Jump to content

speedweed

Members
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About speedweed

 • Rank
  Kind aan huis lid
 1. te droog lijkt me sterk, planten krijgen gemiddeld 10-20 liter water per dag stok staat er al een paar maanden in of het moet toen gebeurt zijn (penwortel geraakt) maar dat lijkt me ook sterk, want toen de stok is gezet hij was toen +-40cm en hij is tot 1.60 meter gegroeid zonder probleem, hij was ook helemaal groen toen en had geen enkel probleem (naast de meeldauw) pas sinds een paar weken begon hij veel blad te verliezen, en vorige week begonnen dus hele takken het te begeven de 4e tak is trouwens vandaag bijgekomen maar er is een beetje regen vandaag geweest en weinig zon, en niet zo heel heet mischien dat hij daarom is bijgekomen, dat zal in de volgende dagen wel duidelijk worden of het blijvend is bijgekomen dus tja blijft een raar probleem
 2. heb overal gekeken,maar kan helemaal geen rot vinden, of de rot moet in de wortels zitten de dame in kwestie is 1.60m intussen zijn 3 grote takken geamputeerd, en een 4e begint nou ook te hangen tevens begint hij vanbinnenuit heel veel bladeren te verliezen die worden eerst geel, en dan bruin uitgedroogd is dit mischien van teveel water? want de laatste dagen liep zodra ik water gaf het water er meteen vanonder weer uit en zouden deze 2 problemen met elkaar te maken kunnen hebben?
 3. speedweed

  ph vloeistof

  nou het gaat dus om deze welke eik heb ik hier voor nodig? Model: PH-009 (I) Messbereich: pH 0.0 to 14.0 pH Temp: 0.0 to 50oC Auflösung: pH 0.1 Genauigkeit: ±0.1pH (at 68°F) Batterie: 4x1.5V Kalibrierung: manuell (vor-kalibriert) Maße: 150 x 29 x 15 mm Gewicht: 51g pH Meter Lieferumfang: pH Meter x 1 Aufbewahrungsbox x 1 Bedienungsanleitung (Bedienungsanleitung in Deutschland online verfügbar) Batterie Schraubenzieher x 1 EC-1383A Leitfähigkeit Tester und Anzeige der Ergebnisse MilliSiemens pro Zentimeter (ms / cm). Der Zähler der Elektrode und Körper-Verbindung sind dicht und sicher verschlossen, um die 100% Genauigkeit der Messungen oder Messungen, die nur tauchen Meter halb der Spitze des Sensors oder bis zur Mitte des Körpers aus dem Sensorspitze. Seine Fähigkeit Wasserdicht auch bei feuchter Umgebung. Es verfügt über Built-in Sensoren für die automatische Temperatur-Kompensation, die automatisch kompensiert von 0-50 ° C, Maßnahmen von 0 ~ 19.99mS/cm, werkseitig kalibriert und auf Macht und keine Kalibrierung bei der ersten Verwendung und Sie können sofort als Ergebnis-, Mess-Betrieb sind bemerkenswert verkürzt. Es bietet auch 1-Punkt-Kalibrierung (Standard für eine regelmäßige Kalibrierung) und der geschützten LCD-Display für einfache als auch ihre Single-Push-On / Off-Taste. Alle Messwerte werden automatisch kompensiert Temperatur-, Temperatur-Sensor befindet sich direkt neben der Leitfähigkeit-Sensor, um die Sensoren "thermische Charakteristik. Die Leitfähigkeit einer Lösung ist stark temperaturabhängig, deshalb ist es wichtig, dass eine Temperatur kompensiert werden. EC-1383A ist Pocket-Größe und ideal für die schnelle Kontrolle der Bereich Wasser-basierte Lösungen. Es kombiniert Mess-Sensor und Messgerät in einem kompakten Paket. Es kommt auch mit Batterien und mit Operation Manual, Schutzkappe und Mini-Schraubendreher für die regelmäßige Wartung der Kalibrierung.
 4. speedweed

  ph vloeistof

  heb een ph meter besteld nou begrijp ik dat er vloeistof bij moet maar zie ph buffer 4,7,10 cleaning en storage heb ik buffer 4,7,10 allemaal nodig? of bijv alleen 7 is genoeg? schoonmaak vloeistof? nodig of niet storage vloeistof? nodig of niet tevens hoe calibreer etc je een ec meter? met dezelfde vloeistof?
 5. het gaat om een white rhino buiten in spanje 3 dagen geleden zijn de bladeren gaan hangen, en krijgen daarna bruinen plekken maar dit is alleen op 1 tak, de rest van de plant heeft dit niet ik ben 3 weken geleden gestopt met bac groeivoeding en geef sinds een week om de dag bac bloeivoeding 1-2ml/l foto van normale top gaat hangen (maar dus alleen 1 tak) en dan dit en vandaag is ook een andere 2e tak begonnen met hangen? wat kan dit zijn?
 6. nou als de papas candy ook nog een lekker wietje wordt dan is het mischien een idee om hem volgend jaar weer te nemen ipv andere soortjes
 7. nou van de week storm aan de costas gehad paar takken zijn geknakt, maar na alles weer vastgebonden te hebben is alles weer goed sapstroom lijkt nog overal intakt daardoor zien er helaas niet meer zo mooi uit als eerst, maar ja het gaat me uiteindelijk toch om de bloemen dus dat maakt verder niet uit de meeldauw lijkt nog niet weg, maar is wel minder denk dat ik het het beste zo laat nog 6 weekjes wat wel interesant is de papas candy die in het midden staat ( staat tegen de andere planten met meeldauw aan, en raken elkaar aan ) maar hij heeft geen enkel plekje met meeldauw zou dit door de soort kunnen komen? dat hij er beter bestand tegen is? zo staan ze er nou bij verder zitten ze al in de bloei ik schat gemiddeld 2 weken?
 8. en er staat ook op de fles 1-3ml per liter hoe moet ik dit zien: eerste 3 weken 1ml per liter tweede 3 weken 2ml per liter en laatste week 3ml per liter of eerste dag 1ml per liter 2 dagen later 2ml per liter vanaf dan tot week 7 3ml per liter
 9. ik zit nou in de bloei ik geef de plantjes (in aarde potten 50-160 liter) b.a.c groeivoeding, en ben dit nou aan het afbouwen en ga dus beginnen aan de b.a.c bloevoeding wat ik begrijp moet je dit niet elke dag meegeven, maar om de dag? dus een dag water volgende dag weer bloeivoeding? moet ik dan ook meteen beginnen met de pk booster? en moet dit wel elke dag worden meegegeven? en dit dan net zoals de bloeivoeding de laatste week stoppen?
 10. heb bayer inmiddels besteld hoop dat de de furginator helpt, en anders kan ik bayer proberen als het aankomt hier nog een mooi plaatje van boven
 11. hmmm dacht altijd dat dit nog voorbloei was maar blijkbaar dus niet in dat geval is dit dus ook bloei? als ik vandaag als dag 1 van de bloei reken zit ik dan goed? of kan ik dit ook al als 1 week rekenen?
 12. nou ben de hele dag bezig geweest bayer is dus echt niet te krijgen hier heb alleen zwavel in poeder vorm gevonden, en dat is alleen voordat je meeldauw hebt maar ik heb wel wat anders gevonden voor meeldauw en andere soorten schimmels funginator link naar de documentatie (wel in het spaans)
 13. zal bayer echt werken? ik moet dan bayer exact hebben? heb het helaas nog niet kunnen vinden hier, anders had ik het al gehaald dus ik kan het of gaan bestellen via internet (maar dat zal een tijdje duren voordat het hier is) maar ik heb ook gelezen dat 3/4 water en 1/4 volle melk helpt? dus wat is wijsheid? bayer of melk? of beide?
 14. nou inmiddels heeft de african free de papas candy ingehaald heb hem een paar weken geleden nog naar een 160 literpot weten te verplaatsen plantjes groeien lekker door 1.60 tot 1.85 binnenin verliezen ze wat van de bladeren die nooit zon krijgen worden eerst geel, en dan verdorren ze maar daar hoef ik me niet zo druk om te maken denk ik ik heb hier en daar wel meeldauw geconstateerd heb een aantal maal gespoten met pro active van b.a.c maar het gaat niet echt weg? wat zijn mijn verdere opties? begin deze maand begint de voorbloei ongeveer foto van de african frees stam links papas candy, rechts african free
×
×
 • Create New...