Jump to content

neirruj

Full member
  • Content Count

    640
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About neirruj

  • Rank
    Volwaardig lid
  1. Ik ben gister even langs geweest na een lange tijd. De planten weigeren te groeien. Ze zjin nu zo'n 25cm hoog. Ook 2 mannen gespot en uit de grond getrokken. Ik denk dat de planten niet groeien door de klei grond. Ook is de grond de ene keer te nat en de andere keer te droog. Hierdoor ontstaan er dan scheuren in de grond. Volgend jaar dus maar eventjes de grond opwaarderen en hopen dat er dan wel wat van komt!
  2. Waarom dat blad eraf halen? Ik zou hem er lekker op laten zitten. Komt wel goed. Zal je er verder geen zorgen meer om maken. Een iets groter potje zal ik wel aanraden! Gr, Neirruj.
  3. Ziet er mooi uit! Ik zie wel dat er wat wortels boven de grond uit steken. Hier zou ik wat aarde overheen donderen. Overpotten zou ik ook aanraden. Het is alleen een rot klus om dat met zon boom te doen. Succes ermee iig en we horen het wel! Gr, Neirruj.
  4. Lol dankjulliewel Je moet wat over hebben voor de mooiste plant van nederland! Ik hoop dat ze trouwens niet zijn weggespoelt/verzopen met het weer van de afgelopen dagen. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet daaro.
  5. Hmm, je moet natuurlijk wel aan stroom kunnen komen. Denk dat dat daar een beetje moeilijk is. Anders moet je weer met een accu gaan werken en dat is ronduit kut. Ik hoop dat het op deze manier ook lukt Ze moeten er 1x op gerelt hebben en daarna laten ze het toch met rust. Een plek maken voor afleiding werkt ook niet. Dit aangezien alle 3 de spots naar de klote zijn gerost. Gr, Neirruj.
  6. Haha ja klopt. En het is ook vooral nieuwsgierigheid. Toen we die stokken erin hadden gezet en we kwamen die keer daarna terug, hadden ze alles omver gerost. Het was ze echter niet gelukt binnen te komen. Sinds toen hebben ze het gewoon met rust gelaten. Dus al gooi jij nu een plant tussen de koeien, dan rellen ze er eerst een paar uur op en daarna laten ze het met rust. In ieder geval, zo is het bij mij gegaan. Ik denk dat spot 2 gewoon weer in elkaar gerost word. Dat stukje wat uitgebreid is aan spot 1 is toch wel een heel stuk steviger. Ik denk niet dat ze hier doorheen komen. Het is met 2 touwen afgesloten voor ze. De uiteindes zitten vast aan de constructie die we eerder hadden gemaakt en hij zit onderweg 2x om een stuk boom/struik heen. Als die koeien dat mollen moeten ze dus of een stuk of 5 stokken uit de grond rukken, of een hele struik. De constructie is goed te zien op deze foto: We zullen het zien. Ergens volgende week ga ik weer even kijken. Dan ook eventjes de laatste plantjes in de grond proppen die dan als het goed is thuis zijn ontkiemt en een klein beetje gegroeit. Deze laatste zaden worden morgen ontkiemt.
  7. Dat was omdat we geen zin hadden om thuis te ontkiemen. We vonden de opkomst inderdaad tegenvallen, dus nu nog 10 plantjes thuis aan het ontkiemen. Is er iemand die ervaring heeft met het kweken tussen de koeien?
  8. Zo weer tijd voor een update. Gister eventjes langs de spot geweest. De 2 nieuwe plekken waren omgerost door de koeien. De touwen waren waarschijnlijk te dun, dus hebben ze die niet gezien. Dus gelijk nieuw touw gehaald en alles weer even mooi gemaakt. Ook hebben we naast de eerste spot nog een paar touwen gespannen. Hier willen we nog een paar plantjes zetten. Hier de foto van de spot die we naast plek 1 hebben gemaakt. Hier een foto van spot 1 met de 5 plantjes erin. Hier wil ik er nog 4 bij zetten. Spot nummer 2, in elkaar gebeukt en weer opgebouwt. Hier een foto van een opgekomen plantje in spot 2 Spot nummer 3 heb ik geen foto's van. Hier waren ook een aantal plantjes opgekomen en deze plek was ook helemala in elkaar gebeukt. Een gedeelte van de opgekomen plantjes was vertrapt door de koeien en een gedeelte stond nog. Gelukkig dat ik in deze plek overdreven veel zaad had gestopt. Graag jullie reacties en/of aanmerkingen. Neirruj.
  9. Mja, ik maak me toch wel aardig zorgen. Ik ga op niets rekenen. De hoogte van het grond water is daar zo irritant. Als het even droog is, staat het zon 40 cm onder de grond (wat al hoog is) en als het dan 3/4 dagen achter elkaar regent is de grond zo drassig als het maar kan en loop je eigenlijk door de blubber heen. Dus het is maar afwachten of de oh zo mooie plantjes het overleven. Gr, Neirruj.
  10. Ja het is een bos naast een wei. Ik dacht in de eerste instantie dat de koeien helemaal niet in dat bos konden komen. Bleek dus dat ze dat toch wel konden. De boer vond het leuk om het hek weg te halen Gr, Neirruj.
  11. Die koeien lopen daar overal. Dat paadje is van ons. Er zijn wel paden waar ze altijd lopen, daar hebben we natuurlijk geen planten staan. De koeien die slopen alles puur uit nieuwsgierigheid. Zodra je aan komt wandelen en ze zijn in de buurt, komen ze naar je toe gesprint. Al gooi je vervolgens een fles of weet ik veel wat, 100 meter ver weg, rennen ze daarheen en gaan ze tegen die fles aan zitten trappen. De reden dat ze spot nummer 1 nu met rust laten is omdat ze hun interesse hebben verloren. Ze gaan sowieso weer lopen rossen tegen de nieuwe spots. Ik hoop dat we ze net buiten kunnen houden. Wil natuurlijk niet weer 100 pootafdrukken tussen mn plantjes hebben staan. Waarschijnlijk komen ze over een aantal weken sowieso steeds minder op de spot. De brandnetels er omheen beginnen aardig te groeien. Zijn nu wel bijna een meter denk ik. Ik kan me voorstellen dat ze dan liever lekker in het weiland gaan liggen. Groeten, Neirruj.
  12. Tijd voor een update Vandaag nog 2 plekken erbij gemaakt. Dit keer niet zo ingewikkelt met 200 boomstammen in de grond. Maar gewoon een aantal boomstammen in de grond gestoken en hieromheen touwen gespannen. In die nieuwe plekken een aantal zaden gepropt. Kijken wat er uit komt, anders ga ik thuis er nog een aantal voorgroeien. Genoeg gelul, tijd voor de foto's; Nieuwe plek 1 (deze noemen we voortaan plek 2), met op de achtergrond de eerste plek: Nieuwe plek 2 (deze noemen we voortaan plek 3): En nog de 5 plantjes die op plek nummer 1 staan: Ze waren een eindje gegroeit dus ben erg blij! Graag jullie reacties. Groeten, Neirruj.
  13. 25 graden is wel erg hoog. Zo verhoog je de kans op mannen. Ik zou ze lekker op een graadje of 20 houden, zo heb je meer kans op vrouwelijke planten! Succes ermee, Neirruj.
  14. Misschien niet nat genoeg? Anders kan je ze ook in een glas water gooien. Zodra ze open barsten nog een dag tussen de natte watten en dan de grond in. Gr, Neirruj.
×
×
  • Create New...