Jump to content

robbie83

Members
 • Content Count

  216
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About robbie83

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Goedenavond allen, Na lange tijd de hobby waarwel te hebben gezegd, begint het toch wel weer te jeuken. Ben bezig met een kleine opstelling. Vandaag een bezoekje gebracht aan een GS in Belgie voor wat hardware en deze adviseerde mij TBM Green Power VSA's icm Lucalox lampen. Ik ben altijd gewend geweest om te werken met ELT trafo's en Son-T plus bulbs en ken deze merken niet. Kan iemand mij meer vertellen over deze combinatie en dan tov de Philips lampen en ELT trafo's? BVD
 2. Tim, We weten allebij dat dit geen hobby is om te showen, toch? De reden van deze setup is dat voor mij kwaliteit(duurzaamheid) en veiligheid het belangrijkst is. Beter in een keer goed of anders niet. In het verleden veel problemen gehad met igrowkasten en andere P&P kasten, en ik hoop met deze setup een aantal problemen te kunnen voorkomen. Maar laten we eerlijk, het moet wel dekkend zijn.
 3. Edit onnodig quoten zie hier : hoe te quoten Ten eerste weet ik niet waar jij 2k hebt gelezen, maar goed. In mijn ogen heb je "genaaid worden" in verschillende gradaties, en met 5 plantjes kom je het minst-ongunstig uit. Verder bedankt voor je kritiek. Verder heb ik na wat wiggen en wegen gekozen voor de dimbare 1000w Pro Line serie van Gavita. Deze setup vul ik aan met een DCS Climate Controller, een 2500 uitblaas en 1000m3 inblaas. Het bouwen zal volgende maand beginnen, dan gaat mijn buurman 1,5 week op vakantie. Ook dan pas komt de netbeheerder voor een verzwaring van de meterkast. Ik houd jullie op de hoogte!!
 4. Kan ik deze lamp ook gebruiken op de 1000w digistar ballast??
 5. Inderdaad die digistar. Zo ver ben ik inmiddels ook al. Prijstechnisch iets duurder als de proline met ingebouwde ballast. En dimbaar!! Wat is het grote verschil tussen de digistar en de proline?? Als die er al zijn. Voor wat betreft bioloog zegt: ik heb een directe aanvoer vanuit buiten en afvoer naar buiten. 2500/3000m3 afvoer moet voldoende zijn. Mocht er toch een probleem zijn met de temperatuur, dan kan ik in uiterte geval van nood altijd iets dimmen. Greetz
 6. Weegt het minimale wattage verschil op tegen de voordelen van dimmen??
 7. Ik weet dat Gavita ook ballasten met dimfunctie heeft, alleen dan zit je qua aanschaf weer wat hoger. Als ik me niet vergis koop ja dan alles los. 850,- enkel voor verlichting is al meer dan ik eigenlijk uit wilde geven. Dit is dus eigenlijk ook de max. Het is ook allemaal zo'n mooi materiaal BTW hokje wordt +/- 160 breed 180 lang met max 5 plantjes (gedooghokje dus)
 8. Ik zit met het volgende dilemma. Aangezien ik toch het maximale uit mijn (beperkte) ruimte wil halen (160x180) ga ik toch zelf een hokje timmeren ipv een tent. Nu twijfel ik tussen: 3x lumatek 600w dimmeble of 2x Gavita pro line 1000w niet dimmeble Qua prijs maakt het totaal niet zoveel, alleen die dimfunctie lijkt me toch echt ideaal. Wat denken jullie ervan??
 9. "Just to make sure" gisteren toch maar even afspraak gemaakt met de netbeheerder over een verzwaring van mijn meterkast. Voor 184 euries krijg ik ipv 1 fase op 25A gezekerd 3 fases op 25A ampere gezekerd. Zo heb ik voor mijn tuintje 2 zuivere groepen over (makkelijke voopr eventuele uitbreiding )
 10. Bedankt voor de racties en de terechte kritiek. Het is niet mijn bedoeling om zelf in de meterkast te gaan knutselen. Ik wilde enkel alleen weten of het technisch gezien haalbaar om dit op een veilige manier te doen. Misschien ook wel belangrijk om te vermelden is dat ik maar 1 hoofdzekering heb en heb er plaats voor 3. Is een erkend installateur bevoegd er 1 zekering bij te plaatsen of mag dit alleen de netbeheerder?
 11. Beste leden, Voor de zekerheid toch maar van plan om voor mijn tuintje (max 2x600w) een extra groep aan te leggen van 16A. Ik weet namelijk niet wat er in de muur zit en hoe het zit in de centraaldozen. Zal alleen niet meevallen aangezien ik onder de dakpannen door moet. Maar goed, veiligheid boven alles. Nu heb ik een meterkast met 6 groepen ieder 16A (2 zijn recent bijgeplaatst ivm verbouwing) en 2 aardlekschakelaars 40A. Zie foto Nu wil ik op de bovenste aardlek 1x 16a bijplaatsen, op dezelfde manier als onder. Probleem is alleen dat op de bovenste aardlek zit: grooep1 de wasmachine (2200w), groep 2 A+ koelkast, vriezer (wat ouder) en keukenboiler (2200W). Nu de vraag: gaat mijn aardlek dit trekken? Aardlek kan aan max 40A = 9200 watt.
 12. Beste leden, Voor de zekerheid toch maar van plan om voor mijn tuintje (max 2x600w) een extra groep aan te leggen van 16A. Ik weet namelijk niet wat er in de muur zit en hoe het zit in de centraaldozen. Zal alleen niet meevallen aangezien ik onder de dakpannen door moet. Maar goed, veiligheid boven alles. Nu heb ik een meterkast met 6 groepen ieder 16A (2 zijn recent bijgeplaatst ivm verbouwing) en 2 aardlekschakelaars 40A. Zie foto Nu wil ik op de bovenste aardlek 1x 16a bijplaatsen, op dezelfde manier als onder. Probleem is alleen dat op de bovenste aardlek zit: grooep1 de wasmachine (2200w), groep 2 A+ koelkast, vriezer (wat ouder) en keukenboiler (2200W). Nu de vraag: gaat mijn aardlek dit trekken? Aardlek kan aan max 40A = 9200 watt.
 13. Is inderdaad nog niet zo'n verkeerd idee 1x1000w. Het probleem qua hoogte zeer beperkt ben, anders was het zeker dr150 of meer geworden. Deze zijn echter 2m hoog en dus voor mij ongeschikt. Heeft iemand hier ervaring met die DV-11-t2??
 14. Beste WF-leden, Na een rustpauze van 3 jaar toch maar weer van plan om iets kleinschaligs op te zetten. Kweekte met Igrow alleen vanwege temperatuurproblemen toch maar vanaf gestapt. Ik ben het volgende van plan en hoor graag jullie mening hierover: Kweektentje DS120 (120x120x180). Zou graag groter willen maar kan niet ivm de hoogte 2x Lumatek 600w complete set met evsa en reflector + GIB deluxe bulb (mocht de temperatuur te hoog oplopen altijd te dimmen) Schakelkast DV-12K met kachelcontact Fancontroller DV-11-t 1500m2 softbox afzuig 500m2 softbox inblaas Phat Rhino 1125m3 filter Volgensmij technisch redelijk compleet zo.
×
×
 • Create New...