een andere kamer voor frisse lucht en de deur heeft een stuk eronder uit dus hij zuigt wel genoeg naar binnen. De temperatuur lampen aan is rond de 26 graden en uit rond de 21.. dus dat zit wel goed.. Volgende keer zeker een inblaas erbij.. Maar parve over dat verhaal wat ik uitleg van die ph van het deminiraliserend water dat het 5.8 is hoe kan dat dan?? dit hoort toch normaal 7(neutraal) te zijn he?? Heb ik misschien een te lage ph in mijn medium, als ik dus het verschil van 1.2 ph van mijn monsters aftrek dan ligt de ph rond de 4.8/4.9 ... Ik neem aan dat dit toch eigenlijk niet kan he?? als jij je deminiraliserend water meet wat krijg jij dan voor een ph waarde??? Als iemand anders nog iets toe te voegen heeft hoor ik het heel graag... ;)
  7. Daar ben ik weer.. Omdat toch meer mensen vroegen om een foto zal ik er een paar plaatsen.. Ze zijn niet van hele hoge kwaliteit maar misschien dat jullie toch een beetje kunnen zien.. Er zijn niet veel bladeren die lichtgroen/geel zijn maar er komt soms toch wel eentje bij dus zou de oorzaak toch willen vinden.. Foto 1 (lampen aan) : Foto 2 (lampen aan) : Foto 3 (donker) : Foto 4 (donker) : Foto 5 (donker) : Ik hoop dat jullie toch iets met deze foto's kunnen zoals je ziet worden sommige grotere bladeren onderin toch lichtgroen/geel worden. Op dit moment zitten ze in dag 29 van de bloei en weet niet of ze er nu redelijk goed uitzien?? De laatste paar dagen leek het ook alsof ze stil stonden. Ik heb afgelopen vrijdag nog een vol vat laten lopen met Ec 1.8 en ph 5.6 en er onstond een goede drain en deze heb ik weggepompt. Ik wou ze nu eens even helemaal laten droogtrekken. Gister nog maar eens grond monsters genomen en de volgende waardes kwamen eruit : 1/2 Grondmonster(met holle buisje bij de wortels) en 1/2 Deminiraliserend water en toen de waardes na 3 kwartier gemeten. Tevens heb ik eens het deminiraliserend water gemeten en deze had een ph van 5.8??? Dit kan normaal toch niet en moet toch Ph van 7.0 (neutraal) hebben. Ik weet niet meer aan welke waardes ik me nu moet houden. Doordat de ph van het deminiraliserend water 5.8 is moet ik dan ook van de waardes hieronder 1.2 eraf trekken?? aub iemand moet me helpen.. Monster 1 : Ph 6.0 / Ec 3.10 Monster 2 : Ph 6.1 / Ec 5.20 Die Ec waardes lijken mij erg hoog terwijl ik nooit een vat met zo een hoge ec heb aangemaakt. Het hoogste wat ik ooit heb aangemaakt is Ec 1.8... Ik weet echt niet hoe dit kan ?? en wat moet ik nu doen om dit op te lossen?? Ik weet niet waar ik vanuit moet gaan.. please professionals help me..
  8. ik heb ook beetje last van meeldauw.. heb ze nu eenmaal gespoten kwartier voor dat licht uitgaat met bayer exact vloeibaar. Heb 0,5 ml bayer extact met 1 liter water vermengt en een halve liter over de planten gespoten.. Toen ik gisteravond ging kijken bij de dames zat het er nog steeds. Het is niet veel en hier en daar paar blaadjes maar de vraag is hoe vaak kan je dat spuiten herhalen?? Of moet ik het iets zwaarder doseren??
  9. Scolarus : Bedankt voor je reactie inderdaad zou het kunnen dat dat mijn ec beinvloed... Ik had namelijk 1/3 grondmonster met 2/3 demi water gedaan... Misschien dat daarom de ec wat lager is uitgekomen.. Ik vind het jammer om grondmonsters te nemen want ik merk toch dat je een paar wortels breekt en dat zullen ze niet fijn vinden.. Ik denk dat ik gewoon op de waardes van de drain moet af gaan ik hoop dat iemand dat nog even kan bevestigen.. Die waardes waren redelijk goed.. Ik ga ze vanavond sowieso even lekker laten doorlopen tot een goede drain ontstaat. Het vat maak ik aan op ec 1.80(met pk13/14 toevoegingen halve dosering erbij) en ph 5.4 en dan meet ik nogmaals de waarden. Deze zouden dan ongeveer Ec 1.8/1.90 en ph 5.8 uit moeten komen ben weer benieuwd. Zodra ik eindelijk een goede waardes in de drain heb dan geef ik even een paar dagen geen water.. Als iemand nog iets toe te voegen heeft hoor ik het graag..!!
  10. zoals het daar staat zou ik gedestilleerd water halen. Normaal water kan de zaadjes doden en denk niet dat je dat will.. Zou even zo een fles kopen kost toch niks . zoals het daar staat zou ik gedestilleerd water halen. Normaal water kan de zaadjes doden en denk niet dat je dat will.. Zou even zo een fles kopen kost toch niks .
  11. daar ben ik weer.. ik heb 2 grondmonsters genomen van 2 verschillende potten met een holle buisje tot de bodem.. dit aangevuld met 2/3 demi water.. De waardes waren : - Monster 1 : Ph 6.4 / Ec 1.30 - Monster 2 : Ph 6.5 / Ec 1.30 als ik naar deze uitslag kijk zie ik dus duidelijk een verschil tussen de drain die ik gemeten had met duidelijk hogere ec waardes waardoor je zou willen spoelen. als ik nu de grondmonsters bekijk dan zou ik eigenlijk de ec omhoog moeten gaan doen en bijvoeden. De uitslag van de drain en van het grondmonster komen dus niet overeen behalve de ph dan. Ik weet nu niet echt wat ik het beste kan doen en waar ik vanuit moet gaan.. Ik denk dat ik vanavond maar een vat laat lopen met een drain van 20% en dan Ph 5.6 en Ec 1.8 (met pk13/14 toevoeging) en dit deze week nog een keer herhalen en alle drain wegpompen. Kijken of de waardes dan meer gelijk liggen. Iemand anders nog suggestie? groeten
  12. He die parve... He kees ik heb een vraag aan jou... Dus de waardes van je drain die moet je meten???en dit is dus precieser dan het meten van grondmonsters?? Mijn drain was namelijk Ph 6.1/Ec 1.90 ? Ik zal vanavond even grondmonster nemen en kijken of dit in de buurt van de waardes van de drain komt.. Ik heb namelijk ook een topic lopen over cocos, en volgens mij moet je dan altijd met een drain werken kan het ook mis hebben.. groetjes
  13. ert : bedankt voor je reactie.. ja ik denk dat ik toch maar eens kijk voor die BN27% heb er wel wat goeiuh dingen zo over gelezen.. parve : Alweer bedankt parve... Ja ik heb dat nog niet gevonden of bevestigt door iemand dat je niet de drain zou kunnen meten. Had juist gelezen dat je de drain JUIST moest meten. Nu begin ik namelijk enorm te twijfelen en niemand kan dit bevestigen. Had gister na die grote spoelbeurt best een mooie drain (ph 6.1 / ec 1.90) en weet dus nu niet of dit waar is. Om hier achter te komen zal ik vanavond grondmonsters nemen uit potten en hiervan de waardes vergelijken met de drain van gisteren kijken of hier veel verschil inzit. In ieder geval de spoelbeurten hadden wel effect op de waardes die duidelijk om laag gingen. Ik denk dat ik overmogen nog maar eens een grote waterbeurt geef met een drain van 40% met ph 5.6/ec 1.80 precies als jou met pk 13/14 halve dosering. en dan nog maar eens de drain en een grondmonster nameten kijken wat hier voor een waardes uitkomen. als het goed is zou dit dan ongeveer op 5.8/1.80 uitkomen ben benieuwd. De grondmonsters hadden eerst duidelijk lagere waardes van ec dan de drain die ik gemeten had ph was ongeveer gelijk, maar nogmaals dit kan te maken hebbenomdat er nooit een drain in al die weken is geweest dus misschien opgehoopte zouten en vandaar een hoge ec... De vraag blijft nu dus wat is betrouwbaarder grondmonster of je drain meten? ik zal vanavond de waardes van grondmonster ook eens bekijken..
  14. parve : Bedankt voor je reactie.. Ja het was me weer een weekendje.. Heb het volgende bij die gozer geprobeerd. Ik heb een vat gegeven van 80 met Ec 1.7 (bloei en groeibooster) liter water op vrijdag en zaterdag. Toen onstond er pas een drain dus de cocos was goed droog.. Deze had ik weggepompt helemaal en de drain gemeten.. Ec 2.40 en de ph 6.8 Ik denk doordat ik nooit een drain heb gehad al die tijd dat voedingstoffen zich hebben opgehoopt en vandaar die hoge Ec. of heeft hier iemand misschien een andere verklaring voor? Daarna heb ik gister nogmaals een vat gemaakt van 160 liter met ec 0.8 en ph 5.2 en atazyme erbij om door te spoelen. Alles laten lopen en de drain weggepomt de drain kwam nu op een ph van 6.1 en ec 1.90 dus ik merk wel degelijk dat hij afneemt. Maar vraag me dus nu in zovere af of deze drain meten wel betrouwbaar is?? Maar bij cocos moet je toch ook altijd met een drain werken?? is dit verkeerd wat ik gedaan heb?? Is het toch beter om een grondmonster van je potten te nemen is dit meer vertrouwbaar?? Ik moet ook zeggen dat na het verhogen van die ec de bladeren inderdaad wel stukken donkerder werden maar er bleven toch een paar grote bladeren groen, en het lijkt alsof ze niet helemaal lekkerdoorgaan er is zeker topvorming maar het lijkt toch of ze soms remmen. pietjepuck : bedankt voor te reageren Begin ook aan stikstof te kort te denken bij sommige.. bliksem : jij ook bedankt voor je reactie.. nee ze hebben nooit te nat gestaan gister pas voor het eerst een drainage moeten wegpompen en ph had ik altijd gecheckt Wietvriend : bedankt voor je reactie.. ik denk het ook magnesium en stikstof tekort misschien inderdaad beter geven met bladvoeding misschien.. heb je een aanrader?? Mensen zou ik gewoon het zo even afwachten met deze drain (ph van 6.1 en ec 1.90 ) of denken jullie dat ik niet moet uitgaan van de waarde van de drain en beter grondmonsters kan nemen. Misschien heb ik nu wel alles verneukt dadelijk terwijl ze redelijk gingen.
×
×
  • Create New...