Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
phoenix

Hashhopjes & wietboterbabbelaars

Recommended Posts

Hashhopjes & wietboterbabbelaars

Voor een zoet begin van het nieuwe jaar volgen hieronder twee recepten voor het bereiden van geestverruimende candy: Hashopjes en wietboterbabbelaars.

Niet voor kinderen onder de achttien jaar!

 

Hashhopjes

Volgens het scheppingsverhaal van de Hopjes-Indianen was er in den beginne: de hash en vervolgens het hopje. Daar is het allemaal mee begonnen en hopelijk nog lang niet geeindigd.

Benodigdheden

 

1 hoopje hash/pollen, (½ gram p.p.)

1 hoopje suiker, (4 kopjes)

1 hoopje melasse, (2 kopjes stroop)

Bereiding

Verkruimel de hash (beetje opwarmen) boven een kopje en doe er een klein beetje water door, zodat je een papje krijgt. Roer ditr door de melasse en de suiker en verwarm dit zachtjes (goed roeren om verbranding te voorkomen) op ‘t vuur. Even laten pruttelen en dan op een met boter ingevet bordje of schaal gieten (plat en glad). Af laten koelen en in stukjes snijden.

Wietboterbabbelaars

De Babeloniers, beroemd & berucht om hun babbelaars die zij vanwegwe de ballorige en baldadige babbelwerking die ervan uit ging, kenden het geheim van de wietboter en de boterbabbelaar.

Benodigdheden

 

1/2 gram wiet p.p.

160 gram roomboter

4 kopjes suiker

2 zakjes vanillesuiker

Bereiding Verkruimel de wiet boven een pannetje zacht gesmolten boter. Doe in een ander pannetje de suiker en de vanillesuiker en een scheutje water of melk. Zet dit op het vuur en roer constant met een houten lepel over de bodem. Als het gaat pruttelen roer je de wietboter erdoor, nog eventjes verwarmen. Vet een bord of schaal in met boter en giet de babbelaarmassa hierop uit. Af laten koelen en in vier kantjes snijden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeg phoenix... niet voor onder de 18 jaar :lol:

 

Ikga da zeker es proberen, misschien is het een goed idee om in die dingen je eerste kweek te stoppen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

een zaaaaalig recept! Dit weekend feestje bij me thuis, komen een hoop vrienden en onbekenden, dus ga ik bakken!

 

Ik was al van plan om cake te maken (jajaja, space), brownies en toast met boter (jajaja, thc boter). In elk gevam klinken deze twee recepten van candy ook goed, dus ik denk dat ik me daar ook aan ga zetten! WOOOHOOO

 

Nu nog een flinke kop cappucino en het kan niet meer stuk! :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan mag je wel een leuk voorraadje hebben of inslaan *toink* !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
WietBoterbabbelaars:

De zacht of hardheid van een gewone suikerstroop na het afkoelen wordt bepaald door de bereikte temperatuur bij verhitten.

Terwijl een suikerstroop tot geleidelijk hogere temperaturen wordt verhit doorloopt hij een aantal stadia.

1 dunne draad verhit tot 106-113

2 slappe bal verhit tot 112-116

3 stevige bal 118-121

4 harde bal 121-130

5 draadstadium 132-143

6 kraakstadium 149-154

7 lichte karamel 160-170

8 donkere karamel 165-177°C.

Dus hierbij wordt een suikeroplossing in wateroplossing verhit tot bovenstaande temperaturen.

 

Boterbabbelaars worden ingedeeld bij de 'drups', maar voor dit

recept bij de drug-drups ;-)

 

Nodig:

105 g suiker

45 g witte basterdsuiker

60 g azijn

1 g zout

25 g wietboter

70 g water

een thermometer die tot bovenstaande temperaturen reikt en minimaal tot

die voor het kraakstadium van suiker.

Pan

snijplank

lepels

 

Werkwijze:

smelt de boter in een pan (rustig verhitten)

Voeg water en azijn toe (da gaat ruiken)

Voeg suikers en zout toe.

Als alles is opgelost onder roeren, breng je de massa aan de kook.

Kook RUSTIG tot het kraakstadium is bereikt.

Het geheel heeft nu een ietwat gelige kleur.  

Misschien als je veel wiet in de wietboter had een groenige.

Je kunt het nu zelf wat spectaculair maken door i.p.v.

bloem op de snijplank hashpoeder erop te strooien.

Dit is in hoofdzaak om het plakken tegen te gaan aan de snijplank.

Schenk de suikermassa op de plank.

Dit spul loopt uit totdat het is afgekoeld, je moet het dus steeds met

een spatel naar binnen scheppen tot het geheel indikt bij een lagere temperatuur. Pas een beetje op voor brandwonden, het is best heet.

 

Als de massa stevig begint te worden maak je er een lange streng van

en verdeel je de streng in gelijke partjes.

 

Zorg dat je snel werkt bij die laatste handelingen ander wordt het een

PUINHOOP.

 

PS. het is de bedoeling dat je na het eten van enkele snoepjes flink

knetter wordt dus je moet geen kilos vanhet spul moeten eten om

iets te voelen. Wees dus niet te zuinig met de CONCENTRATIE wiet

in de boter. Je gaat dit weer verdunnen dus.

 

Gewone boterbabbelaars maak je met gewone boter (geen margarine e.d.)

en wat bloem op de snijplank.  

 

OK, What's cookin'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...