Jump to content

yougottablow

Members
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About yougottablow

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. Soms is de oplossing dichter bij dan je denkt ....ziet er goed uit!! dat wordt een lekker rokertje
  2. ziet er mooi uit, toppen lijken rijp te zijn......omhakken en drogen als ik zo de foto's bekijk! komt een lekker rokertje aan!! wat voor een merk is het?
  3. Van de blaadjes en de steeltjes krijg je hoofdpijn van!!! (Doe Maar) dus zoveel mogelijk blad wegknippen zodat je alleen de bloemetjes over houd, want daar wordt je zoooooo highhhhhhh als en vlaams pappegaai!!!!
  4. Fris en fruitig, ziet er geweldig uit. Dat van onderaf bewateren loont zich wel!
  5. Er gaan verschillende meningen rond over het voeden van onderen of van boven. Van onderen zou ook mijn voorkeur geven de volgende keer, daarom ook benieuwd naar de reacties die komen.... Ikzelf voed altijd van boven, ik heb een meter tuinslang afgesneden en daarop een trechtertje ingedrukt. Werkt als een tiet....!! Ik gebruik ook geen voedingsvat,, gewoon een 20 liter emmer vd Gamma. Hierin voeding aanmaken, luchtpompje erin hangen en na een paar uur rusten ..klaar voor gebruik...
  6. Helaas heb ik de financiële middelen nog niet om de EC en PH meter te kopen. maar als ik het goed begrijp zit het dus in het "overvoeden" of ook temperatuur?? Als ik jouw foto's vergelijk (Cannydanny) lijkt dat inderdaad sterk op de symptonen van mijn planten. Het lijkt ook inderdaad op calcium tekort maar kan me haast niet voorstellen met de mix die ik gebruik. Kan ik nu het beste rustig doorgaan met voeden of even de rem erop? en alleen enzym gebruiken.
  7. Ik heb 9 stekjes Jack Herrer op aarde (biomix) onder een 400W lamp staan. 11 liter potten. ze krijgen voeding van biopower en volg ook het schema hiervan. We zitten in het begin v/d 6e week bloei. een weekje geleden is m'n tijdschakelaar blijven hangen, het gevolg 24 uur licht. Gelijk de volgende dag begonnen er roestplekken vanuit de nerven te komen. Ik heb niet het idee dat dit deze problemen kunnen veroorzaken dus ben ik maar gestopt met voeden en heb alleen water met enzym gegeven. Helaas het breidt zich uit, ik ben nu ruim een week verder en de plekken breiden zich meer uit. Ik vond de bladeren ook wel erg donkergroen eigenlijk al vanaf het begin van de kweek, weet niet of dat er mee te maken heeft... maar ik vermeld het er maar bij. de LV is 55% en temp in donker is 19C en in licht 24C. verder gebruik ik geen meetapp. Hieronder een paar foto's ter verduidelijking.....iemand tips? of trucs? De ene plant heeft er meer last van dan de ander maar ook bij deze foto (hierboven) zie je ook beginnende roestvlekjes op de topbladeren.
  8. Hier nog een foto van de planten.... Is dit het resultaat van te lang licht? of kan het ook wat anders zijn? (magnesiumtekort) TNT - ik zal je raad opvolgen, volgende kweek toch een klein schakelbordje maken. Ikheb geen zin het nog een keer onverwachts mee te maken
  9. Terug naar onderwerp!! Ik heb hetzelfde probleem gehad maar dan gelukkig één dag......hier en daar wat adviezen en gekozen voor gewoon doorgaan met tijdschema.. maar goed dat was een ander verhaal.. Ik ben wel benieuwd of het nou inderddaad door zo'n goedkoop schakelklokje ging en daarbij hoeveel wattage je gebruikt op het moment van inschakeling tijdklok? Ik gebruik ook een goedkoop kutding omdat ik van mening ben dat 400W (één lamp) geen invloed heeft op het mechanisme. maar goed ben ook geen electricien.
  10. Nee ik hou me strak aan het schema......hier had ik de vorige keer ook geen problemen mee. Maar het is misschien de moeite waard om "" mag het ietsje minder" te proberen.
  11. Ik begon met een 600W lamp maar ben na de voorgroei overgestapt op 400W. enerzijds ik hiervoor een betere VSA had dan voor de 600W, dit was een oud ding en vertrouwde ik niet helemaal, anderzijds was the main reason dat ik veels te veel beginnersproblemen zou krijgen....het was tenslotte m'n eerste kweek. Ik merkte al gauw met een 400W de boel beter onder controle te kunnen krijgen. Nog één oogstje met de 400W en dan ga ik ook over naar de 600W, ik hou logboeken bij en ben dan ook zeer benieuwd naar het EXTRA resultaat.
  12. Ja ik werk zonder relais, ik ben van mening dat het niet nodig is. Ik gebruik één 400W lamp en ik kan me bijna niet voorstellen dat dit de reden is dat na verloop van tijd de schakelklok ermee op houdt. Het is wel een heel oude tijdschakelaar, misschien is dat de reden geweest maar goed...bij Gamma voor € 4.95 heb ik weer twee nieuwe. Of ben ik nu heel eigenwijs en kan ik erop wachten dat deze ook weer na verloop van tijd kapot gaan? Bytheway....na dit akkefietje van 24 uur licht en weer bijna 24 uur donker....krijgen sommige bladeren roestplekjes. Het gekke is niet op alle planten, 3 vande 8 tonen dit verschijnsel en dan ook op een enkel bovenste blad. Kan dit komen door die ellende met de tijdschakelaar? of gaat er iets anders mis? Het ging zo goed met de dames..mooie topjes, mooi donkergroen blad etc.. zie afbeelding.. Jaja meten is weten....maar ik gebruik nog geen Ph/Ec meter (ben al aan 't sparen:)) Vanavond zal ik nog een foto met de roestplekjes uploaden om het te verduidelijken.
  13. Ok witte tand, ik ga je raad opvolgen. Lijkt me dan ook de beste optie! Ik hoop dat zo de schade beperkt blijft! ( we willen tenslotte allemaal wite tanden )
  14. er staan 8 x jack herrer onder de lamp. voor zover ik weet is dat een kruizing. Ik denk de beste keuze maar de lamp uitlaten en het tijdschema aanpassen, dus over 12 uur de lamp weer aan. maar ja echt duidelijk is 't nog niet....... Wat is nou het beste voor de dames....??
×
×
  • Create New...