Jump to content

poppy

Members
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About poppy

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    In het westen des lands
  • Interests
    Wietplantjes in alle veelzijdigheid, wandelen, wild plukken, muziek,koken, kletsen.. vooral over mijn favoriete plantjes ;-).. eigenlijk een heleboel meer nog :-)
  1. Ik heb met plezier je verslag gelezen. Ik wil ook volgend jaar! :-). Ik had hier laat in seizoen nog 2 master kush gezaaid. Ik wilde graag feminised seeds maken. Ze gaan net bloeien maar het zijn volgens mij 2 heren. Wellicht lukt het nog om stuifmeel te verzamelen. Die sensiskunk hier is ook zielig, zo ook haar topjes... fluffy en klein. Silicium heb ik dit jaar in vorm van heermoesthee gebruikt. Deze winter iig op zoek naar mooie plekjes voor volgend jaar. Hoe is het met je planten, staan ze Nog?
  2. Die Foto's lukten me weer niet helaas. Dit jaar was het jaar van de beestjes..Ik had hierdoor minder plezier in mijn hobby. Plant zal snel om gaan en dan weer uitkijken naar volgend jaar. Ik zal volgend jaar zeker (2x denk ik) toppen, verduisteren, voor biologisch gaan. Dit jaar had ik kant en klare voeding van Aptus, die potjes zijn mijn ding niet. Ik zal weer gaan voor aarde met as (k),bloedmeel (n) , beendermeel(p)en wellicht guano of visafval. Ik heb geleerd van een Colombiaans plantje wat uiteindelijk ten onder ging aan beestjes dat wilgentakjes heel handig zijn als stekwater(door het hormoon auxine). Gewoon jonge takjes in kleine stukjes knippen en paar dagen in water zetten. Werkt als een speer. Foto's volgen nog.
  3. Haha, hier hetzelfde verhaal. Zielige fluffy mini topjes. Volgend jaar verduisteren voor mij. Rot kan snel gaan. Iig de top verwijderen en het gezonde er niet mee in aanraking laten komen. Ik ben aan het rekken. De trichomen zijn net wit en de pistels kleuren langzaam licht amber. Ik kijk met de dag. Succes! :-)
  4. Mijn vroegbloeier deed dit ook aan het einde. Maar geen zaad gehad doordat ze al te ver in cyclus was.
  5. Mooie foto stratman. Alleen wil ik sinds dit seizoen geen vlinders meer op mijn balkon. Vlinders zijn er gek op om hun eitjes af te zetten onder de wietbladeren. En die rupsjes eten met veel plezier die bladeren op. Wat ik op zich best snap :-).
  6. Ik heb je verslag met plezier gelezen. Mooie planten. Hoe is het met de planten? Al geoogst? Hier ook de angst voor toprot. Succes met laatste stukje! :-)
  7. Het uploaden van foto's lukt me helaas niet. Ik ga er morgen verder naar kijken. Plant 1 heb ik eerder geoogst dan gewild doordat ik bij 1 top toprot had. Dat was 8 augustus. Uiteindelijk was het een lekker wietje en stoneder dan ik verwacht had.Ik heb bij deze plant een paar dagen voor het oogsten al de grote bladeren geknipt. Ik ben voor het toppen helemaal om. De plant valt minder op en ik denk dat als ze niet zo vroeg was gaan bloeien echt enorme toppen had gehad. Maar stressen dan wel liever bij een reguliere dame. Het vroege in bloei komen was een voordeel maar op het laatst wilde ze herma worden. Dit was gelukkig dusdanig laat dat ik hier geen last van ondervonden heb. Plant 2 staat nog. De bladeren zijn flink geel aan het worden. Ik had haar iets langer kunnen voeden. Dit is nu 3e week zonder. Ik geef alleen nog water met ruwe rietsuiker vanwege de aanwezige melasse. Ik ben nieuwsgierig of ik ook daadwerkelijk wat merk in verschil van smaak. Morgen meer info en hopelijk foto's.
  8. Rabarbarbaar, foto's komen :-). Het is niet soepel gegaan. Ik ga bijschrijven.
  9. Sorry voor het niet meer schrijven. Ik had andere dingen. Wel zo netjes als ik verslag afmaak. Wit doek.. goed plan hutseflutsel, als het goed doorlaatbaar is. Volgend jaar wellicht. De larven van lieveheersbeestjs inzetten was een goede zet inderdaad red.Ik heb veel te kampen gehad met beestjes dit jaar. Niet goed over na gedacht vakman. Zal ik vanaf nu meenemen die tip!
  10. Tip: neem wat jonge wilgentakjes. Ontdoe ze van blad en knip de takjes in kleine stukjes. Laat ze een dag of twee in water staan en je hebt prima stekwater. Dit was bij mij de truc voor een geslaagd stekavontuur waar het me eerst niet lukte. Ik pluk na een paar dagen gewoon weer wat takjes omdat de stekken er goed op gaan. Vriendlief heeft voor mij een elektrische deken omgebouwd tot warmtemat. Volgens mij is het hoe hier op het forum te vinden. Deze zet ik onder eenvoudige propagator. Btw zijn de verwarmde exemplaren onder de 30,00 verkrijgbaar. Succes! :-)
  11. Ik heb luis, ook in bloeiende plant.ik ben niet van het chemische en heb gisteravond larven van lieveheersbeestjes besteld. Die komen morgen binnen als het goed is. De andere planten sproei ik veel af met koud water maar toppen en water durf ik niet ivm toprot. Nu maar hopen op een goede afloop.
×
×
  • Create New...