Jump to content

Cannabis Sativa

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Cannabis Sativa

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Infecties krijg je alleen van bacterien, niet van schimmels. En het zijn luchtweginfecties. Nu ik dit topic heb zitten lezen, verbaas ik mij over de kennis van sommige mensen hier. Er doen zich, naar mijn mening heel veel broodje-aap verhalen de ronde hier. Ik zou gewoon spuiten met Teldor, Signum, Ortiva of Enzicur. 1e keus: Signum.
  2. SJONGE JONGE JONGE JONGE. Wiet is net onkruid, het groeit bijna overal en zelfs nog sneller dan onkruid. Het maakt bijna geen reet uit HOE en WAAR ze staan, ze groeien toch wel. Gewoon in de grond douwen en verder niks aan doen, alleen 1x per maand onruidvrij maken voor BETERE groei. Weed is niet voor niets de Engelse vertaling van onkruid.
  3. Het is wel goed op zich, alleen te alkalisch. Als je effe uitschiet met bemesten, schiet de pH-waarde van je grond heel snel omhoog.
  4. Plek 2: vergeet het. Bovendien op deze plek wordt de sloot uitgebaggerd. Als je goed kijkt en je je eigen een beetje voorstelt, zie je gewoon langs die slootkant gewoon nog sporen van een rupsvoertuig. Wat betreft Plek 1: Ik zou ze liever op dat land gooien en laag houden dan aan de slootkant.
  5. Actor. Round-up heeft nu weinig zin, dat werkt alleen optimaal als het buiten warm en droog is.
  6. Je bericht staat vol tegenstrijdigheden. 1- 'Dat zwavel verdampt en dan SO2 vormt is juist de bedoeling' Dat is niet zo, anders zou het zwavelkanon wel uitgerust zijn met een vlam zodat je juist SO2 krijgt en niet zwavel in gasvorm. Bovendien als je zwavel verdampt krijg je geen SO2. SO2 krijg je namelijk als je zwavel verbrandt. 2- 'En re condensatie van zwavel komt alleen voor bij zeer snelle afkoeling.' Nee hoor. Dat is niet zo. Als je water heel langzaam afkoelt tot -5 wordt het ook vast. Dat heet ook geen condensatie of condenseren maar desublimeren of verrijpen. 3-'Anders niet, damp vervliegt he.' Nee, zwavel dat is verdampt vervliegt niet (ja, voor even tot het afkoelt), het slaat neer op het gewas. Elke keer als er gezwaveld is in de kas, zit de volgende dag het gewas onder het zwavel 4- 'En dan blauwzuur daar gaat alles aan dood. Nee, niet alles gaat daar dood aan.' Planten bijvoorbeeld niet. Dit is echter wel een gas bij kamertemperatuur en zal wel 'vervliegen'. 5- En roken............je mag NOOIT roken als je spuit. Roken kan wel tijdens het spuiten, het is alleen niet aan te raden. (het kan eigenlijk niet, want je peuk wordt nat.) Zwavel spuit je niet. Zwavel vernevel je. Als zwavel verdampt wordt geen SO2 gevormd. S (s) --> S (g). Het verdampt, het reageert niet. Als je zwavel verdampt condenseert het even later weer in je toppen zodat het zijn werk kan doen tegen schimmels. Je toppen groeien verder dicht en worden groter. Het zwavel blijft ertussen zitten en wordt als het ware ingekapseld. Elke keer als er bij ons gezwaveld was, dan zat het blad onder de gele zwavel. Het dwarrelde gewoon als sneeuwvlokken ervan af.
  7. Waar wou jij gaan kweken? (noem alleen de dichtstbijzijnde stad of dorp) Ik heb namelijk wel een idee waar jij wil kweken... Als er geiten lopen, kun je beter een andere plek zoeken; die vreten echt alles op wat los en vast zit en die komen overal doorheen. (hekwerk enzo) Koeien eten alleen gras en sommige andere onkruiden; brandnetels lusten ze niet. Schapen zijn nog kieskeuriger dan koeien: Zij eten alleen maar gras, ze eten zelfs om de brandnetels heen en lusten niks anders dan gras. Paarden verneuken een weiland helemaal. Die beesten eten niet meer rond de plek waar ze hebben gescheten. (paardenstront is echt giftig voor planten) Bovendien lopen ze het hele weiland kapot. Als je een paar jaar paarden op het land hebt gehad is je hele grasveld kapot. Er zitten dan overal kale plekken in.
  8. Early Misty, White Widow feminised, nog één en PP. Maarja misschien kwam dat wel omdat PP stekjes waren en de rest zaadjes.
  9. Zwavel is ook niet gevaarlijk in de sierteelt (het wordt overal toegepast). Maar als je het gaat roken en inhaleren, dan is de ramp niet te overzien. Je kan beter 10X met vertimec spuiten, dan 1 keer met zwavel. NOOIT en NOOIT gebruiken in de teelt van wiet. Ik gooi het mijne liever weg dan dat ik het met zwavel bestrijdt, oogst en zelf gebruik of aan vrienden uitdeel. Ik heb scheikunde gestudeerd, vandaar.
  10. Hey Slappy. Ik had een vraag over die stekken van je die je hebt gemaakt. Hoe heb je die exact gemaakt? Ik wil namelijk ook stekken gaan trekken (heb al wel de handleiding gelezen hier; erg goed trouwens). Aangezien ze bij jou niet zo heel goed wortelen wil ik wel weten wat je hebt gedaan, zodat ik dat niet moet doen. -Heb je wortelstimulator en afgezuurd naar pH 5.5 gebruikt als water voor je stekken bak? - Hoe warm heb je je stekken staan? -Heb je ze ook nog extra bevochtigd en gelucht? Zo ja hoe vaak? - Wat voor Tl lampen heb jij gebruikt of heb je ze onder je 600watter gezet? Eén mogelijkheid dat ze bij jouw niet zo goed wortelen heb ik al gezien: Je moet het blad ongeveer voor 1/3 afknippen, zodat ze hun eigen niet verrot staan te verdampen, maar nog wel genoeg licht opvangen. MVG Cannabis Sativa. Oh ja, nu zie ik het al ja. Ik post het maar, misschien heb je er nog wat aan.
  11. Nou ik denk dat het wel wat is geworden. Hij meldt dat natuurlijk niet op internet i.v.m. justitie. Die heeft gewoon in 2008 minimaal een kwartton aan euro's verdient
  12. Zwavel moet je NOOIT gebruiken bij wiet. Het zwavel blijft achter op je blad en toppen. Als je zwavel verbrandt in een wietje dan vindt de volgende reactie plaats: S + O2 --> SO2. Het zwaveldioxide reageert met water dat je uitademt in je longen: SO2 + H2O --> H2SO3. Ook kan zwavel reageren met één zuurstofje meer waardoor je uiteindelijk zwavelzuur krijgt (H2SO4) Op deze manier brandt je dus bijna de gaten in je longen. Op de gebruiksaanwijzing van zwavel wordt nadrukkelijk vermeld niet te roken tijdens het toedienen. Nou ben ik niet zo'n miereneuker die tegen alle chemische bestrijdingsmiddelen is, (ik spuit, fog en voedt die planten helemaal plat) maar zwavel is het enige middel dat ik niet gebruik. OT. Het enige wat dan nog helpt tegen spint is kaliumcyanide.
  13. Ik had dit ook geha. Weet niet wat het was. Ik ga met de eerdere suggestie mee dat het een vorm van lichte verbranding is. Ik zou de lampen wat hoger hangen.
  14. Beste Guerilla-mede-kwekers. Ik had een paar vraagjes voor de mensen die aan Guerilla-kweek doen. Wat was jullie opbrengst aan gedroogd wiet dit jaar en hoeveel planten hebben jullie daarvoor neergezet? M.a.w. wat was de opbrengst per plant? Ik had 8 planten (Power Plant stekken) in het bos staan en ik heb daarvan net 1Kg gedroog wiet vanaf geplukt. Dat is zo'n 125g per plant. En jullie?
×
×
  • Create New...