Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Emiel

Wat vinden jullie van het Nederlandse beleid

Wat is jullie mening ten opzichte van het Nederlandse Softtdrugsbeleid  

851 members have voted

  1. 1. Wat is jullie mening ten opzichte van het Nederlandse Softtdrugsbeleid

    • Gedoogbeleid softddrugs behouden
      223
    • Softdrugs legalizeren
      489
    • Harddrugs & Softtdrugs gedogen
      31
    • Harddrugs & Softtdrugs legalizeren
      108


Recommended Posts

Guest elmanito
de komende 5 jaar zal zowiezo een sterke verandering ondergaan......

 

Verandering de goeie kant op.Dit zijn gewoon naweeën van de gevestigde orde.Het beleid dat Ivo Opstelten voor ogen heeft houdt ook niet lang stand.

 

Namaste :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het wordt tijd dat de jongeren zich overal van bewust maken en onder ogen zien waar het allemaal naar toe gaat in ons Kikkerlandje.

 

Zij zullen de toekomst bepalen en niet de gevestigde orde, want die maken er een potje van.

 

Komende tijd zal er veel opstand komen, vanuit het volk, dat is buiten Nederland al duidelijk te zien.

 

Kijk naar China, Engeland en vele andere landen.

 

Wat dat betreft duurt het bij Nederlanders altijd langer, voordat ze iets gaan ondernemen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probleem is dat Rutte eigenlijk best degelijke minsters heeft gekozen. Vanzelfsprekend, als je al met de PVV moet.

Die man ging voor zekerheid. Dat doet hij verstandig. Dus geen ministers die elkaar uit maken voor rotte vis.

 

Betekend ook dat dit kabinet niet zo snel zal om vallen door interne strubbelingen. Eerst dacht ik wel even, maar zoals ze het nu doen, gaan ze lekker.

Helaas hebben ze een beleid waar je niet echt vrolijk wordt. En Nederland is relatief gezien nouwelijks geraakt door de crisis. Waarom zou het gros van

de mensen gaan staken? Nederlanders relativeren veel te veel, we zijn verwend. Bij alles wat op ons af komt, denken we 'het kon erger'.

De politiek hier heeft daar ontzettend veel mazzel mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IK ben absoluut geen blogger!

maar hier wil ik absoluut men mening al lang over kwijt, en waar beter als hier op het wietforum :wOOt .

in verband met softdrugs: het beleid van nu is echt erbarmelijk! kopen mag maar kweken niet! een shop mag maar leveren niet!? het komt er gewoon op neer dat ze een grote tak van de economie ongecontroleert laten! wiet word duur en de buurt heeft lasyt van de belgen omdat er slechts een handvol shops overblijven! het geld gepaard met de wietverkoop heeft de attentie van de georganisseerde misdaad gekregen . de gezellige shop is kapot! :verrygood het word tijd dat ze die shit echt legaal maken! zodat iedereen een shop kan openen . last gespreid, holland terug tolerant(waar elke belg jaloers op was), stevige cent in de staatkas!

in verband met harddrugs: absoluut akkoord dat het rommel is , maar het feit is dat repressie niet werk en overigens al opgegeven is, en dat drugs een blijvend fenomeen zijn maakt dat de instap naar de misdaat is makkelijker vermits dealen al snel veel opleverd en de drempel kleiner is als bvb inbreken.rare zin maar mijn gedacht komt er op neer , als da legaal verkocht werd levert dat een aantal voordelen op: geen rommel tussen den dope (goed voor gebruiker), kleinere opbrengst voor criminaliteit, legaal statuut voor cocaboeren, minder uitgaven aan "war on drugs"(ni echt hier van toepassing), duidelijke cijfers van het gebruik onder bevolking en dus mogelijkheid tot preventie enz... toch ni zo zot of ben ik echt zo nen hippie? graag commentaar :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenlijk is het nederlandse beleid tot nu toe behoorlijk tof geweest,

we hebben 35 jaar de kans gekregen om vorm te geven aan ons eigen gebruik

en deden er geen moer mee,

da's alleen spijtig.

 

Dus tjah, nu zijn er best veel mensen die prachtig kunnen growen

en er goed over weten te praten,

maar die durven hun snuit amper uit te steken,

en zo raakt de "andere"kant vrij weinig geinformeerd over het groene plantje

en laten wij hun veronderstellingen maken

zonder daar tegen in het verweer te gaan.

 

Tja er staan er enkelen te verweren, for sure,

maar die andere 798.645 mensen

die blijven gewoon hun zakkie halen.

 

Dus tjah dan ga je voor jezelf aan de slag,

en bijkt er best wel ruimte te bestaan

om in alle rust je plantje te growen.

Dus nu de overheid hard bezig is om grote onwelwillendheid te tonen

om iets opbouwends te betekenen voor de cannabist,

tekenen zij nu hun eigen val.

Want als zij het niet willen doen,

moet ik het dus zelf doen.

Tanx.

 

grtz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien dat iemand me al voor was, maar ik denk dat het plaatje groter is dan alleen Nederland.

 

Ik bedoel wanneer Nederland besluit om over te gaan tot legalisering dan kunnen ze in mijn ogen veel minder controle uitoefenen over ons groene vriendje, in de situatie nu houden de regering/belastingdienst hun oogjes dicht wat betreft tot de aanvoer van het groene goud, kunnen er stiekem toch van profiteren = Win/Win toch?

 

Kijk voor de kleine kwekert die het nu riskeerd om zichzelf in zijn rookwaar te voorzien zal het een groot voordeel zijn, alhoewel?!? Zal het niet zo zijn dat de wietprijs in Nederland dan dusdanig naarbeneden kelderd dat het geen grote uitgave meer wordt om de dagelijkse hoeveelheid gewoon in de shop te kopen, dus dan alleen nog voor de fun! Om het kweken van je eigen rookwaar! Denk dat de meeste daar ook snel zat van zijn! Hoeveel mensen zie je hun eigen tomaten op zolder kweken onder HPS lampen (+ de kruimels).

 

Maar dan de andere kant,

 

De Nederlandse boeren zijn slim! Ze gaan wiet verbouwen! Verkoopprijs per gram in Nederland: € 0,10 Prijs in andere europese landen € 5,- Hmm.. hier klopt iets niet! Laten we het gaan exporteren! Betalen we de belastingdienst € 0,019 per gram en vangen 500% van de Nederlandse verkoopprijs! Lekker verdienen denkt de boer! Ik leek wel gek met die verrekte aardappels!

 

Maargoed de Nederlandse Belastingdienst is ook niet dom er moet immers verdient worden! We gooien de grenzen maar dicht! ik bedoel heel europa + de rest ineens wietvriendelijk maken zit er ook niet in...

 

Kosten plaatje: grenscontroles is waarschijnlijk 3x zo hoog als wat er nu jaarlijks wordt verdient op het groene goud + de wietprijs is vele malen lager, valt dus voor de belastingdienst minder te halen = Verlies/Verlies toch? of zie ik dat verkeerd?

 

Mwoahh... ik denk dat het er jammer genoeg niet aan zit te komen dat legaliseren.

 

En stiekem is het toch ook wel spannend dat het door de heksenjacht van Ome Blauwpet + zijn vriendjes het toch wel een beetje een goudmijntje is geworden de laatste jaren :)

 

Ik bedoel sigaretten en drank hebben zich in de praktijk bewezen vele malen schadelijker te zijn en kunnen ook nog steeds uitgebuit worden, ik bedoel met de leuke verhogingen zo'n beetje elk jaar wordt er lekker op verdient.. Zo lieve burgers, verpesten jullie maar lekker je lever en longetjes zodat wij onze zakcentjes binnenhalen :)

 

Zo is het toch precies met ons plantje, hoe meer de Regering en Vrouwe Justitia er op gaan jagen, hoe meer drugsgeld er door de belastingdienst binnengehaald kan worden?!? Waarom legaliseren doordat het lekker illegaal is spekken we toch met zijn allen de staatskas :lol:

 

Ik denk dat we ons eerder kunnen afvragen, Hoelang het Nederlandse beleid zijn dansje nog kan uitvoeren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet heel lang hoop ik .

Share this post


Link to post
Share on other sites

5000% bedoel je

Share this post


Link to post
Share on other sites
5000% bedoel je

 

Nee hoor, het Nederlandse belastingssysteem zit zo in elkaar dat er uiteindelijk toch nog 500% wordt verdient ipv die 5000% :dribble: Dat weet je zo langszamerhand toch wel :rolleyes:

 

(Als we zo op elkaar's vingers gaan kijken, blijven we bezig denk ik.)

 

Mysterious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, het is de vraag hoe het dansje wordt uitgevoerd....

wie danst er: het volk.

 

dus het is ook een kwestie van: naar de pijpen dansen van de overheid.

dit vind een deel van de huidige commerciele kwekers prima.

Want die hebben geen enkele baat bij een verandering van de markt.

 

Dus jepz: we blijven maar meedansen met de macht en het geld.

 

grtz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gemaakt: 8, jun., 2011, 4:08 | Door Novum

 

Meer cannabisverslaafden zoeken hulp

 

Het aantal cannabisverslaafden dat hulp zoekt is de afgelopen tien jaar sterk gestegen. In 2001 zochten 3500 mensen hulp, vorig jaar waren dit er elfduizend.

 

(Novum) - Het aantal cannabisverslaafden dat hulp zoekt is de afgelopen tien jaar sterk gestegen. In 2001 zochten 3500 mensen hulp, vorig jaar waren het er bijna elfduizend. Dat meldt de Stichting Informatievoorziening Zorg op basis van cijfers van cijfers van alle verslavingszorginstellingen in Nederland.

 

Van alle verslaafden onder de 25 jaar die hulp zochten voor hun verslaving is ruim de helft verslaafd aan wiet of hasj. In totaal maakt het aantal cannabisverslaafden veertien procent uit van alle verslaafden die vorig jaar hulp zochten. Dat is een twee keer zo groot aandeel als in 2001.

 

Vorig jaar deden 76 duizend mensen een beroep op verslavingszorg. Van hen heeft 47 procent problemen met alcohol en 45 procent een drugsverslaving. Vier procent vraagt hulp vanwege een gokverslaving.

 

Een op de vier mensen in de verslavingszorg heeft meer dan een verslaving. Van alle verslaafden die vorig jaar werden behandeld is tussen de zeventig en negentig procent al eerder geholpen.

 

Het aantal mensen dat zich laat helpen voor verslaving aan cocaïne neemt lich.t af, terwijl het aantal ghb-verslaafden dat zich meldt toeneemt. Deze laatste groep blijft relatief beperkt, vorig jaar deden ruim vijfhonderd mensen een beroep op de verslavingszorg vanwege problemen met ghb.

 

 

Volgens dit bericht is het gebruik van hard drugs in nederland afgenomen.. terwijl de verslaafden van wiet zijn toegenomen.

Het bericht vergeet te vermelden, dat Nederland het laagste cijfer van overdosis van hard drugs van Europa heeft .

En in vergelijking met de VS helemaal.

Werkt het gedoog beleid van onze overheid dus beter tegen Od's van hard drugs?

In dat geval moeten ze overall in Europa moeten gaan gedogen vind ik.

 

wat vinden jullie ?

 

Grtz Python smoker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zelf geloof dat wietverslaving een uiting is van een ander probleem, net als game- en gokverslaving. Oftewel: ik denk dat mensen 'verslaafd' raken aan wiet omdat ze problemen hebben, niet dat ze problemen krijgen omdat ze zoveel wiet roken. Het aantal depressieve mensen is ook gigantisch en als jongere is het dan cooler om wiet te roken dan aan de prozac (of wat ze tegenwoordig ook voorschrijven..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Softdrugs legaliseren!

 

Alcohol is namelijk ook een hard drug alleen die is sociaal geaccepteerd en daarom legaal.

Dus waarom soft drugs niet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gestemd voor legaliseren, er wordt gewoon belasting betaald en een maximum aan de prijs, het is nu veel te duur.

De coffeeshops worden gecontroleerd ook op hun waar, je weet tegenwoordig niet meer wat je opsmoked.

Kweken voor eigen gebruik moet worden toegestaan, met duidelijke regels mits kleinschalig.

Daardoor zullen veel coffeeshops automatisch al verdwijnen, er is dan immers minder vraag naar.

Omdat er veel minder vraag is, is het minder aantrekkelijk voor de georganiseerde misdaad.

Voorlichting over softdrugs moet beter, ook met betrekking van het autorijden bijv en eventuele schadelijke gevolgen.

Blijft er nog 1 probleem over, de buitenlanders vooral in de grensstreken die hier softdrugs kopen en sommigen (zouden eventueel overlast veroorzaken.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik zelf geloof dat wietverslaving een uiting is van een ander probleem, net als game- en gokverslaving. Oftewel: ik denk dat mensen 'verslaafd' raken aan wiet omdat ze problemen hebben, niet dat ze problemen krijgen omdat ze zoveel wiet roken. Het aantal depressieve mensen is ook gigantisch en als jongere is het dan cooler om wiet te roken dan aan de prozac (of wat ze tegenwoordig ook voorschrijven..)

 

Zeker weten! Ik denk alleen wel dat het makkelijk verslaafd worden is, zogezegd, als je vanaf jongs af aan rookt. En zo eigenlijk geen tijd neem. Genereert. Of krijgt. Om indrukken te verwerken. En op het moment dat je die tijd krijgt. En de rook optrekt. Schrik je van alle gevoelens, emoties en wat niet al die ergens binnen verborgen in de mist waren.

En dan begint de negatieve spiraal pas goed denk ik. En ga je blowen omdat het de makkelijkste weg is. Neem je geen (échte) tijd voor jezelf. Dat denk je misschien maar ondertussen.. Vind je jezelf weer een sukkel omdat je toch naar de shop gaat, en zit je met tegenzin te smoken. En dan is het einde pas goed zoek.

Is maar een fractie van het hele verhaal natuurlijk. Evengoed kun je als je ouder bent in een verslaving zakken. En een heleboel mensen doen dat evengoed met gamen. Of werk. Vrienden.. etc. Verzin 't maar. Verstoppen is niet moeilijk.

 

Geld opzekers niet voor iedereen. Maar voor het overgrote deel..... Mijn indruk is van wel.

 

Eigenlijk is het nederlandse beleid tot nu toe behoorlijk tof geweest,

we hebben 35 jaar de kans gekregen om vorm te geven aan ons eigen gebruik

en deden er geen moer mee,

da's alleen spijtig.

 

..........

 

 

Wijze woorden. Nooit zo bij stil gestaan maar makes sense idd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

VS ziet voordelen wietbeleid

 

Het Nederlandse gedoogbeleid werkt. Dat is de conclusie van hoogleraar psychologie Robert MacCoun van de Berkeley Universiteit in de VS. Juist nu het cannabisbeleid in Nederland onder vuur ligt, blijkt uit zijn onderzoek dat het Nederlandse gedoogbeleid veel voordelen heeft waar ook de VS van zouden kunnen profiteren.

 

MacCoun deed onderzoek naar het cannabisgebruik in de afgelopen 35 jaar in Nederland. Hoewel hij ontdekte dat het aantal coffeeshops invloed heeft op het cannabisgebruik (hoe meer shops, hoe meer wietgebruik), is dat effect maar minimaal. Voordelen zijn er des te meer. „Nederlanders gebruiken minder lang cannabis. Het gedoogbeleid gaat grootschalige drugshandel tegen en bovendien stappen Nederlanders minder makkelijk over naar harddrugs vanwege de gescheiden markt van hard- en softdrugs.”

 

Gedogen

Volgens de hoogleraar zit de aantrekkelijkheid van het Nederlandse beleid juist in het gedogen in plaats van een algehele legalisatie van softdrugs, zoals zo vaak in het buitenland ter discussie staat. Doordat hash en wiet niet helemaal legaal is, blijven de prijzen relatief hoog en kan de handel toch worden tegengegaan. „Waren ze lager geweest door een volledige legalisatie, dan was het aantal gebruikers zeker toegenomen.”

 

Voor de VS zou een vergelijkbaar gedoogmodel interessante resultaten op kunnen leveren: minder harddrugverslaafden, minder en minder lang hash- en wietgebruik, redeneert MacCoun. Bovendien levert het de overheid veel geld op aan toerisme-inkomsten.

 

Voor Nederland zitten die toeristeninkomsten er binnenkort niet meer in als de wietpas in gebruik is. Een verbazingwekkende beslissing, vindt MacCoun. „Ze leveren een hoop geld op. Ja, inderdaad zullen er minder shops komen en zal er dus iets minder geconsumeerd worden doordat het een grotere opgave is geworden om eraan te komen, maar dit beleid zal de coffeeshops zeker niet elimineren. De gedoogstructuur is juist de manier om tot een oplossing te komen die het minst schadelijk is.”

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Drugsbeleid kabinet krijgt klappen

 

Experts maken in Tweede Kamer korte metten met het drugsbeleid van het kabinet. Er moet geëxperimenteerd worden met legale wietteelt.

 

VVD, CDA en PVV hebben een probleem. In het gedoogakkoord werd afgesproken het beleid rond coffeeshops te verscherpen en onder meer de wietpas in te voeren.

 

Gisteren maakten experts in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting over het Nederlandse drugsbeleid korte metten met die plannen. De wietpas? Kan hooguit in de grensstreek werken. Nationaal invoeren, zoals Opstelten wil, is onzin. Maatwerk is nodig.

 

Het belangrijkste pleidooi van de deskundigen was om experimenten met legale teelt toe te staan, zoals de Utrechtse wethouder Victor Everhardt wil, en waar minister Opstelten van Justitie mordicus tegen is.

 

Legaliseer

 

Het waren niet de minste experts die ervoor pleitten: hoogleraar Reinout Wiers van de Universiteit van Amsterdam, Tim Boekhout van Solinge van het Willem Pompe Instituut, professor David Nutt van het Imperial College in Londen en Martin Jelsma van het Transnational Institute Drugs Democracy Programme.

 

Allemaal spraken ze zich uit voor experimenten met legale wietteelt. ?Ze werden geflankeerd door onverwachte voorstanders zoals Marianne van Ooyen-Houben van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum van het ministerie van Justitie (haar minister is fel tegen) en burgemeester Han Polman van Bergen op Zoom (hij sloot alle coffeeshops in zijn gemeente vanwege overlast).

 

Ook werd het argument van Opstelten dat zo’n experiment met legale teelt juridisch niet mag onderuit geveegd. Internationale verdragen geven die mogelijkheid wel degelijk, zeker als het vanuit het oogpunt van de volksgezondheid gebeurt. Landen als Tsjechië en Spanje gaan tegenwoordig zelfs al verder dan Nederland. PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester zei dan ook: ‘We hebben een flink pak slaag van jullie gekregen.’ Daarmee doelde ze toch vooral op de regeringspartijen wier beleid hard onderuit is gehaald.

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

:rofl

Dat de schellen hun van de ogen mogen vallen.

Misschien komt het toch nog goed... :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat ze shops maar verbieden , blow er niet een joint minder om :)

denk dat thuis dealers er juist blij mee zullen zijn B) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
Laat ze shops maar verbieden , blow er niet een joint minder om B)

denk dat thuis dealers er juist blij mee zullen zijn ;) :P

Gelieve eerst ff voor te stellen aub!! :)

 

Namaste :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Nu heb je in Spanje social clubs, maar ook niet Spanjaarden kunnen er gewoon naar binnen gaan & wat halen, dus weet niet wat de politiek hier zit te ouwehoeren over coffeeshops alleen voor de Nederlanders.

 

citaat van een Spaanse grower op icmag

 

They have, you can walk into any one of 10 Social Clubs in Barcelona and buy good weed. E7/g in mine

 

Cops seem to be turning a blind eye rather than hassling them out of existance, both they and the council could effectively make it impossible, but are not.

 

There is a crisis on, they know it...

 

Namaste :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is in NL een kwestie van democratie, gas en tegengas.

De politiek riep besloten clubs en wietpassen.

De burgers (Gemeenten en cannabis consumenten) en verzetten zich tegen de wietpas die er nu dus niet komt.

Zo werkt dat in een democratie, je moet je mond open doen.

Meepraten dus en niet alleen maar jammeren en klagen, dat heeft nog nooit zoden aan de dijk gezet.

 

Nu de wietpas van de baan is is het zaak om de idee van de clubs op te rekken.

 

Dus voorstellen dat leden van clubs bij elkaar mogen binnen komen.

Argument: je kunt erop rekenen dat shops waar mensen in een bepaalde stad, dorp of wijk verplicht lid van moeten worden gaan minder service en kwaliteit leveren bij gebrek aan concurentie. Ter vergelijk, stel je voor dat men alleen maar alcohol mag kopen en drinken in een door de overheid aangewezen lokale schimmige kroeg?

 

Maar ook: voorstellen dat clubs introducee's mogen toelaten.

 

En dat er lidmaatschappen voor een maand worden uitgegeven, zoals b.v. de Melkweg al tientallen jaren doet.

 

 

Mogelijkheden zat dus, maar dan moet er wel actie worden ondernomen.

Als je blijft zitten waar je zit dan zullen de repressieven het wel even voor je regelen hoor......................

Share this post


Link to post
Share on other sites

legalizeren die hap net als peterselie bij AH en dan is zelf kweken ook toegestaan net als dat je een wapen vergunning kunt krijgen in Nederland.!

 

Het lijkt me ook onmogelijk om het te verbieden kijk Amerika en andere EU landen verbod maar word steeds meer gedoogd en praten zelfs over legaliseren!

 

als de homebox fabrikant nu aan elke Nederlander een complete kweek tent stuurt is het probleem opgelost:P dan is het helemaal onmogelijk om nog in te grijpen.

 

ik wil dus gewoon rustig plantjes groot brengen dood maken laten zonnen en oproken meer niet iemand last van !!!?

 

Fuck de EU Nederland moet stoppen met de EU en gewoon lekker zelf verder gaan met iemand aan het hoofd die wiet niet als iets geks ziet.

 

de gemiddelde generatie die nu in de regering zitten, was in de jaren 70 80 hippies met veel wiet! en die verbieden het nu ons om er ook van te genieten flikker op man !

 

Zo genoeg gal gespuugd nu lekker jointje draaien en genieten!

 

Mensen een fijne zaterdag

 

L€on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...