Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
nederwierie

Buurgemeenten Maastricht extra waakzaam voor wietpas

Recommended Posts

http://www.coffeeshopnieuws.nl/index.php/n...am-voor-wietpas

http://www.hbvl.be/limburg/lanaken/buurgem...or-wietpas.aspx

 

De Belgische buurgemeenten van Maastricht verwachten overlast bij de invoering van de wietpas in Maastricht. Vanaf 1 mei kunnen alleen nog inwoners van Nederland drugs kopen in de coffeeshops. Maastricht krijgt extra landelijke agenten om te controleren, de gemeenten aan onze kant van de grens rekenen op versterking van de federale politie.

 

Vanaf 1 mei kunnen dus alleen nog inwoners van Nederland met een wietpas cannabis kopen in Maastricht. De 14 drugszaken mogen elk 2.000 pasjes uitdelen. Maastricht zelf verwacht in de eerste maanden serieuze overlast van buitenlandse drugstoeristen die in de straten rond de coffeeshops bevoorraad zullen worden. Er worden meer dan 100 politieagenten ingezet om de overlast te bestrijden.

 

Ook de burgemeesters van de grensgemeenten Riemst, Lanaken, Bilzen en Visé verwachten de eerste maanden meer overlast van drugsrunners en dealers. Op een gezamenlijk overleg met politie en gerecht hebben ze vrijdag aangedrongen op een 40-tal extra manschappen. “We gaan met een delegatie naar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet om aan te dringen op extra politiecapaciteit”, zegt burgemeester Marino Keulen van Lanaken. “We zullen de nieuwe commissaris-generaal van de federale politie, Catherine De Bolle, ook uitnodigen om haar met deze problematiek vertrouwd te maken.”

 

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

 

Grensstreek bindt strijd aan met drugscircuit

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...icleid=FV3ONFPU

 

LANAKEN/VOEREN/RIEMST - Voor het eerst zaten politie, parket en gemeentebesturen samen om te overleggen hoe ze de drugsproblematiek in de grensstreek zullen aanpakken. De wietpas wordt op 1mei ingevoerd in Nederlands Limburg. Het illegaal circuit dreigt zo naar ons land te verhuizen.

 

In Nederlands Limburg voeren ze op 1mei de zogenaamde wietpas in. Vanaf dan kunnen alleen mensen met een domicilie in Nederland een pasje aanvragen om bij een van de veertien coffeeshops in het Maaslandse Maastricht cannabis te kopen. Die regel wordt zelfs nog strnger vanaf 1 januari volgend jaar. Per coffeeshop kunnen dan nog 2.000 'lidkaarten' verdeeld worden onder de mensen aan de overkant van de Maas. De wietpas is fel gecontesteerd in Nederland.

 

De Belgische buurgemeenten Lanaken, Riemst, Voeren en Visé kunnen leven met de komst en vinden het een lovenswaardig initiatief. 'Tegen het spreidingsplan zijn we gekant, maar hier kunnen we achter staan', verwoordt Mark Vos (CD&V) het. Er dreigt echter een ander, heikel probleem. De Nederlandse politie zet vanaf de invoering een jaar lang in op het aanpakken van drugs op straat. Zeventig agenten zullen de klok rond de omgeving van de coffeeshops afspeuren naar drugsrunners, drugstoeristen en dealers en hen hard aanpakken. 'Het probleem dreigt zich te verplaatsen naar België', zegt Marino Keulen (Open VLD), burgemeester van Lanaken.

 

Dus zaten gisteren voor het eerst alle instanties samen op een topoverleg. Afgevaardigden van de betrokken lokale politiezones, de federale politie en het parket plus de burgemeesters kwamen samen om de kwestie te bespreken. 'We willen aan de mensen uit het drugswereldje en aan de inwoners duidelijk maken dat we het probleem ernstig nemen.'

 

Uit recente metingen blijkt dat voor Lanaken alleen al er dagelijks4.000 personen de grens oversteken in Veldwezelt en Smeermaas om naar de coffeeshops in Maastricht gaan.

 

De hamvraag is dan ook: wat gebeurt er met de twee miljoen bezoekers die jaarlijks bij een van de veertien shops langsgaan?

 

'Onderzoek wees uit dat 33 procent van de drugstoeristen via Visé en Voeren naar Maastricht trekken. Dat maakt van onze grensovergang de meest gebruikte van allemaal', zegt burgemeester Huub Broers (Voerbelangen) van Voeren. Marcel Neven (MR), de collega uit Visé, treedt hem daarin bijen uit zijn bezorgdheid. 'Onze middelbare scholen tellen 4.000 leerlingen. Verkopers hebben hier een perfect werkterrein.'

 

Het gebrek aan mankracht bij de politie is een oud zeer. Een studie maakte eerder al duidelijk dat er veertig extra agenten nodig zijn voor de Belgische regio rond Maastricht. Het budget is er alleen nog steeds niet. 'We zullen afspreken met bevoegd federaal minister Joëlle Milquet (CDH) en Catherine De Bolle als nieuwe baas van de politie. Zo leren ze de specifieke problemen van onze regio kennen', zegt Keulen.

 

Het parket van Tongeren werkt graag mee.

 

'Als grensparket is dit een topprioriteit', zegt eerste substituut Fabienne Schraepen. 'We zullen zware gevallen dagvaarden, snelrecht toepassen en maximale straffen uitspreken. Ook preventie blijft natuurlijk essentieel.'

 

Anoniem drugsmeldpunt:

0800-Censuur

 

En zo denken burgemeesters er over:

 

Burgemeesters juichen invoering van wietpas toe

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...DMF20120413_139

 

LANAKEN/RIEMST/VOEREN - De burgmeesters van Lanaken, Riemst, Voeren en Visé hebben vrijdag vergaderd over de invoering van de wietpas in de zuidelijke provincies van Nederland. Burgmeester van Lanaken Marino Keulen juicht de invoering van de wietpas op 1 mei toe.

 

Vanaf 1 mei is de pas verplicht in Nederland en zullen enkel meerderjarige inwoners van onze noorderburen toegelaten worden in de coffeeshops. De buurgemeenten van Maastricht juichen de wietpas toe, maar vrezen dat de illegale trafiek zal toenemen.

 

Burgmeester van Lanaken Marino Keulen wil voorkomen dat de illegale trafiek toeneemt. 'De wietpas wordt op 1 mei ingevoerd en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De kans bestaat namelijk dat dit de dood wordt van heel wat coffeeshops. Toch moeten we goed opletten en ervoor zorgen dat de illegale cannabishandel nu niet toeneemt.'

 

Op de vergadering werden al enkele voorstellingen op tafel gelegd. 'We vragen geen buitensporige dingen, maar extra personeel om de regio in de gaten in de gaten te houden is nodig', zegt Keulen. 'Ook huurpanden zullen nauwlettend in de gaten gehouden geworden.'

 

'De eerste substituut-procureur des konings heeft ons verzekerd dat ze zeer streng zal blijven optreden tegen drugsmisdrijven. We zijn dus goed voorbereid en zullen na 1 mei nog eens samenkomen om te evalueren', voegt hij daaraan toe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"De buurgemeenten van Maastricht juichen de wietpas toe, maar vrezen dat de illegale trafiek zal toenemen."

 

Als er NU door een Belg in Nederland cannabis gehaald wordt en hij/zij neemt dit mee over de grens, dan is er toch al 'illegale trafiek'? Hoezo zou dat dan toenemen? Ik vat hem niet.

 

'Onze middelbare scholen tellen 4.000 leerlingen. Verkopers hebben hier een perfect werkterrein.'

 

En juist daarom hebben ze in Nederland ooit de coffeeshop uitgevonden en dat bleek te werken, maar goed, je oogst wat je zaait he.

 

Ik wens iedereen veel plezier in Belgie na 1 mei met het cultiveren van een prachtige plant!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer heel idiote berichten in de krant... word er zot van!

Ten eerste is er al een grote illegale trafiek in Limburg (be) en dat gaat gewoon nog verder toenemen (of ze nu 40, 100 of 1000 flikken gaan aannemen)

 

Het gaat gewoon heel chaotisch worden en er gaan veel onschuldige blowers de dupe van worden, want het zijn net zij die weer gepakt worden bij controles.

Dealers gaan ze niet snel hebben, die hebben toch gewoon drugsrunners...

 

Het enige wat ze hier kennen is, wiet = drugs = NOT DONE en MOET WEG... En wat met al die mensen die graag een joint roken, perfect in de maatschappij functioneren? die moeten maar verhuizen dan?

 

Ik weet waar ik mij mee bezig ga houden deze zomer! :lol:

 

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik weet waar ik mij mee bezig ga houden deze zomer! ;)

 

dat ze al hun flikken maar naar de grens sturen

 

kan ik op mn gemak een veldje in de mais zetten :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...