Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
cannabizznis

jaar celstraf voor boer die cannabis kweekte in maisveld

Recommended Posts

jaar celstraf voor boer die cannabis kweekte in maïsveld

 

media_xl_4559513.jpgDe rechtbank van Kortrijk heeft vandaag een 59-jarige landbouwer uit Lendelede veroordeeld tot één jaar cel en een boete van 5.500 euro, waarvan 550 euro effectief, voor de cannabisplantages die hij in zijn maïsveld plantte.

 

Enkel de periode van drie weken die hij in voorhechtenis zat, sprak de rechter effectief uit. Zijn echtgenote en zoon, die van de plantages afwisten, kregen de gunst van de opschorting.

Dekmantel

Landbouwer Jean C. zag in de cannabisplantages de enige uitweg voor zijn financiële problemen. Aan een bevriend aardappelhandelaar Johan L. vroeg hij of hij geen mogelijkheden kende om een cent bij te verdienen. Amper enkele weken later kreeg hij Nederlanders over de vloer die hem voorstelden om cannabis in zijn stallen te kweken. Hij weigerde, maar stemde er wel mee in om plantjes in open lucht, in het midden van een maïsveld, te kweken. De metershoge maïs zorgde voor een dekmantel voor de plantage.

Opbrengst

Bleef de opbrengst tot en met 2009 beperkt tot 9.000 euro, dan zou 2010 pas echt winstgevend worden met een vooropgestelde opbrengst van 20.000 euro. Zover kwam het niet. Op 10 september 2010 merkte een helikopter van de federale politie de plantage in het midden van het maïsveld op. Een week later vloog de landbouwer voor drie weken in de cel.

 

De 38-jarige aardappelhandelaar kreeg ook één jaar voorwaardelijke celstraf en een boete van 5.500, waarvan 1.375 euro effectief. (belga/ep)

 

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/articl...-maisveld.dhtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Holy sh*t...

 

Toch maar eens nadenk over mn guerilla in de mais dit jaar :rofl

 

Das wel extreem hard 1 jaar voorwaardelijk...

 

Ook weer typisch belgië, als je een baby in de coma slaagt, krijg je 80uur werkstraf, en als je wat plantjes in de mais zet, krijg je een jaar celstraf...

 

In wat voor kutland leven we eigenlijk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voorwaardelijk stelt niks voor joh.

Bangmakerij...

 

Hij doet t toch nie meer :rofl

 

na 1 jaar weer lkkr verder

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben benieuwd wat ik krijg dan :rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites
na 1 jaar weer lkkr verder

Hij krijgt een jaar celstraf en 5000 euro boete bovenop een geheid zwaardere nieuwe straf als hij in zijn proeftijd (1-5 jaar in België) weer gepakt wordt. De proeftijd is hier vast meer dan 1 jaar.

 

Deze boer heeft vanaf 2006 gekweekt op zijn eigen maisveld en er welgeteld 9000 euro aan overgehouden (overigens met eis tot verbeurdverklaring), voordat 'ie in z'n vijfde jaar gepakt werd. "Volgens de landbouwer waren de planten echter niet sterk genoeg voor drugs, maar werden ze in Nederland gebruikt voor de palliatieve zorg." Het zou me niet verbazen als hij daar echt in gelooft (en er ook naar betaald is). Eigenlijk deed hij alles fout als je dan toch geld moet verdienen, en het lijkt er ook op alsof hij spontaan die vier eerdere jaren heeft opgebiecht alsmede anderen verraden. De rechter had blijkbaar met hem te doen gezien de lage straf t.o.v. de eis. Hij gaat denk ik gauw failliet.

 

Wel jammer dat brandnetels al in augustus geoogst worden.

brandnetels.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...