Jump to content

T_de_gek

Members
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About T_de_gek

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Door Max Pam • 23.10.09 Laatst ging ik naar Roosendaal om met eigen ogen te zien hoe het daar gaat met het antidrugsbeleid. Al direct bij binnenkomst van de gemeente stuitte ik op een digitaal bord met de tekst: ‘Het gedogen is voorbij. Courage.’ Een leuk welkom, dacht ik nog, waarin mij moed werd toegewenst. Maar het bleek wat anders in elkaar te zitten. Courage is de naam van het politieteam dat Roosendaal schoon moet vegen van hennepkwekerijen en andere uitingen van drugsgebruik. Kennelijk wenst de politie in Roosendaal zichzelf moed toe, en dat lijkt mij heel verstandig als je met zo’n onmogelijke taak wordt opgezadeld. Later hoorde ik dat de kentekens van alle Belgische auto’s per camera worden vastgelegd. Mag dat? Of had ik het verkeerd gehoord? Ze zien je in Roosendaal dus liever niet meer komen. Wat mij betreft is die houding wederkerig. Misschien was het ooit een aantrekkelijke stad, maar wat er in het centrum de laatste 40 jaar is bijgebouwd, getuigt van een uitzonderlijke lelijkheid. Als ik niet op zoek zou zijn naar een jointje, zou ik niet weten wat ik hier te zoeken had. Eenmaal het Courage-bord voorbij reden wij naar de Molenstraat. Hier zijn op last van de burgemeester alle coffeeshops gesloten, op één na. De Molenstraat, eens het middelpunt van de marihuanahandel, lag er opengebroken bij. Ik werd er opnieuw verwelkomd met een bord, dit keer met de tekst: ‘Let op! Vanwege overlast wordt hier gecontroleerd en niets getolereerd!’ In het Frans werd die boodschap nog eens herhaald. ‘Rien n’est toléré!’ Boem, die zit! Zero-tolerance, daar houden wij van. Zou het lukken om de drugstoeristen uit de grensstreek weg te krijgen? 25 jaar geleden werd de oorlog tegen drugs afgekondigd. De New York Times bracht onlangs een groot artikel met de kop: ‘Drugs won the war’. De drugs hebben de oorlog gewonnen, maar dat vinden ze niet in Roosendaal. Ik vind dat een kranige houding: roeien tegen de tijdgeest in. Moedig. Courageux. In de Molenstraat was alleen coffeeshop Azul open. Daar zaten ze een beetje te kaarten. Nee, marihuana verkochten ze niet meer. In het theehuis ernaast dronken ze alleen nog thee. Daar was het niet gezellig. Alle andere tentjes waren dicht. Midden op de dag de rolluiken gesloten. Een groot gevoel van treurigheid maakte zich van mij meester. Ik slenterde de Bazaar binnen, een bric-à-brac-winkel die van alles verkoopt: van houten penissen tot akoestische gitaren. De omzet is al 30 procent gedaald, vertelde de uitbater. Het wordt stil in Roosendaal. Enerzijds zag de middenstand de Belgen graag komen, maar anderzijds werden de Belgen door de politie meteen weggejaagd door de voortdurende fouilleeracties. Persoonlijk wens ik de politie veel succes toe. Het gaat vast lukken Roosendaal schoon te vegen van alle drugs. In de coffeeshop van het nabijgelegen Etten-Leur loopt het nu storm. Daar wrijven ze zich in de handen, totdat Moeder Courage ook daar langskomt. Bron
  2. Na het lezen van onder andere deze topic ben ik helemaal naar Amsterdam gereisd (en geloof mij, da s n eindje van hier) om mij in de azarius-shop een Arizer Extreme te gaan halen. Uiteraard van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog eens wat 'specialere' wietsoortjes te kopen die je in Belgenland niet gemakkelijk vindt. Eigenlijk wou ik die van Evert maar die ziet er zo fucking breekbaar uit en dus onhandig op drukke stonede avonden en met een paar honden in de buurt dat ik maar voor de arizer heb gekozen (volcano is dan weer wat overdreven duur lijkt mij). Ik heb het ook al door andere gebruikers bevestigd gezien dus ik ga er niet te veel over uitweiden maar het is idd ech wel een andere, actievere, meer trippy zelfs high, dan de stonedheid van een joint. Heb toch paar vraagjes voor meer ervaren dampers: 1.Ik vraag mij af of er een punt is waarop alles verdampt is en je eigenlijk rook begint te inhaleren of niet? Na een 20 minuten kan ik mn wietjes dikwijls nog wat roeren de temp iets hoger zetten (185 naar 200 bvb) en nog 10 min 'dampen(?)'. De smaak wordt dan wel langzaam slechter. Bij de arizer ligt de wiet in een glazen bokaaltje dus komt niet in aanraking met het verwarmingselement. 2.Sowieso vind ik dat alle soortjes zowat dezelfde smaak krijgen, ik weet niet of dit gewoon komt omdat ik jaren gerookt heb of door het type verdamper. Zouden er manieren zijn om de smaak wat aan te passen, bvb met etherische olie? En tenslotte: 3.is het idd een goede truc om je restjes bij te houden en er cake ofzo van te maken? Heb gelezen dat deze veel cannabinol zou bevatten en dus ook een stonedmakend effect zou moeten hebben?
  3. Ja sorry khad het eerst hier gepost, maar zag dat er onderaan nog een topic over hetzelfde bezig was.
  4. Belgie moet niet zeiken. Zolang hier fucking hypocriete politici zitten die doen alsof wiet een marginaal verschijnsel is, die doen alsof er in belgë geen kilo's wiet per dag gerookt worden door mensen van 12 tot 90 zonder enige controle op hoevelheden, kwaliteit, eventuele criminele scene die hier zwaar geld kan aan verdienen moet Nederland z'n 'overlast' van drugstoeristen maar mooi terug op ons land proberen af te wentelen. Gelijk hebben ze! Voor alle Belgen op dit forum; checkt Trekt uw Plant eens, kom in actie want het is tijd dat de hypocrisie in ons drugsbeleid ophoudt.
  5. Belgie moet niet zeiken. Zolang hier fucking hypocriete politici zitten die doen alsof wiet een marginaal verschijnsel is, die doen alsof er in belgë geen kilo's wiet per dag gerookt worden door mensen van 12 tot 90 zonder enige controle op hoevelheden, kwaliteit, eventuele criminele scene die hier zwaar geld kan aan verdienen moet Nederland z'n 'overlast' van drugstoeristen maar mooi terug op ons land proberen af te wentelen. Gelijk hebben ze! Voor alle Belgen op dit forum; checkt Trekt uw Plant eens, kom in actie want het is tijd dat de hypocrisie in ons drugsbeleid ophoudt.
  6. Hey, Heb je eigenlijk toch geen andere keuze dan Terneuzen. Miami is nog redelijk gezellig om te zitten maar minder van kwaliteit. Checkpoint heeft hele goeie kwaliteit maar is ook vaak enorm druk. Roosendaal is beter ja. Lang leve Christiania en Azul! oh btw ik had gehoord dat er een connexion bus is maar dat die vaak gecontroleerd wordt op drugstoeristen. Probeer te liften. Ik heb het ooit nog met de fiets gedaan maar daar is het nu het weer niet echt voor.
  7. Jammer dat je hier weer het fenomeen ziet dat wel vaker voorkomt; iedereen komt op voor zijn favoriete genotsmiddel zonder na te denken over wat dan een goede regeling voor die andere zou zijn. Heel mooi dat heel wat cannabis-liefhebbers voor legalisatie van wiet pleiten maar gaan jullie argumenten ook niet voor de meeste andere drugs op? Een gecontroleerde verkoop (desnoods via apotheker/huisarts) zorgt voor een kwaliteitscontrole, verkleint het criminele circuit aanzienlijk zodat bvb minderjarigen, geesteszieken enz niet zomaar meer aan hun spul kunnen komen, verkleint enorm de winsten die criminele kartels maken en vermindert zo de macht van de maffia in de samenleving, doet een maatschappelijke controle over drugsgebruik ontstaan (er kan makkelijker over gepraat worden) enz. enz. Ik zie echt heel weinig redenen om niet gewooon alle drugs op één of andere manier legaal te verstrekken aan volwassenen die verantwoordelijk zelf beslissen om die te gebruiken. "De overheid is toch godverdomme mn moeder niet!"
  8. OK je hebt een punt. Ik vind alleen dat het er momenteel serieus repressief aan toe gaat op drugsgebied en dat repressieve beleid situeer ik eerder bij rechts. Ik denk dat het de tijdsgeest is en kan maar hopen dat die ook snel weer overwaait.
  9. Shit man, keek net herhaling van het nieuws en zag dit voorbij komen, dit is echt KLOTE! K*tregerering godverdomme! Op een paar jaar tijd: prijs van wiet verdubbeld (voor sommige soorten), aantal coffeeshops zwaar naar beneden, de oudste shop van NL gewoon gesloten, en nu ook nog alle smartshops dicht! Echt mensen kunnen we in het vervolg mss even nadenken voor we zo'n klojo's in de regering stemmen? Dit is echt dikke shit voor elke psychonaut die zich niet wil bezighouden met kweken maar die eens om de zoveel tijd een keuze wou maken tussen een serieus uitgebreid aanbod aan verse paddestoelen. Kijk dat het beetje geregeld moest worden, tot daar aan toe, ik heb ook mensen er op een domme manier mee zien omgaan, maar dat we volwassenen nu als kinderen gaan behandelen omdat er een paar idioten rondlopen kan er bij mij echt niet in. Ah well misschien pas ik gewoon niet meer in deze maatschappij, dat valt me de laatste tijd wel vaker op. FOK RECHTS en FOK BALKENENDE! Zo effe mn woede geventileerd....
  10. Spannend! Nuja statistisch gezien is de kans om nu nog ontdekt te worden al heel wat kleiner natuurlijk, en als er nog geen topjes geript zijn kan je ook wel vrij zeker zijn dat niemand (behalve het hele wietforum dan ) je aan het volgen is. Hopen op nog wat zonne-uurtjes nu hé... Dit geeft mij echt superveel zin om hier volgend jaar ook s een plekje voor guerilla te zoeken. Die 2 planten in mn tuin zien er wel heel zielig uit in vergelijking met dit. Succes!
  11. Die truc met het suikerwater gaf zelfs een gast van de growshop mij als advies. Ik heb het ooit gedaan, met een buitenkweekje om de scherpe smaak wat te verdoezelen. Het werkt wel ... Maar eigenlijk kan je inderdaad beter een zoet soortje kiezen dan, voor je longen en voor je imago als je'm wil verkopen.
  12. euhm, iemand....? Ik weet dat hier vaak vragen over gele blaadjes staan maar ik vind niet echt iemand met hetzelfde probleem...Toen ik gisteren ging kijken vond ik dat de meeste blaadjes eigenlijk nogal slap hingen en sommige zijn dus vergeeld, maar dan vooral oudere bladeren. Het enige dat mij doet twijfelen is die verbrande en soms opkrullende bladtopjes; dat is toch echt eerder een teken van overvoeding? Iemand die hier iets meer over kan zeggen misschien????
  13. Hey iedereen, Ik ben al een tijdje op zoek naar een duidelijk geval op het forum dat op mijn probleem lijkt maar ik vind niet exact hetzelfde dus heb ik maar een eigen topic geopend. Volgens de regels eerst wat info: Binnenkweek Soortje: White Widow Week Bloei / Groei : 3e week bloei (met 3 weken groei) Zaaiing of stekje: stekken Medium(aarde/mapito enz): Aarde, bat-mix pH van het medium : 6.5 EC van het medium : ? Voeding: Sinds 2 weken krijgen ze pas voeding, langzaam opgebouwd 2.5 ml canna flores op 1 liter water Temperatuur : 18-25° Luchtvochtigheid : 60-80% Licht: 2*400Watt Ik heb een slecht fototoestel (en geen ander licht dan natriumlicht in mn kweekruimte dus moest het met mn zaklamp doen) maar heb er toch één waarop je redelijk duidelijk het probleem ziet. Voor iedereen begint te roepen "TMV!" ja dat wist ik al... TMV kan echter niet de oorzaak zijn van een zodanige verkleuring. Het zijn geen spikkeltjes, de oudere bladen, meestal nogal vanonder aan de plant kleuren vanaf de rand gelig tot uiteindelijk de bladtop echt verbrand lijkt. Momenteel heeft nog geen 5% van de bladen hier last van maar ik heb wel de indruk dat het er meer worden. Ik dacht altijd dat onderste bladen die gelig worden betekent dat je tekort aan voeding hebt. En dat verbrande puntjes juist overdosis was. Maar wat zou in mijn geval nu het meest waarschijnlijke zijn? Kijk goed hierboven, ik gebruik batmix en sinds week 5 een BEETJE voeding, echt niet overdreven lijkt mij, of wel? Alvast bedankt.
  14. T_de_gek

    White Widow Binnen

    White Widow Binnen
  15. Tja ik vind de elektriciteitsprijzen wel zwaar overdreven maar ik betaal voorlopig gewoon. Nuja ik vind ook niet dat je te zwaar moet schieten op zij die wel aftappen. Alleen dat argument dat je daar andere kwekers in je wijk last mee kan bezorgen vind ik wel een punt. Dat is echt het enige nadeel want sorry maar stelen van een elektriciteitsbedrijf is echt niet stelen van de maatschappij. Al die bedrijven zijn toch geprivatiseerd? En ik woon in Belgë waar deze bedrijven nu nog jarenlang vette winsten kunnen draaien op kerncentrales die door de maatschappij betaald zijn, waar de overheid de risico's voor draagt én die al lang afgeschreven zijn; pure winst dus. Ik ben mss een beetje een linkse rakker maar bij mij moeten die vette kapitalisten dan niet komen zeiken dat hun te dure stroom af en toe wordt afgetapt...
×
×
  • Create New...