Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
cannabizznis

taskforce ruimt 500.000 planten

Recommended Posts

Taskforce ruimt 500.000 wietplanten, maar heeft dat nut?

Laatst gewijzigd: zondag 10 juli 2011 - 08:25 | Auteur: Twan SpiertsDe taskforce aan het werkzoom.pngEINDHOVEN/TILBURG - De Taskforce georganiseerde criminaliteit heeft het afgelopen halfjaar 500.000 hennepplanten in beslag genomen. Die waren in totaal zo'n zestig miljoen euro waard. Dat blijkt uit een reportage van tv-programma EenVandaag. Volgens justitie is de massale wietteelt over tien jaar afgelopen. Maar een onderzoeker betwijfelt dat.

 

In Brabant is de afgelopen maanden beslag gelegd op zo'n drie miljoen euro en 3,5 miljoen aan aandelen van criminelen uit de drugswereld. Ook veel dure auto's zijn in beslag genomen.

 

24 criminele netwerken

"Bijna alle criminaliteit in Brabant hangt samen met wiet", concludeert onderzoeker Toine Spapens van de Universiteit van Tilburg. In onze provincie zijn 24 georganiseerde criminele netwerken, die geld verdienen met teelt en handel van hennep. Daarnaast houden ze zich ook bezig met mensenhandel, overvallen en wapenhandel.

 

'Erger dan gedacht'

Volgens korpschef Simone Steendijk van de politie Brabant Zuid-Oost is de situatie erger dan gedacht. "We hebben driehonderd zware criminelen geïdentificeerd, die zich bezig houden met drugs. Het is een lucratieve business."

 

250 agenten

De kosten voor de taskforce zijn enorm. 250 agenten zijn fulltime bezig met de opsporing van drugsnetwerken. Tijdens acties worden er nog eens honderden agenten ingezet. "Gemiddeld duurt het anderhalf jaar om een crimineel samenwerkingsverband op te rollen", aldus korpschef Steendijk in EenVandaag. Een simpele rekensom leert dat alleen al aan salariskosten de taskforce jaarlijks vele miljoenen kost.

 

Niet slim bezig

Niet iedereen is enthousiast over het werk van de taskforce. Advocaat Gitte Stevens vindt dat de overheid niet slim bezig is. "Aan de ene kant wordt met taskforces op de wietteelt ingesprongen, maar aan de andere kant mogen coffeeshops wel blijven." De advocaat denkt dat door de inzet van de taskforce de wietteelt meer verschuift van thuistelers naar 'zware jongens'.

 

Wat blijft er over?

Criminoloog Spapens is bang dat het heel lastig is om de drugscriminaliteit zo intensief aan te blijven pakken, omdat de politie zoveel prioriteiten heeft. "Het zou zomaar kunnen dat die prioriteiten over twee jaar anders liggen. Dan is de vraag wat er van de effecten overblijft." De korpschef denkt dat als het werk van de taskforce stopt, criminelen snel weer hun slag gaan slaan in de drugshandel. "We moeten de situatie goed blijven monitoren, want er blijft heel veel geld in te verdienen."

 

Over tien jaar afgelopen

Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen is positiever over de toekomt. Hij denkt dat politie en justitie zich blijven inzetten totdat het probleem uit de wereld is. "Over tien jaar zijn we er klaar mee, dan is het afgelopen. We hebben dat met XTC ook gehad. De produktie daarvan is heel veel minder geworden. Dat gaat met de hennepteelt ook gebeuren."

 

daarom word een groot xtc baron beschoten in zijn huis, en is op elke straathoek nog pillen te koop :huh: :P ;)

 

 

Misdaadgolf in Zuidoost-Brabant

De Taskforce georganiseerde criminaliteit ging in december van start, nadat drugsbendes eind vorig jaar voor een piek in de misdaad in Brabant zorgden. Zo werd een huis in Eindhoven met een mitrailleur beschoten, moest de burgemeester van Helmond onderduiken omdat hij bedreigd werd en werd Eindhovenaar Lesley Tunk vermoord teruggevonden in Esbeek.

 

http://www.omroepbrabant.nl/?news/15809913...ft+dat+nut.aspx

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan kost ieder geruimd plantje mij dus minimaal een euro of 20 a 25.

 

Niet schrikken, maar dit bedrag zou zo maar op kunnen lopen naar een euro of 40 alleen kan ik dit niet 100% onderbouwen omdat ik een aantal gegevens mis.

 

250 man vast personeel

 

40 k per copper * 250 man is al 10 000 000 TIEN MILJOEN JA!

 

Dan nog de extra inzet, die schat ik op 30 %.

 

Maar dan komt nog een mega kostenpost welke lastig te schatten is, leasebakken, lunchkosten, inhuur van externe bureau's etc etc etc

 

Dat wil ik helemaal niet....steek dat geld maar in het onderwijs, wordt er eindelijk weer eens fatsoenlijk les gegeven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

er is helemaal geen criminaltieit rond het hennep plantje zelf

 

t plantje is onschuldig

 

 

 

alleen omdat er heel veel geld mee te verdienen valt

( Mits je veel wiet hebt )

 

Is het ineens crimineel ;)

 

 

 

nee hoor

de idiote houding van politie maakt het crimineel

 

 

 

Politie en justitie zijn zelf de grootste criminelen

 

:P

 

 

 

 

 

en houden deze zooi in stand

 

en 500 000 plantjes afgeknipt

haha

 

ze moesten eens weten hoeveel miljoenen plantjes ze dan nog te gaan hebben kudt politie

ga beter ECHTE BOEVEN VANGEN \

ipv plantjes af te knippen

stelletje lutsers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe, ik dacht net aan een beter woord voor criminele hennepteelt: Criminaliteelt

 

;)

 

En over 10 jaar zit er in elke straat een middelgrote kwekerij als dit zo door gaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit onnodig quoten zie hier : hoe te quoten

 

Elmo ik ben heel blij dat je zegt dat ze nog miljoenen plantjes te gaan hebben, ik ben soms erg bang dat ze de wietplant uit gaan roeien :P ;) :huh: ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hehe, ik dacht net aan een beter woord voor criminele hennepteelt: Criminaliteelt

 

;)

 

En over 10 jaar zit er in elke straat een middelgrote kwekerij als dit zo door gaat.

 

 

lol die zit er nu al gemiddeld hoor , over 5 jaar zullen dat er 2 per straat zijn

 

ik hoor links en rechts steeds meer mensen die er (weer) mee beginnen omdat de prijzen zo hoog staan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelukkig denken heel wat mensen er ook anders over...

 

 

I see hemp fields forever growing wild and free!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ondertussen wordt een juwelier voor de 8e keer overvallen.

Zolang er vraag is, is er aanbod. Hoeveel planten er ook worden vernietigd, er blijven er precies genoeg over om aan de vraag te voldoen.

Het enige dat gaat gebeuren is dat de prijs stijgt en de criminaliteit dus nog heftiger wordt.

Een drugsbestrijder als Bart Nieuwenhuizen die zegt dat over 10 jaar het "probleem" vrijwel is opgelost, wil eigenlijk zeggen: de situatie is hopeloos, maar tot mijn pensioen wil ik meer macht en een hoger salaris en dus roeptoeter ik maar wat.

Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat hij geen xtc kon kopen omdat er geen xtc meer is.

Ik heb wel gehoord dat er mensen zijn overleden door slechte xtc omdat de juiste grondstoffen kennelijk moeilijk verkrijgbaar waren.

De politici die xtc hebben verboden zijn misschien niet direct schuldig aan de dood van deze jongeren, ze zijn er wel de oorzaak van.

Van een drugsoorlog profiteren alleen de grote criminelen en de drugsbestrijders. De slachtoffers zijn de burgers (zie Mexico) en de drugsgebruikers.

 

bron van deze reactie: http://www.omroepbrabant.nl/?news/15809913...ft+dat+nut.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ jackherrer100

 

dat proberen ze . een planten soort uitroeien

waar zijn die mensen in godsnaam mee bezig?

 

maar hoe kan dat als je de zaden wel mag hebben .. maar gaat ze nooit lukken dus :P

 

 

ooit zullen ze inzien dat het helemaal geen nut heeft om deze plant nog langer te verbieden...

 

het geef zo veel voordelen op deze planeet

wanneer de plant vrij mag groeien

 

maargoed dat leren de politici vanzelf wel

 

 

 

hoe langer ze het blijven verbieden .

HOE MEER WIET ER ZAL ZIJN

en de daarbij gepaarde criminaliteit . en daar willen ze juist zo graag vanaf ;) toch ?

 

 

 

 

 

simpel zat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik de berekeningen van het chaotisch hennepteam zelf volg dan kom ik op 10 to 15 miljoen plantjes in Nederland. En dan kunnen ze er maar een half miljoen vinden per jaar? Er zijn kwekers die er al meer dan 70.000 hebben staan, die vangen ze dus maar mondjes maat. Ze staren zich blind op de kleintjes en bijna kleintjes. Dat werkt dus niet, dat weet iedereen. En durft Bartjuh nog te roepen dat ie he probleem in 10 jaar oplost: Ik heb nieuws voor Bartjuh: Dat is in de hele wereld nog nooit iemand gelukt. Ook niet in de 12 landen waar de doodstraf op wietjes staat. Je snapt het niet sukkel.

 

chassie

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de landen waar bepaalde middelen totaal verboden zijn, of pas vanaf 21 genuttigd mogen worden, zie je meer verslaafden en criminaliteit dan hier.

Ra-ra hoe zal dat komen. En dan de meest onschuldige mensen die echt voor eigen gebruik of medicinaal gebruik kweken proberen te pakken.

Als meer mensen echt voor hun eigen zouden kweken, zouden er immers minder shops zijn omdat de vraag minder wordt. Minder vraag betekent minder hoge prijzen, minder aanbod, minder criminaliteit.

 

Ik ben tegen grote thuiskweken, al levert dat wel de aanvoer bij shops. Ik ben voor gereguleerde teelt.

De grote thuiskwekers, hebben door geldlust het criminele circuit rond de teelt gecreëerd en zo het klimaat in de politiek dusdanig veranderd dat de kleine kweker de pineut is. Bedankt!!! Als de regering, in welk kabinet dan ook, eerder gerealiseerd had dat gereguleerde teelt een beter perspectief heeft dan dit beleid, dan hadden ze nu ook de kleine teelt voor eigen gebruik kunnen laten doorgaan.

Meer kleine thuiskweek, gereguleerde teelt voor de shops en de criminelen hebben geen inbreng meer. Als je dan nog graag veel geld wilt verdienen met kweken, zet een professionele teelt op, met energiezuinige producten. Led producten hebben tegenwoordig heel veel veranderingen gehad, en zijn geëvolueerd tot hoogstaande producten, met hele goede resultaten. Helaas worden ze veel te duur verkocht, want ik weet dat het veel goedkoper kan dan wat nu in de reguliere winkels aangeboden wordt.

 

Het gaat trouwens om een plant, die gewoon in de natuur voorkomt. Er wordt ook erg veel geld verdient in de handel van tijgerextracten. Gaan ze daar de tijger uitroeien om de illegale handel de kop in te drukken? Nee! De tijger moet gered worden. Wat is het verschil tussen de tijger en hennep? Hennep heeft een bewezen medicinale werking, en vele andere toepassingen. De tijger? .... ;) Ok, de tijger wordt uitgeroeid door degene die er aan willen verdienen, de grote kweker vermenigvuldigt de planten. Wel met de intentie om ook alleen maar het gedeelte over te houden wat geld oplevert, en niet voor andere doeleinden.

 

Als ik een hennep plant wil omdat ik hem/haar/het alleen maar mooi vind, kan dat niet eens. Er zijn trouwens veel andere planten waar drugs uit gewonnen kan worden, met een veel gevaarlijkere werking dan wiet, en die mogen gewoon in de huiskamer staan. Meestal omdat mensen er niet eens bewust van zijn. Zal ik ze allemaal opnoemen zodat die ook allemaal uitgeroeid kunnen worden? Dan hou je geen natuur meer over...

 

Edit: De overheid is zeker ook vergeten wat er is gebeurd tijdens De Grote Drooglegging, het verbod op alcohol.

Laat dit geen 2e drooglegging worden!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goudenregen, oleander, papaver, blauwe monnikskap, vingerhoedskruid, monnikskap, wolfsklauw, gevlekte scheerling. Mooie planten en overal te vinden in vele tuinen.

Maar al eeuwen worden met extracten uit deze planten moorden gepleegd. Is niks theoretisch aan, gewoon echt gebeurd. !!!!! En geen enkele van deze planten is ooit zelfs maar overwogen om te verbieden. Een deel ervan wordt nog steeds gebruikt in de geneeskunde. Digitalis (vingerhoedskruid) wordt al heel lang gebruikt tegen hartkloppingen, zelf nu nog in een zuivere vorm.

Het is ook niet de stof of de plant die bepaald of iets giftig is: " dosis sola facit venenum" (de dosis bepaalt of het een gif is).

Des te vreemder is het dat er ooit een dwaallichtje is geweest die de wereld wijs heeft gemaakt dat cannabis verboden zou moeten worden.

Van de pillen die een gemiddeld mens slikt is een middel met een geringe therapeutische breedte (TD50/E50 als gevaarlijk te beschouwen. Deze indicator geeft is het verschil tussen een net effectieve dosering en een net niet toxische dosering. Dus van een dosis die werkt tot een dosis die een vergiftiging begint te worden. Om veilig te kunnen gebruiken dient deze indicator zo hoog mogelijk te zijn. Voor paracetamol is dit ongeveer 5. Voor cannabis is geen zekerheid over de indicator, maar men is het er over eens dat dit in ieder geval boven de 2500 is. Dus kun je zeggen dat Cannabis 500 x veiliger is dan paracetamol. (een dodelijke hoeveelheid paracetamol kost minder dan 5 euro bij iedere drogist).

Groene knolamaniet (Amanita phalloides) is een paddenstoel met een sterke giftige stof (Alfa-amanitine) die in sommige streken zo sterk is dat het eten van 1 wat groter exemplaar als dodelijk is. Een langzame en heel pijnlijke dood voor enkele tientallen Europeanen per jaar. Deze staat niet op de verboden lijst van WVC. Dus je mag niet trippen met een paddenstoel, maar je mag hem wel hebben om een moord mee te plegen.

 

En zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan.

 

Maar het probleem zit niet in de inhoud van het vraagstuk, het zit in de achtergrond.

 

Er is een grote groep mensen, voornamelijk ambtenaren, voor zie het verbod belangrijk is. Niet de wiet of hoe je het wilt noemen, maar het verbod, enkel en alleen het verbod. Die mensen hebben hun hele carrière, hun hele bestaan en vaak zelfs hun hele persoonlijkheid aan dat verbod gekoppeld. Dankzij dat verbod hebben ze werk, hebben ze een inkomen, hebben ze aanzien, voelen ze zich superieur, vooral over ons. Dankzij dat verbod voelen ze zich hoeder van de samenleving, voelen ze zich nuttig, voelen ze zich Crimefighter.

Als superman in de war on drugs ben je iemand. Stel je voor zeg dat je moet zeggen dat je de hele dag achter vieze pedo's aanjaagt. Dat je daarvoor naar smerige kinderporno moet kijken om dadersporen te vinden. Nee vee leuker om te roepen dat je achter weet ik veel wat voor criminelen aan zit die een plant onder een spaarlamp hebben staan.

Nee voor mij zijn die mennekes die achter de wietkwekers aan huppelen niet de moeite van het aankijken waard. Carrière ten koste van gewone normale mensen zoals wij. Een grote handelaar die gepakt wordt is zeldzame nevenschade.

Als ze deze figuren eens een paar jaar als wijkagent of buurtregisseur zouden laten werken, dan leren ze tenminste wat over de normale mensen in de maatschappij. Dan kunnen ze misschien wat aanzien op bouwen.

Als we het geld dat het henneptiempje opmaakt zouden overhevelen naar de "gewone" politie dan zou de criminaliteit pas gaan dalen (en de prijzen in de coffeeshops ook). Die grote jongens horen thuis in de opsporing van douane, niet moet niet ten koste gaan van het vangen van pedofielen en overvallers (waar nu veel te weinig op ingezet wordt omdat dat hennepteam zoveel kost)).

 

zo nu effe chillen,

 

chassie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Je ziel en zaligheid stoppen in het zuur maken van het leven van gewone volk, voor aanzien bij je vriendjes in de kamer, die niet veel beter zijn, is dan ook diep triest.

Wat planten betreft heb je ook 100% gelijk, er zijn 13 in een dozijn echt gebeurde verhalen over de werkzame stoffen in andere planten en de gevolgen ervan. Ook medicinaal. Die planten zijn nooit verboden.

 

En zoals ik ook al eerder aangaf, wat zijn de gevolgen van een algeheel verbod. Kijk naar het algehele verbod op alcohol, een tegenwoordig algemeen geaccepteerde harddrug. Dat gaf totale chaos, en verduizendvoudigde criminaliteit. Daar zitten we niet op te wachten.

Acceptatie van het feit dat hennep een onontkoombaar deel is van onze samenleving is net als alcohol, is de enige oplossing. Daarbij is alcohol vele malen verslavender en dodelijker. Er is nog nooit iemand gestorven aan de directe gevolgen van blowen. Dit komt ook doordat het lichaam de schakelaar omzet voordat de dodelijke dosis binnen gekregen kan worden bij inhalatie. Je gaat "out" voordat je ook maar enigzins in de buurt komt van een fractie van de dodelijke dosis. Met alcohol kan je je letterlijk kapot zuipen. Dit wordt wel geaccepteerd. De schade die alcohol aanricht in je lichaam is ook vele malen hoger dan bij hennep. Dit wordt ook geaccepteerd. Ik heb nog nooit gehoord dat er iemand op de intensive care ligt na een "overdosis" hennep. Hoeveel jongeren liggen er wekelijks in het ziekenhuis met een overdosis alcohol, of zelfs het aantal wat er aan overlijdt. Juist!!!

 

En dat terwijl er bijna overal de verkrijgbaarheid van hennep gelijk is aan alcohol.

 

Men accepteert een harddrug als alcohol wel, en een softdrug als hennep, met vele andere toepassingen dan alleen recreatief gebruik, niet. Dit is volstrekte waanzin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ kweekfreek, vraag en aanbod. grote kwekers zijn er omdat er een grote vraag is. het is onzin om te zeggen dat de overheid zo fel reageert omdat er grote kwekers zijn. de overheid is de enige verantwoordelijke voor de prijzen, het lage aanbod en de criminaliteit. immers als iedereen zoveel mag kweken als hij of zij wil word wiet net zo goedkoop als de kosten die je er voor nodig hebt om wiet te produceren, maar dan een percentage er bovenop. net zoals een simpele tuinder doet, de kosten zitten in de verkoopprijs, + z'n eigen boterham.(die niet dikbelegd is)

 

500.000 planten geruimd, vraag blijft, aanbod daalt, even snel gerekent heb je 1000 kwekerijen met 100 planten EXTRA nodig om aan de vraag te blijven voldoen. als die er niet komen gaan de prijzen WEER omhoog.

 

allemaal te danken aan de mensen die het mogelijk maken dat er kwekerijen worden geruimd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is ook vraag en aanbod. Alleen worden de grote kweken niet uit eigen zak betaald qua stroomrekening. ;) Dan zou ik als benadeelde ook reageren. Dat is vaak het verschil tussen gedoog, en grote kweken.

Zal ik mijn kweek eens via jouw meter laten lopen? Zo kan ik ook grote kweken opzetten, met honderden planten.

Als de grote kweken de energierekening zelf zouden betalen, wordt het opeens heel wat minder rendabel. Maar dat doen ze niet, zoals een eerlijke teler/tuinder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kerel, we worden overal genaaid, door iedereen, iedereen verdient geld aan mekaar, zelfs als je dood gaat verdienen ze bakken met geld aan je, daar merk jij helemaal niks van, net als kwekers die energie aftappen. hoeveel % denk je dat van je totale rekening uiteindelijk naar kwekers gaat die die stroom gebruiken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

en een pedo word niet gestraft in de cel maar word juist goed behandeld vergeleken een blower

De pedofiel, Weldon Marc Gilbert, mag in de gevangenis zoveel kinderporno kijken als hij zelf wil. Dat bepaalde het Hoge Gerechtshof in Washington gisteren.

 

Gilbert werd in 2007 veroordeeld voor het hebben van sex met jonge jongens. Hij was pilot bij UPS. Gilbert lokte de jongens mee in zijn vliegtuig, gaf ze alcohol en leerde hen hoe een vliegtuig te besturen.

De reden waarom Gilbert kinderporno mag kijken is gelegen in het feit dat hij zelf zijn verdediging voerde tijdens zijn proces. Omdat advocaten altijd het bewijsmateriaal opnieuw mogen bekijken na een veroordeling, geldt dezelfde regel dus ook voor Gilbert.

Tegenstanders hadden de zaak aangekaart bij het Hoge Gerechtshof. Die wees de eis echter af, hetgeen dus betekent dat Gilbert gewoon door mag gaan met het bekijken van kinderporno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...