phoenix 0 Posted May 19, 2002 Hashhopjes & wietboterbabbelaars Voor een zoet begin van het nieuwe jaar volgen hieronder twee recepten voor het bereiden van geestverruimende candy: Hashopjes en wietboterbabbelaars. Niet voor kinderen onder de achttien jaar! Hashhopjes Volgens het scheppingsverhaal van de Hopjes-Indianen was er in den beginne: de hash en vervolgens het hopje. Daar is het allemaal mee begonnen en hopelijk nog lang niet geeindigd. Benodigdheden 1 hoopje hash/pollen, (½ gram p.p.) 1 hoopje suiker, (4 kopjes) 1 hoopje melasse, (2 kopjes stroop) Bereiding Verkruimel de hash (beetje opwarmen) boven een kopje en doe er een klein beetje water door, zodat je een papje krijgt. Roer ditr door de melasse en de suiker en verwarm dit zachtjes (goed roeren om verbranding te voorkomen) op ‘t vuur. Even laten pruttelen en dan op een met boter ingevet bordje of schaal gieten (plat en glad). Af laten koelen en in stukjes snijden. Wietboterbabbelaars De Babeloniers, beroemd & berucht om hun babbelaars die zij vanwegwe de ballorige en baldadige babbelwerking die ervan uit ging, kenden het geheim van de wietboter en de boterbabbelaar. Benodigdheden 1/2 gram wiet p.p. 160 gram roomboter 4 kopjes suiker 2 zakjes vanillesuiker Bereiding Verkruimel de wiet boven een pannetje zacht gesmolten boter. Doe in een ander pannetje de suiker en de vanillesuiker en een scheutje water of melk. Zet dit op het vuur en roer constant met een houten lepel over de bodem. Als het gaat pruttelen roer je de wietboter erdoor, nog eventjes verwarmen. Vet een bord of schaal in met boter en giet de babbelaarmassa hierop uit. Af laten koelen en in vier kantjes snijden. Quote Share this post Link to post Share on other sites
D®ANK 0 Posted May 21, 2002 wooooootttttttt dat is zoettttt dus lekker Quote Share this post Link to post Share on other sites
tarja 0 Posted June 21, 2002 Zeg phoenix... niet voor onder de 18 jaar Ikga da zeker es proberen, misschien is het een goed idee om in die dingen je eerste kweek te stoppen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sam 0 Posted June 21, 2002 een zaaaaalig recept! Dit weekend feestje bij me thuis, komen een hoop vrienden en onbekenden, dus ga ik bakken! Ik was al van plan om cake te maken (jajaja, space), brownies en toast met boter (jajaja, thc boter). In elk gevam klinken deze twee recepten van candy ook goed, dus ik denk dat ik me daar ook aan ga zetten! WOOOHOOO Nu nog een flinke kop cappucino en het kan niet meer stuk! :-D Quote Share this post Link to post Share on other sites
tarja 0 Posted June 21, 2002 Dan mag je wel een leuk voorraadje hebben of inslaan *toink* !!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Conqueror 0 Posted June 24, 2002 ok die staan ook op mijn lijstje voor vlgde week! Quote Share this post Link to post Share on other sites
silverhaze 0 Posted June 30, 2002 WietBoterbabbelaars:De zacht of hardheid van een gewone suikerstroop na het afkoelen wordt bepaald door de bereikte temperatuur bij verhitten. Terwijl een suikerstroop tot geleidelijk hogere temperaturen wordt verhit doorloopt hij een aantal stadia. 1 dunne draad verhit tot 106-113 2 slappe bal verhit tot 112-116 3 stevige bal 118-121 4 harde bal 121-130 5 draadstadium 132-143 6 kraakstadium 149-154 7 lichte karamel 160-170 8 donkere karamel 165-177°C. Dus hierbij wordt een suikeroplossing in wateroplossing verhit tot bovenstaande temperaturen. Boterbabbelaars worden ingedeeld bij de 'drups', maar voor dit recept bij de drug-drups ;-) Nodig: 105 g suiker 45 g witte basterdsuiker 60 g azijn 1 g zout 25 g wietboter 70 g water een thermometer die tot bovenstaande temperaturen reikt en minimaal tot die voor het kraakstadium van suiker. Pan snijplank lepels Werkwijze: smelt de boter in een pan (rustig verhitten) Voeg water en azijn toe (da gaat ruiken) Voeg suikers en zout toe. Als alles is opgelost onder roeren, breng je de massa aan de kook. Kook RUSTIG tot het kraakstadium is bereikt. Het geheel heeft nu een ietwat gelige kleur. Misschien als je veel wiet in de wietboter had een groenige. Je kunt het nu zelf wat spectaculair maken door i.p.v. bloem op de snijplank hashpoeder erop te strooien. Dit is in hoofdzaak om het plakken tegen te gaan aan de snijplank. Schenk de suikermassa op de plank. Dit spul loopt uit totdat het is afgekoeld, je moet het dus steeds met een spatel naar binnen scheppen tot het geheel indikt bij een lagere temperatuur. Pas een beetje op voor brandwonden, het is best heet. Als de massa stevig begint te worden maak je er een lange streng van en verdeel je de streng in gelijke partjes. Zorg dat je snel werkt bij die laatste handelingen ander wordt het een PUINHOOP. PS. het is de bedoeling dat je na het eten van enkele snoepjes flink knetter wordt dus je moet geen kilos vanhet spul moeten eten om iets te voelen. Wees dus niet te zuinig met de CONCENTRATIE wiet in de boter. Je gaat dit weer verdunnen dus. Gewone boterbabbelaars maak je met gewone boter (geen margarine e.d.) en wat bloem op de snijplank. OK, What's cookin' Quote Share this post Link to post Share on other sites