Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
CaribbeanGrower

Advocaat: 'oneigenlijk gebruik Bibob'

Recommended Posts

DEN BOSCH - De Eindhovense burgemeester Van Gijzel gebruikt steeds vaker oneigenlijke gronden om een Bibob-procedure tegen coffeeshophouders te starten. Dat zei advocaat F. Pommer vrijdag tegen voorzieningenrechter E. de Stigter in Den Bosch.

 

Die boog zich over de bezwaren van de exploitant tegen de voorgenomen sluiting van coffeeshop Snooker Ontspanningscentrum in Eindhoven. Met een Bibob-procedure wordt de integriteit van de aanvrager van een vergunning onderzocht.

 

"Bibob lijkt in Eindhoven een standaardprocedure te worden omdat alleen al een vermoeden voldoende blijkt voor onderzoek", aldus Pommer. Als de rechtbank de burgemeester 'nu niet goed op de vingers tikt', stelde de advocaat, zal hij op 'deze meedogenloze weg voortgaan en betrokkenen als rechteloze burgers blijven behandelen'.

 

 

bron: http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/11476...bruik-Bibob.ece

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idd. Ze hebben in E'hoven ontdekt dat als je een coffeeshop wenst te sluiten, dat je BIBOB erop los moet laten, lukt tot nu toe prima.

 

Dat hele buro BIBOB is onwettelijk als je het mij vraagt, maar goed, ze doen dan ook geen wettelijke uitspraak, maar een bestuurlijke en da's iets 'heeeel' anders. Behalve als je d'r de dupe van bent. 'tis een soort rechtstaat binnen de rechtstaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Tsja, je moet het maar van de PvdA hebben.Ze draaien met alle windrichtingen mee.Was van Gijzel ook niet diegene die de achterdeur geregeld wenste te hebben? :verrygood

 

Namaste ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idd. Van Gijzel wilde graag de achterdeur op lokaal nivo regelen. Dat ligt precies in de lijn van wat er nu gebeurt he; criminaliteit terug dringen binnen de cannabis wereld.

 

Als je het 'grotere' verhaal wilt weten over dergelijke sluitingen, dan moet je dat eigenlijk op lokale internet sites lezen, waarop mensen dus comments mogen plaatsen zonder enige screening. Daar staat vaak interessante insider kennis bij, waardoor je de nuance beter snapt waarom ze shop x wel sluiten en shop y niet. D'r is meestal meer aan de hand, maar als ze daar de justitiele vinger niet achter krijgen, DAN gebruiken ze dus BIBOB om dat te doorbreken.

 

Dat is dus wat mij betreft waar de schoen wringt, want je kan niet als gemeente zeggen 'justitie en rechtspraak functioneert niet, dus we lossen dat wel even zelf (bestuurlijk) op'. Da's nl pure minachting van de rechtspraak en da's wat criminelen ook hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...