Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
CBK

Voorbereiding CBK guerilla 2009-2010

Recommended Posts

Hoi,

Ik ben nieuw en zal me dus even netjes voorstellen. Mijn naam is Jan en ben sinds vorige zomer geintereseerd geraakt in kweken door een leuk boekje wat ik van een kameraad eens had geleend. Maar aangezien ik nog bij mijn ouders woon kan ik dus geen lieve plantjes binne zetten of in de tuin dus ik dacht meteen aangezien we een bos in de buurt hebben kan ik daar wel iets planten :lol:

 

Zo dat was het zo ongeveer over mij. Nu ik ben dus nieuw en aangezien ik nog nooit eerder geplant heb is het vanzelfsprekent dat ik veel vragen heb ik heb mischien al een paar leuke plaatjes die in aanmerking zoude kunne komen hier volgen wat plaatjes ervan maar ik ga deze week nog opzoek voor eventueel een betere of nog een plaats.

 

gallery_23840_8909_17470.jpg

 

Wat met blauw omringt is daar ga ik ze zetten het is ongeveer 80m van een wandelpat af wat amper gebruikt wordt en je moet er via een bos geraken de spot dus je ziet niet meteen een pat er naartoe. Het fijne ook nog is dat er een beek in de buurt is en de bomen die je er achter ziet staan aan de noord kant dus in het zuiden is er mooi zon B)

 

Voor de rest heb ik eens goed gekeken en er waren niet direct spots tusse de foto's waar er genoeg zonlicht komt maar er komen volgende week nog wel goeie plaatjes van geschikte spots maar heb het deze week nogal druk.

 

Nu had ik nog wel een klein vraagje moet je de plantjes als je ze net hebt ontkiemt in gewoon potgrond zette of moet deze ook al speciaal gemaakt worden. En zou iemand mij een goeie aarde mix geven die ik op de guerilla zou kunne gebruiken want ik ben geen specialist op dit vlak.

 

Alvast bedankt voor de hulp en ik zal dit topic blijven update:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uit mijn ervaring;

-praat er met (bijna) niemand over uit je directe omgeving, iedereen vindt gratis wiet wel leuk....

-koop je zaden bij een betrouwbare bron (vogelzaad werkt niet B) )

-plek zoeken waar er echt niemand komt, maar dan ook echt niet! zelfs de onbekendste plek kan iemand komen (zie mijn topic).

-begin nooit te vroeg, je planten worden dan te groot(omwaai gevaar,....) Zelf ben ik maar eind juni begonnen dit jaar (guerilla)

-altijd!!! voorgroeien in kleine potjes/bekertjes, dan verplanten naar iets groters en zeker wachten tot hij 'volwaardig' is om in volle grond te plaatsen.

-Grond altijd verbeteren, bespaar hier niet op, dit jaar heb ik 50€ aan grond besteed en het resultaat is er naar, mooie gezonde toppen (voorheen maar fluffy).

-Niet overbemesten,maar in periode van bloei mag je toch wat geven.

-slakken korrels

-nogmaals slakkenkorrels!

-en de mannen er op tijd uithalen natuurlijk -_-

 

Dit zijn de rules die ik volgend jaar zal volgen

succes :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lees het topic van dame blanche maar eens rustig door

Daar kun je een goede samenstelling voor je aarde vinden

 

http://www.wietforum.nl/Grondverbeterenoutdoor-t22701.html

 

Je begint iedergeval mooi op tijd

Wat is je plan ?

Nu al de plant gaten klaar maken of ga je dit in het voorjaar doen?

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@driesken..amen!!

je hebt helemaal gelijk met de vuistregels die je hanteert.

alles begint,valt of staat met de bereikbaarheid van je spots..zelf begin ik twee jaar van tevoren al te posten of er mensen komen op mijn gekozen werkterrein.

dit doe ik doormiddel van simpele detectie traps te maken op strategische plekken waar mensen wel langs zouden moeten als ze er zich zouden bevinden en bewegen.dit heeft mij altijd de info verschaft die ik nodig heb.ik bevindt me wel in de luxe dat ik stroken polder ken waar staatsbosbeheer en waterstaat niet eens van weten,laat staan dat zij er komen..geen sporen van afval,helemaal nix mag je tegenkomen zelfs als je er een weekje met je tentje zou bivakkeren mag je niemand zien en niet gezien worden al danste je naakt de horlepiep de ganse dag lang!!

.....dus tachtig meter uit een voetpad vandaan is dan eigenlijk geen optie....

veel geluk met het zoeken en vinden van een geschikt plekkie.

 

grtzz,indoflow

Share this post


Link to post
Share on other sites
..zelf begin ik twee jaar van tevoren al te posten of er mensen komen op mijn gekozen werkterrein.

dit doe ik doormiddel van simpele detectie traps te maken op strategische plekken waar mensen wel langs zouden moeten als ze er zich zouden bevinden en bewegen.dit heeft mij altijd de info verschaft die ik nodig heb.

grtzz,indoflow

@CBK welkom op dit forum :lol: , veel leesplezier ook in de Guerilla sectie !

@indoflow: kan je een paar hints geven over die detectie traps?

gr

Carpe_diem

Share this post


Link to post
Share on other sites

@carpe diem,

kleine veranderingen zoals takken die je aan een bepaalde kant tegen een andere stam of tak leidt,dat werkt dan eigenlijk als een klapdeur.

als je zulke traps maakt,moet je dat doen voordat het nieuwe blad op het gewas zit anders ziet het er geforceerd uit.zolang jij maar onthoudt waar zo'n klapdeur is en aan welke kant van de deurpost de deur opent en sluit.een zelf vroeggeforceerd gemaakte deur wordt door nietsvermoedende mensen doorbroken bij contact waarna de tak weer ontspannen in oorspronkelijke vorm terugwaaiert.

een tak in de vorm van een wig aan de bomen en of struikgewas hangen,pecies zo dat de wind er geen vat op heeft,en zo los dat ie op zekers valt bij aanraking.

lijntjes spannen is te omzichtig en is gevaarlijk voor loslopend wild.een rietstengel secuur op borsthoogte overdwars insnijden tussen twee andere stengels..het valt allemaal niet op omdat ze opgaan in de bestaande vegetatie alsof de natuur het zelf zo heeft neergelegd.maar het wild loopt eronderdoor behalve een paard of edelhert zal er door kunnen denderen maar das dan duidelijk terug te zien aan de afdrukken in de grond.goed strategisch geplaats zal ie alleen vallen bij menselijk contact..

klim es in een echt hoge boom waaruit je de omgeving kan zien en check sporen in het gewas of ze door mens of dier zijn gevormd.

kleine sneaky traps die je kunnen verraden zonder dat je het weet B) .zolang je zelf maar goed onthoudt hoe je iets waar hebt gemaakt..

heeft mij door de jaren heen altijd goede en vaak juiste keuzes doen maken -_- moet ik er wel bij zeggen dat ik zelfs bij geschiktheid er dan ook graag es een paar keer een paar dagen blijf slapen eten jagen en vissen om te zien of ik echt niemand tegenkom voordat ik een spot als spot bombadeer en er volledig op los ga :lol:

 

grtzz,indoflow

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ guesswho?

Uhm nee ik en mijn kameraad gaan nu gewoon geschikte spot zoeken en zoveel mogelijk informatie op doen zodat we er genoeg vanaf weten :lol: maar die spot is egt wel onberijkbaar voor de normale voetganger hoor als er al een voetganger voorbij komt B)

 

Nu had ik ook nog een vraagje. Zou iemand me tips kunne geven welke zaden het best zijn voor guerilla, die makkelijk te kweken zijn en een niet al te lage opbrengst hebben.Ik zou wel graag 250 gram per plantje willen halen als dit mogelijk is.

Edited by CBK

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu had ik ook nog een vraagje. Zou iemand me tips kunne geven welke zaden het best zijn voor guerilla, die makkelijk te kweken zijn en een niet al te lage opbrengst hebben.Ik zou wel graag 250 gram per plantje willen halen als dit mogelijk is.

@ indoflow: mooie tips man ! bedankt :lol:

@CBK gewoon veel lezen in de guerilla sectie hier een paar hele goede:

 

http://www.wietforum.nl/deense-guerilla-op...dem-t55950.html

http://www.wietforum.nl/Deense-buitensoorten-t52760.html

 

bij Guerilla moet je uitgaan van niks...dan valt alles mee....

succes

Carpie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx :closed: weet iemand mischien ook een leuk topic om zelf een groeihokje te maken voor de eerste 2 weken fzo want dan kan ik ze wel op zolder zette zodat ze al wat gegroeid zijn en genoeg warmte en licht gehad hebbe in hun eerste prille levensfase voor ze de wijde wereld in gaan.

 

@carpe diem ik heb gezien dat er tussen die deense seeds leuke plantjes tusse zitte maar zou je ze ook gewoon in smartshop in nederland kunne halen want kheb niet zo'n zin om ze te bestellen en dat mijn ouders het pakje in de brievebus vinden :wacko:

Edited by CBK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ow ik heb zo al even mijn winkel lijstje gemaakt voor wat ik allemaal nog moet gaan kopen tips of eventuele aanvullingen zijn altijd welkom:)

 

- Hesi aarde of cocos starter set + kweek schema -> (ik ben eigenlijk nog aan het twijfelen of ik cocos of gewoon plagron all mix ga gebruiken voor op de spot wat zouden jullie me aanraden er vanuitgaand dat ik totaal geen ervaring heb met kweken of kan ik ze beide gebruiken?)

- Kippenmest 25kg

- Plagron all mix 100 lieter

- Wortel doek (wat ik al ergens in februari ga plaatsen)

- Buffer tabs (60 ongeveer)

- 10 bamboe stokken (denk niet dak ze ga kopen ga eens rond kijken of ik ze niet van iemand kan krijgen met bamboe)

- materiaal voor mijn voorgroei hok wat ik ga maken voor de eerste 2-3 weken

- 1 jerry kan 10l

- 1 jerry kan 25l (waar ik de voedingstoffen met water in kan mengen)

- kalk meststof

- slakken korrels

- anti toprot en meeldauw midddel (ga dit nog niet meteen kopen denk ergens in augustus want deze problemen treden niet meteen op bij de plantjes)

 

Zo dat is alles waar ik aan gedacht had

 

Tips of aanvullingen aan mijn lijstje zijn altijd welkom :closed:

Edited by CBK

Share this post


Link to post
Share on other sites
@carpe diem ik heb gezien dat er tussen die deense seeds leuke plantjes tusse zitte maar zou je ze ook gewoon in smartshop in nederland kunne halen want kheb niet zo'n zin om ze te bestellen en dat mijn ouders het pakje in de brievebus vinden :D

ik denk niet dat ze in Nederland te koop zijn...maar pm me als ik het verkeeerd heb oke?

tja..twordt toch lastig als je geen post kan ontvangen...

met de zoekfunctie heb je de groeihokjes al gevonden neem ik aan...je heb nog maanden om elke outdoor en guerilla topic te gaan lezen wat er is hier...een schat aan info :closed: je komt de winter wel door... :wacko:

gr

Carpie

Share this post


Link to post
Share on other sites
ik denk niet dat ze in Nederland te koop zijn...maar pm me als ik het verkeeerd heb oke?

tja..twordt toch lastig als je geen post kan ontvangen...

met de zoekfunctie heb je de groeihokjes al gevonden neem ik aan...je heb nog maanden om elke outdoor en guerilla topic te gaan lezen wat er is hier...een schat aan info :closed: je komt de winter wel door... :wacko:

gr

Carpie

Ja ik denk het ook wel en ja ik heb al een leuk voorgroei hokje gevonden alleen heb ik daar nog een paar vragen over maar die staan al in de bouwdoos. Ahja en die zaadjes het hoeve niet persee deense te zijn ken jij mischien ook goeie Nederlandse outdour plantjes die geschikt zijn voor beginners en tog wel een mooie opbrengst leveren?

Share this post


Link to post
Share on other sites
al dat deens gedoe, gewoon de buitenseeds/basicseeds van sanny zijn super!

Nja ik ben er vrij zeker van dat ze deze wel in nederland hebben "Snow White (Nirvana) of super skunk (nirvana) " en deze zijn makkelijk te kweken en goed van kwaliteit.

 

Is dit een goeie keuze of moet ik nog wat verder zoeken? :closed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijk naar de korte, vroege bloeiers zodat je mooie kwaliteit hebt op het eind.

 

en bewerk je plantgaten nu al met kalk, beetje hout-as, koeien-kippekorrel, beendermeel, bloedmeel, kalivinasse en kieserite en wat compost. dan ben je er wel en kan het bodemleven er al lekker op los gaan.

 

zet er vanaf begin meteen een bamboestokje bij wat 50 cm in de grond zit en plm 75 cm er boven, die storm komt echt wel een keer en ben je nooit meer te laat.

 

misschien een optie om de biologisch-dynamische kalender te volgen voor de meest optimale mest-plant-snoei-oogst momenten, hier in het forum gaat daar in de toekomst meer aandacht aan besteed worden. geen geitewolgezanik maar optimalisering van kwaliteit wat werkelijk door iedereen te volgen zal worden door simpelweg mee te gaan met de maankalender. kwestie van meedoen met datums van kiemen, planten, mesten, snoeien, verzorgen en oogsten en bewaarkwaliteit. waarom zou je precies tegen al die krachten in gaan werken als je met 2 weken wachten mee kan liften op de positieve krachten. het klinkt allemaal zweverig maar we zijn dit sinds de laatste 100 jaar vergeten, sinds we onze eigen spulletjes niet meer verbouwen. destijds werd je voor gek versleten als je tegendraads zou werken, iedereen wist de momenten als een 2e natuur en buitte die ten volste uit. da's toch een mooi pleidooi geworden voor biodynagrow!

 

 

ik hoop dat je volgend jaar een hele lange mooie zomer krijgt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nja bedankt voor je uitleg maar kzou eig liever weten of ik de 2 genoemde namen goed zou kunne gebruiken :wacko: :closed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik wil in 2010 ook guerilla doen met snow white, maar ben nog niet zeker... 70 dagen bloei is lang zonder te verduisteren :spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...