Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

je-Roen

mysteryshoppers-tegen-coffeeshops-adam

Recommended Posts

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenl...offeeshops-adam

 

Mysteryshoppers tegen coffeeshops A'dam

 

 

In de strijd tegen de verkoop van softdrugs tegen minderjarigen, wil de gemeente Amsterdam zogenaamde mysteryshoppers in gaan zetten. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan gemeldt.

 

Als het plan doorgaat komen er minderjarigen die testen of ze in Amsterdamse coffeeshops aan drugs kunnen komen. De jongeren zijn echter wel ouder dan 18, om te voorkomen dat er daadwerkelijk een strafbaar feit wordt gepleegd. Wel wordt er op deze manier gecontroleerd of er bij verkoop om identificatie gevraagd wordt.

 

De afgelopen jaren zijn er bij meerdere controles in Amsterdamse coffeeshops minderjarigen aangetroffen. Bij één coffeeshop resulteerde dat in 2011 in een waarschuwing; bij een andere coffeeshop kwam het na meermaals overtreden van de regels tot een sluiting van twee weken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind dat niet zo n slechte idee, dan kunnen de coffeshophouders bewijzen wat ze waart zijn

Share this post


Link to post
Share on other sites

beetje debiel plan.

stel 99% van alle shops moet sluiten , dan is de straathandel de baas.

 

overheid kan er beter voor zorgen dat ze de koffieshops in stand houden.

 

ook de niet-blowende burger vindt zolangzamerhand dat anti-cannabiwsbeleid achterhaald is.

de staat die achter wiet aangaat wordt door de meedreheid van haar burgers extreem gewantrouwd.

 

het handelsnetwerk dat in een dichtbije toekomst wiet op straat verkoopt zal alles verkopen wat de burger maar wil; fraude software, keramische wapens, biologische wapens, nano-afluisterapparatuur, de adressen van de kinderen van de ministers etcetera.

De staat kan er maar beter voor zorgen dat haar burgers wiet , drank , sigaretten , porno , en af en toe wat XTC kunnen genieten , anders keren de burgers zich tegen de staat.

Edited by MeneerJansen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed dat er enige vorm van controle is, maar dit is natuurlijk maar voor 1 ding bedoeld.

En ik verwacht toch niet van de overheid, dat ze dit doen om te zeggen: Zie! De coffeeshops doen goed werk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sommige gemeenten hebben geen lobbygroep tegen wiet , dus daar zie je vooruitgang. De rest leeft in een fantasie , met engeltjes, en een grote man met een grijze baard, die alles ziet wat je doet. ( maar wegkijkt als je ervoor bidt ofzoiets)

Edited by MeneerJansen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu we het toch over de kerstman hebben, ik krijg nog een Lego trein van die kerel... Heb die koekjes toch niet voor niets gebakken! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze mogen het proberen .....de kraan terug draaien en proberen om van die coffeshop een besloten clubs van te maken of definitief sluiten. Gaat hun sowiso niet lukken. Anders was het al lang gedaan.

 

Hun plan b is dus gewoon aan pesterij beginnen en dat is er 1 van. Ik vind het persoonlijk geen slechte idee want de coffeshophouders zullen der sowiso niet in vallen en ze kunnen van de gelegenheid profiteren om aan te tonen dat ze perfect aan de regels kunnen houden.

 

 

Je moet van een domme plan iets positief van uithalen

Edited by Faraon08

Share this post


Link to post
Share on other sites

op zich vind ik het niet zo'n raar idee, gebeurt ook bij supermarkten met alcohol. maar als ze dan toch bezig zijn kunnen ze beter ook gelijk de achterdeur regelen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er is niks besloten , de telespits roept weer wat.

in dit raads document staat:"

Eén van de mogelijkheden die het college zal onderzoeken in het kader van de coffeeshopcontroles is of en zo ja op welke wijze mystery shoppers zouden kunnen worden ingezet bij de controle op alcoholverkoop en softdrugsverkoop

aan minderjarigen. "

het doc opent meteen met een reeks leugens ,uiteraard bedacht door het cda raadslid:

Nederlandse jongeren blowen twee keer zoveel als het Europese gemiddelde, en het cannabisgebruik onder jongeren binnen Nederland is weer twee keer zo groot in de grote steden: plaatsen met veel

coffeeshops.

Bovendien neemt het aantal mensen dat hulp zoekt voor een cannabisverslaving ieder jaar toe. Er is steeds meer bewijs dat cannabisgebruik het risico van een psychotische stoornis vergroot

Maar deze onzin zal weer braaf worden overgenomen door de andere media.

Share this post


Link to post
Share on other sites

prima plan. helemaal mee eens gewoon 100% identificatieplicht.

 

nouu vraag ik me wel af als die mysterygast 18 jaar of ouder zijn en ze vragen hun niet om legetimatie wat er dan gebeurd....

 

ze zijn immers oud genoeg!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er gebeurt dan niks, want de coffeeshop heeft niets verkeerds gedaan. Ze hebben dan gewoon verkocht aan een 18+er. Onzinnig, geldverspillend plan dus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

waarom gebeurd op drank en sigaretten ook. ik neem aan dat jij het ook niet tof vind dat je kind van 15 wiet haalt in de sjop. die dingen gebeuren nog veel te vaak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
prima plan. helemaal mee eens gewoon 100% identificatieplicht.

Het is geen prima plan, het is het zoveelste steentje dat moet helpen een beeld op te bouwen dat een coffeeshop crimineel is , waar arme kindertjes pschygotisch en dom worden,

want die kinderen kunnen volop wiet kopen . NOT!

Zie toch eens in dat het allemaal deel is van een anti-propaganda tegen wiet, denk je nou echt dat die hypocriete politici niet weten dat als er geen coffeeshops meer zijn ( dit is de CDA wens),

alle kindertjes volop kunnen kopen op de straat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bulto,je hebt volkomen gelijk. het is de zoveelste zet in het stigmatiseringsproces.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuurlijk zal dat onder stigmatisatie vallen door de overheid.

 

maar wat is er nou mis met een 100% legetimatie plicht, niet dat je je hoeft te registreren ofso alleen je kaartje zien. doe dat bij al je klanten en je zult nooit wiet kunnen verkopen aan minderjarige.

 

ik schrijf hier btw ook totaal niet op dat er volop overal wiet word verkocht aan minderjarige.

 

ik kan alleen melden dat in mijn buurt jongeren zijn die 16 zijn ( ja ik ken ze ) die wiet halen in de shop. ( lees alle 3 de shops die er in mijn stad zijn )

 

sterker nog de jongens die bij mijn in de afwas stonden die toen ( 2 jaar terug ) 15 a 16 waren gewoon dagelijks/wekelijks wiet kochten in de shop en dat nog gezellig met vrienden ( die mogelijk wel oud genoeg waren ) het binnen oprookte.

het betreft hier ook zeker niet om jongens die er ook maar een beetje volwassen uit zien en het gaat ook niet om groepje van 5 jongens/meisjes maar om een groter aantal. dus ja meer dan alleen die bij in de afwas stonden

 

en dat moet voorkomen zien te worden.

 

we kunnen ons kop wel in het zand willen steken maar dit soort dingen gebeuren, waarvan ik dus totaal niet zeg dat het overal gebeurd. hier iig wel!!!

 

drank moet ook niet onder de 16 verkocht worden ( mag van mijn persoonlijk ook naar de 21 die rommel )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat belangrijk is , is goede objectieve voorlichting geven gebed op een basis van vertrouwen, tolerantie en liefde.

Ik heb 3 kinderen ,2 dochters en een zoon. Alleen mijn zoon geniet van cannabis en is hier pas op z'n twintigste mee begonnen.

 

Moralisme is een manier om mensen klein te houden!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kwaad bestrijden met goedheid. Overheid die houden zich bezig met profocerende regels en plannen gewoonweg omdat ze de tabak, alcohol, en nog andere industries willen beschermen.......

 

Coffeshophouders zouden helemaal van techniek moeten veranderen, als ze hun zaak voor heel lange tijd open willen zien. Collectief zouden ze aan een proyect moeten werken om de jeugd naar de rechte pad te sturen..zeker in het gebied van soft drugs. Ze zouden die zaken zelf moeten kunnen organizeren samen met andere deskundigen en organizatis, zo kan iedereen op een deftige manier geinformeerd worden... zker onder de jeugd.

 

De overheid heeft tijdens al die jaren geen goede job gedaan en dan willen ze het gaan blamen aan iemand anders......

Share this post


Link to post
Share on other sites

@hemprenaissance

mijn opmerking aan je is niet denigrerend bedoeld,dat klinkt misschien zo.

Ik begrijp je reactie "prima plan. helemaal mee eens gewoon 100% identificatieplicht. " gezien je persoonlijke ervaringen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

een kroeg gaat echt niet meteen sluiten als ze er iemand van 15 vinden die een drankje heeft gehaald, de shell hoeft ook niet te sluiten als iemand van 15 er sigaretten heeft gekocht, zoals al ooit gezegd, de coffeeshop is de plek die het allermeeste in de gaten gehouden word, en je voor de kleinste fout de grootste straf krijgt. beetje uit z'n verband getrokken zegmaar..

 

naast dat willen ze niet kijken of er naar legitimatie gevraagd word, maar ze willen gewoon kunnen zeggen dat coffeeshops niet naar leeftijden kijken, om van daaruit weer verder te gaan met KUTTEN.

Edited by amnees

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...